Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Кая  Калас след среща с премиера на Украйна Денис Шмихал, обяви,  че Киев  скоро ще получи първата част от средствата, събрани от замразяването на руски активи.  Не е ясно чрез какво решение се конфискуват и преразпределят финансови средства.  Русия ще търси отговорност и ще преследва отговорните лица -те са предупредили. Изглежда и част от Европа се е нацифицирала за бандеровците. Единодушие няма.    Кая и Урсула са вредни,  а Тръмп не ги счита за политически партньори.   Значи следва да бъдат заменени с по-подходящи политици.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 13 часа, ivottoshev написа:

Пак не виждам "украйна" в тоя текст.

Е и ?

Доразвий си мисълта, щото пак май стана като за сникерсите.

Къде твърдя, че има "украйна" в този текст ?

Ватата съм забелязал, че като се обосерете и се опитвате да тролите и да измествате фокуса.

Не ме лъжи само, че си мислиш, че във всички текстове писани от украинци, следва да съществува думата "украйна".

на 3.08.2024 г. в 15:18, nikolov2020 написа:

СПИРАНЕ ПРОДАЖБИТЕ НА ДРОНИ И  ЧАСТИ ЗА ТЯХ И ТОТАЛЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ДИСТРИБУЦИЯТА ИМ СТРОГО САМО ЗА ЦИВИЛНИ ЦЕЛИ

От 1 септември Косьовците ще ядат дървото - освен ако някой не даде пари да се запасят с части сега

Добро утро, Виетнам, така де второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел.

Много ви здраве от убитото, с едно око зомби

Героят на сутринта е истински!

Възпитаника на московските гей-клубове е прецакан. Жена му двто взела парите че бил умрял з купила неправилната кола с тях..

преди 10 часа, kosyo написа:

това ми изглежда като истинско

Много неща изглеждат като истински, но не са.

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Много неща изглеждат като истински, но не са.

Като празните приказки на бъдито... Имаш заден въпрос за една бира - моля те отговори, че не ми се проверява.

Ако искам да ти слушам жалкото и отчаяно тролене просто мога да ти прочета старите мнения.

Косе

Докога ще с@реш активно ?

Перемога ли чакаш - нямааааа

Само некролози брат - това те оправя.

преди 22 минути, Реджеп Иведик написа:

Е и ?

Ватата съм забелязал, че като се обосерете и се опитвате да тролите и да измествате фокуса.

Не ме лъжи само, че си мислиш, че във всички текстове писани от украинци, следва да съществува думата "украйна".

Не знаеш или не казваш кои са реалните украинци.   Донски и запорожски казаци или хохли-полуполяци-бандеровци.  Питай украинката от Черноморск - обаче тя да не се окаже казачка като Маруся?  

преди 4 минути, attj написа:

Не знаеш или не казваш кои са реалните украинци. 

"Пустите клисурци, станали московци,

а Панагюрци, донски казаци".

Май не си я чувал тази песен...

По време на априлското въстание, българите и турците са викали "московци" на руснаците, а "казаци" на украинците.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Приятелю, че аз защо вече трети ден ще те питам къде си твърдял че има украинци в текста, ако ти лично не беше наблегнал на това?!?

Ето поста ти, където показа писмата за пръв път:

на 8.04.2025 г. в 18:53, Реджеп Иведик написа:

Писмо на Султан Мехмед четвърти до украинците"Аз, султан и владетел... "

Писмо отговор на украинския атаман Сирко до османския султан: "Ти, султане..."

пп: Да, Реджепчо, за твое съжаление наистина стана като със сникерсите. Гледаш снимката как оная патица ги раздава и ти се иска такава снимка да не съществуваше, също както ти се иска да не съществува "украйна" в поста ти, който цитирах горе. Нищо. Заври си пак главата в пясъка и се направи че и този мой пост не съществува. Тогава всичко ще ти е наред :)  

Руската делегация е влязла в американското посолство в Цариград

Очаква се да се разменят визи за дипломатите в Москва и Вашингтон

пП

нощния купон е бил значителен ама това е маловажно на фона на търговската война

Основните съюзници на Украйна ще се срещнат днес на 10 април, за да продължат обсъжданията на потенциална мироопазваща мисия, ако бъде постигнато споразумение с Русия. Срещата, водена от френския министър на отбраната Себастиeн Лекорню и британския му колега Джон Хийли, ще се проведе в централата на НАТО в Брюксел. Коалицията включва европейски държави, Канада и Австралия, но изключва Съединените американски щати.     В НАТО не приемат,  че режимът в Киев губи войната в Украйна.  Капитулация и фалит са неизбежни.  Едва ли ще им осигурят нови 100 милиарда Евро - за да се закрепят за поне още една година.   

преди 8 часа, Frontline Monitor написа:

Клането в Буча е...

... слаба продукция на украинската кинематография. Слаб режисьор, слаб монтажист, слаб редактор, които дали заради времето което ги притискаше, дали заради нещо друго, не видяха че "труповете" мърдат и пуснаха кадрите с такава огромна издънка.

Е, вярно е че когато в последствие извикаха на помощ Холивуд и неговите специални ефекти, нещата се оправиха, но излагацията си остана :)

Отговора на AI на запитването ми - Какъв процент от биещите се на фронта украинци оцеляват над 3м. :

Конкретни данни за процентното съотношение на украинските войници, които успяват да преживеят над 3 месеца на фронта, не са налични в публичните източници. Въпреки това, някои източници предоставят информация за ежедневните загуби. Например, ръководителят на украинската делегация на преговорите с Руската Федерация, Давид Арахамия, заяви, че ежедневно в боевете в Донбас с руската армия загиват или биват ранени до хиляда украински войници, като средно от 200 до 500 загиват. Освен това, според информация от военни източници, новобранците в Украйна имат средна продължителност на живота на фронта от 3-4 часа.

Тези данни сочат към изключително високи нива на загуби сред украинските войници, което предполага, че вероятността войниците да преживеят над 3 месеца на фронта е сравнително ниска. Въпреки това, без конкретна статистика е трудно да се предостави точна оценка.

куцьо, не можеш да си оригинален, знам аз. Колкото не може никоя радиоточка.

47 години била средната възраст във ВСУ.  Около 300 000 бойци служат вече 3 години.  Оцелели са досега.  Не могат да ги уволнят - нямат други да ги заместят.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

По време на априлското въстание, българите и турците са викали "московци" на руснаците, а "казаци" на украинците.

Викали са донски казаци на украинците? Съвсем изплиска легена...

преди 17 минути, The Lone Star написа:

Викали са донски казаци на украинците? Съвсем изплиска легена...

У края России - Украина.    Казаците са живели в края на Русия.   Оттам е дошло името.       Днес хохлите се пробват да го присвоят - въпреки,  че като упорити русофоби ненавиждат всичко руско.     Дори сега все още са напълно неизвестни границите на бъдеща Хохлия (Бандеристан).    В Киев  премиерът  Денис Шмигал уточни, че по изчисления на Световната банка неговата страна ще има нужда в следващите десет години от около 524 милиарда евро за възстановяване.  Западът дали ще убеди Москва въобще да има подобна нова държава?  Подобна сума са стар  дълг на Украйна към РФ отпреди кризата и федерацията също ще си ги търси.   При неизплащане всичко ще анексират - пред погледа на Запада. Включително с редките метали и минерали.   В Киев още се заблуждават. Те са затънали в дългове безхаберници.

преди 44 минути, attj написа:

У края России - Украина.    Казаците са живели в края на Русия.   Оттам е дошло името. 

Атидже, глей си Листопада

преди 29 минути, Реджеп Иведик написа:

Атидже, глей си Листопада

Yaprak Dökümü  2006-2010.     Преди Майдана?   Украинката съвсем те е изтървала.       

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.