Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 24 минути, attj написа:

На Запад и в Киев са като невярващи - всичките  2 000 000 войници от ВСУ могат да изчезнат.       Две трети от тях вече са липсващи.   Невъзможна е победа без войници. Зеленски лично е най-много виновен!   

И за руските загуби е виновен.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Геранка изтрива офиса на роботърговците в Дружовка

хиляди лайкове от благодарните местни жители

преди 10 часа, kosyo написа:

3 години без руZки православен газ и със студена и гладна зима. Това си е повод за се полее направо ! Отивам да тегля ножа на новия хамстер.

Предстои ни 4-та зима на глад, студ, зъзнене, фалити и плач за руски газ. Хамстерите свършиха, "Хепи" пускат меню с гълъби и мишки. Но ние сме си добре, питай ги швейцарците как живеят, след като няколко милиона са по затворите, защото са се къпали с топла вода.

След като герочината руска армия безстрашно пребори 10-те километра между Бахмут и Часов Яр за няма две години и половина, съвсем скоро Русия ще победи, ще наложи волята си над ЕС и ще върне руската газ по нашите земи.

преди 3 минути, kaldata1 написа:

След като герочината руска армия безстрашно пребори 10-те километра между Бахмут и Часов Яр за няма две години и половина, съвсем скоро Русия ще победи, ще наложи волята си над ЕС и ще върне руската газ по нашите земи.

Здрастииии, защо избяга от дискусията с мен? Руснаците силни ли са или слаби? Какво стана та не ми отговори на това:

на 1.08.2025 г. в 15:29, ivottoshev написа:

Литва не е ли в НАТО? Искаш да кажеш, че руснаците са слаби за Укрия, но са силни за НАТО?

Групата козяци (с изключение на Косьо) са в драма

Косе разбрахме за Сочи.

Кажи в Покровск как е хавата.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Здрастииии, защо избяга от дискусията с мен? Руснаците силни ли са или слаби? Какво стана та не ми отговори на това:

Толкова си и чел дали съм отговорил.. 

https://www.kaldata.com/forums/topic/312046-истината-за-социализма-да-тогава-беше-по-добре-отколкото-е-сега/page/1157/#findComment-6126219

на 5.06.2024 г. в 14:27, Киро Н. написа:

Косе мислиш че ще си разиграват коня с тая битова апаратура до 2025 ли ?

Отмъщението на битовата апаратура през 2025 :)

Последната безаналоговост в руZкото висше танкостроене

преди 6 минути, kaldata1 написа:

Точно заради този ти пост те питах как така руснаците са слаби и не могат да победят Украйна, но са силни за Литва/НАТО и за това трябва да дадем допълнителни 800млрд за да се пазим. Е? Ще ни просветлиш ли, или насран и унижен ще подминеш поста ми?

Много наточена Лада не издържа на тунинга и чипирането

преди 1 час, kaldata1 написа:

Предстои ни 4-та зима на глад, студ, зъзнене, фалити и плач за руски газ. Хамстерите свършиха, "Хепи" пускат меню с гълъби и мишки. Но ние сме си добре, питай ги швейцарците как живеят, след като няколко милиона са по затворите, защото са се къпали с топла вода.

Пропусна и че умрем без руZките туристи..

https://ria.ru/20250802/posol-2032960271.html

Героят на обяд

преди 33 минути, ivottoshev написа:

Точно заради този ти пост те питах как така руснаците са слаби и не могат да победят Украйна, но са силни за Литва/НАТО и за това трябва да дадем допълнителни 800млрд за да се пазим. Е? Ще ни просветлиш ли, или насран и унижен ще подминеш поста ми?

За 227-ми път - Да, руснаците са слаби за Украйна. 

Да, руснаците са силни за Литва.

И да, трябват ни 800 млрд. за да се пазим, тъй като сегашното НАТО разчита твърде много на САЩ, които не приемат член 5-ти от САД за задължителен (Той така или иначе не е). И струпването на руски войски по границата с Финландия, новото руското военно производство и всички вътрешнополитически дейности в Русия надали са заради битките за Покровск и Купянск. И вие го знаете, и ние го знаем, не се правете на по-глупави, отколкото сте. Въпросът е кога ще нападнете - преди 2030-та, 2030-та или най-консервативното - 2032-ра. 

"Само луди хора, лишени от морал смятат, че ще нападнем Украйна" мина само веднъж. Повече няма да мине. Никой повече няма да ви има доверие, че "ние просто си се готвим за нападение ей така, защото иначе ни е скучно в дългите студени месеци".

Да не говорим, че както ви се опъна Украйна, все пак ви трябва нещичко като победа, иначе Путин ще го линчуват на Червеният площад. Някоя Прибалтика е единственият вариант (засега).

Някаква друга информация да ти трябва?

И за какво всъщност ме питаш, след като не ме четеш и след като всяка информация, която споделям, е очевидна, ясна и публична? 🙄

преди 30 минути, kaldata1 написа:

За 227-ми път - Да, руснаците са слаби за Украйна. 

Да, руснаците са силни за Литва.

Ми добре, ма не ми обясни щом руснаците не могат да победят една Укрия, как изобщо ще стигнат до война с Литва/НАТО? Укрия няма ли да ги победи? Та нали руснаците са по-слабите в този конфликт?

https://lupa.bg/news/vizhte-kade-pochiva-pepi-evroto-volgin-s-vashite-pari-ne-e-v-rusiya-video_364384news.html

Петър Волгин е заснет на летището във ... Венеция. Със сламена капела, с жената и детето. Детето, разбира се, е с тениска на Paw Patrol.

Гнусно лицемерие без край.

Зеленски излъга всички украинци.  Уж щеше да ги омиротворява с автономия на Донецк-Луганск. Щеше да възстановява руския език като втори официален в държавата.    Сега стойте и гледайте още колко области е на път напълно да загуби.  Директно ги анексират - вече не искат автономии.     Ако го оставят - може и цялата предишна Украйна да загуби.    Засега не го сменят.   Само пълен идиот може да мисли, че РФ може да загуби подобна война.

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Ми добре, ма не ми обясни щом руснаците не могат да победят една Укрия, как изобщо ще стигнат до война с Литва/НАТО? Укрия няма ли да ги победи? Та нали руснаците са по-слабите в този конфликт?

Русия и Украйна не могат да се победят. Русия явно има забрана да използва сериозни оръжия за нападение от другите със сериозните оръжия, но би се защитила с тях, ако е заплашена. Украйна пък има ресурс за отбрана и добре укрепени отбранителни линии, но няма сили за нападение.

Литва няма и 1/10 от това, което има украинска армия.

Това каза чата, не знам дали всичко е вярно, но може да се придобие представа.

Category Ukraine Lithuania
Active Forces ~900,000 ~23,000
Reserves ~1.2 million ~100,000 + paramilitary
Defense Budget ~$31 billion (~16% GDP) ~€3.2 billion (~3.9% in 2025; rising to 5–6%)
Main Battle Tanks ~1,100+ tanks (varied types) Leopard 2A8 (~44 on order)
Air Assets ~324 aircraft, drones, helicopters No fighter jets; limited transport aircraft
Key Doctrine High-intensity warfighting, drones, mass mobilization Territorial defense, NATO integration, deterrence posture
External Forces Operates independently with Western support Hosts German NATO brigade; supported by alliance

Битката в момента е НАТО (без САЩ) да се подготвят, за да защитят Литва / Финландия при нужда.

преди 2 минути, attj написа:

Зеленски излъга всички украинци.  Уж щеше да ги омиротворява с автономия на Донецк-Луганск. Щеше да възстановява руския език като втори официален в държавата.    Сега стойте и гледайте още колко области е на път напълно да загуби.  Директно ги анексират - вече не искат автономии.     Ако го оставят - може и цялата предишна Украйна да загуби.    Засега не го сменят.   Само пълен идиот може да мисли, че РФ може да загуби подобна война.

Зеленски и дае искал автономия на Донбас, руснаците готвят тази война поне от 2010-та. И в момента, в който бяха готови, вкараха зелените човечета за гражданска война. 

Лъгаха за профсъюзният дом в Одеса, лъгаха за "геноциди", "ангели на Донбас" (основно случаи на кръстосан огън), паднали пътнически самолети с холандци. 

Опитаха сценария с "подтиснатото руско малцинство" и в Грузия, само че там не им се получи. Ще опитат пак някъде другаде, методологията не се сменя.

преди 4 минути, kaldata1 написа:

Зеленски и дае искал автономия на Донбас, руснаците готвят тази война поне от 2010-та. 

Кои го твърдят това?   Защо са чакали чак до 2022 година?    Сега и на децата е ясно какво предстои при свършването на войниците във ВСУ.   Католическият Запад има значим принос за това.  Могат да изпотрепят бандеровците и подкрепящите ги украински католици.   Дори Ленин навремето е указал да се съхраняват католическите катедрали.    Няма ги вече Ленин, Сталин, Хрушчов, Брежнев, Горбачов.   

Ако се обединят litret и калдата1 ще се получи ...едно и също

Абе момчета дайте по конкретно бре :)

Пада ли Украйна ?

Чий е Крим ?

Фалираха ли руснаците ?

Ловят ли "свободните" украинци за пушечно месо?

Ще  смажат ли украинците с  дрони Геран?

Това последното е за Косьо...

Професионален ли е Геран ?

преди 5 минути, Киро Н. написа:

Ако се обединят litret и калдата1 ще се получи ...едно и също

Абе момчета дайте по конкретно бре :)

Пада ли Украйна ?

Чий е Крим ?

Фалираха ли руснаците ?

Ловят ли "свободните" украинци за пушечно месо?

Ще  смажат ли украинците с  дрони Геран?

Това последното е за Косьо...

Професионален ли е Геран ?

Пада ли Украйна ? - Не.

Чий е Крим ? - Окупиран е от РФ. 

Фалираха ли руснаците ? - Няма как да знаем, те и при предните си фалити статистиката им е била цветя и рози. При 20% ОЛП и няма и 70 долара за барел надали цъфтят.

Ловят ли "свободните" украинци за пушечно месо? - И двете страни ловят хора. Разликата е, че едните ги пускат по пушки по полетата срещу дронове и укрепени линии.

Ще  смажат ли украинците с  дрони Геран? - Колкото смазаха със САРМАТ и другите "непобедими" оръжия.

Ляхи и хохли не стават за окупатори на земите на украински казаци.    Никой не знае защо те умират там.     Скоро няма да им останат бойци да отбраняват католическите свои земи.    Пак ще са сами.  Другите католици се страхуват от православните казаци.    Путин твърди, че Русия воюва само за своето.     Сега не знаем дали ще изпрати руската армия в средна и в западна Украйна.   Няма да има войници, които  да го спрат.    Еврейската Зелка ги е похабила в земите на казаците.   Обаче продължават да пристигат там все повече и повече допълнителни руски казаци. Доброволци с договор за пари .   И може да тръгнат на запад и не само до Одеса.

преди 9 минути, attj написа:

Ляхи и хохли не стават за окупатори на земите на украински казаци.    Никой не знае защо те умират там.     Скоро няма да им останат бойци да отбраняват католическите свои земи.    Пак ще са сами.  Другите католици се страхуват от православните казаци.    Путин твърди, че Русия воюва само за своето.     Сега не знаем дали ще изпрати руската армия в средна и в западна Украйна.   Няма да има войници, които  да го спрат.    Еврейската Зелка ги е похабила в земите на казаците.   Обаче продължават да пристигат там все повече и повече допълнителни руски казаци. Доброволци с договор за пари .   И може да тръгнат на запад и не само до Одеса.

Съчиних ти хайку за обсесията ти:

Ляхи, хохли, казаци,

Казаци, ляхи, хохли,

Хохли, ляхи, казаци.

Между другото, има и друга думичка, която да включиш - "булбаши". Ще разнообразиш поне малко.

преди 50 минути, kaldata1 написа:

Русия и Украйна не могат да се победят

Литва няма и 1/10 от това, което има украинска армия.

Имаме напредък. Вече почна да пееш че укрите не могат да победят руснаците. БРАВО!!!!

Само че въртиш, сучеш и пак до "Литва" стигаш. Тая държава не е ли в НАТО? Дори и да приемем за меродавна смешката ти, че САЩ не признавали чл. 5, дай да направим едно сравнение само между армиите на Укрия и Турция (член на НАТО). Слабите руснаци не могат да бият укрите, но ще бият турците? А ако към турците прибавим и армиите на Великобритания, Германия, Франция...?

Ся да не кажеш че и тези държави не приемат чл. 5?

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Имаме напредък. Вече почна да пееш че укрите не могат да победят руснаците. БРАВО!!!!

Само че въртиш, сучеш и пак до "Литва" стигаш. Тая държава не е ли в НАТО? Дори и да приемем за меродавна смешката ти, че САЩ не признавали чл. 5, дай да направим едно сравнение само между армиите на Укрия и Турция (член на НАТО). Слабите руснаци не могат да бият укрите, но ще бият турците? А ако към турците прибавим и армиите на Великобритания, Германия, Франция...?

Ся да не кажеш че и тези държави не приемат чл. 5?

Нищо не "пея" - за разлика от вас, имам свободно мнение, мога да убеждавам или да ме убеждават, мога дори да признавам грешки. А не "когато ми кажат, САЩ е фентанилова кочина, когато ми кажат, САЩ е велика суперсила, когато ми кажат, БРИКС е бъдещето, когато ми кажат, Индия са мръсни цигани". 

И да, Русия не може да бъде победена. И да, Украйна също не може да бъде победена. И не разбирам защо продължавате да наливате бедняци от степите в месомелачката, защо толкова мразите народите в състава на РФ? С какво е виновен някой, че е роден в Тува или в Сибир, та да няма право да живее и да умира в безсмислени пехотни атаки срещу перфектно укрепен противник с дронове?

---

Колкото до НАТО - НАТО без САЩ и без допълнителни средства за отбрана не би могъл да спечели срещу Русия с нейният темп на въоръжаване след 3-4-5 години. Те не желаят средства и лигни от рода на "кола, апартамент, почивка в Гърция, всяка седмица по ресторанти" с лекота ги прежалват в името на по-голямата цел.

След като руснаците могат да мизерстват в името на оръжия, военна промишленост и "великая Россия", ние защо да не можем да отделяме по 5% от БВП, за да се защитим от агресията им? 

Украйна от векове е известна като държава на казаци.     Не е на някакви малоумни продажни бандеровци.     Украйна приключва - щом казаците вече не желаят да са украинци.    Май въобще не им е ясно това на тези в Киев и зад Киев.   Ако им беше ясно - просто нямаше да умират.    Руската федерация вероятно ще се принуди да заличи тази държава - щом те ги обстрелват и бомбардират дори чак в Централна Азия.   Очевидно доизбиването на бандеровци ще продължи до привършването им.   Недостатъчна е помощта от католическия Запад.

преди 9 минути, attj написа:

Украйна от векове е известна като държава на казаци.     Не е на някакви малоумни продажни бандеровци.     Украйна приключва - щом казаците вече не желаят да са украинци.    Май въобще не им е ясно това на тези в Киев и зад Киев.   Ако им беше ясно - просто нямаше да умират.    Руската федерация вероятно ще се принуди да заличи тази държава - щом те ги обстрелват и бомбардират дори чак в Централна Азия.   Очевидно доизбиването на бандеровци ще продължи до привършването им.   Недостатъчна е помощта от католическия Запад.

Донските казаци и ляхите.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.