Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 часа, N1K17Y написа:

Я, Галошев решил да започне седмицата с ново чупене на тъпомера, сега Чарлз 3-ти бил шеф на Канада и Австралия :lol6:

Чети:

Чарлз III бе обявен за държавен глава на Австралия и Нова Зеландия

Чарлз Трети беше провъзгласен за държавен глава на Канада

Нека гърчовете да започнат сега :wub:

:popcorn2:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Следя един доста начетен французин в X, който е потресен от последните своеволия на Макрон как се опитва да узурпира властта като същински диктатор.

Накратко, цитирам: 

Доста невероятен ход във френската политика днес, който може да разкрие, че всъщност сме свидетели на нищо по-малко от преврат от страна на Макрон.

Спомняте си, че на 7-ми юли във Франция се проведоха избори, които Макрон загуби тежко и които левият "Нов народен фронт" спечели. Сега сме 48 дни след изборите, а Макрон и неговото правителство все още управляват страната, те на практика пренебрегнаха изборните резултати, което е безпрецедентно в историята на Петата френска република.

Обикновено, както е правилото, Макрон трябваше да номинира министър-председател от Новия народен фронт, победител в изборите. Отначало Макрон твърдеше, че не е удобно правителството да се сменя точно преди Олимпийските игри и се застъпи за "олимпийско примирие".

Както и да е, сега сме почти 2 седмици след края на Олимпиадата и ситуацията е все същата, така че всички започват да питат "WTF?", oсобено като се има предвид, че "Нов народен фронт" има готов министър-председател: Луси Кастес, висш държавен служител.

Сега извинението от лагера на Макрон е, че те отказват правителство с когото и да било от LFI ("Непреклонна Франция", партията на Меланшон), основната партия вляво и следователно основната партия в коалицията "Нов народен фронт" (Люси Кастес не е от LFI, но някои министри в новото правителство биха могли да бъдат от тази партия).

Макрон демонизира партия LFI с обвинения в антисемитизъм за тяхната подкрепа за Палестина. Тази сутрин Меланшон зададе отворен въпрос на Макрон: "Да кажем, че се ангажираме да няма членове на LFI в правителството, бихте ли номинирали Люси Кастес за министър-председател?"

Ако Макрон каже "не", според Меланшон, това ще покаже, че отказът на Макрон за участие на партия LFI в правителството е "просто претекст за отричане на изборните резултати". Всъщност, ако каже "не", Макрон открито признава, че просто не приема изборните резултати.

По някакъв начин едно правителство на "Нов народен фронт" без LFI само по себе си би било отричане на демокрацията, защото повечето гласоподаватели гласуваха за тях, защото LFI беше част от тази коалиция, която спечели изборите.

Наистина сме свидетели на нещо изключително тревожно във френската политика, което демонстрира колко недемократична държава е станала Франция: хората гласуваха и резултатът от техния вот просто се отхвърля, защото тези, които държат властта, не харесват изборните резултати.

Актуализация: вече е официално, в току-що публикувано комюнике Макрон отхвърли правителство, ръководено от коалиция "Нов народен фронт", която спечели изборите.

Това е безпрецедентна ситуация в историята на Петата френска република: загубилият изборите на практика отхвърля предаването на властта на победителя. Партията на Макрон получи много по-малко гласове и депутати от "Нов народен фронт", но въпреки това именно партията на Макрон все още управлява френското правителство и отказва да предаде властта. Това е безумно голям удар върху демокрацията. 

След отказа на Макрон да предаде властта на победителите, партия "Непреклонна Франция", основната политическа сила в коалицията "Нов народен фронт" стартира процедура по импийчмънт срещу Макрон. Те също призовават за започване на протести срещу узурпатора Макрон:

"Президентът на Републиката току-що взе изключително тревожно решение. Той не признава резултата от всеобщите избори, които поставиха "Нов народен фронт" начело на гласуването. Той отказва да назначи Люси Кастес за министър-председател.

Той се позовава на "институционална стабилност". Това не зависи от него, а от парламента, който трябва да я постигне. Още една злоупотреба с власт! 

При тези условия предложението за импийчмънт ще бъде внесено от депутатите в съответствие с член 68 от Конституцията.

А всяко негово предложение за министър-председател, различен от Люси Кастес, ще бъде предмет на предложение за вот на недоверие.

Сериозността на момента изисква твърд отговор от страна на френското общество срещу невероятната злоупотреба с автократична власт, на която то е жертва.

Предлагаме на френския народ да проведем протестни шествия за зачитане на демокрацията.

Нека изразим желанието на всички, привързани към демокрацията, да се обединят, за да се изправим срещу президента и да го принудим да признае резултатите от изборите."

преди 49 минути, ivottoshev написа:

на 12.08.2024 г. в 21:59, N1K17Y написа:

Както казах на платения ти колега преди няколко часа, важно е да си вярваш. Ти за съжалание, наистина си вярваш на глупостите. 

Вече и сам не си вярваш :hush:

преди 3 минути, N1K17Y написа:

Вече и сам не си вярваш :hush:

Знаех си аз че ще има гърчове, ама мислех че ще са по-шукаритетни. Ти обаче вместо поне да пробваш да ме обориш, направо заора в някаква незнайна посока. Не го очаквах от теб. Ся ще ми отидат зян пуканките.

:popcorn2:

Добро утро второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Нищо не става от тия дрончета -ден 10!

Конкуренцията обаче не спи:

преди 9 часа, kosyo написа:

Тук признавам нещата са една идея по-добре:

Не прилича все ръкожопи маймуни да си ги сглобявали, макар че кварца в средата аз не бих го оставил с толкова дълги крачета

Монтажа е с SMD елементи и ако краката са по къси на кварца ще опре във филтъра ,изправен кварца е неприемлив монтаж тъй като ще заеме повече място по височина на конструцията, а това зареди един кварц не е оправдано именно за това са му удължили краката и го положили легнал. DSP процесора е на Texas Instruments добре че работят санкциите че какво щяха да правят не знам  :D

преди 9 часа, maxthon написа:

Някой даже решил, че с тази измишльотина може да прави бизнес и да печели пари. Странно защо никъде другаде тази снимка я няма из пространството.

И са написали мапа ,а не карта :D

преди 9 часа, parmobil написа:

Да ти кажа, защото не знаеш, че руската академия на науките през 2006 г. се произнесе, че руснаците са угро-фини.

Ще може ли линк към това заявление на руската академия на науките?

Угро-фини са унгарците,финландците и естонците,както и още няколко етноса в Русия. Угро-финските езици  не са славянски езици.

Трябва да си Косьо за да извадиш перемога днес :)

- утрепаха групата тръгнала към кингсбургския остров

- нощес пак имаше крилати ракети и кинжали - посетиха 3 летища

- РА настъпва в Донецк - няма забавяне

- праснаха хотел с "журналисти"

И накрая - посрещнаха резерва при Курск с фойерверки.

И кратунката пуска линкове с "перемога" на 2000 км от фронта :)

Цялата Украйна е виц - благодарение на клоуни като Косьо

Свалили всичко нощес 

Русия разклати Украйна с масивен ракетен удар, започнал в неделя вечерта и атаката продължава в понеделник вечерта. Съобщава се, че руснаците са ударили хангара, където се съхраняват няколко F-16, станциите на електрическата мрежа и тази вечер хотел „Аврора“ в Кривой Рог, където са акостирали украинските войски. Разбира се, руснаците знаят къде се съхраняват „чудните оръжия“ F-16. Извадиха две!

Това става на фона на извънредна среща в събота вечерта между чичко Путин и ключови руски генерали. Въз основа на предишни събития като това, Русия се подготвя за значително разширяване на операциите.

В тандем с ракетните удари над Украйна, Русия продължава да се движи на запад през Донбас, превземайки село след село и град след град. Украинските военни издадоха заповедта на  — Бягайте!

Селидово е едно от тези селища. Според украински жители „ украинските въоръжени сили просто нямат достатъчно войници в Селидово, за да копаят окопи “.

Курск се превръща в фатален провал за Украйна. Министерството на отбраната на Русия съобщи днес, че има над 6000 жертви, което означава, че поне 50% от нахлуващите сили са унищожени. До вторник това число вероятно ще надхвърли 7000. Русия наводнява зоната с резервни войски и Украйна няма начин да изтегли силата си.

Хотел Аврора в Кривой Рог
image-38.png?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg&_x_

преди 16 минути, nikolov2020 написа:

Трябва да си Косьо за да извадиш перемога днес :)

- утрепаха групата тръгнала към кингсбургския остров

- нощес пак имаше крилати ракети и кинжали - посетиха 3 летища

- РА настъпва в Донецк - няма забавяне

- праснаха хотел с "журналисти"

И накрая - посрещнаха резерва при Курск с фойерверки.

И кратунката пуска линкове с "перемога" на 2000 км от фронта :)

Цялата Украйна е виц - благодарение на клоуни като Косьо

Свалили всичко нощес 

Всичко е точно по ПЛАНА, Кире!

преди 10 часа, Добър ден написа:

Indesit? 

Тц, от whirlpool с шесто чувство ,че със смешни колажи и усмиване из нета в Х нема се спечели войната :speak:

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Тц, от whirlpool с шесто чувство ,че със смешни колажи и усмиване из нета в Х нема се спечели войната :speak:

Но с песни и снимки на кофи - може.

току-що, kosyo написа:

Но с песни и снимки на кофи - може.

Може ,но зависи от постановката в която са като продуктово позициониране.

току-що, AAUUXX написа:

Може ,но зависи от постановката в която са като продуктово позициониране.

Ами не ми ги дава вече - явно не съм му в категорията. И май се опитва да ме отбягва. А знае че съм и фен

преди 11 минути, AAUUXX написа:

Колкото и войни да спечелят, ще си останат същите примати и олигофрени. А най-важното за един народ е как живее, а не колко войни е спечелил. :)

преди 5 минути, Добър ден написа:

Колкото и войни да спечелят, ще си останат същите примати и олигофрени. А най-важното за един народ е как живее, а не колко войни е спечелил. :)

И това как има значение за тези които не са жители на Русия след като те същите харесват това в мнозинството си? Теб защо те интерсува какъв е живота там когато не живееш там ?

преди 7 минути, kosyo написа:

Ами не ми ги дава вече - явно не съм му в категорията. И май се опитва да ме отбягва. А знае че съм и фен

Сигурно са свършили лейките на пазара, изчакай нова доставка :rolleyes:

преди 2 минути, AAUUXX написа:

И това как има значение за тези които не са жители на Русия след като те същите харесват това в мнозинството си? Теб защо те интерсува какъв е живота там когато не живееш там ?

Защото се интересувам и мога да знам навсякъде как живеят, за разлика от тях, които в мнозинството си са жертва на една дивашка пропаганда и за моя радост ценностната ми система не се гради върху литър долнопробен спирт или препарат за вана на ден.  

преди 1 минута, Добър ден написа:

Защото се интересувам и мога да знам навсякъде как живеят, за разлика от тях, които в мнозинството си са жертва на една дивашка пропаганда и за моя радост ценностната ми система не се гради върху литър долнопробен спирт или препарат за вана на ден.  

С отрицанието няма прогрес :hush:

Казаха ли ти го Косе

В един момент рекламата омръзва :)

Та в момента ви трябва спешно нова кампания - но сте в остър финансов недостиг 

Та трябва да се оправяте с елементи като Никита, Добра воля , Добър ден и т.н. 

преди 1 минута, nikolov2020 написа:

Казаха ли ти го Косе

В един момент рекламата омръзва :)

Та в момента ви трябва спешно нова кампания - но сте в остър финансов недостиг 

Та трябва да се оправяте с елементи като Никита, Добра воля , Добър ден и т.н. 

Само да напомня че от май месец пари няма... Твои думи, добре де бива ли аз да ти ги напомням тия работи.

Тоя мост има нужда от малко ремонт - някоя кампанийка няма ли да има

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.