Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Украинският експерт по електронна война и дронове Сергей Бескрестнов заяви, че "Русия активно следи нашите отбранителни предприятия и ги унищожава систематично", а сред служителите на тези предприятия има много руски информатори.

"За съжаление имаме много предатели, пенсионери (работници в отбранителните заводи), които издават на руснаците къде, какво се произвежда и къде се съхранява готовата продукция. Наскоро в едно производствено предприятие беше унищожен цял хангар с готова продукция, търпим огромни щети", казва Бескрестнов.

По-рано днес главнокомандващият Залужни заяви, че по време на днешните руски атаки са били атакувани промишлени и военни съоръжения.

https://strana.news/news/454118-rossija-davno-vedet-okhotu-na-predprijatija-ukrainskoho-vpk-ekspert.html

... ... ... 

Още едно потвърждение, че мирът беше възможен още през април, Путин е направил сериозни отстъпки за да има мир, но Борис Джонсън отиде в Киев и нареди на пан Зельо да изхвърли Истанбулското споразумение в коша и да продължи да жертва хохлите. Според това споразумение, Путин беше готов да върне двете области Херсон и Запорожие на Украйна, а Украйна трябваше да забрави за Крим, да обяви отново неутралитет и да даде пустата автономия на двете републики в Донбас. Пан Зельо повече няма да получи подобно изгодно предложение, защото няколко месеца по-късно Русия анексира и четирите области, превключи на военна нога, а Путин и болшинството от руснаците се амбицираха да си върнат цяла Новорусия в родното пристанище.

Украински дипломат, участвал в преговорите с Русия в Истанбул: През април 2022 г. Путин направи всичко възможно, за да постигне мир

Руският президент Владимир Путин е направил всичко възможно за приключване на войната с мирно споразумение с Украйна през април 2022 г. Това твърди Александър Чали, участвал в преговорите между Москва и Киев с посредничеството на Турция като член на украинската делегация.

Чали разказа какво се е случило в първите седмици от войната по време на реч пред Женевския център за политика на сигурност. Бившият заместник-министър на външните работи на Украйна е асоцииран сътрудник във фондацията, финансирана от швейцарското правителство. 

"По това време бях в групата на украинските преговарящи. В продължение на почти два месеца, през март и април, обсъждахме с руската делегация възможно споразумение за мирно уреждане на конфликта между Украйна и Русия. Както вероятно си спомняте, подписахме така нареченото "Истанбулско комюнике". И в края на април бяхме много близо до приключване на войната с някакъв вид мирно споразумение. По някаква причина то беше отложено", разказва украинският дипломат.

"Според мен Путин, това е моята лична гледна точка, седмица след началото на агресията си на 24 февруари, се опита да направи всичко възможно, за да сключи споразумение с Украйна, заложено в Истанбулското комюнике. Неговото лично решение беше да приеме текста на това комюнике, който беше абсолютно далеч от първоначалното ултимативно предложение на Русия, което те представиха на украинската делегация в Минск. Успяхме да намерим съвсем реален компромис. Путин наистина искаше да постигне мирно споразумение с Украйна още през април 2022 г. Това е много важно да се помни", каза Чали.

Чали заяви, че "по някаква причина" Истанбулското споразумение беше нарушено и войната продължи.

Лидерът на украинската делегация, депутатът Дейвид Арахамия, призна в края на ноември, че тогавашният британски премиер Борис Джонсън е пристигнал в Киев и е казал на украинците да не подписват нищо с Русия, а  "просто да продължат да се бият". След това Киев се е отказал от мирния договор с Русия.

https://frontnews.eu/ua/news/details/71977

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Най-добрите танкове в света са горящите:

Малка атака- малки загуби. Отново не влияят на глобалната картина.

А от онези самолети дето не паднали има жалейка за единия пилот. Дори телефон на семейството ако желаете да помогнете( знам че няма да го направите - но кой знае по Коледа стават чудеса).

Буханкогеноцида се вихри с пълна сила - до последната газка!

Това недоразумение трябва да изчезне от пътищата!

Косе!

Проста аритметика.

50 милионна Украйна срещу 150 милиона  Русия. Украинците избиват 50 милиона руснаци, а руснаците - 50 милиона украинци. Какво  остава? Няма я Украйна а в Русия - 100 милиона руснаци. А Украинският президент е смях в свтовен мащаб. Тръгнал по просия за пари и оръжие, но не знае, че не му е нужно, а е само една изкупителна жертва

преди 1 минута, Колев 74 написа:

Косе!

Проста аритметика.

50 милионна Украйна срещу 150 милиона  Русия. Украинците избиват 50 милиона руснаци, а руснаците - 50 милиона украинци. Какво  остава? Няма я Украйна а в Русия - 100 милиона руснаци. А Украинският президент е смях в свтовен мащаб. Тръгнал по просия за пари и оръжие, но не знае, че не му е нужно, а е само една изкупителна жертва

Място по погребения в Украйна има- не се безпокой.

И няма да споменаваме Виетнам и Афганистан - че кофти малко.

Някакъв 3 звезден генерал вика че англосаксонците малко прекалили и явно са объркали доставките на ракетите:

м-м-м гледай какви грешки стават понякога.

преди 7 минути, kosyo написа:

Място по погребения в Украйна има- не се безпокой.

И няма да споменаваме Виетнам и Афганистан - че кофти малко.

В никакъв случай не ги споменавай. Иначе, съвсем ставате за смях. Не ти, а тези, които ги водиха тези войни. И за руснаците се отнася.

Левия бряг е пълен с безаналоговост- до горе :

току-що, Колев 74 написа:

В никакъв случай не ги споменавай. Иначе, съвсем ставате за смях. Не ти, а тези, които ги водиха тези войни. И за руснаците се отнася.

Ми не знам - те колко човека срещу колко бяха че да се посмеем малко заедно ?

преди 14 минути, Колев 74 написа:

Косе!

Проста аритметика.

50 милиона украинци е твърде оптимистично и нереалистично число. Тази цифра беше актуална през 1991 год.

Преди войната, през 2021 год. според ООН, населението на Украйна е 42 милиона души.

След 2 години война, Ройтерс писа през това лято, че в териториите, контролирани от пан Зельо са останали пряко сили между 28-30 милиона души. Останалите са избягали в Европа и Русия или живеят в петте територии (вкл. Крим), контролирани от Русия.

Знаете ли защо акулите обикалят хората преди да нападнат? За да се прочистят така да се каже преди да ги хапнат. Така и е с дрончетата:

Как да го уважиш моя човек:

Прясно - прясно. Знам че едното се повтаря но пък вътре бил някакъв изменник.

преди 2 минути, kosyo написа:

Левия бряг е пълен с безаналоговост- до горе :

Ми не знам - те колко човека срещу колко бяха че да се посмеем малко заедно ?

Не ми се обиждай. Аз просто така, щото те гледам всеки ден се трепеш да търсиш  репортажи и всичко останало, което вярвам, че и двама ни, не ни е приятно. Все пак - и от двете страни са човеци, но с малко "Ч"

Интересна статистика - руZнаците изстреляха маса ракети за да убият 30-тина човека. Украинците пуснаха 2 или 3 и утрепаха 79 на кораба. Проста артметика.

преди 4 минути, Колев 74 написа:

Не ми се обиждай. Аз просто така, щото те гледам всеки ден се трепеш да търсиш  репортажи и всичко останало, което вярвам, че и двама ни, не ни е приятно. Все пак - и от двете страни са човеци, но с малко "Ч"

Защо не се спрът тези чудовища от Кремъл? :(

преди 4 минути, Flashback написа:

50 милиона украинци е твърде оптимистично и нереалистично число. Тази цифра беше актуална през 1991 год.

Преди войната, през 2021 год. според ООН, населението на Украйна е 42 милиона души.

След 2 години война, Ройтерс писа през това лято, че в териториите, контролирани от пан Зельо са останали пряко сили между 28-30 милиона души. Останалите са избягали в Европа и Русия или живеят в петте територии (вкл. Крим), контролирани от Русия.

Нямам точно личния състав, затова съм писал ориентировъчно. Нека се оправят помежду си. Каква е нашата изгода от тази война и за двата народа? НИКАКВА!

Путин е човек, който ни за минута няма да се предаде, защото е най богатия човек на света( за тези, които не че го знаят, а дори на са и чували) А Зельо - един шут, на който и американците им омръзна да му наливат пари. Малко момче и твърде глуповато! Но може би става, но само за актьор.

преди 1 минута, А.Навални написа:

Защо не се спрът тези чудовища от Кремъл? :(

Тук вече трябва да питаш президента на Русия или ако е тук - Реджеп ага!  На него му са ясни нещата, щото често е около Кримския полуостров!

Не вярвай Колев - Косьо е некрофил

Пъне се но след днешната акция всички напъни са напразни.

PR акцията за 30 минути на Зеленски също.

Залужни и Игнат вече говорят истината - много ракети са улучили целите си .

Косьо, цивилните са 30 - военните просто са обявени за безследно изчезнали.

Ракетите по Лвов не са отишли ей така напразно.

преди 21 минути, Колев 74 написа:

Не го съжалявай, не се трепе Косьо - повтаря, потретва и попетва едни и същи видеа, къде реални, къде повечето фалшиви, къде стари повече от година, за да върви въображаемата перемога. Отдавна никой не му гледа видеата и затова ги повтаря до откат. 

Руснаците качват много повече актуални видеа на ден, но Калин не позволява да се публикуват в темата. Веднъж си позволих да публикувам видеа от руска страна, Косьо веднага ме докладва, а Калин ми удари бан за седмица с обяснението, че разпространявам видеа и линкове с насилие. 

Интересното в случая е, че Косьо не получава същите санкции...явно Калин е на мнение, че Косьовите видеа са фейк и затова го оставя да се радва като тригодишно дете, получило близалка. 

преди 1 минута, Колев 74 написа:

Путин е човек, който ни за минута няма да се предаде, защото е най богатия човек на света( за тези, които не че го знаят, а дори на са и чували) 

Никой не иска да се предава, всички искаме да спре! 

Цитат

ООН призова Русия незабавно да прекрати нанасянето на удари в Украйна

Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк заяви, че е "шокиран" от новата вълна смъртоносни руски удари в Украйна, и призова Москва да прекрати "незабавно" тези нападения, предаде Франс прес.

"Шокиран съм от новата серия широкомащабни координирани ракетни удари и удари с безпилотни самолети", при които според Киев са загинали най-малко 18 души, се казва в изявлението на Тюрк. Той призова Русия "незабавно да прекрати тези нападения в Украйна и да спазва международните закони, регулиращи конфликтите".

"Международното хуманитарно право изрично забранява нападенията, умишлено насочени към цивилни обекти, както и безразборните удари, независимо от обстоятелствата", каза той. 

Тюрк отбеляза, че руските атаки са поразили широк спектър от гражданска инфраструктура, включително жилищни сгради, родилен дом, училища, детски градини, паркове, метростанция и търговски център, както и енергийна инфраструктура. 

Спасителните екипи все още издирват хора, затрупани под развалините на жилищни сгради, добави Тюрк.

Украинската агенция УНИАН съобщи днес, че броят на убитите е нараснал до 19. В същото време в Украйна е обявена нова въздушна тревога и в две области се чуват експлозии.

ООН призова Русия незабавно да прекрати нанасянето на удари в Украйна - Свят | Vesti.bg

Стига толкова!

Каквото било, било! Къв е тоя? Исрод да беше щеше да му омръзне да трепе хората, които нищо не са му направили!

Подмина и Хитлер!

Косьо е от екипа явно

Но дори и така нещата са ясни - курса на долара в Киев се качи с една гривна.

преди 10 минути, А.Навални написа:

Никой не иска да се предава, всички искаме да спре! 

Това е оксиморон. Нека се предадат и ще се спре.

преди 1 минута, Flashback написа:

Не го съжалявай, не се трепе Косьо - повтаря, потретва и попетва едни и същи видеа, къде реални, къде повечето фалшиви, къде стари повече от година, за да върви въображаемата перемога. Отдавна никой не му гледа видеата и затова ги повтаря до откат. 

Руснаците качват много повече актуални видеа на ден, но Калин не позволява да се публикуват в темата. Веднъж си позволих да публикувам видеа от руска страна, Косьо веднага ме докладва, а Калин ми удари бан за седмица, че разпространявам видеа и линкове с насилие. 

Интересното в случая е, че Косьо не получава същите санкции, явно Калин е на мнение, че неговите видеа са фейк и затова го оставя да се радва като тригодишно дете, получило близалка. 

Аз не си падам по политиката, независимо, че от нея се изкарват най много пари, а не както си мисли наш Иванчо Kиров - от IT сферата.  Извинявам ви се за намесата нетрадиционно във вашите коментари. Иначе за мнението ми: Този въпрос може да се реши само при положение на съгласие между Русия, Америка и...колкото и да не ви се иска - КИТАЙ.

Иначе, всеки се досеща какво следва. нещо, което беше извършено през 1945 над Япония.. Накрая , всеки си сяда на задника, ако е останал жив. Във 21 век, наблюдавайки техническите развития на Големите страни, едва ли ще има живо същество по Земята, за което няма да са виновни изключително много страни и народи!

Весели празници момчета - И от ляво, и от дясно!  ❤️

преди 12 минути, kirko12 написа:

Косьо е от екипа явно

Но дори и така нещата са ясни - курса на долара в Киев се качи с една гривна.

Това, гривните не ги ли поставят на ръцете на престъпниците бре? Привързани с метален синжир. Шега бе Уили! Украински финикийски знаци.

преди 3 минути, bioid написа:

Това е оксиморон. Нека се предадат и ще се спре.

Аз му го написах но явно не ме разбра, щото мойто обяснение е първосигнално, докато ти му пишеш за оксиморони, смартфони и не зная какво още!  Ето отново с две думи! !

100 МИЛИОНА в най голямата по територия държава и най богатата по полезни изкопаеми.

преди 4 минути, Колев 74 написа:

Извинявам ви се за намесата нетрадиционно във вашите коментари

Аз писах защото видях, че ти ти си коментирал. Иначе сигурно си забелязал, че другите не ги отразявам въпреки, че мога да ги направя на две стотинки!

Весели празници и от мен!

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Те го наричат специална военна операция. Това не е тотален щурм. Нито са тръгнали да превземат Киев. Опасните оръжия не са влезли в действие.

Ти какъв специалист си да казваш, че авиацията и флота им не струват?

Къде им е флота ? Някъде на док. 

Къде им е авиацията ? Хеликоптерите ги преместиха някъде в Ростов, от самолетите използват предимно бомбандировачи които стрелят от май*а си.

Кои са тези опасни оръжия ? Остана им само ядреният арсенал, останалото го използват от началото на войната. ТОС беше специално оръжие, Кинжал, беше специално оръжие, самолетите СУ бяха специално оръжие, имаше и някакви терминатори.

"Кои са тези опасни оръжия "

Понеже си готин мъж да ти загатна. Аз преди теб съм отговорил. А какво са загубили до сега, съвсем не е важно ни за Русия, ни за Путин. Бутона е ЧЕРВЕН и при Путин. Няма да пита тяхното народно събрание, както е прието да се прави във Американския конгрес. Натиснеш ли го  - технологиите на Иванчо, изпълняват безприкословно, точно и във срок. Няма връщане назад.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.