Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, communismatic написа:

Мери, умно момиче такова... Някакъв източник, различен от МоскоуТаймс, Дойче Веле и феноменалният сайт "новите родители"? 😆

Ето, избери си какъвто искаш източник  и чети: https://www.google.com/search?q=Фельдшеры+и+акушерки+с+1-го+сентебря&client=firefox-b-d&sca_esv=e2f8f01341ab6ed1&sxsrf=AE3TifNIyGbV1GcPjrpSyl8LlD3blGSCFA%3A1757276358212&ei=xui9aKnbDK-J7NYP29CamAw&ved=0ahUKEwip1unIvMePAxWvBNsEHVuoBsMQ4dUDCBA&uact=5&oq=Фельдшеры+и+акушерки+с+1-го+сентебря&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiQdCk0LXQu9GM0LTRiNC10YDRiyDQuCDQsNC60YPRiNC10YDQutC4INGBIDEt0LPQviDRgdC10L3RgtC10LHRgNGPMgcQIRigARgKMgcQIRigARgKMgcQIRigARgKSPZWUKoJWNY7cAF4AZABAJgBuAGgAd4SqgEEMC4xNrgBA8gBAPgBAZgCD6ACqBHCAgoQABiwAxjWBBhHwgIFECEYoAGYAwCIBgGQBgiSBwYxLjEzLjGgB69GsgcGMC4xMy4xuAeaEcIHBjItMTAuNcgHbA&sclient=gws-wiz-serp

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Да припомним патилата на москалите.....

Руските терористи изстреляха за втори път "Орешник" към Украйна, но прехвалената ракета се взриви на руска територия

07.02.2025г.

Ракетата, която според Путин не може да бъде прехваната от западните системи, се е повредила и се е взривила на руска територия

В четвъртък, 6 февруари, сутринта, по време на широкомащабна въздушна тревога в Украйна, Русия може да е изстреляла ракета "Орешник" по посока на Киев. Не са били чути експлозии. Украинският военен офицер Кирил Сазонов посочва, че "Орешник" не е прелетяла далеч - ракетата се е повредила и се е взривила на руска територия, пише Дейвид Акс за Forbes, предаде focus-news.net.

След като предупреди американските власти за намерението си, сутринта на 21 ноември Русия изстреля мистериозна нова балистична ракета - първоначално погрешно смятана за ядрена междуконтинентална балистична ракета - по град Днепър в Източна Украйна, като нанесе щети на сгради и рани десетки хора.

Мистериозното оръжие се оказа вариант на руската РС-26 - 40-тонна ракета с твърдо гориво и шест независими носителя. Нейното име, както обяви руският президент Владимир Путин малко след удара, е "Орешник".

Три месеца по-късно, в четвъртък сутринта, руснаците изстреляха друг "Орешник" - този път очевидно насочен към Киев. Сирените за въздушно нападение завиха. Жителите на града потърсиха убежище. Но след това... нищо. Никакви писъци на пристигащи БпЛА. Никакви гръмотевични удари, когато невзривните апарати се забиват в земята. Според Кирил Сазонов, украински военен кореспондент, "Орешник" "не е летял далеч". Съобщава се, че се е повредил и се е взривил на руска земя.

Всички знаеха, че може да се стигне до нападение. Седмица след първия удар с "Орешник" Путин заплаши, че ще изстреля допълнителни "Орешници" - и изрично предупреди, че ще се насочи към "центровете за вземане на решения" в Киев, където работят украинският президент Володимир Зеленски, висши чиновници, командири и техните щабове.

Но заплахата бе толкова реална, колкото "Орешник" е надежден. Макар че все още не е възможно да се потвърди по независим начин повредата на втория "Орешник" по време на полет, един неуспех не би бил изненадващ. "Орешник" е просто РС-26 с по-малко гориво и следователно с по-малък обсег на действие. Още първият тест на РС-26 през 2011 г. завърши с взривоопасен срам, тъй като прототипът на ракетата се отклони от курса и се взриви на няколко километра от стартовата площадка на космодрума Плесецк в Северозападна Русия.

Вторият "Орешник", който се провали, не само спести на жителите на Киев и украинските лидери дълга страшна сутрин под земята, но и се обърна срещу Кремъл. В края на краищата подобният на МБР "Орешник" с неговите ядрени асоциации е по-страшен, отколкото военно ефективен. Сложен и неточен, "Орешник" е скъп начин "да се постигне не толкова голямо унищожение", посочва пред Reuters Джефри Люис, директор на Програмата за неразпространение в Източна Азия към Института за международни изследвания "Мидълбъри" в Монтерей.

В този смисъл това е оръжие на терора - устройство, предназначено да изплаши много повече хора, отколкото да нарани и убие. Ето защо Путин последва първия удар по "Орешник" с медийно събитие, което даде началото на това, което The Moscow Times описа като "военна пропагандна кампания, целяща да преувеличи възможностите на руския военно-промишлен комплекс и мощта на новото оръжие".

Путин "трябваше да използва [Орешник] и след това да даде пресконференция, а след това да даде още една пресконференция и да заяви: "Хей, това нещо е наистина страшно, трябва да се страхувате", посочва Люис. Но сега, когато половината от ракетите "Орешник" може би са се разбили, преди да достигнат целите си, ракетите на ужаса със сигурност стават все по-малко страшни с всеки изминал ден.

преди 2 минути, Мери) написа:

Момиче, иди и се прегледай... Има вече модерна апаратура, медицината принципно е доста напреднала... Може да ти се помогне. Хубаво е болестта, да се лекува навреме, така имаш по-големи шансове.

преди 3 минути, nnnkjkklllk; написа:

Украинският военен офицер Кирил Сазонов посочва, че "Орешник" не е прелетяла далеч - ракетата се е повредила и се е взривила на руска територия, пише Дейвид Акс за Forbes, предаде focus-news.net.

Украински военен офицер съобщава за "Орешник", който обаче се е взривил... на руска територия. 😆

Боже, слез и си прибери вересиите! 😆😆😆

преди 15 минути, communismatic написа:

Момиче, иди и се прегледай... Има вече модерна апаратура, медицината принципно е доста напреднала... Може да ти се помогне. Хубаво е болестта, да се лекува навреме, така имаш по-големи шансове.

Винаги ли, когато не искаш да видиш истината, такава, каквато е, ставаш словесно  агресивен и  започваш да се опитваш да обиждаш!? 🙄

току-що, Мери) написа:

Винаги ли, когато не искаш да видиш истината, такава, каквато е, започваш да опитваш да обиждаш!? 🙄

Не, просто така реагирам, когато ми се пишат постоянно глупости. Ти не си спряла да го правиш. Още от опита за дискусия за Бандера, където избяга позорно... Както и да е, все тая.

преди 2 минути, communismatic написа:

Не, просто така реагирам, когато ми се пишат постоянно глупости. Ти не си спряла да го правиш. Още от опита за дискусия за Бандера, където избяга позорно... Както и да е, все тая.

Смяташ ли, че човек, като се отегчи от глупостите и безсмислиците, дето му ги пише опонента му, трябва да продължава да спори, за да не би да го обвинят, че е избягал? 🙄

преди 1 минута, Мери) написа:

Смяташ ли, че човек, като се отегчи от глупостите и безсмислиците, дето му ги пише опонента му, трябва да продължава да спори, за да не би да го обвинят, че е избягал? 🙄

Не, то не бяха глупости и безсмислици. За разлика от теб, аз знам какво говоря. Просто на мен историята ми е в кръвта. Изчел съм два вагона с книги. Пак казвам... както и да е. 

Клети,клети комунета-бивши марксисти!! Докога ще вярвате в дед мороз,ще не си хванете вокзалът и чемодана .ами само дежурите като Гюро М.,ама поне знаете ли кой е той? 

ТОЧНО И ЯСНО.... комунета скапани!

преди 19 минути, communismatic написа:

За разлика от теб, аз знам какво говоря.

Не  си личи. 

преди 19 минути, communismatic написа:

Изчел съм два вагона 

със съветска и друга  комунистическа литература. 😁 Книги на Маркс, Енгелс, Ленин и прочие. 🙄

E, поне бях чувал за Волинското клане. За разлика от някои други хора...

ГЕНИАЛНИЯТ ПЛАН НА ПУТИН е разкрит от ВРЕМЕ НАПРЕД🔹Ето как ще продължи СВО🔹Ден 1292🔹7.9.25

аз нали ви казах че ще се прави референдум пак в бивша украйна 

Путин ще напусне Кремъл с Краката напред!   Руската история е печална!

преди 4 часа, nnnkjkklllk; написа:

Да припомним патилата на москалите.....

Руските терористи изстреляха за втори път "Орешник" към Украйна, но прехвалената ракета се взриви на руска територия

07.02.2025г.

Ракетата, която според Путин не може да бъде прехваната от западните системи, се е повредила и се е взривила на руска територия

В четвъртък, 6 февруари, сутринта, по време на широкомащабна въздушна тревога в Украйна, Русия може да е изстреляла ракета "Орешник" по посока на Киев. 

Достатъчно е да прочетеш "може и да е изстреляла" и ти става ясно че авторът гради цялата статия на това предположение, а не на факти. Типична пропаганда  :getout:

То наистина беше доста забавно, когато руснаците я пуснаха над Днипро. Западняците публикуваха снимки, то било западна разработка, руснаците изкопирали ракетата от еди коя си западна ракета. Интересно, как по-точно ще я изкопират и откъде ще я изкопират, при положение, че тая ракета е направо революция в съвременната война. Това нещо няма как да бъде уловено от ПВО, то просто е толкова бързо, че няма как се свали.

Докато Путин не е окупирал цяла Украйна - ние побеждаваме 

Зеленски (с) 2025

пп

ура другари ! Имаме победител !

Мисля Реджеп трябва да е доволен 

Добро утро, второстепенна тълпа, спонсори на тероризма, попове-амбреажи ( и педофили ) , второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Героят на сутринта

Възпитаник на московските гей-клубове, минал на спецподготовка през еврогейските центрове във Воронеж, Луганск, Новоросийск, Екатеринбург, Нижни Новгород и Минск, решава да опита големия размер помощ от Червения кръст

https://x.com/666_mancer/status/1964706546635669950

Естествено, че поради ТОТАЛНОТО китайско ембарго на баба Пенка и тази сутрин няма бодра гавра със единственото в света ешалонирано ПВО 

https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1964670560345927700

Така става като не летят с МАХ 5 тия дрончета. Виж ако летяха -тогава друга работа :)

на 5.09.2023 г. в 13:37, Киро Н. написа:

Не се опитвай да мислиш - замирисва

преди 2 минути, kiro 2025 написа:

Ооооо Косе

Как е победата ? Празнуваш ли ?

Хайде още една бодра дробонарезка че съм ги наТРУПал малко 

Освен териториите на т. нар. нови региони на Руската федерация, Русия контролира и територии в Харковска, Сумска и Днепропетровска области и продължава да завзема все повече населени места.                    

В интервю за американския канал ABC, Володимир Зеленски заяви, че ще счита за победа за Украйна, ако територията ѝ не премине изцяло под руски контрол.

Украинският президент заяви, че Русия иска да „напълно окупира“ Украйна, твърдейки, че това би била победата на Путин.

„За него това е победа. И докато не го направи, победата е на наша страна“, каза Зеленски.                           Изглежда назобан отново с някакъв наркотик.                                                                                                                  „Всички разбираме, че се нуждаем от допълнителен натиск върху Путин. Нуждаем се от натиск от Съединените щати.“ И казах, че мисля, че президентът Тръмп е прав за европейците – много съм благодарен на всички партньори. Но някои от тях продължават да купуват петрол и руски газ. А това не е честно... Така че трябва да спрем да купуваме всякакъв вид енергия от Русия“, каза той.     Нима заради режима в Киев - Турция и България трябва да спрат транзита на природен газ???  

преди 11 часа, communismatic написа:

E, поне бях чувал за Волинското клане. За разлика от някои други хора...

Освен  за Волинското клане, за разлика от теб съм чувала също така и за Катинското клане. Не съм длъжна  да говоря с манипулатори. Успешно премина в отбора на блокираните. Честито! 🥂 

Прекрасни новини за копейките

Недостигът на бензин в Русия бавно, но сигурно стигна и до Москва!

Може да бъде изображение с текст, който гласи '1ወወች KPRU новости ПУТИН в КИТАЕ D ВЭф-2025 новости только y НАс Ва что ПРОИСХОДИТ 7 сентября 2025 5:48 Дефицит бензина АИ-95 АИ начался в Москве и Саратове Дефицит бензина АИ-95 зафиксирован в Москве и Саратове'

преди 52 минути, attj написа:

В интервю за американския канал ABC, Володимир Зеленски заяви, че ще счита за победа за Украйна, ако територията ѝ не премине изцяло под руски контрол.

Украинският президент заяви, че Русия иска да „напълно окупира“ Украйна, твърдейки, че това би била победата на Путин.

Това е ясно. Мирчолина примерно още през март '22, започна тренировки на сухо как да изкара укропската загуба - победа. 

на 26.03.2022 г. в 10:35, miro20 написа:

Просто Путлер се проваля и края е ясен.

Независимо дали ще вземе още някое градче или позорно ще се барикадира в Донецките региони.

Другари браЦкия СССР не ви поздрави. Защо така нали сте братя 

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

преди 26 минути, Zolin написа:

Другари браЦкия СССР не ви поздрави. Защо така нали сте братя 

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Защото руснаците никак не са във възторг от нашето Съединение. 

Затова и насъскват вечното си вярно куче - Сърбия, да ни приключи на бърза ръка. 

Неслучайно днес паметника в Гургулят се руши - отдавна се прави опит Сръбско-българската война да бъде заметена под килима като геополитическа грешка на Руската империя, които иначе нищо против нямали силна България. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.