Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Русия ще урежда дълга си към България

Дългът на Русия към България, която влиза в тази група държави, е 100 млн. долара. Преговорите за уреждането на този дълг се проточиха в изминалите десет години на посткомунистически отношения между София и Москва. Подписаната през 1995 г. спогодба за урегулиране на взаимните финансови вземания предвиждаше погасяването до края на 1997 г. на дължимите 100 млн. долара с доставка на специална продукция за отбранителния сектор на стойност 48 млн. долара и оборудване за металургичния комбинат "Кремиковци" на стойност 52 млн. долара. Въпреки че срокът на спогодбата беше удължен до края на 1999 г., реално тя не беше изпълнена.

Олеее, то тази статия е от 2001г. Ко'праим сега?

image.png

Тези рашки са ни вечни приятели, пак ще ни спасят, като ни върнат парите и така ще закърпим бюджета за 2025г.

Всичко е по плана на Путин.

Да се знае и помни и споменава само с добро!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 20 минути, nikolov2020 написа:

Брех още един плякатарник се е включил в спам-а :)

Един ден по късно руските бази са си в Сирия, Асад е в Масква, руската армия е вече на 3км от Покровск.

Украинските канали имат нова опорка.

Байдън преди да си отиде ще забрани "сенчестия" флот, НПО-та ще търсят по снимки на Гугъл къде танкерите претакат нефт в океана и така на Путин ще му спрат парите.

След това победа - кой не скача е москал !

ПП

Реалността е друга, затова ще се обработва Макрон за войници на украинска територия.

На Косьо, калдата1, Джоката и всички други - физкултурен привет от Вагнер Ратибор.

Screenshot_2024-12-09-13-49-53-78_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg

Днес - Покровск, утре - Покровское, след месец - Покровсковка, догодина лятото - Северопокровенск. 

И така село по село, махала по махала, град след град падат унищожени селища, в които дори гарги вече не кацат. 

Биолаборатории не се намериха, бойни комари - няма, разпитите на натовските генерали от Азовстал не се излъчиха, Тексаската Народна Република беше едноседмично меме, немците не замръзнаха, швейцарците си имат парно и шоколад, БРИКС няма обща валута (или нещо общо, каквото и да е), а Русия опря до севернокорейци, за да не пипа златните момчета на Москва и Петербург. 

Все по плану! 

току-що, nikolov2020 написа:

Чудесни пичове има в темата :)

Колко хубаво е че 2025 идва бързо.

Недей да им трошиш хатъра!

Нека си чакат "перемогата" и "фалита" на Русия, но в крайна сметка ще трябва да се задоволят с капитулацията на Бандеристан! :)

d721b8ds-1920.thumb.jpg.2d5cde29daa57ed06f6f4ce642145ecc.jpgСпокойно бе младок :)

Нали лихвата е 22%, дроните трепят руснаците всичко върви към украинска победа.

Само забрави да добавиш че USA плаща заплатите в Киев.

Един-два месеца закъснение и ... олеле майко.

Руснаците могат да минат без Брикс валута - но киевчани без заплати ще се пренесат в Европа.

Това е така наречения "латвийски план"

Природният газ в Европа поевтинява през днешната търговия към най-ниски ценови нива от три седмици насам.

Газът в Европа поевтиня и достигна триседмично ценово дъно

Причината е на първо мястопо-мекото време и прогнозите то да се запази такова през следващите дни. Това намалява натиска върху тегленото на синьо гориво от газохранилищата на стария континент в началото на зимния отоплителен сезон.

Към 13.00 часа българско време краткосрочните фючърси на нидерландския газ хъб TTF се понижават с близо 2% към 45,50 евро за мегаватас, съобщава БНР.

По този начин търговията на синьо гориво достига най-ниско ниво от 20-ти ноември насам и след като в края на миналия/началото на текущия месец цената на синьото гориво надвиши 49 евро/MWh, достигайки едногодишен връх.

През уикенда бурята Дара увеличи производството на вятърна енергия в Обединеното кралство, намалявайки зависимостта от газ за електричество.

https://debati.bg/gazat-v-evropa-poevtinyava-kam-trisedmichno-czenovo-dano-okolo-4550-evro-za-megavatchas/

Украинският президент Володимир Зеленски лансира идеята чуждестранни войски да бъдат разположени в страната до приемането й в НАТО, предаде Ройтерс.  Как биха гласували подобно решение в ООН?  

преди 1 час, БаалБек написа:

Според цитираните от izumitelno.com, всепризнати експерти Валентин Вацев и Иво Христов, Путин ще върне на власт Башар ал Асад в най-кратки срокове. Безусловна подкрепа ще окаже Си Дзинпин, а финансирането на специалната операция по триумфалното завръщане на Асад в Сирия щяло да бъде с общата валута на БРИКС!

Да се знае и помни!

Точно така ще стане! Запомни го!

преди 27 минути, В. Велев написа:

Точно така ще стане! Запомни го!

Не чете достатъчно.      Външните министри на Русия, Турция и Иран се срещнаха  в Доха, за да обсъдят развитието на ситуацията в Сирия.             Страните участници в т.нар Тройка от Астана - Русия, Иран и Турция подчертават необходимостта от бързо спиране на бойните действия в Сирия и изпълнение на резолюция 2254 на СС на ООН.    Договорили са се без участие на САЩ.  Няма лошо.  Стига са се убивали.   Нека нещо се договорят и за бившата Украйна.

преди 25 минути, attj написа:

Нека нещо се договорят и за бившата Украйна.

Защо реши, че вече няма Украйна и я наричаш бивша? 3 години потъвате и боксувате, Путин ви признава, че следващите 20 години ще са тежки. Какво успяхте за 3 години освен милиони руснаци в изгнание в чужбина, защото ги е страх от мобилизация, все така рушащи се тоалтни в болниците и училищата, 600 лв средна пенсия за страната и в затвора за руснка за мир.

Абе госта - само за ноември 150000 украинци са се върнали в "окупираните" територии. 

Данните са на ООН - така че млъквай и заминавай.

ПП

Провала на Сирия възбуди много тролейроси.

Момчета не се мъчете - безмислено е.

Пан Зельо щял да се обади спешно на Байдън и да го моли за покана за НАТО преди да напусне поста. 🤡

Очевидно срещата с Тръмп в Париж не е била особено успешна.

Русия пропусна добър шанс за Орешник на всички дрънкачи, когато се събраха заедно в парижката катедрала Нотр Дам.

преди 17 минути, glen написа:

Русия пропусна добър шанс за Орешник на всички дрънкачи, когато се събраха заедно в парижката катедрала Нотр Дам.

Тя Русия пропусна шанса да бъде по-добра държава от плюнки без ресурси като Литва и Словения, ти за Орешника си се затюхкал. 

Впрочем, от няколко месеца Русия приема морални бежанци от ЕС. Питах на няколко места с концентрация на любители на Русия - няма заминали, нямат и намерение. "Русия се обича отдалече най-добре". И тъща ми така. 

преди 4 часа, Flashback написа:

Ама разбира се, че само на теб трябва да "вярваме", дето нито си стъпвал в Сирия, нито имаш някакви контакти там. :rabbit:

Аз предпочитам да се доверя на Дахер Ламот, който ми е личен приятел и който е сириец, с роднини в Сирия.

Сиреч, той, за разлика от теб - черпи информация от извора от първа ръка!

Аз Дахер го чета от години и много ме съмнява да ти е личен приятел. С оглед на това, какъв червен ястреб го раздаваш.

преди 5 часа, Flashback написа:

А ти какво плещиш постоянно?!

Човек ако реши да ти се връзва на дезинформациите, ще остане с впечатлението, че великата "перемога" е аха-аха точно зад ъгъла.

А реалната ситуация на фронта е точно обратната!

РозАвко, и ти си чакай имагинерния фалит на Русия, няма да ви троша хатъра!

В крайна сметка - мечтите са безплатни! :rabbit:

btw, двама руски икономисти, от които един вече е народен враг, казаха, че РФ вече е в "непростая ситуация". Дневните пари от петрол и газ вече са по-малко от дневните за СВО. Но вие си дълбайте, че всичко е чудесно.

Paramobil

На 3-тата година на СВО когато мутренска Украйна в която всеки краде с г@за си и праща децата в чужбина да ми обясняваш колко е зле РФ - нещо си се объркал.

93% от парите на Крайна идват от вливания - днеска арестуваха олигарха гепил парите от зърното дето толкова се хвалиха с него.

Дават им заем 20 милиарда да изкарат декември и януари. По нататък ЕС ще бере ядове.

Днес също FA пуснаха поредния сай-фсй сценарии за прецакване на икономиката на Русия - пак от враг на народа.

Да ти кажа как се спасиха предишния път.

Шитнаха 300 (триста броя) су-30 с френско оборудване на Индия като към всеки вървеше един комплект двигатели резерв .

Освен това на Китай 120 броя с 1000 двигателя.

През това време Китай купи от Украйна два самолетоносача и су-33 - корабен самолет. 

Общо за 50 милиона $ - на цена старо желязо

Да продължавам ли готин ?

преди 53 минути, parmobil написа:

Аз Дахер го чета от години и много ме съмнява да ти е личен приятел. С оглед на това, какъв червен ястреб го раздаваш.

btw, двама руски икономисти, от които един вече е народен враг, казаха, че РФ вече е в "непростая ситуация". Дневните пари от петрол и газ вече са по-малко от дневните за СВО. Но вие си дълбайте, че всичко е чудесно.

Хайде аз по-добре от теб да знам кой ми е приятел и кой не!

Защо така винаги се излагаш с неадекватни изказвания?! На врачка ли се изживяваш?! Откажи се - не ти се получава!

А Лойд Остин вчера каза, че Русия е похарчила досега 200 млрд. долара за войната си срещу Украйна от началото на пълномащабната инвазия през 2022 г. Да ти напомня, че БВП на Русия е над 2 трилиона долара.

Та ние от НАТО набихме двойно повече милиарди за същото време и въпреки това киевското прокси губи на фронта и върви към капитулация.

Флаш - не се впрягай 

Ще повтарят опорките докато Зелката тръгне към Лондон с военен полет.

преди 7 минути, Flashback написа:

Защо така винаги се излагаш с неадекватни изказвания?! На врачка ли се изживяваш?! Откажи се - не ти се получава!

А Лойд Остин вчера каза, че Русия е похарчила досега 200 млрд. долара за войната си срещу Украйна от началото на пълномащабната инвазия през 2022 г. Да ти напомня, че БВП на Русия е над 2 трилиона долара.

Та ние от НАТО набихме двойно повече милиарди за същото време и въпреки това киевското прокси губи на фронта и върви към капитулация.

Ма цитирай и другите неща на Дахер, де. Нещо не се покриват с твоите въжделения. Например коя страна иска да е в неговия край. Що ли не иска РФ?

преди 6 минути, parmobil написа:

Ма цитирай и другите неща на Дахер, де. Нещо не се покриват с твоите въжделения. Например коя страна иска да е в неговия край. Що ли не иска РФ?

Последните му коментари съм ги цитирал дословно!

Цитирай ти други коментари щом ти е толкова важно, ако искаш му копирай целия фейсбук!

То бива неадекватност, ама това твоето е извън всякакви класации!

преди 19 минути, Flashback написа:

Но проф. Иноземцев и проф. Липсиц (вече враг на народа) приказват други неща за хавата в РФ. Но ти такива неща не четеш.

Дай нещо за хавата в Украйна !

Кажи сега колко ще е инфлацията 2025.

Кажи колко оръжие произвеждат .

Кажи какво изнасят .

Искаш ли таблицата с поскъпнали те стоки от първа необходимост ?

Май си здрав чугун с не залепващо покритие. 

преди 5 минути, parmobil написа:

Но проф. Иноземцов и проф. Липсиц (вече враг на народа) приказват други неща за хавата в РФ. Но ти такива неща не четеш.

Ти нали четеш и вярваш, та чакай си фалита и перемогата, които ще дойдат на куково лято!

И чакам да цитираш Дахер, да те видим дали ще намериш нещо в неговите публикации, от които да разберем какъв пещерен русофоб е. 

Парамобил

В реката сте приятелчета - и с 4-те колела :)

Аха и ще навлязат французи в Донбас :)

И като се събудите - дрон ви пуска 220 волта в пръста на крака.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.