Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 13 минути, attj написа:

Нямало е Полша  тогава.  Толкова ти е акъла.

Ти като завършил в Киев, караха ли те и тебе да береш гъби в гората след Чернобил, да помагаш на стопанството? Не се бъзикам- сериозно. Да/не ме урежда.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, БаалБек написа:

Докажи го?

Нали го доказах.

Цитат

През XI век Киевска Рус е държавата с най-голяма територия в Европа. На запад тя е наричана Рутения, име, което се запазва по-късно за западните области на страната. През този период се появява наименованието Украйна, с което се означава областта Рус около градовете Киев, Чернигов и Переяслав. 

no04Da4.png

Другари, бива ли така?! На най-съвременното безаналогово оръжие посегнаха гадните укри..

Нечовешко е  направо. Мислех си че след успешната атака и след като стане разсада (така и не казахте на предния или задния капак се сее) да пусна кокошки вътре да живеят. А сега ще трябва да живеят като щастливи кокошки.

Е поне ще са по-щастливи от вас  :)

преди 3 минути, БаалБек написа:

Докажи го?

Нали го доказах.

Цитат

През XI век Киевска Рус е държавата с най-голяма територия в Европа. На запад тя е наричана Рутения, име, което се запазва по-късно за западните области на страната. През този период се появява наименованието Украйна, с което се означава областта Рус около градовете Киев, Чернигов и Переяслав. 

no04Da4.png

преди 2 минути, nikolov2020 написа:

Косе

от вчера те наблюдавам как се стараеш 

Слабо брат ми слабо

Това е щото те няма да кажеш за Буданов и сега и за Мадяр. Иначе си стабиляга , ама докато не почна да ти чета старите изказвания. Е тогава започваш да миришеш :)

Аз не разбрах тия 2 дена дето ги обещаваше нещо минаха , а резултат никакъв или си мислиш че съм забравил,а? Малко тъпо ти се получава с обещанията не смяташ ли? Що се хабиш още да ставаш за смях

Исторически казаците са украинците,  1654 година хетманството на Украйна се обединяват с московията- Паисий пише историята си 1762 г.   Марката е от 1979 ,минус 325= 1654 г

414483697_10160062726187987_939997777720062748_n.thumb.jpg.fcccbdcfb17d0e3ff741806e233a8931.jpg

русите са московити,това го пише още Паисий! 

Как бе Косе :)

Чий е Крим :)

Айде да видим какво става по Киев

Володя внимава много - нали ?

преди 11 минути, nikolov2020 написа:

Как бе Косе :)

Чий е Крим :)

Айде да видим какво става по Киев

Володя внимава много - нали ?

Виж , сега знам че баба Пенка хич я няма и постоянно се мисли за нещо повече, ама ако иска да чуе това и интервю по въпроса чий е Крим. Знам че и хареса.

Хахахаха

Мазен представител на една особена част от населението ...

Неповторим ...

Айде - до нови срещи - занимавай се с макстънката

преди 8 часа, Staff. написа:

Странно как несъществуваща държава вече трета година спира втората по големина армия в света...?😂
Що се отнася до Украйна, тя има хилядолетна история и отделна културна идентичност много преди да съществува дори понятието руZия.:laughing5:

Тоя продължава да ме изумява... 😆

преди 31 минути, В. Велев написа:

Нали го доказах.

Кое доказа?

това ли?

преди 44 минути, В. Велев написа:
преди 1 час, БаалБек написа:

От колко поколения е "майчин"?

От 25 поколения най-малко

Имаш ли представа, къде и колко е била територията на така наречените казаци?

И какъв е техния етнически произход?

преди 2 минути, nikolov2020 написа:

Хахахаха

Мазен представител на една особена част от населението ...

Неповторим ...

Айде - до нови срещи - занимавай се с макстънката

Ох не ти се получи смешката,а? А другата най-жалка тролка как само я чакам че днес са се скъсали да благодарят на тия дето ги нямало според него..

Недей си тръгва , Кире ще ми липсваш. С кой ще се бъзикам сега? Ако искаш от твоите изказвания да почна че ДАИ ги коментираш? Не каза нищо за Буданов, не каза за Мадяр.. тъжно се изнасяш нещо. Не е заради 2-дети дена дето обещаваше , нали? Е няма страшно аз и другите дни ще питам :)

преди 24 минути, марк5 написа:

това го пише още Паисий! 

Ако го беше писал, щеше да можеш да го покажеш. 

Да, ама НЕ!!! Можеш да покажеш само че нивото на служителите на Тролската централа със всеки изминал ден става все по-ниско. Вече даже не сте и смешни, само досадни :getout:

на 26.04.2024 г. в 8:15, attj написа:

Украйна изтегля американските танкове Abrams M1A1 от фронтовата линия -заради използването на безпилотни летателни апарати.   Руски дронове са унищожили наскоро 5 такива танка.     Косьо това го пропуска?   И къде ще ги крият сега?

Объркан съм,. честно но предполагам е заради гъбите дето си ги брал след Чернобил е така .

P.S. днес между другото на изложение на Комсомоск-на-Амур на изложение на пленена техника ,  задната рампа на M113 смязала едно дете. Тая техника не е за ръкожопи арабели.

на 26.04.2024 г. в 12:39, attj написа:

Косьо, нали с  американските танкове Abrams M1A1 щяха да изгонват руснаците?  И те са като Леопардите - унищожават ги в минни полета или с дронове.   И за това ли им бяха тези западни бронирани машини?  Сега вече ги крият. 

Да ги пленяват и да смачкват  тях децата си-един вид със закъснител са.

на 26.04.2024 г. в 15:03, kirko12 написа:

Поздрав към отбор Козяк 

Screenshot_2024-04-25-20-05-34-07_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Баба Пенка вече си е легнала в стаята ;)

на 26.04.2024 г. в 22:31, Flashback написа:

Гражданино, стига вече с тези кухи опорки, не хващат дикиш!

Това не е война между Украйна и Русия, ако беше само между тях двете, досега Украйна да е капитулирала 100 пъти.

Удобно забравяш защо и кога започна този батак в Украйна, а именно с платени от САЩ националисти-превратаджии и бандеровци на Майдана, които са малцинство и не представляват населението на цялата държава. 

В случая не става въпрос за никаква независима и суверенна Украйна, а за поредното прокси на Чичо Сам.

И като тъпо прокси - ще си понесе последствията! 

Хохлите са просто разходен материал за гонене на американските интереси, които са "стратегическо поражение на Русия" и разбиване на съюза Русия-Китай.

Китай помага на Русия, защото за Китай не е изгодно САЩ да инсталират своя марионетка на власт в Русия. 

Монголия, примерно, също има дълга граница с Русия, но не е прокси на САЩ и няма проблемите на Украйна.

Грузия и Украйна благодарение на продажни марионетки се пробваха като прокси на Чичо Сам срещу Русия и Путин им начука канчетата. 

В този ред на мисли това е прокси война на Запада със Северна Корея. Днес се скъсаха да им благодарят.

на 26.04.2024 г. в 22:47, Flashback написа:

Това трябва да е вицът на деня!

Повече от две години мъжете в Украйна са като в концлагер!

Днес Върховната Рада на Украйна увеличи броя на граничарите с 15 000.

Обяснението е очевидно: да се подсилят границите, за да не могат хохлите да бягат от Бандеристан.

Имат "свободата" единствно да умрат за интересите на Чичо Сам и американския ВПК!

В концлагер с оръжие ....и бият по освободителите си :). Не е като при руZнаците да хванат, да избягат с оръжието, да застрелят някой, преследвачите да минат през минно поле :)

преди 35 минути, communismatic написа:

Тоя продължава да ме изумява... 😆

и мен такива като теб - значи е хубаво да вляза с шут през вратата ти -  с теб да правя неща които ще те е срам да разказваш - незнаеш че има мазохости и сред вас, феновете на ботокса:D

преди 1 час, БаалБек написа:

Кое доказа?

това ли?

Имаш ли представа, къде и колко е била територията на така наречените казаци?

И какъв е техния етнически произход?

И какъв е произхода на казаците? :)))
Предния път твърдеше, че "Украйна" съществувала още от 8 век. Момичето очевидно не прави разлика между държавно формирование и географско понятие. 😆

преди 21 минути, Без умствен капацитет написа:

и мен такива като теб - значи е хубаво да вляза с шут през вратата ти -  с теб да правя неща които ще те е срам да разказваш - незнаеш че има мазохости и сред вас, феновете на ботокса

Ти правиш с мен? Верно? Ти дето единственото, което е по силите ти е да "реагираш"...? 😆

Това беше култово изказване, честно...

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Валерий Говоров
12 ч ·

Преди месец тук е имало само 9 гроба”
Жител на Толиати засне гробището, където са погребани участници във войната.
Жената казва, че само преди месец е имало 9 гроба, но сега има два реда гробове, а в града има три такива "алеи".
А по телевизията ще продължат да говорят как се справя Русия добре, загуби няма и СВО върви по план.
Само тогава да не се чудят, че държавата буквално измира пред очите ни.

преди 4 часа, марк5 написа:
Валерий Говоров

Аз те приканвам да ми покажеш писаното от Паисий, а ти цитирайки ме показваш това? 

Да не си роден в Малоумбия? А може пък родителите ти са те изпускали често по глава като малък? Комбинация от двете? :speak:

"Прекалено много хора умират" - написа вчера Тръмп след срещата с наркомана.

Предвид, че на никой евроатлантик не му пука за умрелите от руска страна, става пределно ясно от чия страна са тези "прекалено много" убити.

https://www.youtube.com/shorts/0XExOMSnoaI?feature=share

Добро утро, второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Героят на сутринта

Нищо не става от тия дрончета , от както баба Пенка наложи ТОТАЛНО китайско ембарго

Възпитаник на московските гей-клубове е доволен от размера на помощта от Червения кръст

Не можела да се сравнява с размера на помощта на автогарата в Луганск.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.