Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 8 минути, bigiadri написа:

Значи според руските полезни идиоти тук в БГ ,в русия е нормално да има наборна служба ,а на Запад е било смешно  . Европа трябва да се готви за война с тъпаците и трябва да им покаже ,че могат само да си мечтаят да мародерстват в богата Европа.Руските мърши само за това си мислят ,като се започне от руския  идиот запалил войната та до последния тъпак . А вие ,полезни идиоти тук как да ви разбира човек? За какво мечтаете ,за какво се борите?  Навярно  мечтаете за тяхната кочина наречена руски мир .

Никъде не е нормално да има наборна служба. Тя нарушава човешките права. Армиите би трябвало да са изцяло професионални. Винаги ще се намерят и доброволци, които да станат войници по време на война. Идиоти винаги ще има...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, bigiadri написа:

тяхната кочина 

Бандеровската кочина напълно прогони украинските казаци.   Няма да им изплащат държавния дълг!    Там сега няколко деситилетия ще са нужни.    Ако въобще останат независими хохлите - чакат ги и репарации за възстановяването на  Донбас!   Западът, ако иска - може и още пари да дава. 

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Никъде не е нормално да има наборна служба. Тя нарушава човешките права. Армиите би трябвало да са изцяло професионални. Винаги ще се намерят и доброволци, които да станат войници по време на война. Идиоти винаги ще има...

Какви права човешки при НЕчовешка война?

Между другото, САЩ се опитват да предизвикат скандал, че първата "дама" на Франция не е баба, а транс дядо.
Но те се опитват напразно, защото французите не са изненадани от това.Не разбирам защо го правят!

https://t.me/boris_rozhin/117195

преди 16 минути, bigiadri написа:

Европа трябва да се готви за война с тъпаците и трябва да им покаже ,че могат само да си мечтаят да мародерстват в богата Европа.

Джиджи, ти не разбра ли, че стигне ли се до пряк сблъсък НАТО-Русия, това няма да е конвенционална война и всичко ще приключи много бързо и трагично за всички?! 

Та не знам за каква война се готви Европа, но гледам че ти си клъвнал като шаран на гола кука. Лъжа е как "лошият" Путин има за цел да превземе цялата Вселена, а с подобни фалшиви страшки се замазват очите на клетите данъкоплатци да не мрънкат много-много, че ще наливаме безумни пари за милитаризация и печалби на оръжейните корпорации. 

преди 4 минути, Flashback написа:

Джиджи, ти не разбра ли, че стигне ли се до пряк сблъсък НАТО-Русия, това няма да е конвенционална война и всичко ще приключи много бързо и трагично за всички?! 

Та не знам за каква война се готви Европа, но гледам че ти си клъвнал като шаран на гола кука. Лъжа е как "лошият" Путин има за цел да превземе цялата Вселена, а с подобни фалшиви страшки се замазват очите на клетите данъкоплатци да не мрънкат много-много, че ще наливаме безумни пари за милитаризация и печалби на оръжейните корпорации. 

Грух защо си корумпиран

преди 3 минути, rado_svet написа:

Американският Конгрес след края на тази седмица излиза в 17-дневна ваканция.

А клоун-Зеля чака ли, чака...
И подсмърча.
Кокаин.

В момента има евтини билети за Москва. 

преди 29 минути, Мечо Хубавеца написа:

Наборната служба е едно, а армията е друго. Не може да има мъж по паспорт, ако не е докосвал АК 7.62 или неговия вече аналог?! Ако не е стрелял с оръжие. Трябва да има поне елементарни умения…Не става само с  компа на  Counter-Strike - headshot, headshot…и въздух под налягане.

Впрочем в днес пише :

Дания става третата страна в Европа след Норвегия и Швеция, която ще включи жени в армията си. Това ще стане с въвеждане на задължителна казарма за жените от 2026 г., стана ясно от изказване на датския премиер Мете Фредериксен, цитирана от Би Би Си. 

преди 5 минути, Zaza Zaraza написа:

Наборната служба е едно, а армията е друго. Не може да има мъж по паспорт, ако не е докосвал АК 7.62 или неговия вече аналог?! Ако не е стрелял с оръжие. Трябва да има поне елементарни умения…Не става само с  компа на  Counter-Strike - headshot, headshot…

Впрочем в днес пише :

Дания става третата страна в Европа след Норвегия и Швеция, която ще включи жени в армията си. Това ще стане с въвеждане на задължителна казарма за жените от 2026 г., стана ясно от изказване на датския премиер Мете Фредериксен, цитирана от Би Би Си. 

Най добрата демокрация е въоръжената демокрация.

Всеки мъж и всяка жена трябва да получават военно обучение и да имат право да притежават собствено оръжие. Не ни трябва нация от роби.

преди 6 минути, Zaza Zaraza написа:

Наборната служба е едно, а армията е друго. Не може да има мъж по паспорт, ако не е докосвал АК 7.62 или неговия вече аналог?! Ако не е стрелял с оръжие. Трябва да има поне елементарни умения…Не става само с  компа на  Counter-Strike - headshot, headshot…и въздух под налягане.

Впрочем в днес пише :

Така е . Днес примерно в Белгородска област един редови от 2-рата армия в света метна граната в краката на другарчето отпред...

"Кракен" не ги елимираха още раздават правосъдие по ВиК-т и Енерго-ПРО?

Тука някакво жестоко ПТП е станало:

Така е като карат толкова невнимателно

И камъни са падали нейде...

преди 9 минути, Zaza Zaraza написа:

Впрочем в днес пише :

Значи брат ми като не служил войник и не е докосвал огнестрелни оръжия, не е мъж. Що не му го кажеш в очите?                                                                                                                                                                                    Това, че става някъде, не значи, че е правилно. Интересно ми е примерно в Швеция какви ще са санкциите на такива, които отказват да служат, независимо от какъв пол са? 

преди 15 минути, Реджеп Иведик написа:

Всеки мъж и всяка жена трябва да получават военно обучение и да имат право да притежават собствено оръжие. Не ни трябва нация от роби.

Оръжие за самозащита е чудесен старт. Газов патлак е верен другар сред природата и за риба...Аз имам няколко патлака /законни естествено/, а за бойни по-добре - не....

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

Значи брат ми като не служил войник и не е докосвал огнестрелни оръжия, не е мъж. Що не му го кажеш в очите?                                                                                                                                                                                    Това, че става някъде, не значи, че е правилно. Интересно ми е примерно в Швеция какви ще са санкциите на такива, които отказват да служат, независимо от какъв пол са? 

Не знам какъв е брат ти, а и честно казано слабо ме вълнува...Говорим за принципи, дисциплина и т.н....както и да е...успех :)

От наказателния паркинг:

Определено трябва да се научат да карат някои хора:

Не може така да се пребиват по пътищата

Ай на този си загубил главата нейде

От вчера върви поредният "Рамщайн".

Преди ни проглушаваха ушите с тея Рамщайни, а от некое време минават безшумно, медиите мълчат като бълха в гащи...

А, да! – кво стана с тея ми ти 800 000 снаряда, де чехите щеше да беше са докарали в 404 още преди повече от месец?
Украинката на Речеп много се радваше, нещо...

Кво стана?

ПП. И за Фъ-шеснайските нищо се не чува... Братските орли вече не хвърчат към тях?

преди 18 минути, Zaza Zaraza написа:

.Говорим за принципи, дисциплина и т.н....както и да е...успех :)

И аз за същото говоря. Аз като умея да боравя с огнестрелни оръжия какво предимство имам пред брат ми? 

преди 24 минути, Реджеп Иведик написа:

Най добрата демокрация е въоръжената демокрация.

Украинката най-много тебе да отстреля - ако не иска да бъде новорускиня?  Къде ще се криеш в Черноморск-Иличовск???   

И както отбор Козяк беше навирил гребен - зрада и то страшна.

Международно признат соросоид, НПО, и т.н. 

Screenshot_2024-03-20-19-06-33-72_0b2fce7a16bf2b728d6ffa28c8d60efb.jpg

преди 48 минути, Мечо Хубавеца написа:

В Швеция служат много малък %.

От личен опит, моят племенник (баща му и моята жена са брат и сестра) тази година е в 11-ти клас в гимназията. В началото на тази година, всички негови съученици, вкл. момичетата получиха по пощата анкети от военните, които децата попълниха и върнаха. Мисля, че има глоба ако не отговориш на анкетата и не върнеш отговор. Въпросите в анкетата са такива, които дават яснота дали имаш желание да служиш. Имаше въпроси дали виждат професионалната си реализация в армията, моят племенник отговори с категоричното "не".  След две седмици получи отговор от военните, че не е избран.

Доколкото ми е известно, всяка година от съответния набор анкетират всички деца, след това избират около 13 000 души, най-вероятно тези, които са отговорили в анкетите, че военната професия им е на сърце. От тези 13 000 избрани, ще призоват 3000, които ще бъдат подложени на психологически и физически тестове и ще служат 1 година. Целта на набора е да мотивира младите хора да станат професионалисти в армията и да попълнят мобилизационния резерв.

Щатите отвориха три правителствени сайта за наблюдение на корупцията в страната 404:

Пентагона: https://www.ukraineoversight.gov/

Дво от МВнР: https://oig.usaid.gov/our-work/ukraine-oversight

https://www.stateoig.gov/ukraine-response-oversight

Там пряко може да се донася.

Явно си постилат оправдания за скорошната загуба, обвинявайки хохлосвинете за нея.

преди 2 минути, Flashback написа:

В Швеция служат много малък %.

От личен опит, моят племенник (баща му и моята жена са брат и сестра) тази година е в 11-ти клас в гимназията. Всички негови съученици, вкл. момичетата получиха по пощата анкети от военните, които децата попълниха и върнаха. Мисля, че има глоба ако не отговориш на анкетата и не върнеш отговор. Въпросите в анкетата са такива, които дават яснота дали имаш желание да служиш. Имаше въпроси дали виждат професионалната си реализация в армията, моят племенник отговори с категоричното "не".  След две седмици получи отговор от военните, че не е избран.

Доколкото ми е известно, всяка година от съответния набор анкетират всички деца, след това избират около 13 000 души, най-вероятно тези, които са отговорили в анкетите, че военната професия им е на сърце. От тези 13 000 избрани, ще призоват 3000, които ще бъдат подложени на психологически и физически тестове и ще служат 1 година. Целта на набора е да мотивира младите хора да станат професионалисти в армията и да попълнят мобилизационния резерв.

В горенаписаното няма нищо лошо. Е, може би само евентуалната глоба, ако не отговорят. Би трябвало да го приемат като мълчалив отказ...

току-що, Мечо Хубавеца написа:

В горенаписаното няма нищо лошо. Е, може би само евентуалната глоба, ако не отговорят. Би трябвало да го приемат като мълчалив отказ...

В Швеция за всичко има глоби, например ако си запазиш час за лекар и не отидеш, получаваш глоба. 

От дългите ми години живот в Швеция съм разбрал, че ред и дисциплина се поддържат с глоби и пак с глоби. Иначе и шведите ще са същите Бай Ганьовци като нас. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.