Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Никитка нали питаш - от сутринта е снимката

Тръгнал да разминира украта - и малко умрял.

ПП

Сега мрат на групи по 8. Толкова събира тая катафалка 

IMG_20240827_120336_030.jpg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 10 минути, kosyo написа:

Не са ли ти казали още как да реагираш?

Покажи какво става в Белгородска област и ще разберем как ще реагирам. Вероятно ще е нещо такова - 😂👉.

преди 4 минути, maxthon написа:

Едно към едно е до момента....

Всъщност два - един вчера и този тук е от днес....

САЩ са пратили лендлиз на Русия?

Ванката - това остроумие ли беше ?

Таратайката е бракувана преди 35 години.

А сега имам за вас карта от Донбас - ммнооогооо добре отстъпвате. 

IMG_20240827_120732_514.jpg

Руснаците недоумяват: Нали бяхме втората армия в света, как е възможно чужда войска да влезе в Курска област?

Проектът 1420 by Daniil Orain интервюира руски граждани на улицата какво мислят по различни въпроси, като акцентът е предимно войната на Русия срещу Украйна.

Попитани в последното видео как гледат на украинската инвазия в Курска област, някои руснаци признаха, че са в шок от случилото се. За първи път от Втората световна война чужда армия нахлува в Русия, което е огромно унижение за режима на Владимир Путин.

„Честно казано, бях шокиран (от инвазията), защото позиционирахме себе си като втората армия в света и би трябвало да можем да защитим първо собствената си територия, преди да се опитваме да превземем чужда“, казва 35-годишният Максим.

Вячеслав, на 36 години, заявява, че „нещо някъде се е объркало и това не трябваше да се случва“. Уляна, на 28 години, е дори по-красноречива – случилото се в Курска област е „пиздец“, каза младата жена.

Руските медии, подчинени на Кремъл, допринасят за объркването сред руското население. Те едновременно им повтарят, че "всичко е под контрол", но и че има "екзистенциална заплаха за Русия", с което се опитват да прехвърлят вината за войната на Киев и западните страни. Тези взаимоизключващи се твърдения объркват руското население, което по време на пълномащабната война живее в информационен балон. В Русия дори е забранено да се използва думата война вместо "специална военна операция".

https://fakti.bg/world/907661-rusnacite-nedoumavat-nali-bahme-vtorata-armia-v-sveta-kak-e-vazmojno-chujda-voiska-da-vleze-v-kurska-oblast

преди 1 минута, BANKATA написа:

САЩ са пратили лендлиз на Русия?

Сравняваме в момента Курските опереции. До момента са едно към едно. Нали знаеш, че историята обича да се повтаря? Някой път и до най-малък детайл.

преди 1 минута, maxthon написа:

Покажи какво става в Белгородска област и ще разберем как ще реагирам. Вероятно ще е нещо такова - 😂👉.

Има го в нета какво става , ама като по вътрешни ( и отчаяни ) -  викам да питам. Нали знаеш колко обичам да се гавря с тебе и кирката? Не ми личи? Между другото евала - не всеки успява да удържи на бъзиците ми, а вие 2-цата дори искате още.

Ооохххх 

Косе

Посрещнали са ги с хляб, сол и барут.

Довечера ще пусна линк към замъглените трупове да ги брои Осинта. Много е важно да е точно .

Не знам защо укрите си мислят че всеки път ще им се получава ?

И то при губернатор като Гладков - явно трябва да си яко тъп.

IMG_20240827_121550_352.jpg

Украинските сили се оттеглят на източния фронт.

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/video/26.08.2024_IMR_Ukraine.mp4

Сутринта на 26 август беше белязана от една от най-масираните руски атаки срещу украинската военна и промишлена инфраструктура. Руски дронове и различни видове ракети удариха цели в десетки украински градове. Те включват военни летища, системи за противовъздушна отбрана, военни бази. Украинската енергийна инфраструктура беше сериозно повредена.

Руското министерство на отбраната заяви, че масираните удари са нанесени по стратегически важните украински енергийни обекти, които осигуряват функционирането на военно-промишления комплекс; заключението, че всички зададени цели са били ударени.

Въоръжените сили на Украйна се опитаха да нанесат удари по западните райони на Русия. Най-малко 24 украински дрона бяха унищожени в осем руски региона през нощта.

Една от целите на украинските удари вероятно е военното летище "Енгелс" в Саратовска област, където са разположени стратегическите бомбардировачи на руските ВКС. Украински дронове не успяха да достигнат летището, но удариха две многоетажни жилищни сгради в градовете Саратов и Енгелс, разположени наблизо. Цивилни са ранени.

Руските военни запазват господството си както във въздуха, така и на фронтовата линия. Тежките боеве на украинските бойни полета доведоха до нови тактически победи на руската армия.

Въоръжените сили на Украйна все още се смилат в руския граничен район Курск. Фронтовата линия остава почти непроменена, а руските сили отблъскват украинските атаки в различни посоки. Руските подкрепления позволиха да отблъснат украинските сили от покрайнините на село Малая Локня и да си осигурят руски контрол там. Украинските опити за атака в Коренево са осуетени, селището остава под пълен руски контрол. В района на Суджа руските сили предприеха контраатаки край Черкаската конопелка.

Неспособни да напреднат дълбоко на руска територия, украинските военни сондират руската отбрана по границата, опитвайки се да разширят позициите си. Украинските сили продължават да хвърлят големи резерви в битки, прехвърляйки допълнителни артилерийски единици на бойното поле. Всички усилия на украинските военни за развитие на по-нататъшно офанзива в Русия все още не са довели до никакви резултати, освен тежки загуби.

Междувременно руското настъпление на фронтовата линия в Донбас не спира. В района на Покровск руската армия разширява зоната си на контрол към град Мирноград от няколко посоки, включително по брега на Карловското водохранилище.

След неотдавнашния пробив в градската агломерация Торецк руските войски вече напредват в югоизточната част на града. Те изправиха фронта в района на градската болница, щурмувайки украинската крепост на сметището на мина "Новая".

През последните дни руските сили постигнаха нови победи в посока Угледар. Руското знаме беше издигнато в южната част на Константиновка. Руските сили щурмуват града, за да отрежат маршрута на военните доставки за голямата украинска групировка в Угледар.

преди 5 минути, nikolov2020 написа:

Ооохххх 

Косе

Посрещнали са ги с хляб, сол и барут.

Довечера ще пусна линк към замъглените трупове да ги брои Осинта. Много е важно да е точно .

Не знам защо укрите си мислят че всеки път ще им се получава ?

И то при губернатор като Гладков - явно трябва да си яко тъп.

IMG_20240827_121550_352.jpg

Само да ти кажа че това май е губернатора дето бъдито каза че лъже.. Аз не че нещо ви настройвам един срещу друг - знаеш и 2-мата сте ми любимци тук и сте винаги на разположение така че го оценявам.

Аз имам премиер любимец - несменяем 

Супер управленец - реши най тежкия въпрос 

Кабмин предлагает  новом налоговом законопроекте принцип «воюй или работай» , — премьер Шмыгаль

photo_2024-08-27_11-49-29.jpg

преди 1 минута, kosyo написа:

Само да ти кажа че това май е губернатора дето бъдито каза че лъже.

Човека обеща да покаже довечера. Би било естествено ако покажеш нещо преди него и го затапиш.

току-що, maxthon написа:

Човека обеща да покаже довечера. Би било естествено ако покажеш нещо преди него и го затапиш.

За една вода говорехме дето се мяташе на едни на един покрив- може да си забравил вече - минаха повече от 3 дена

току-що, nikolov2020 написа:

Аз имам премиер любимец - несменяем 

Кабмин предлагает  новом налоговом законопроекте принцип «воюй или работай» , — премьер Шмыгаль

photo_2024-08-27_11-49-29.jpg

Пари нема действайте. Ще стискат докато може.

току-що, kosyo написа:

За една вода говорехме дето се мяташе на едни на един покрив- може да си забравил вече - минаха повече от 3 дена

Е сега говорим за Бегородска област. Какво се случва там?

преди 2 минути, maxthon написа:

Пари нема действайте. Ще стискат докато може.

Е сега говорим за Бегородска област. Какво се случва там?

Просто интересен факт за губернаторите споделям - не е нужно да се набираш - знаеш че няма да ти получи.

Косе

Хубаво, ербап са укрите

Защо тоз пропаганден канал (от него е картата) ни занимава да доказва че Беларус са слаба ракия - не били опастност :)

Ще ти кажа - има едни - викат им Вагнер - частници 

Ами ако почнат да орат украинската граница :)

ПП

Я дай видео от някой дрон там.

За предпочитане тоя дето премина през Беларус :)

ПП

Казах ти. Зачезни за 3-4 дена, остави Никитка, добър ден, без мозък и т.н.

IMG_20240827_123429_763.jpg

на 19.06.2023 г. в 22:53, maxthon написа:

Даже може лично да ти дам и няколко урока как друг път да се хванеш по-добре на кукичката. Последно (с кв. км.) не беше твърде убедителен.

Би ли обяснил защо трябва да ме интересува какво е казал някой си губернатор след като съм видял къщата за какво се използва? Той какво е казал си е за негова сметка. В крайна сметка аз вярвам на каквото ми видят очите, а не каквото ми каже някой.

Ето да си припомниш че не те интересува какво е казал някой си губернатор - като се оказа че някой пуска пропагандни видеа дето не са истина и после се върти на бавен огън да се измъкне от кашата в която скача. Сещаш ли се за случая?

P.S. как е те оставя - ти си ми любимка.. Виж бъдито не иска да си говори че има тежка патология и само на тебе разчитам

Незнайно кой е излъгал Урсула и Борел, че в Европа вече се засилват настроенията, че Русия ще нападне ЕС след Украйна. Затова трябва всички заедно много активно и всякак да помагаме на Украйна.  И какво ни бърка нас обединението на руските с украинските казаци?   Те просто коригират едно решение на Ленин за разединението им.  Нищо в повече.   Хохлите не ги броят за участници в процеса, а те нахално се натрапват.

преди 9 минути, nikolov2020 написа:

Косе

Хубаво, ербап са укрите

Защо тоз пропаганден канал (от него е картата) ни занимава да доказва че Беларус са слаба ракия - не били опастност :)

Ще ти кажа - има едни - викат им Вагнер - частници 

Ами ако почнат да орат украинската граница :)

ПП

Я дай видео от някой дрон там.

За предпочитане тоя дето премина през Беларус :)

ПП

Казах ти. Зачезни за 3-4 дена, остави Никитка, добър ден, без мозък и т.н.

IMG_20240827_123429_763.jpg

не се набирай кирка... Туарегите вече търсят нови рецепти със сърца

P.S. как ще те оставя - ти си ми любимка. Виж бъдито има много грехове към мен (тежка история имаме с него) но с тебе е друга работа. Нова любов :)

Хахахаха кратунко, докато пишеше тъпотии укрите отстъпиха още едно село - Мемрик.

Айде напъни се - дружинка Козяк тебе гледа смотаняк

Укрите се отказаха с държавен вестник от африканската перемога - двоен смотаняк.

IMG_20240827_124947_549.jpg

преди 1 минута, nikolov2020 написа:

Хахахаха кратунко, докато пишеше тъпотии укрите отстъпиха още едно село.

Айде напъни се - Козяк тебе гледа смотаняк

IMG_20240827_124947_549.jpg

Суджа чия е?

преди 56 минути, maxthon написа:

Сравняваме в момента Курските опереции. До момента са едно към едно. Нали знаеш, че историята обича да се повтаря? Някой път и до най-малък детайл.

Да не се повтори първата световна.

преди 10 минути, BANKATA написа:

Да не се повтори първата световна.

Ще стане като в Пуническите войни. И тогава не е имало битка в Курск. Засега нещата са едно към едно между двете такива в Курск.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.