Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, kosyo написа:

Нали няма нафта ?

точно понеже няма нафта

на  руския фронт свърши

но на западния има някаква нафта може и да вкарат от норвегия

а и  унгарския фронт е по-близо не е  нужно  толкова нафта

за да стигне логистиката от западна  украйна  до   руския фронт всеки ден се харчат по половин язовир искър

докато унгарския  фронт е близо

ако един танк харчи 1000 литра нафта за 100 км ...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 21.08.2024 г. в 18:33, nikolov2020 написа:

Напъна е последен :)

Флаш прояви разбиране .

Нова опорка - ЕС ще помогне на воюваща Украйна :)

@kiro 2025 при сериозни напъни вземи мерки , докато е време. Верно ли ги гинеколожката днес в БГ? Що не я питате дали още важи това за къпането веднъж в седмицата, че не се издържа вече? Моля ви :)

на 21.08.2024 г. в 18:39, Flashback написа:

Дзверо, Мирко, дори украинските медии пишат, че фронтът в Донбас е пред колапс:

Три роти от Националната гвардия на Украйна отказаха да изпълняват бойни задачи заради липса на хора

Три роти, водени от своите командири, отказаха да изпълняват бойни задачи край Покровск поради кадровия глад и некомпетентността на висшето ръководство, съобщи за в. "Страна" военнослужещ от втори батальон на 15-а бригада на Националната гвардия Владислав.

"В средата на август нашият втори батальон беше прехвърлен край Покровск. Веднага, от колите, заехме позиции. Но проблемът е, че вече бяхме пристигнали край Покровск с огромен глад за личен състав. След седмица боеве и загуби бяхме още по-малко - 10-13 души в рота  (средната численост на една рота е 80-100 души). След като заехме позиции край Покровск, се сблъскахме с некомпетентността на командването - няма връзка със съседните части, комуникацията е изключително лоша, няма ясно разбиране за позициите, чии са те? Стигна се до там, че ни заповядаха да се преместим на позиции, но никой не знаеше кой е на тях, понякога тези позиции вече бяха заети от руснаците. Ние просто физически не можем да удържим отбраната на позиции с такъв недостиг на личен състав - на всеки наш войник се падат по 30 руснаци! 

"Руснаците непрекъснато атакуват с подкрепа на тежка техника и артилерия. За изключително лошата съгласуваност и липсата на комуникации свидетелства фактът, че една от частите ни прикриваше от фланга, но те отстъпиха под натиска на руснаците, без да ни уведомят. В резултат на това една от нашите групи така и не успя да напусне битката - сега не знаем дали загинаха или бяха пленени. Затова три наши роти от прехвърлените в Покровск отказаха да изпълняват повече бойни заповеди. Просто останахме твърде малко хора", казва Владислав.

https://strana.news/news/470740-tri-roty-vsu-otkazalis-vypolnjat-prikazy-pod-pokrovskom.html

Аз честно не разбирам с храстите ли се бие 2-рата армия в света при този недостиг на хора вече една година? Пак ли пречат? Аз си мислех че това важи само на украинците :)

преди 5 минути, kosyo написа:

Какво стана с това писмо? Да не се е загубило някъде? 

Все  се объркваш.  Нямам и идея коя го е писала - Маруся,  Атидже или Роузи.    Миро и Кокич също се объркват.   Не са виждали акаунт с полиползватели.

на 21.08.2024 г. в 20:11, MZ/X написа:

„Останахме 10–13 души в ротата“: 3 роти на Националната гвардия, ръководени от командири, отказаха да изпълняват бойни задачи край Покровск
Tри наши роти от прехвърлените в Покровск отказаха да изпълняват бойни заповеди. Властите пристигнаха и предложиха да направят крачка напред за тези, които отказаха да се съобразят с БР. Всички останали начело с командирите излязоха. Шефовете го заснеха и си тръгнаха. Сега не знаем какво ще се случи след това, чакаме последствията
https://rusvesna.su/news/1724245369 
----------------------------
Признаците за началото на края на укропската авантюра в Курска област

Аз си мислех че видеата от там са от Суми :(. Толкова гъсти храсти не бях виждал от дълго време..

преди 5 минути, kosyo написа:

Верно ли ги гинеколожката днес в БГ? Що не я питате дали още важи това за къпането веднъж в седмицата, че не се издържа вече? Моля ви

няма как да я питаме

беше  обгарадена от  3 реда милиционери и беше забранено цивилни да се доближават на 1 км от нея

народната любов е много  силна

и каза здрасти за пред камерите  здрависаха се с печатара на бюлетини и си тръгна  каза разбрахме  се 

преди 2 минути, attj написа:

Все  се объркваш.  Нямам и идея коя го е писала - Маруся,  Атидже или Роузи.    Миро и Кокич също се объркват.   Не са виждали акаунт с полиползватели.

Ми вижте там разберете се де -  на 2-ри ясно поставен въпрос по нещо написано от  тебе не можеш да отговориш вече :). Ти нали искаш да не ти се подиграваме ? Защо ме караш сега да го правя тогава?  Кое не е ясно,, че да ти го цитирам още веднъж си ама давай бързо че виждаш колко имам да наваксам, а предполагам че ще изскочи и 3-ти към тебе :) 

преди 2 минути, Banesc54 написа:

няма как да я питаме

беше  обгарадена от  3 реда милиционери и беше забранено цивилни да се доближават на 1 км от нея

народната любов е много  силна

и каза здрасти за пред камерите  здрависаха се с печатара на бюлетини и си тръгна  каза разбрахме  се 

С дизелова кола ли беше?

на 22.08.2024 г. в 15:04, nikolov2020 написа:

Не разбрахте ли че когато Путин свика съвет трябва да си траете ?

Цял съвет за местене в другия крачол? Аз знаеш не мога да спра да попитам защо да си трая, го се видя че червени линии няма .

на 22.08.2024 г. в 15:31, nikolov2020 написа:

Филма от Москва е съветцки .

Нарича се "народно опълчение".

1. Сформира се териториална отбрана от доброволци в 3-те гранични области.

2. Дава им се бойно оръжие (!!!)

Подозирам че от склада ще извадят и танкове, местните сервизи ще ги лъснат и стегнат.

3. Министъра на войната ги снабдява със спецоборудване (свръзки и нощни прицели)

Губернатора Гладков (Белгородска област) вече е сформирал корпуса от 6000 бойци.

Подозирам че на читавите ще се предложи договор и пари.

Да видим сега изключителната украинска (терористична) стратегия как ще работи в новите условия.

Сега разбираш ли защо обичам да минавам по старите неща от темата - уникални неща имаш човек. @kiro 2025 оправи ми настроението пак :)

на 22.08.2024 г. в 21:48, Joss Bomon написа:

1 година ми е страшно! Днес поне едно яйце да уцелят гинеколожката да имаше, като няма ракети...

преди 16 минути, attj написа:

Все  се объркваш.  Нямам и идея коя го е писала - Маруся,  Атидже или Роузи

Все си объркана затова развитието ти е стигнало до форума, да подкрепяш малката пенсийка 

Путин, индийският премиер Нарендра и още 24 световни лидери присъстват на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), провеждаща се в северния китайски град Тяндзин. ШОС обединява Китай, Индия, Русия, Пакистан, Иран, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан и Беларус, а други 16 държави са свързани с организацията като наблюдатели или партньори.             ШОС представлява регионален блок за сигурност, ръководен от Китай и Русия, който се стреми да пренареди глобалния баланс на силите в своя полза и за сметка на САЩ, пише „Гардиън“. 

на 23.08.2024 г. в 10:25, MZ/X написа:

Щом и нашите почнаха да пишат, значи близо му е краят на Зеленяка
Екскадър на Пентагона: Знаем, че Зеленски е стегнал куфарите си, прехвърлил е милиардите си в банкови сметки
https://blitz.bg/svyat/ekskadr-na-pentagona-znaem-che-zelenski-e-stegnal-kufarite-si-prekhvrlil-e-miliardite-si-v-bankovi-smetki-video_news1035482.html

-------------------------------------------------------------------
Само ми е чудно къде ще се скрие и кой ще успее да го опази

Всяко начало е тегаво и трудно.

Има бая пари, сигурно още ги тъпче в куфарите :) сега обаче в Маями или в Египет да отиде е въпроса от тогава. Чуди се вече цяла година.

Косе яко си се разплякал

Нещо станало в Донецк - казват ракета - ммм 16:00 до 18:30 има 2 часа и нещо

пп

мухльо заминавай да стъргаш моркови

ще ви направят на руска салата. Пардон - салата Оливие

ама ти продължавай :) пускам и  перемогата от днес

IMG_0786.jpeg

IMG_0785.jpeg

на 23.08.2024 г. в 15:16, glen написа:

„Агент Зеленски“

Скот Ритър:

„Като бивш офицер от разузнаването, аз се чудех защо никой не е извършил разследване за Владимир Зеленски, президента на Украйна? Неговото издигане на власт, според мен, представлява невероятна манипулация на световното мнение, която ще отиде остава в историята като класически казус в социалното психологическо инженерство: обикновен комик, дошъл на власт, защото е обещал дългоочакван мир, който след това въвлича своите съграждани в кървава война, която може да бъде описана само като клане с помощта на колеги и експерти с прозрения от първа ръка за Зеленски, изсипах документи и видеозаписи, за да заснема това разследване с толкова много обрати, че трябваше да го разделя на две части епизод, представен тук, ще отговоря на въпроса за невероятното издигане на Зеленски на власт и как украинският президент натрупа огромното си богатство, сума, която се увеличи само след началото на войната с Русия. И може би най-важното защо реших да нарека този филм „Агент Зеленски“.

🇺🇦 Разследване на Скот Ритър: „Агент Зеленски“, част първа – Биография за украинския тиранин ...

https://rumble.com/v3ltkoh--agent-zelensky.html

„Агент Зеленски“ – част 2:

https://rumble.com/v30nd8w-a-scott-ritter-investigation-agent-zelensky-part-2.html

Не му върви на СССР част 1 и част 2 със комиците знаеш :)

на 23.08.2024 г. в 16:52, maxthon написа:

Че кой ти говори за руснаците? Все пак има и украински канали съобщаващи, че всичко е под контрол. Е под контрол е с 500 бр. техника назад до момента. Къде, какво стане все руснаците на върха на пръстите ти

Да не забравиш да питаш гинеколожката за къпането веднъж в седмицата :) и да си направиш акаунт в twitter,че да си гледаш северно-корейското гадже. Не може само аз да го гледам - не ме кефят(не могат да пият) ама знам че ще ревнуваш после.

на 23.08.2024 г. в 17:44, nikolov2020 написа:

ВАНКАТА

защо според теб разкараха цивилното украинско население около Суми ?

Чакам ти теорията ?

ПП

Защото щяха да пълнят телеграма с такива филмчета

https://t.me/RtrDonetsk/26557

Аз съм за това да ги снимат OSINT-аджиите -нали ги нямаше по улиците :). Ама малко съм объркан защото видеата от там бяха не бяха от там (според най-жалката и отчаяна тролка) и според тебе не беше взета ( заради паметника на Ленин) :). Надявам се да не искаш да ти ги припомням тия златни цитати. Ама ако кажеш - няма проблем

на 23.08.2024 г. в 18:12, nikolov2020 написа:

Ударете Искандер бе кухи елементи :)

Единия герой от последните беше точно от искандера ако си обърнал внимание. И си спомням че имаше поне още един-два :)

Съветът на ЕС удължи временната закрила за украинските бежанци до 4 март 2027 г.    Към 2025 г. над 4,3 милиона украинци вече са получили такъв статут в страните от Европейския съюз.     В РФ са около двойно повече - обаче там рускоговорящите бежанци се адаптират по-лесно.   В остатъчната Украйна сега  Зеленски има под 28 милиона поданици.   И още ги лъже,  че ще омиротворява държавата .

на 23.08.2024 г. в 23:51, Flashback написа:

Укропската авантюра в Курска област ще има един-единствен сигурен резултат: и това е краят на Украйна като държава.

Оттук-нататък военната помощ от НАТО за Украйна се превръща в помощ за агресия срещу най-голямата ядрена държава в света.
Едно е когато бандерлогите се пробват да окупират Донбас, съвсем друго е когато укропската армия, подкрепяна от международни наемници и ползваща танкове и самолети на НАТО открито атакува руска територия и руски атомни електроцентрали.

На Путин вече ръцета са му развързани как да отговори на агресията. В укропските медийни сметища вече се усеща паника от предстоящото отмъщение.

Преговори с Украйна вече няма да се водят, това бе заявено недвусмислено от Кремъл. 

Оттук-нататък ще има само един резултат: капитулация.

Въпросът по-скоро ще е как Западът ще допринесе за тази капитулация, дали навреме ще спре помощите или ще продължи да налива пари и оръжия до последния укроп.

Все си мислех че след "авантюра" се доказа че самата болшая може да понесе всичко, включително за половин година загуба на територия. Ама викам да не питам за преговорите и помощите до къде сме  , че нали се имаш за голям експерт (четеш само Западна преса) , а не иска да ти скършвам експертния устрем :). А да и за фалшивите ми видеа ако си забравил да напомня - мина време забравят се тия работи :).

на 24.08.2024 г. в 14:37, В. Велев написа:

Русия няма нужда от подкрепа, защото може сама да се справя с враговете си.

Другарю Си, другарю Ким , моля ви спрете да наливате хора и техника (Ким) и части (Си). Според другаря Велев - това не е нужно . 

Дано да четат форума тия 2-мата че ми е много важно да видят алтернативната гледна точка :)

на 24.08.2024 г. в 22:11, attj написа:

Военна техника от НАТО на руска земя - това уж беше забранено на хохлите.

Паднали бяха дъждове и са изтъркали дебелите червени линии и от вятъра са се разпилели разлепените копия на новата ядрена доктрина, залепени на пирамидите :). Някой от твойте самоличности бая време опява за тия работи, ама на - природата как пречи . 

Само да кажа че скоро не си ги споменавал - не знам защо ....

преди 49 минути, kiro 2025 написа:

Гръмни се бе бек.

Каза Кирко с козите :giggle1:

преди 7 минути, Zolin написа:

Каза Кирко с козите :giggle1:

И козите били съжалявали мъртвите ляхи и хохли.     Няма за тях Полша,  ЕС и НАТО.   

на 25.08.2024 г. в 15:15, attj написа:

Зельо вече няма да може и да изтегли ВСУ от Курск.  

Изненада !!!! Там която фуста от твойте го е писала заслужава един як бой! Не може така да те злепоставя човек, просто не е човешко така!

току-що, kosyo написа:

Изненада !!!! Там която фуста от твойте го е писала заслужава един як бой! Не може така да те злепоставя човек, просто не е човешко така!

Маруся беше писала,  че това му е коствало около 80 000 войници от ВСУ.    Зеленски трайно води мъртви като изчезнали.

на 25.08.2024 г. в 17:43, nikolov2020 написа:

А на курската дъга са дошли подкрепления. С тях е говорил Путин вчера.

Укроканализацията сере в момента - ауууу, ооооо, как така.

Ахмат са контраатакували .

Те да го направят това - значи го закъсахте.

IMG_20240825_173951_685.jpg

На белия трон съм в момента и не мога да спра направо- загазил съм :)

@kiro 2025 ти верно ли си ги вярвал това работи? Не че нещо, aма мисля че е време да преосмислиш някои работи и да престанеш да мислиш че само аз съм виновен за тия работи. Аз съм само виновен че ти ги припомням и че понякога ми се събира много backlog.

преди 4 минути, attj написа:

Маруся беше писала,  че това му е коствало около 80 000 войници от ВСУ.    Зеленски трайно води мъртви като изчезнали.

Която  го е писала за нямането как да се изтеглят - да и теглиш един бой. Не ме интересува коя я-  "Боят изгражда " викаше тактика по отношение на жените. 

на 25.08.2024 г. в 22:03, nikolov2020 написа:

Косе

Време е да кажеш нещо за обръщението към Батка Лукашенко.

Предполагам дроните ще помогнат изключително в ситуацията.

Вагнерите нервно пушат на границата - дали да не пият една бира в Крайна ?

ПП

Козяци казах ви още на 1.08. 

Време е да свиете перките :)

Ах тая зрада, става все по червена и гъста.

?! Явно нещо важно съм пропуснал отново. Баба Пенка дали ще може да ни каже какво е искал да каже литературния герой? Не бре хора , наистина искам да знам , не се бъзикам.

на 25.08.2024 г. в 22:32, nikolov2020 написа:

Косенце 

Бла Бла Бла

Чакай да доразвия темата за козячета дето не са на заплата.

Цялата красота е че вагнерите са частни охранители на заплата.

Например за уикенда могат да отидат в Крайна - а в Беларус щще кажат - в отпуска са не знаем къде са :)

А-а-а... хм,  къде да тия хора сега? Така де знам главните къде са - много искат да отидат в отпуска , ама нямат желание нещо.

Психопат като Зеленски може да доведе ляхи и хохли единствено до национална трагедия.   Някакъв рускоезичен евреин какво друго да направи.     Пишат - бил агент на КГБ като Краснов и Путин.    

на 26.08.2024 г. в 8:00, MZ/X написа:

Западът намери заместник на Владимир Зеленски, който се превърна от „полезен идиот“ в обикновен, каза бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в YouTube канала Dialogue Works .
„Западните страни вече назначиха наследник на Зеленски и търсят начини да се отърват от него, защото осъзнават неговата безполезност, той вече не е полезен идиот – той вече е просто идиот“, отбеляза експертът, без да уточнява кой точно се планира да замени главата на режима Киев.

Украйна беше предупредена за риска от загуба на най-добрите си резерви в района на Курск.
Лорънс Уилкерсън: „Стратегическият резерв на Украйна в района на Курск е единственият, който им е останал и който съдържа най-добрите им бойци. Сега е застрашен от този малък клин към Курск. И Путин ще се справи с тях толкова сигурно, колкото ще се справи с фронтовата линия на север. И всичко ще свърши", каза той.
https://rusvesna.su/news/1724512169 

Russia's Blitz: Kursk Offensive CRUSHES Ukraine – All-Out Destruction UNLEASHED! | Scott Ritter

------------------------------------------

Трима известни западни военни анализатори и всичките са единодушни - Украйна духа 100% супата, има вероятност и да изчезне от картата.

Само грешни коментари моля :)

преди 3 часа, Zolin написа:

После Копейкин ше ги изкара че са били милиарди даже са дошли и от други вселени :giggle1:

Не пощяха тукашните антиурсули да запалят колата, да заберат родата и дружно да подкепят протеста. 😁

на 26.08.2024 г. в 20:34, attj написа:

Католическият свят е излъгал Зельо,  че страните от НАТО са съюзници на режима в Киев.   Не посочва причини защо и на тях да им се умира заедно с бандеровците.  

Я направо тегли няколко боя - ей така да има :) . Все ще се намери за какво. А вече се намери.

на 27.08.2024 г. в 10:12, nikolov2020 написа:

Та в момента ви трябва спешно нова кампания - но сте в остър финансов недостиг 

Баба Пенка пак е била в остър финансов недостиг :) Вече не помня  кой по ред е това... Няма оправия това нейното

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.