Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, maxthon написа:

След като не си за Украйна, значи подкрепяш Русия. 

Ето това е типичното краварско мислене, което про-нацистката пропаганда проми мозъците на много голяма част от нашият народ. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 10 минути, asp1re написа:

Подкрепям е силно казана дума, по-скоро не ги мразя като всички невежи хорица тук които не мислите трезво. С тези специални операции на клоуна, сега ако Русия пратят един Сармат у Киев, клоуна успешно предизвиква трета световна ядрена война. 
И пак казвам че тогава ще ви гледам и ще ви се наслаждавам на всички уркски тролове докато отпивам от поредната чашка “Столичная”, защото тогава връщане назад няма да има.

И аз не ги мразя! Казвал съм го много пъти! След 2022г. застанах на страната на Европа и България, ако не харесвам някой, то това е Путин и политиката му след 2022г.!!!

преди 3 минути, Staff. написа:

ако не харесвам някой, то това е Путин и политиката му след 2022г.!!!

Те да се молят Путин да живее поне още 4-5 години защото никой друг след всичко това няма да бъде толкова търпелив, Усрайна ще изчезне за 1 час.

Истината е, че всичко това, което виждаме и обсъждаме се случва не просто в някаква битка, а във войната на украинския народ срещу животински бруталната жестокост на руснаците.

Когото срещу себе си имаш войници на които е наредено да НЕ взимат пленници и офицери, които се държат като зверове преди интелекта, изобретателността, стратегиите и тактиките на тайните служби идва смелостта! Онази първична, отчаяна смелост, задължително вървяща в комплект с фаталистична упоритост!

Каквото и да говорят руските проксита нищо не може скрие фактът, че Украйна НЕ се уплаши! И няма хибридна отрова на тази земя, която да скрие упоритостта с която украинците защитават земята си

.image-6666_663E0B47.thumb.jpg.7ab9ceefc396f4eef0a7a04afc8450f0.jpg

преди 21 минути, Staff. написа:

Целият свят без Иран! :giggle1:

Лека полека ще стигнеш до военния съюз  Москва-Пекин-Техеран-Пхенян.   Виж в Европа -    67% от анкетираните във Франция категорично биха подкрепили решението за изпращане на войници в Украйна. В Германия са значително по-малко (49% в момента), които са съгласни с разполагането на войници от Бундесвера. И само 43% от британските граждани подкрепят подобна инициатива, дори ако войските бъдат изпратени след края на активната фаза на военните действия.   Обаче нямат достатъчно войници в редовни армии като в предните векове.   Дори ВСУ с последните си войници са доста повече от западните войници.   Европа е оглупяла и е време за преосмисляне на правата на украинските казаци.   Преди да е станало късно заради психопати като Зеленски.  

преди 1 минута, asp1re написа:

Те да се молят Путин да живее поне още 4-5 години защото никой друг след всичко това няма да бъде толкова търпелив, Усрайна ще изчезне за 1 час.

Как ще изчезне? 😂

Русия е много, много слаба и уязвима... Това го доказаха украинците, искаш ли да ти кажа защо или знаеш?

преди 6 часа, communismatic написа:

Няма как да са 3. Рибаря твърди, че са 13, а той принципно никога не лъже. По-достоверен източник от Рибаря няма. Поне аз не знам, да има... Никога не публикува военни сводки, ако не са 100% истина.
https://rutube.ru/video/32d2e993ce37afcd45585b77a63022e5/

От рано си започнал със смешките. Следете я тая война де! Че да вдигнете нивото на форума най-накрая.

преди 8 минути, Staff. написа:

Как ще изчезне? 😂

Русия е много, много слаба и уязвима... Това го доказаха украинците, искаш ли да ти кажа защо или знаеш?

Русия е такава за теб защото пропагандата си е свършила работата.

Украинците нищо не са доказали, защото фактически тази нация отдавна е приключила курса, планетата на урките се превърна в планетата на натовците.

преди 8 минути, Staff. написа:

Това го доказаха украинците

Украинци са украинските казаци.    Хохлите са нещо различно.     И как няма никой случайно дори загинал при техния уж погром на 5 военни летища?    Нещо много лъжат?

преди 52 минути, attj написа:

Не ги искат в ЕС и в НАТО. 

То е ясно, т.е. Украйна реално е създадена да е буфер между ЕС и НАТО, и Русия. Това е договорено и кой е виновен, че е имало гонение на руско говорещи из Украйна? :) 

Конфликта е заради автоуправление във въпросните републики. Местното население не желае да е управлявано от Киев. И, стана факт. 

ЕС "проспа" момента! И, ОК, тръгва да "спретва" Европейска войска. Тя каква функция ще има обаче? При положение, че мигрантите лека по лека се "заселват" из Европа! :)  

Естествено, че поради ТОТАЛНОТО китайско ембаро на баба Пенка (2-рото от септември) и тази сутрин няма бодра дрононарезка 

@Киро Н. бъди човек-пусни един камион перки. Добре де един кораб, че камиона може да дойде със сглобени дрончета (не от Израел) :)

Много обичам с кафето да гледам ръкопашен бой между 2-ма руснаци сниман от дрон. Някак си казваш - деня може да започне и по-зле за някои

току-що, asp1re написа:

Русия е такава за теб защото пропагандата си е свършила работата.

Украинците нищо не са доказали, защото фактически тази нация отдавна е приключила курса, планетата на урките се превърна в планетата на натовците.

Я ми кажи как се защитава тази огромна територия с толкова малко хора? При положение, че всички военни разпределение са в Украйна, по източния бряг на НАТО и около Москва! ПВО, оръжия, войници.... само стратегическите оръжия са пръснати из вътрешността на страната и те не са добре защитени! При една ракетна атака ще им запаля мозъците, ще ги изпържат от вътре навън!!!

Заминавай да сънуваш розови слончета и летящи москвичи, а и щех да забравя най-важното, да пиеш спирт. В бутилката ти е силата!

Украйна през ден 1195 от руската инвазия.
Днес има много интересни новини от направлението на Купянск.
Тук, по поречието на река Оскил близо до Купянск, украинските специални части проведоха една от най-смелите операции във войната до момента. В изненадващ хеликоптерен десант дълбоко зад руските линии, те се приземиха незабелязано и преминаха през окопи, укрития и подготвителни зони, разбивайки руските приготовления още преди офанзивата им да започне.
Руските сили в този район поддържат много тънък плацдарм на западния бряг на река Оскил, като контролират градчето Дворична, което им позволява да натрупват и разгръщат сили през реката. Руснаците планират да използват този плацдарм, за да заобиколят тактически украинските сили в Купянск от север, както и да го използват като изходна точка за свързване с другата си офанзива в Харковска област. Украинците са наясно, че плацдармът в Дворична ще бъде ключов сборен пункт за руската лятна офанзива в Харковска област и знаят, че трябва да действат бързо, за да подкопаят бъдещите вражески усилия там.
Основната слабост на руснаците в този район е, че техните сили трябва да прекосяват река Оскил с лодки, за да достигнат до плацдарма на западния бряг, което значително усложнява логистиката им. Това им пречи да разполагат голямо количество тежко въоръжение като противотанкови и противовъздушни управляеми ракети. Липсата им прави руския плацдарм изключително уязвим към всякакви въздушни операции, които украинците биха могли да проведат. В следствие на това командването на украинските специални операции изготви дързък и нестандартен план, да извърши най-голямата въздушно-десантна операция във войната от месеци насам. Планът включваше прелитане над руските линии и разполагане на няколко екипа от специални части в тила на врага, където те трябваше да извършват нападения, да събират разузнавателна информация и да насочват огън към скрити руски точки за съсредоточаване.
Украинските специални части, участващи в операцията, бяха разположени с американски хеликоптери Блек Хоук, летящи ниско, за да избегнат засичане от страна на руснаците. Прониквайки дълбоко зад руските линии, хеликоптерите успяха да кацнат и да разтоварят няколко десетки украински бойци, след което се върнаха успешно в сигурна зона. След като стъпиха на земята, украинските войници действаха бързо и решително. След като достигнаха целите си, те проведоха серия от изключително ефективни и смъртоносни нападения срещу вражеските сили. Те прочистиха горски пояси и жилищни райони от противници, които се подготвяха да преминат реката. Руските войници бяха напълно изненадани, без да очакват атака от тила. Няколко блиндажа бяха обкръжени и мнозина бяха пленени в настъпилата суматоха. Възползвайки се напълно от изненадата и терена, украинските оператори се скриха в гористи участъци, очаквайки малки руски групи, изпратени да ги търсят или напълно незнаещи за присъствието им. Засадите бяха бързи и смъртоносни, като украинците елиминираха враговете си от близко разстояние с леко стрелково оръжие, оставайки незабелязани в гъстата растителност.
Високото ниво на координация и подготовка на украинските сили включваше и няколко бронирани машини, които трябваше да пристигнат в предварително определена точка за евакуация, за да извлекат операторите. Тази точка беше избрана внимателно, тъй като в района имаше най-малка фронтова активност и липсваше руски плацдарм, което я правеше най-безопасния маршрут за задачата. Украинците се придвижваха през гъсти гори зад плацдарма при Дворична и избягваха райони с по-голяма руска концентрация. Украинските специални части, с помощта на разузнавателна информация, получена от пленени руснаци, позволиха на украинските дрон оператори да идентифицират големи руски укрепления, блокиращи пътя на изтеглянето. Артилерийски и дрон разчети бяха разположени, което доведе до унищожаване на тези руски сили. Този концентриран огън създаде коридор, по който украинските специални части преминаха безопасно през гората до западния бряг на реката, където бронирани машини Макс Про ги очакваха, за да ги евакуират обратно в безопасност.
В крайна сметка украинците постигнаха невъзможното, извършвайки първата въздушно-десантна операция от месеци насам, което им позволи да нанесат удар дълбоко в територията, контролирана от руснаците, да им причинят сериозни загуби и да съберат критична разузнавателна информация. Забележително е, че е твърде вероятно не всички украински оператори да са били евакуирани от тила на врага.

414869569_774850808018470_8865417656366857668_n.jpg.4b01bb4283003172dc0d9d3ad010a59b.jpg

Възпитаници на московските гей-клубове, минали на спецподготовка през Луганск(автогарата), Новосибирск(детската площадка) и Воронеж( стоматологията) очакват трепетно размера на помощта от Червения кръст 

преди 5 минути, Staff. написа:

Я ми кажи как се защитава тази огромна територия с толкова малко хора? При положение, че всички военни разпределение са в Украйна, по източния бряг на НАТО и около Москва! ПВО, оръжия, войници.... само стратегическите оръжия са пръснати из вътрешността на страната и те не са добре защитени! При една ракетна атака ще им запаля мозъците, ще ги изпържат от вътре навън!!!

Заминавай да сънуваш розови слончета и летящи москвичи, а и щех да забравя най-важното, да пиеш спирт. В бутилката ти е силата!

На теб и черното да ти го покажат ти накрая ще кажеш че е бяло, не знам защо изобщо споря с теб, промит украински мозък които ни приема ни предава, и 100 реда с факти да ти се напишат ти пак ще изкараш вода от девети кладенец в десети с някакви теории. 
Аз ще отида да си пия спирта, докато ти ще бягаш напред с пушката докато не разбереш че срещу разсърдената мечка човек не бива да тръгва.

Да не забравиш да цункаш снимката на Хер Зеленски тази сутрин, сподели дали си облизал с лигите си и рамката.

преди 4 минути, kosyo написа:

Възпитаници на московските гей-клубове, минали на спецподготовка през Луганск(автогарата), Новосибирск(детската площадка) и Воронеж( стоматологията) очакват трепетно размера на помощта от Червения кръст 

Като заговорихме за гей клуба.. 

IMG_5312.jpeg

преди 2 минути, asp1re написа:

Като заговорихме за гей клуба.. 

IMG_5312.jpeg

С мемета ще победите:) Между другото това е на баба Пенка едно от последните . Вие обеменяте ли си ги или ей така. Искаш ли да ти покажа мойте? Не знам защо ама Кирето не ги харесва, сигурно щото не са мемета:)

Ето това меме на единственото в света ешалонирано ПВО е много добро.

Искаш ли и от един полигон от мината седмица? Бая мемета бяха

преди 2 минути, kosyo написа:

С мемета ще победите:) Между другото това е на баба Пенка едно от последните . Вие обеменяте ли си ги или ей така. Искаш ли да ти покажа мойте? Не знам защо ама Кирето не ги харесва, сигурно щото не са мемета:)

Ето това меме на единственото в света ешалонирано ПВО е много добро.

Искаш ли и от един полигон от мината седмица? Бая мемета бяха

Просто ти показвам един възпитаник на гей клуба от Киев, отличник в индустрията. Ти го разбирай както си искаш.

Както се казва: минута мълчание за руската стратегическа авиация.😃😃😃
Ето някои от коментарите по повод вида на ватниците, които аслъ гледат като насрани:
- Това какво е? Молитва за дъжд?😄
- Стягат ги памперсите (друг добавя: преливат )😀
- Напикани мушката срещу горди герои😄....

422549164_7284536031589659_711525055808012598_n.jpg.9f94f2fe4d9f9745e10877a0e59e1664.jpg
току-що, asp1re написа:

Просто ти показвам един възпитаник на гей клуба от Киев, отличник в индустрията. Ти го разбирай както си искаш.

Върнете Кирето той е по-забавен. Слаба ракия си ти :) искаш ли да ти припомня и за тези места изброените? Аз си ги пазя за такива новопостъпили - за запознаване с гей-обстановката в самая болшая. Да не са изненадани  после от къде ще им влезе

току-що, kosyo написа:

Върнете Кирето той е по-забавен. Слаба ракия си ти :) искаш ли да ти припомня и за тези места изброените? Аз си ги пазя за такива новопостъпили - за запознаване с гей-обстановката в самая болшая. Да не са изненадани  после от къде ще им влезе

Ти освен да пръскаш пропаганда на всеки 5 минутки в тази тема друго не правиш, не си ми интересен, запази си материалите за дребните душици които ти се хващат на акъла.

преди 2 минути, asp1re написа:

Ти освен да пръскаш пропаганда на всеки 5 минутки в тази тема друго не правиш, не си ми интересен, запази си материалите за дребните душици които ти се хващат на акъла.

Ух, ама ти от напористите ли си? Значи ще ни станеш любимец. Да предупредя - не знам кога да спра и ако искаш да измислим някое safe word ? Да знам кога прекалявам- ти кажи каква да е думата? 

Ето ти и обещаното меме от полигона

Така ги тренирам аз мойте любимци. Ако искаш да си сериозен с мен , трябва да си готов на всичко:)

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

По-интересно е защо е в Истанбул срещата, а не в Анкара? :)  Имаш ли идея? :) 

Цариград се пак. 

"Сам Роман дааа се предстааавиии, нека той дааа проси мииир"

Зеленски действа като цар Симеон. Вика Путлер да дойде да проси мир, не да ми праща разни световно неизвестни.

Чакат глушилките за всичките 32 летища. Гледаш ли какви глупости направи с тия гръмнали изказвания. Ще се изпокарате ей :) И няма аз да съм ви виновен.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.