Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

на 9.12.2022 г. в 20:34, Гост написа:

Украйна загуби войната. Европа - тоже.

Ето пак сме изпуснали новината от преди 2 години....

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 15 минути, glen написа:

Има едно интересно мнение  във военния блог Свидетели Байрактара -https://t.me/bayraktar1070/3089

Александър Харченко 

През последните години сирийците се биеха и умираха, за да си върнат старата Сирия. Те искаха да унищожат джихадистите, да възстановят икономиката и да живеят както преди. Башар Асад беше символ на тези процеси. За съжаление, след всички изпитания сирийският народ живееше по-зле. Нямаше газ, светлина или бензин. Всичко това беше умножено от повсеместна корупция. В Идлиб [под турски контрол] имаше газ и светлина и нямаше проблеми с търговията".

"Когато започна офанзивата на терористите, войниците просто не разбраха защо трябва да умират на фронта. Те имаха и оборудване, и боеприпаси, но защо биха стреляли по терористи? Да, те ще спрат екстремистите, да, ще загубят няколко хиляди войници, но защо всичко това, ако след победата стане още по-лошо?"

Да, прочетох го и съм съгласен, но ... Войниците се подчиняват на заповеди на командващите ги (дори укрите, които ги набират с бой по улиците се бият ожесточено, защото така им е наредено) и именно за тях мисля, че са купени, не го твърдя със сигурност, но просто си го мисля. От друга страна ми беше интересно да прочета, че и там се е водила информационна война (покрай войната срещу евротерористите съвсем забравих за Сирия, е, напомниха ми), но и това не е основното, то е, че окупираните от Турция територии явно са живели по-добре и хората в Сирия са го разбрали и затова посрещат ислямистите по-скоро като освободители, а ако не почнат с екзекуции, явно нещата не са такива, каквито си ги мислех. Както казах, дори тези ще се окажат по-човечни от ... знаете кого имам предвид.

П.П. Мисля, че едно време имаше тема за войната в Сирия, но не можах да я открия, както и да е, сега руснаците имат още една свободна ръка, да му мислят тези, които се кефеха, скоро ще им секнат усмивките и ще бъдат заменени със сополи.

на 9.12.2022 г. в 21:14, maxthon написа:

E докато няма чуваемост по дадени въпроси е нормално да се повтаря. Но чак път ядрен шантаж? Не е като някой да е казал не правете еди какво си, че отговора ще е с ядрена бомба.

Хич даже... То е същото като един дето викаше няма земетресение, а пък после -имаше ама не се зачита щото само едни го регистрирали , а в същото време склада малко във въздуха.. ама умеш ги тия работи значи..

на 9.12.2022 г. в 21:55, Anneliese написа:

Най - добре Русия да ни бомбардира. Да ги видим престъпниците от коалицията на войната. Боклуци, пълни мизерници! Ако бяхме истински свободен форум, щях да си кажа какво им мисля и пожелавам на тези с кървавите ръце! Заслужават си го!

Мой тип:)

Каза ли нещо Косе?

На 5000 оборота ?

Няколко пъти съм ти го написал. Такива като тебе нямат мнение у не могат да упражняват умствена дейност.

Screenshot_2024-12-09-14-29-52-55_50ef9f5a0f3fc24b6f0ffc8843167fe4.jpg

преди 11 минути, Flashback написа:

Насосваш ги едно към гьотере!

В РФ няма мобилизация, още по-малко на 18-годишни.

Засега Русия продължава да воюва с доброволци по договор!

В Бандеристан е точно обратното, затворени граници от началото на войната и насилствена принудителна мобилизация, а сега дойде ред на 18-годишните да бъдат водени на клане!

Разбирам, че грам не ти пука за украинците и като цяло поддържаш мантрата "до последния украинец".

На мен ми пука за България и Българите ако трябва да съм честен! 🙂

Смешно ми е, как уж великите с претенции да станат водеща световна сила не могат да победят една Украйна! 😂 Киев щяха да вземат за три дни, не знам си какви още глупости изприказваха се провалят. Сега вас ако ви попитам ще кажете, че копейките се бият с НАТО, а реално се бият с Украйна! :hush:

на 9.12.2023 г. в 13:04, glen написа:

Да,и на мен ми стана жал за него,но вече е в ход бягството му-

САЩ подготвят план за бягство на Зеленски и семейството му. Всички те ще бъдат преместени в САЩ, вероятно във Флорида

В онази къща дето я купи-нали?

Усещам надпревара с баба Пенка за най-добро търкане на кристалната топка. И нямам нищо против - дори поощрявям такива вътрешни борби.

на 9.12.2023 г. в 14:37, Flashback написа:

Преди 60 години, през 1963 г., американците ликвидираха своето творение - президента на Южен Виетнам Нго Дин Дием. Той беше убит по време на военен преврат, организиран от генерал Дуонг Ван Мин под егидата на ЦРУ.

Основни събития за президента Нго Дин Дием:

- Линдън Джонсън, вицепрезидент на САЩ, по време на посещение в Сайгон нарича Нго Дин Дием "Чърчил на Азия"
- Снимката на Нго Дин Дием украси корицата на списание Time
- Нго Дин Дием смяташе сам себе си за велик военен командир и "учеше" генералите на марионетната армия на Южен Виетнам как да се бият правилно. Резултатите бяха големи загуби на войски на режима в Сайгон и нарастване на откритата омраза към президента от страна на неговите генерали.
- Нго Дин Дием се бореше срещу най-голямата религиозна деноминация в страната - будистите
- Нго Дин Дием страдаше от истинска мегаломания и илюзии за величие, усърдно подклаждани от американците
- Нго Дин Дием горещо вярваше в своя талант и изключителност, започна да се държа изключително арогантно с американските куратори.

На 2 ноември 1963 год. по време на военен преврат, организиран от генералите под егидата на ЦРУ, американците ликвидират своята марионетка Нго Дин Дием.

Всяка прилика с реални хора и събития са чисто случайни!

Имайки предвид склонността на американците да действат по определен модел в стандартни ситуации, можем да кажем, че пъзелът е почти завършен.

Зеленски ще може да избегне повторението на съдбата на Нго Дин Дием само ако американците по някаква причина променят подхода си и започнат да действат в друга, нетрадиционна парадигма. 

Имаме нова заявка за нова баба Пенка на отбор "Червено знаме". Слабо обаче, предполагам се дължи на  западната преса която се чете и цитира.

В USA вече не е желан много :)

Косе казах ти да не се напъваш, перката може да се счупи.

Торецк всеки момент ще смени името, чувала при Покровск се затваря в момента.

Утре Косе некро666 трябва да е много обилен щото ще забравят за Сирия.

на 9.12.2023 г. в 14:50, glen написа:

САЩ обичат и да се шегуват с тези случайности-ето.....!

Когато директорът на ЦРУ дойде на посещение, е време да проверите вашите шест (т.е. военен жаргон, за да видите дали някой се промъква към вас отзад).

Подготвя ли се Зеленски да се присъедини към Клуба на приятелите на САЩ?

spacer.png

Преди 1 година борбата е била очевадно жестока.. а днес .. развалиха я тази пропаганда.

преди 2 минути, NovakJ написа:

На мен не ми пука за никой ако трябва да съм честен! 🙂

Смешно ми е, как уж великите с претенции да станат водеща световна сила не могат да победят една Украйна! 😂 Киев щяха да вземат за три дни, не знам си какви още глупости изприказваха се провалят. Сега вас ако ви попитам ще кажете, че копейките се бият с НАТО, а реално се бият с Украйна! :hush:

А за великата "перемога" на укропското прокси, подкрепяно от НАТО нещо да кажеш?!

Няма я и няма да я има!

А печалбите на Русия са ясни - нови територии, богати на природни ресурси и милиони нови граждани, православни християни!

Печалбите на Киев и НАТО нещо не ги виждам!

на 9.12.2023 г. в 15:35, kirko12 написа:

Косенце поздрав от един твой кумир

Вярвай ми няма да се затруднявам с линкове.

ти и без това висиш на новините с надежда :)

За перемога разбира се :) но чакаме май, а може би юни ?

IMG_20231209_144833_929.jpg

Баба Пенка дебне от всеки ъгъл!

То надеждата ме крепи само да дойде май или юни...

преди 1 минута, nikolov2020 написа:

Ммммм 10000

ПП

Флаш , гледай Съливан - просълзих се направо

Screenshot_2024-12-09-14-28-24-32_50ef9f5a0f3fc24b6f0ffc8843167fe4.jpg

на 9.12.2023 г. в 16:15, Flashback написа:

Както съм казвал и преди, американските мейнстрийм медии са с контролирана "свобода" на печата, т.е. не се публикува нищо ако не е одобрено отгоре, та медийният рупор на Белия дом, а именно "The Wall Street Journal" пише, че очуканата и силно отслабена украинска армия едва ли ще има сили да предприеме нова контраофанзива преди 2025 год. 

Според WSJ 2024 г. ще бъде годината за възстановяване на украинската армия (за пореден път и така до последния хохол, вероятно това ще е и последният предсмъртен напън). То и изчисленията на Шойгу са точно такива, че всички цели на СВО ще бъдат изпълнени до края на 2025 год. 

Друго важно, което пише в статията на WSJ, че междувременно Русия не само е настигна Украйна във войната с дронове, област, в която силите на Киев миналата година имаха предимство, но вече не е така. Украинските войници също казват, че руснаците вече имат предимство и по-добри възможности за борба с дронове и електронна война, които възпрепятстват използването на безпилотни дронове и прецизни оръжия, доставяни от Запада.

Косьо, четеш ли? Това, че ние не ги публикуваме тези кадри от руска страна, защото ти ги докладваш и издействаш бан, за да продължаваш да манипулираш аудиторията само с твоите повтарящи се видеа как "Украйна печели", не означава, че не съществуват такива видеа и от другата страна, дори са повече като количество.

The Wall Street Journal: Обезпокоена от възраждаща се Русия и враждуващи съюзници, Украйна се стяга за отбрана

Украйна ще може да вземе инициативата на бойното поле през 2025 г., ако успее да издържи срещу Русия до края на следващата година, според Wall Street Journal (WSJ).

WSJ анализира критичните проблеми и предизвикателства, с които Украйна трябва да се справи на този етап от руско-украинската война. Докато икономическата и военна подкрепа от Запада е под съмнение, вътрешните политически разриви се разширяват и моралът на украинската нация пада. 

Някои западни дипломати и военни стратези казаха на WSJ, че изтощените украински въоръжени сили се нуждаят от време, за да се възстановят. По този начин Украйна е малко вероятно да организира друга голяма контраофанзива до 2025 г. Способността на Украйна да си върне голяма част от територията сега е под съмнение, докато преориентирането на икономиката на Путин към военна основа засили и укрепи силата му на бойното поле, а напоследък и в дипломатически план.

Сега Украйна преминава в отбрана и копае окопи по целия фронт като се опитва да копира инженерните способности на руснаците. 

Новият дизайн на окопите също отразява по-точно окопите, които руските сили изкопаха през миналата зима в южната част на Украйна, което помогна за осуетяването на контранастъплението на Украйна това лято.

В украински окоп близо до Лиман, на няколко мили от фронта, артилеристите казаха, че според тях руснаците копаят дълбоки, добре укрепени отбранителни окопи и го правят бързо:

"Руснаците определено са добри инженери", каза член на бригадата.

Военни анализатори казват, че преминаването към стационарна отбранителна позиция не означава, че войната е приключила. Според WSJ 2024 г. ще бъде годината за възстановяване на украинската армия. По този начин, ако Украйна и нейните съюзници успеят да преодолеят настоящите трудности и продължат да снабдяват украинската армия, Украйна ще бъде готова за широкомащабна контраофанзива през 2025 г., за да си върне загубените територии. Надеждата е, че ограничен брой украински войници могат да удържат руските сили през 2024 год., което ще позволи на страните от НАТО да обучат нови украински войници, да разширят производството на въоръжение и да възстановят арсеналите на Украйна. 

Съюзниците от НАТО ще се надяват, че опитите на Русия да пробие отбраната на Украйна ще се провалят и потенциално предлагайки на Украйна по-добри перспективи за превземане на стратегическата инициатива на бойното поле през пролетта на 2025 г., заключава WSJ.

https://www.wsj.com/world/europe/troubled-by-a-resurgent-russia-and-bickering-allies-ukraine-hunkers-down-fd8240f1

Чета и се смея с глас..

Ама и ти си имал заложби ,а?

преди 5 минути, Flashback написа:

А за великата "перемога" на укропското прокси, подкрепяно от НАТО нещо да кажеш?!

Няма я и няма да я има!

А печалбите на Русия са ясни - нови територии, богати на природни ресурси и милиони нови граждани, православни християни!

Печалбите на Киев и НАТО нещо не ги виждам!

Разликата, виж как сам описа каква е разликата! 🙂

НАТО и ЕС помагат на Украйна за да се защити докато копейките убиват и унищожават с цел заграбване! Това е типично за престъпниците.

Всеки може да си направи извод от казаното от теб. :popcorn2:

на 9.12.2023 г. в 16:46, Flashback написа:

Продължавай да се напъваш, Косьо, "перемога" с "дронове" има само в твоята паралелна реалност!

За разлика от тук, в шведския форум се качва всичко и от двете страни, и всеки човек със средно IQ забелязва как с евтини номера се опитваш да манипулираш аудиторията, като докладваш фронтовите видеа от другата страна. 

Продължавам да се смея.. на IQ-то на шведите. Смейте се и вие.

преди 1 минута, NovakJ написа:

НАТО и ЕС помагат на Украйна за да се защити...

Как по-точно тази наша "помощ" помага на Украйна, след като резултатът върви към унищожаване на Бандеристан?

преди 8 минути, Flashback написа:

А печалбите на Русия са ясни

затова ли преди 2 зена се върна от бедния запад - ще ти подаря още едно американско знаме - да си го окачиш на стената:D

на 9.12.2023 г. в 18:40, Flashback написа:

Е, той Косьо не само качва стари видеа, а също така ги повтаря и потретва през определен интервал от време, за да върви "перемогата". 

на 26.08.2023 г. в 19:40, Flashback написа:

На флаша сметките винаги са подкрепени с източници на информация, отразяващи актуалните и текущи събития. 

Така и не ги видяхме тия повтарящи се видеа.. сигурно щото ме блокира :) или щото видета са стари, а твоите доказателства са за текущите събития само? :)

преди 2 минути, Flashback написа:

Как по-точно тази наша "помощ" помага на Украйна

а как да платиш на САЩ да отидеш там помага на русия - колко ли руснаци гинат с една ракета платена от теб:D

преди 6 минути, Flashback написа:

Как по-точно тази наша "помощ" помага на Украйна, след като резултатът върви към унищожаване на Бандеристан?

Отговори ми на въпроса: За какво е помощта на Иран, Северна Корея и Китай за Русия след като те са велики, непобедими и могат сами да се справят? :popcorn2:

преди 1 минута, NovakJ написа:

Отговори ми на въпроса: За какво е помощта на Иран, Северна Корея и Китай за Русия след като те са велики, непобедими и могат сами да се справят? :popcorn2:

Ватенки и повечето да тук:)

преди 26 минути, crazy katon написа:

Да, прочетох го и съм съгласен, но ... Войниците се подчиняват на заповеди на командващите ги (дори укрите, които ги набират с бой по улиците се бият ожесточено, защото така им е наредено) и именно за тях мисля, че са купени, не го твърдя със сигурност, но просто си го мисля. От друга страна ми беше интересно да прочета, че и там се е водила информационна война (покрай войната срещу евротерористите съвсем забравих за Сирия, е, напомниха ми), но и това не е основното, то е, че окупираните от Турция територии явно са живели по-добре и хората в Сирия са го разбрали и затова посрещат ислямистите по-скоро като освободители, а ако не почнат с екзекуции, явно нещата не са такива, каквито си ги мислех. Както казах, дори тези ще се окажат по-човечни от ... знаете кого имам предвид.

П.П. Мисля, че едно време имаше тема за войната в Сирия, но не можах да я открия, както и да е, сега руснаците имат още една свободна ръка, да му мислят тези, които се кефеха, скоро ще им секнат усмивките и ще бъдат заменени със сополи.

Малко по малко...

... се появяват нови подробности как Асад, въпреки всичките си неуспехи, е бил основно саботиран от смесения властови елит с алауити в основата си, които обичат своите привилегии и големите звезди на безполезни генерали. И, както се твърди, е отхвърлил предложението за споделяне на властта.

Руските кораби са се придвижили на около 4 морски мили до морето и са закотвени там и чакат да се улегне прахта--става въпрос за обхвата на най-дългите ПТРК, затова и такова разстояние, след което ще се върнат и ще започнат преговори за руски бази .

Както каза чичко Путин още през 2015 г. – „ Ние не можем да бъдем по-сирийци от самите сирийци “

https://vk.com/video221141380_456247035?ref_domain=yastatic.net

Междувременно HTS вече заяви, че ще защитава руските бази и е готов да преговаря за тях. Геополитиката е бизнес на възрастни, които преследват интересите на СОБСТВЕНИЯ си народ.Русия не беше в Сирия, за да защитава сирийската политическа система, това беше в най-добрия случай второстепенно съображение. Иран обаче пострада.

току-що, NovakJ написа:

Отговори ми на въпроса: За какво е помощта на Иран, Северна Корея и Китай за Русия след като те са велики и непобедими? 

Нарича се двустранна търговия!

Русия има пари - угажда си!

Виж укропското прокси чака на натовските донори не само за оръжия, но и за заплати, а в замяна изпълнява заповеди, които ще доведат да утилизацията на Бандеристан.

Сега 18-годишните ще бъдат водени на клане!

преди 1 час, nikolov2020 написа:

Парамобил

Виж датите

Пуснал съм ти тълкувание от руски юрист

Днес Путин вдигна 3-те милиона при инвалидност на 4.

Ако се наложи и 5 ще ги направи.

И само да те бъцна - курса на рублата е 99 днес .

И 99 го намираш за "подем"? Стига де, можеш и по-добре. 

току-що, Flashback написа:

Нарича се двустранна търговия!

Русия има пари - угажда си!

Виж укропското прокси чака на натовските донори не само за оръжия, но и за заплати, а в замяна изпълнява заповеди, които ще доведат да утилизацията на Бандеристан.

Сега 18-годишните ще бъдат водени на клане!

Искаш да кажеш: Не може сама да се справи и затова разчита на помощта на други държави! :popcorn2:

току-що, NovakJ написа:

Искаш да кажеш: Не може сама да се справи и затова разчита на помощта на други държави! 

Не, искам да кажа, че това е двустранна търговия!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.