Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Защото не съм комуне-четирихилядник кат теб. Ще ме уредиш ли?

Защо си комунист и не стигат рублите за пиене

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 часа, Мери) написа:

За какво да са отговорни - за това, че хората се страхуват? От кого се страхуват?  И какво да направят  наш Киро, Шолц и Мерц, за да спрем да се страхуваме? 🙄

Въпроса ти е закъснял,поне с 10 години...Питай ги какво не трябваше да правят ,за да се стигне до тук....Както е редно да питаш сегашните ни идиоти,защо допускат въоръжени части и бази на наша територия,при положение,че сме потенциална ПЪРВА мишена за Русия....Когато започнат не трактори,а бомби да орат българската земя,скъпа Мери,ще е късно за всичко....Щях да напиша "и за всички" само че,продажните копелета,ще са първите които ще избягат.....

преди 42 минути, Zolin написа:

Защо си комунист и не стигат рублите за пиене

Амаа-а-а, приятелю, ти олигофрен ли си? Та нали цитираш отговорът ми на точно този въпрос? :speak:

преди 8 часа, Мери) написа:

И някъде тук прочете за златни резерви? Понеже в предишната статия, която даде пишеше и за такива. Та къде са златните резерви на Русия?

преди 17 минути, kiro 2025 написа:

Тошев да спориш с Кокич …велико

Не споря бре. Подмазвам му се за да ме уреди и мен при комунетата- четирихилядници. Че кой бяга от такива лесни пари?

И аз мога като него да разпространявам руска пропаганда от забранените руски телевизии, и аз мога като него да възхвалявам мощта на руското оръжие, само че не искам да го правя безплатно.

преди 1 час, maxthon написа:

И някъде тук прочете за златни резерви? Понеже в предишната статия, която даде пишеше и за такива. Та къде са златните резерви на Русия?

Не се прави на цапнат с мокър парцал - пише "златния и валутен резерв". 

преди 10 минути, Мери) написа:

Не се прави на цапнат с мокър парцал - пише "златния и валутен резерв". 

Пак да попитам къде прочете, че златните резерви се намират в чужбина и са блокирани? Златния резерв на Русия се намира В Русия.

преди 3 минути, maxthon написа:

Пак да попитам къде прочете, че златните резерви се намират в чужбина и са блокирани? Златния резерв на Русия се намира В Русия.

Ето чети тук: https://money.bg/politics/kakvi-i-kade-sa-valutnite-rezervi-na-rusiya-za-usd300-miliarda-zamrazeni-na-zapad.html и тук: https://www.economic.bg/bg/a/view/strah-ot-sankcii-dyrjavi-iztegljat-zlatnite-si-rezervi

преди 5 минути, Мери) написа:

"Πo тoвa вpeмe цeнтpaлнaтa бaнĸa нa Pycия пpитeжaвa oĸoлo 207 милиapдa дoлapa aĸтиви в eвpo, 67 милиapдa дoлapa aĸтиви в щaтcĸи дoлapи и 37 милиapдa дoлapa aĸтиви в бpитaнcĸи лиpи.Ocвeн тoвa имaшe aĸтиви, вĸлючвaщи 36 милиapдa дoлapa в япoнcĸи йeни, 19 милиapдa дoлapa в ĸaнaдcĸи дoлapи, 6 милиapдa дoлapa в aвcтpaлийcĸи дoлapи и 1,8 милиapдa дoлapa в cингaпypcĸи дoлapи. Πpитeжaниятa нa бaнĸaтa в швeйцapcĸи фpaнĸoвe възлизaт нa oĸoлo 1 милиapд дoлapa."

И пак да попитам къде прочете за злато? Надали е в горните линкове понеже това е цитат от там....

П.С. Хубаво е да се чете.... Не само заглавията на статиите.

преди 7 минути, maxthon написа:

"Πo тoвa вpeмe цeнтpaлнaтa бaнĸa нa Pycия пpитeжaвa oĸoлo 207 милиapдa дoлapa aĸтиви в eвpo, 67 милиapдa дoлapa aĸтиви в щaтcĸи дoлapи и 37 милиapдa дoлapa aĸтиви в бpитaнcĸи лиpи.Ocвeн тoвa имaшe aĸтиви, вĸлючвaщи 36 милиapдa дoлapa в япoнcĸи йeни, 19 милиapдa дoлapa в ĸaнaдcĸи дoлapи, 6 милиapдa дoлapa в aвcтpaлийcĸи дoлapи и 1,8 милиapдa дoлapa в cингaпypcĸи дoлapи. Πpитeжaниятa нa бaнĸaтa в швeйцapcĸи фpaнĸoвe възлизaт нa oĸoлo 1 милиapд дoлapa."

И пак да попитам къде прочете за злато? Надали е в горните линкове понеже това е цитат от там....

Никъде не сам твърдяла, че съм прочела за злато, постнах линк към статия, в която е използван израза  "златните и валутни резерви", за който се вкопчихте като удавници са сламка. Прочети внимателно и с разбиране  статиите, чиито линкове съм дала и ще видиш, че там се използва този израз относно замразените резерви на Русия, както и на много други места, което означава, че вероятно има такова устойчиво словосъчетание, което се изполва в езиковата пррактика. Сега, ако посочиш къде съм твърдяла нещо точно за "златото на Русия" ще призная, че не се вкопчваш отчаяно в някакви думички. 😉

преди 7 минути, Мери) написа:

Никъде не сам твърдяла, че съм прочела за злато, твърдя, че съм прочела за "златните и валутни резерви" в три от статиите, линкове към които съм постнала.

А "златни" резерви какво представляват? Сребърни кюлчета? Нещо платина, мед....... След като си прочела за златни резерви, значи става дума за злато. И те попитаха още снощи как се крадат златни резерви, които се намират в Русия. И от тогава само разтягаш локумите. Още повече, че даваш линк, където пише разбивка на блокирани активи на ЦБ на Русия. И там пише само за валутни резерви.

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Амаа-а-а, приятелю, ти олигофрен ли си? Та нали цитираш отговорът ми на точно този въпрос? :speak:

Защо си алигофрен от първака има ли бензин в Ссср.

преди 22 минути, maxthon написа:

А "златни" резерви какво представляват? Сребърни кюлчета? Нещо платина, мед....... След като си прочела за златни резерви, значи става дума за злато. И те попитаха още снощи как се крадат златни резерви, които се намират в Русия. И от тогава само разтягаш локумите. Още повече, че даваш линк, където пише разбивка на блокирани активи на ЦБ на Русия. И там пише само за валутни резерви.

Виж, самите руснаци използват  израза: "замразени златни и валутни резерви", а ти се инатиш като магаре: https://news.bg/int-economics/rusiya-osporva-v-sada-zamrazyavaneto-na-mezhdunarodnite-i-rezervi.html  😁

преди 3 минути, Мери) написа:

Виж, самите руснаци използват  израза: "замразени златни и валутни резерви", а ти се инатиш като магаре: https://news.bg/int-economics/rusiya-osporva-v-sada-zamrazyavaneto-na-mezhdunarodnite-i-rezervi.html  😁

""Ще предприемем съдебни действия. Подготвяме се да ги приложим, защото е безпрецедентно в световен мащаб златните и валутните резерви на толкова голяма страна да са замразени", изтъкна тя в свое изявление пред Държавната дума."

Видео с изказването и имаш ли да дадеш? За да не се окаже, че такива думи не е казала....

Иначе ината е хубаво нещо. Особено след като лично пусна разбивка на замразените активи.

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Слава на Украйна !!!

Да не забравиш и портрета на Хитлер в средата. Инструкцията трябва да се спазва...

image.png.9423e18aec11a4c0e86e8a21b893eb32.png

преди 9 минути, maxthon написа:

""Ще предприемем съдебни действия. Подготвяме се да ги приложим, защото е безпрецедентно в световен мащаб златните и валутните резерви на толкова голяма страна да са замразени", изтъкна тя в свое изявление пред Държавната дума."

Видео с изказването и имаш ли да дадеш? За да не се окаже, че такива думи не е казала....

Ето ти едно видео: 

преди 1 минута, Мери) написа:

Ето ти едно видео

Е тя общата дума за резерви е словосъчетанието златно-валутни. Разбивката на замразените активи я даде ти. Също така даде статия със заглавие съдържащо "руския златен и валутен резерв". Валутния резерв е ясен. Къде е златния резерв?

преди 31 минути, Zolin написа:

Защо си алигофрен от първака 

Трябва ли наистина да съм такъв? Това задължително условие ли е за влизане във вашите редици на комунетата-четирихилядници?

Ако е така, да знаеш че няма да кандидатствам 😟

преди 6 минути, maxthon написа:

Е тя общата дума за резерви е словосъчетанието златно-валутни. Разбивката на замразените активи я даде ти. Също така даде статия със заглавие съдържащо "руския златен и валутен резерв". Валутния резерв е ясен. Къде е златния резерв?

Би ли посочил къде съм дала каквато и да било разбивка? 🙄 Единственото, което дадох бяха няколко линка към статии, което означава, че не само се инатиш като магаре, но и си лъжец на всичкото отгоре. 😕 

преди 16 минути, Мери) написа:

Би ли посочил къде съм дала каквато и да било разбивка?

Даже и не четеш статиите, които пускаш..... Но пък с ентусиазъм подканяш другите да ги четат. Е прочетох ги. Прочетох разбивка на валутни резерви блокирани. Дори ти ги извадих тук в "" като цитат. Ама кой да чете....

image.png.ff9fcb9ab1ffc996729a75b20d29f2a2.png

преди 31 минути, ivottoshev написа:

Трябва ли наистина да съм такъв

Zaщо така те произведоха а тъпотошеф

преди 26 минути, Joss Bomon написа:

Май дойде времето на истината... Частична мобилизация!

Това видео се пуска периодично от 22-ра насам, само се сменя надписа с датата. Не плаши нашите тролипитеци с такива фейкове, че на някой може да му претупа сърчицето и да излипсва от този свят.

преди 25 минути, Joss Bomon написа:

Май дойде времето на истината... Частична мобилизация!

Аве, Малоуме, това го докладвах да те баннат за опашата ЛЪЖА.

Ти като не знаеш руски, как разбра какво казва Касапина Путлер а ???

Ти знаеш ли какво означава "сегодня 21 сентября" а ?

Означава "днес 21 септември"

Я виж коя дата е днес !!! Ти да нямаш машина на времето ???

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.