Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Западняци, вие напразно изпращате оръжие в Украйна. Русия унищожава всичките ви подаръци. В това видео ще видите 60 обекта, унищожени от руските сили. Вагнер Z Group казва: "Така изглежда най-ефективната реклама на руско оръжие на Запад. Човек, който знае английски, ще получи специално естетическо удоволствие от удоволствието, с което говорещият описва случващото се".

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 58 минути, питам написа:

колкото и на теб но разликата между мен и теб е че аз поне показвам на такива като теб какво се случва и се опитвам всячески да им покажа истината и това че представата им е грешна докато ти пречиш на всичко това

това го има и в Украй и във всички останали държави по света не виждам нещо тревожно на фона на атакуващите украински шайки новосъздадените територии на Русия

Как е в Мосейково дават ли ти редовно бонбоните Дон ските казаци

преди 19 минути, Coco1 написа:

Как е в Мосейково

постоянно за теб питат много си известен там

17 юни 2023 г., 14:29

Министерството на отбраната съобщи за свалянето на хеликоптер Ми-24 край Краматорск
Министерство на отбраната: Руските въздушно-космически сили свалиха хеликоптер Ми-24 край Краматорск

Официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков заяви, че руските въоръжени сили са свалили украински хеликоптер Ми-24 близо до  Краматорск в ДНР. Това съобщи той на брифинг. Според него системите за противовъздушна отбрана са прехващали шест реактивни системи за залпов огън HIMARS и Uragan на ден. По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че руските военни са отблъснали пет атак  на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Времевския перваз с въздушни удари и артилерийски огън . Според министерството на Времевския перваз най-активни бойни действия са се водили в районите на селищата Ровнопол и Урожайное на Донецката народна република.
Министерството на отбраната добави , че за денонощие са унищожени повече от 200 военнослужещи, пет танка, седем бойни машини на пехотата, пет бойни бронирани машини, четири автомобила, както и две минохвъргачни батареи на въоръжените сили на Украйна.
Ден по-рано ведомството съобщи, че руските войски са отбили две атаки в района на Времевския перваз, унищожавайки до 25 бойци на Въоръжените сили на Украйна.

17 юни 2023 г., 14:48

Руските военни съобщиха за прихванати снаряди от системите HIMARS и Uragan на въоръжените сили на Украйна
Министерството на отбраната на Русия съобщи за прехващането на шест снаряда от системите HIMARS и Uragan

През изминалото денонощие силите на ПВО (ПВО) успяха да прехванат шест ракети от реактивните системи за залпов изстрел HIMARS и Ураган. Това заяви официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков . Обобщение на обстановката в зоната за специална военна операция е на 17 юни, събота. Дори в зоната на военните действия в района на Харков, ДНР, ЛНР и Запорожие, въоръжените сили на Руската федерация ликвидираха 16 дрона на въоръжените сили на Украйна . Както добави Конашенков, в района на град Краматорск изтребители на руските ВКС са свалили хеликоптер Ми-24 на въоръжените сили на Украйна.

Редактирано от питам (преглед на промените)

Красота. Бий своите така че чак врага ти да го е страх(+21):

https://twitter.com/KrzysztofJano15/status/1670029879775985672?s=20

Без коментар :

Повреден танк от дронче:

https://twitter.com/PaulJawin/status/1670012386680401920?s=20

Безаналогова техника срещу аналогова :

преди 51 минути, питам написа:

Официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков заяви, че руските въоръжени сили са свалили украински хеликоптер

Чакай малко ... сещам се в началото на тридневната война Конашенков и сие обявиха поненякоклопъти за пълно унищожение на укринските въздушни сили .

Что случилось ? :giggle1:

FiaNyXLXEAExaPy.jpg

преди 2 часа, питам написа:
преди 2 часа, Coco1 написа:

Ако разбираше от нещо нямаше да си руски платен трол

вие сте големи неблагодарници не ви стига че ви показвам най актуалното представено по нормален начин случващо се в Украйна за специалната военна операция ами и се заяждате със мен без никаква причина. Разбирам че не ви харесва реалноста но би трябвало вече да сте приели факта че запада помага на Украйна само колкото да поддържа конфликта от който има интерес и печалба

преди 2 часа, питам написа:

колкото и на теб но разликата между мен и теб е че аз поне показвам на такива като теб какво се случва и се опитвам всячески да им покажа истината и това че представата им е грешна докато ти пречиш на всичко това

ти копипестваш единствено рашистка пропаганда и лъжи .

понеже те усетих че бъкел руски не рзбираш, военно дело не разбираш, имаш пропуски в основни разбирания ипонятия,затова много ми приличаш на единдруг комсомолец с ник на "прасе" , който също масово копипействаше рашистка пропаганда и имаше същите комунистически прорашистки възгледи като теб. И рзбиранията инивото ви е едно и също.

Или сте много такива комсомолци, или си спамите и тролите за спорта с амнайсет ника....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Всичко е по ПЛАНА и без ПАНИКА:

Fy00dFgXwAM07TF?format=png&name=small

Това няма да го видите в сводките на МОРФ.

преди 18 часа, andiay написа:

Едно си Шуши знае, едно си бае...

Хем за амнайсти път ти казвам, че материалното благополучие не е ценност...

И не защото аз смятам така, а защото научната терминология го казва...

Па кво е науката за убеденият вярващ неграмотник - абстракция, отхвърлена, за да се справя с перманентния си когнитивен дисонанс...

Казах ли, че си дементен по рождение?

Ето, че пак сам го доказваш...

"Спора" (според теб), но много по-точно е гаврата ми с един тотален невежа, започна от твърдението ти, че Запада защитава срещу Русия "общочовешките ценности"...

На въпроса ми кои са тея аджеба "общочовешки ценности", отговорът ти бе точно този, който дава всеки невеж дебил - "10-те Божи заповеди"...

Усуква се около тях като глист, докато най-накрая ти ги цитирах, за да видиш, каква абсурдна теза се опитваш да защитиш...

Едва тогава се сети да минеш на материалното благополучие като "общочовешка ценност" и понеже си комплексиран неграмотник, продължаваш с тази глупост и до днес...

Дет са вика, инат като магаре, но не толкова умен...

Да не говорим, че "материалното благополучие" няма никаква връзка с тази война, нито пък има връзка кое общество е "по-пригодно"...

Защитавам някой само според запартъка, намиращ се в яйцето, което ти служи за глава, Шушинце...

А позоваването на - "Ама онова общество е непригодно" е класически пример за "уотабаутизъм" - "А вие защо биете негрите"...

Но... де поне малко акъл, за да знаеш какви думи ползваш, невежий копипусикетмаус...

Това, което четеш и това, което смяташ, че си прочел, нямат нищо общо помежду си...

Казва му се функционална неграмотност, следствие на невежество, което при теб пък си е предопределено по рождение...

Аз нямам претенции да съм "интелектуален слон", но ти упорито доказваш, че си "интелектуална хлебарка"...

При това убедено вярваща, че желаното от нея е реалното...

Изключение ще бъде, ако поне веднъж успееш да разбереш, какво четеш...

Може би требе да почакаме до Коледа, некои верват, че тогава се случвали чудеса...

А дано, ама надали...

Вервай си, че търговската  марка и по-скъпата цена са гаранция за по-високо качество...

А хубаво и евтино има само в рекламите...

Качеството винаги има минимален ценови праг и той никога не е най-евтиния...

Но... високата цена, не е никаква гаранция за по-добро качество при съпоставими продукти...

Просто е за разбиране, но не от простО невеж...

Пак не разбираш, кво си прочел, Шушка...

Обяснявам ти, че личният вкус няма нищо общо с робуване на марки, нито пък с по-високо качество...

На 12 години едно дете трябва вече да има усет кое какво означава, този усет трябва да е изграден в него от родителите му...

Да публикуваш снимка на която седиш на маса в заведение, без значение къде е това заведение, а дори и снимка на маса в дома си е признак на тотална селяндурщина, Шушка..

Със сигурност детето те е снимало и в друга обстановка и твой дълг като родител е да му обясниш кои снимки стават за обществено публикуване и кои стават само за личен спомен...

Но... това би го направил нормален човек, такива като теб нямат тоя усет и съответно не могат да го предадат и на децата си...

Аватара ти доказва, че си комплексиран "реднек"...

Без значение кой го е снимал...

Но... то увреждането ти е по рождение...

Цялото писане ми е отнело не повече от по десет минути на двама ви, Шушка...

Като междувременно съм се занимавал и с друго...

Дали някой чете, не зависи от мен, а това, че винаги ползваш абсолютизми като "всеки, всички, никой и т.н.", отново доказва, колко прав съм, че невежеството при теб не е по избор, а по природа...

Па то дали по диагонал или не, при теб се тая, няма да се получи изключение и поне веднъж да разбереш, кво си прочел...

А и на практика, целият ти живот минава "по диагонал"...

Нема напъване при мен, Шушка...

Още чакам да обясниш от къде си копирал "Глупи"...

Ако знаеше, какво е, щеше да знаеш, че е своеобразен комплимент, но естествено няма от къде да знаеш...

"Гений" през 2006-а, Шушумитко през 2023-а...

"Нова" кола, ама нов внос n-та употреба...

Мишка 

"Хем за амнайсти път ти казвам, че материалното благополучие не е ценност...

И не защото аз смятам така, а защото научната терминология го казва...", я цитат където"науката" казва, че не е ценност. Материална, не духовна. В прав текст тролчо.            " комплексиран неграмотник, продължаваш с тази глупост и до днес..." има яко комплексиран, правещ се на по неграмотен дори отколкото е в действителност. Мисля, че е ясно на всички кой е той.  " Да не говорим, че "материалното благополучие" няма никаква връзка с тази война, нито пък има връзка кое общество е "по-пригодно"..." за полуинтелект като тебе, може да е и така. В реалността нормално украинците, да не желаят да бъдат в сферата на влияние, на общество, което не може да осигури материално благополучие (ценност за всяко общество, откакто има такова преди хилядолетия), поне приблизително отговарящо на наличните му ресурси. В това отношение, средния украинец е много по интелигентен от тебе.        "Аз  нямам претенции да съм "интелектуален слон", но ти упорито доказваш, че си "интелектуална хлебарка"..." да бе нямаш, единственото което те крепи в този живот, като те чета, явно е вярата ти , че си по умен от другите. Наивна вяра, но няма как да те излекува човек, ако сам не желаеш.  "хубаво и евтино има само в рекламите..." Аз кога съм твърдял друго бе шушляк? Що пълниш с плява постовете си, няма ли поне зрънце смисъл между ушите ти?                       "абсолютизми като "всеки, всички, никой и т.н.", отново доказва, колко прав съм, че невежеството при теб не е по избор, а по природа..."    а , доводи тип , всяка война е по причина (гениално мишка), не казващи нищо и отричането, типично за половината путиноиди , за подкрепа на агресора. Аз съм , неутрален, за мир и подкрепям Русия , както казва редовия ватнишки дебил. Ти понеже не си редови(само другото), не признаваш, че подкрепяш Русия.                                "Със сигурност детето те е снимало и в друга обстановка и твой дълг като родител е да му обясниш кои снимки стават за обществено публикуване и кои стават само за личен спомен..." Аве кавал, точно ти ли ще ми обясняваш за дълг към детето бе? смЕх

преди 18 часа, kaldata1 написа:

Материалното благополучие не е ценност.

Дълголетието не е ценност.

Трезвеността не е ценност.

Високото ниво на лично щастие не е ценност.

Животът в спокойна градска / селска среда не е ценност.

Добрата инфраструктура не е ценност.

Да нямаш "придворни" и "непридворни" джендъри не е ценност.

Кое е ценност, тавариши? Да живееш само две години след пенсия, да си робувал цял живот в заводите на плюещите Запада, които си изкарват всяка свободна минутка в него, че даже са евакуирали и домочадието пак в същата посока, да живееш в хрушчовка (или да си от късметлиите със собствен санитарен възел) като горд собственик и да мечтаеш дъщеря ти да се омъжи за немец или поне спейки с такъв, да й подарят палто? 😐

Русия е огромна територия, пълна с ресурси, празна откъм души, тъй като термина "широката руска душевност" се постараха сами да го задушат. Убиха хумора, сатирата, любовта към природата (в частност брезите и езерата), меланхолията характерна така и така за студените пояси, склонността бързо да се забравя лошото. Светът на "Операция Ьи", "Златният телец" и отпреди това - на руския класицизъм, е мъртъв.

Останаха тарикати, принудени от разпада на СССР да се оправят по втория начин, няколко десетки милиона алкохолика, още няколко десетки заводски работници и тъжен кръг интелектуалци, които все още пришиват Достоевски, Лермонтов и Рахманинов към тази нация.

Благодаря, че си обяснил на интелектуалстващия дебил нещата просто и синтезирано. Не , че ще ги разбере. При неговият капацитет, ще трябва да се напъне доста, а той не го прави никога.

преди 18 часа, miro20 написа:

осрания тошеффф бил гумаджия ли ? Срамни професии няма де... ама ми става ясен що е толкова комплексиран фейкомет :giggle1:

Тоя поне е единственият, който не е анонимен от тях, заради което го уважавам. Нищо че е невероятно лигав клоун, правещ се на луд. Но те всички ватници са такива, иначе веднага лъсва колко шизофренични са тезите и позициите им в темата. Знам смисъла на думата шизофреник и заставам зад  всяка буква в твърдението си.

преди 50 минути, miro20 написа:

Това ли е проверката на фактите? Имало ранени, но пък никой не ги е виждал. Щом има ранени има и повредени сгради. И тях никой не ги е виждал. Но пък да изкараш няколко гости глухи и в същия момент да искаш от тях някаква подкрепа.  Е още ли не си се усетил, че това е редовна практика когато на укропитеците им идват гости?

преди 3 часа, Blue_Hulk написа:

3694 страници пълни с глупости 🤯

И ти с какво допринесе за умността на темата друже?

преди 3 часа, vpvelev написа:

И сега границата трябва така да се пази. А не да е като разграден двор. Има си КПП-та. Който иска легално да си минава от там. Един бежанец нямаше да мине през социализма. А те и какви бежанци - все млади и здрави момчета. За какво ли ги изпращат в Европа? Задаваш ли си тоя въпрос?

Защо убиваха хората искащи да си тръгнат от рая ви? Ватник хуманоид. Другото е тролене тип Анди "умното"

току-що, Coco1 написа:

Знам че ме "обичате" :giggle1:

Ние те обичаме, ама ти си пий редовно хаповете.

Министерството на отбраната на Русия съобщи за загубите на въоръжените сили на Украйна за денонощие в южно-донецкото и запорожското направление

17 юни, 15:30

Загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в южно-донецкото и запорожското направление през изминалото денонощие възлизат на 235 военнослужещи. Това съобщи в събота официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков . „Общите загуби на въоръжените сили на Украйна по тези направления за денонощие възлизат на над 235 украински военнослужещи, 4 танка, 2 БМП, 14 бойни бронирани машини, американската артилерийска система М777, както и Д-20. гаубица“, каза Конашенков.

преди 24 минути, Митко Вълчев написа:

За друг не остават.

Затова ли е толкова зле папагала коко1? Свършиха му хаповете.

преди 51 минути, maxthon написа:

Това ли е проверката на фактите? Имало ранени, но пък никой не ги е виждал. Щом има ранени има и повредени сгради. И тях никой не ги е виждал. Но пък да изкараш няколко гости глухи и в същия момент да искаш от тях някаква подкрепа.  Е още ли не си се усетил, че това е редовна практика когато на укропитеците им идват гости?

Ти да ми говориш за проверка на факти...Човек влез малко в час вече че имам сериозни притеснения за теб. Виж сега ако си решил да разводняваш темата  с тъпотии просто кажи. Ще взема съответните мерки и теглилки.

Военкор Коц: Болниците в Харковска област са препълнени с ранени войници от въоръжените сили на Украйна

Военкор Коц в своя телеграм канал направи препратка към интересен документ от ръководителя на отдела по здравеопазване в Харков до директора на офиса на Международната организация на Червения кръст.
В писмото се казва, че всички лечебни заведения в Харковска област работят на предела на възможностите си и няма останали места за презаселване на ранени войници от Въоръжените сили на Украйна. Ръководителят на отдела моли ръководството на Червения кръст да построи полева болница в Харков, като се има предвид, че в близко бъдеще ще трябва да се поддържа нов мощен приток на ранени.
Освен това отделът на Харковска област моли да изпрати високоспециализирани специалисти в региона, които да работят в лечебни заведения. Украинското здравеопазване също се нуждае от такъв персонал като пластичните хирурзи.
Припомняме, че преди 10 дни украинската армия предприе пълномащабно настъпление в пет направления. По време на настъплението украинските бойци понасят колосални загуби не само във военна техника, но и в човешки ресурси.

преди 27 минути, vpvelev написа:

Затова ли е толкова зле папагала коко1? Свършиха му хаповете.

Ми на вашия фон си е супер Кокича. Троли ви във вашия стил. Боли не боли, това е положението.

преди 1 час, Coco1 написа:

Бабо влезна наквасена и се обърка :giggle1:

Никога не си долитал чак до Мосейково -защо лъжеш съфорумци?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.