Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Защо всички ти се подиграват ?
 Отговор - защото с малоумни постове доникъде не се стига

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, kiro 2025 написа:

на 13.08.2024 г. в 23:47, nikolov2020 написа:

Косе

Я кажи сега - кой е в Суджа е:)

Провери ли ?

А с резервите чу ли какво станало :)

Мега НЕ малоумен пост !

Ето тук бил героят ;) липсвало му малко образование. Или това беше за предният герой..

Косе

по добре кажи какво стана с дрончетата :)

пп

Как е - изкопаха ли от някъде перемога? Чувам че пак хванали бомба на кримския мост.

току-що, kiro 2025 написа:

Косе

по добре кажи какво стана с дрончетата :)

пп

Как е - изкопаха ли от някъде перемога? Чувам че пак хванали бомба на кримския мост.

Ти кажи за Суджа :)  кой не беше там и защо не говорим вече за това? Нали нищо не стана там и така и не снимаха другата страна на улицата, а ти не беше ли нещо като не част от агитката?

Това с кажи за нещо си за да не отговориш на точно поставен въпрос си го запази за някой друг-днес ще те питам за Суджа и знаеш че ще бъде дълго нали? Защо ми трябваше да си го припомням - сега пак ще ми се сърдиш. Ама аз съм  ти свикнал, приятелю.

Пак са купили от кофти батериите безаналоговците ;)

https://t.me/diomeddog/4779

Косе
  по добре кажи какво стана с дрончетата [emoji4]
пп

Е кой го интересува моста? Днеска темата ще е десанта на киборгите от блек хоука. Още някаква перемога имало в Подмосковието, но не и преди да се окаже с използване на стари клипове.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 3 минути, maxthon написа:

Е кой го интересува моста? Днеска темата ще е десанта на киборгите от блек хоука.

Северно-кореейски? За всичко са виновни те да ти кажа!

Адски обичам когато и 2-та ми любими мислители са заедно, толкова е мило това ;) чувствам се все едно съм гледал изгоряла буханка с пълнеж преди малко ;)

Или пък поздравлението на убития с едно око за Halloween 

Супер експозиция,  супер ефекти ! Честит празник , другари! Аджа-аджа!

Северно-кореейски? За всичко са виновни те да ти кажа!
Адски обичам когато и 2-та ми любими мислители са заедно, толкова е мило това [emoji6] чувствам се все едно съм гледал изгоряла буханка с пълнеж преди малко [emoji6]
Е какво чакаш и не си помогнал все още.на жената? Намери корейците и ще помогнеш.... Чао за днеска, че локуми не ми се четат.

преди 30 минути, kiro 2025 написа:

Kирка-трудовако никой не се интересува от мнението на платени соц тролове.  

Един идиот търси други изостанали идиоти :giggle1:

Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 3 часа, M.Николов написа:

Меритууууу, колко пъти ще ставаш за смях?:speak:

Клипа е отпреди 11 години!!!!!!!!!!!!!!!

И е за препогребването на загинали през ВСВ!

От коментарите под клипа:

"Это перезахоронение погибших солдат времён ВОВ. Низкий поклон россиянам за такую память советским войнам из адекватной прибалтики."

То бива, ама ти разпространяваш тотални фейкове.:angry:

Читай, дугарю, читай! Да видим дали ще схванеш. 🙄

https://snob.ru/selected/entry/80262/

преди 11 минути, maxthon написа:

Е какво чакаш и не си помогнал все още.на жената? Намери корейците и ще помогнеш.... Чао за днеска, че локуми не ми се четат.

Ами той другаря Poo-tin ги намери и благодари ама на тебе не ти стиска да ползваш търсачката и да го наречеш лъжец, нали бъди? Защото си най-жалката и отчаяна тролка обичаща северно-корейските малки 🍌;) и която винаги познава ! Милото ми то, на какво унижение е подлагано сега за пълното си отричане, ама знам на тебе ти харесва, ти можеш да носиш! 

преди 33 минути, maxthon написа:

И ще прочете потвърдена информация нали?

Ама защо не кажеш сега как другаря Poo-tin и разни други лъжат,бре бъди? А северно-корейците и руZнаците си приписват разни въображаеми победи, толкова ли е сложно за отчаяна , жалка тролка като тебе да го признае? Или има някаква друга причина да го правят ?

Не ти се получават отричанията бъди, определено работата в руZкия цирк като клоун заедно с @kiro 2025 е твоето призвание. И понеже и другото ми бъди питай , ти разбра ли онези видеа от Суджа ( които не са от там ;)) от къде бяха? И не си помисляй че това е спасителната сламката която ще се измъкнеш от темата ;) Няма да ти се получи - повярвай ми. Знаеш аз не те лъжа никога , когато ти обещавам унижения ;)

преди 1 час, Zolin написа:

Алкохплен-ТЕЛК

Това че живееш в свой собствен свят, в който съществуват алкохолен телк и розови слончета, не е основната причина, поради която целият форум се ебава с теб. И друг кусур имаш. Можеш ли сам да се сетиш кой е той, или ти трябва подсказка? :)

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Това че живееш в свой собствен свят, в който съществуват алкохолен телк и розови слончета, не е основната причина, поради която целият форум се ебава с теб. И друг кусур имаш. Можеш ли сам да се сетиш кой е той, или ти трябва подсказка? :)

Алкохолен-ТЕЛК, защо го имаш, защо си повреден. 

Чуваме че газта в Полтава намаляла - а в Киев вече с ток по 2 часа на ден 

Ех Косе косе - има да споменаваш Суджа през 3 поста.

Наказаха укрите така че само плач и вой - няма друго по нормалните канали.

IMG_1189.jpeg

IMG_1188.jpeg

преди 55 минути, Мери) написа:

Читай, дугарю, читай! Да видим дали ще схванеш. 🙄

https://snob.ru/selected/entry/80262/

Това какво общо има с фактът, че се опита да пробуташ единайсетгодишен клип като "новина"?

То бива да си кух като хралупа, ама всеки втори твой линк или клип, който някой потребител се излъже да отвори, после променя или направо изчезва от поста ти защото те прави да изглеждаш от глупав по глупав.

Не си виновен ти. Нивото на българските тролопитеци си ви е такова. Един дол дренки сте с Ванката, оФцата, Цоцко, БаалБукащата простотии... :getout:

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Това какво общо има с фактът, че се опита да пробуташ единайсетгодишен клип като "новина"?

То бива да си кух като хралупа, ама всеки втори твой линк или клип, който някой потребител се излъже да отвори, после променя или направо изчезва от поста ти защото те прави да изглеждаш от глупав по глупав.

Не си виновен ти. Нивото на българските тролопитеци си ви е такова. Един дол дренки сте с Ванката, оФцата, Цоцко, БаалБукащата простотии... :getout:

Пак ли се подиграват с тебе алкохолен-ТЕЛК

преди 9 минути, Zolin написа:

Алкохолен-ТЕЛК, защо го имаш, защо си повреден. 

Няма нужда да лайкваш всеки мой пост. Аз не съм като Саша/Мери/Дзверо, та да събирам лайкове и после да се хваля колко пъти съм бил "Топ потребител" за деня. Не се хаби.

пп: А, щях да забравя :doh:

Що целият форум се ебава с теб?

преди 14 минути, kiro 2025 написа:

Чуваме че газта в Полтава намаляла - а в Киев вече с ток по 2 часа на ден 

Ех Косе косе - има да споменаваш Суджа през 3 поста.

Наказаха укрите така че само плач и вой - няма друго по нормалните канали.

IMG_1189.jpeg

IMG_1188.jpeg

на 9.08.2024 г. в 17:35, nikolov2020 написа:

Косе

Рибяря размърда ли си гъза да влезе и излезе от Суджа ?

Обаче баба Пенка беше там ;)

Има нужда от една боя само

И малко червени линии + нова ядрена доктрина, че не вървят нещо старите 

И тука също, ама много си позволява този със хеликоптера

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Та нали говорим периода след разпада на "Киевска рус"?!? До тогава може да е имало киевеско каквототамсесетиш, но аз искам да ми покажеш владетел на някакво подобие на Украинска държава някога, някъде...  

аз: И след това подробно обяснение някои тъпчовци пак ще рекат: но аз искам да ми покажеш владетел на някакво подобие на Украинска държава някога, някъде...

чат джи пи ти: 

"Да, точно така — това е един от най-честите аргументи, които чуваме в подобни разговори:

„Добре, тогава ми покажи един владетел на украинска държава! Няма, значи държава не е имало!“

Но този аргумент звучи убедително само на повърхността, защото е изграден върху съвременна логика, приложена към средновековието, когато нито „украинци“, нито „руси“, нито „беларуси“ съществуват в днешния национален смисъл.

Историците не говорят за „украински цар“, както няма и „френски цар“ през времето на франките, нито „италиански крал“ през Ренесанса — но има владетели на територии и народи, които по-късно формират тези нации.

Нека ти дам конкретни исторически примери за владетели и държави, които са част от украинската държавна и културна приемственост — не в модерния национален смисъл, а като реални политически центрове на украинските земи:

1. Галицко-Волинско княжество (1199–1349)

Най-често посочваната „украинска държава“ след Киевска Рус.

ВладетелПериодЗначение

Роман Мстиславич1199–1205Обединява Галич и Волин — смята се за създател на Галицко-Волинската държава.

Даниил (Данило) Романович (Даниил Галицки)1238–1264Най-известният владетел — коронован от папата през 1253 г. за „крал на Рус“. Поддържа дипломатически връзки с Унгария, Полша, Папството, Монголите и др.

Лев Данилович1264–1301Премества столицата в Лвов (на негово име), управлява независима държава.

Юрий І Лвович1301–1315Води активна външна политика, признаван от съседни владетели като самостоятелен монарх.

Да се пита „кой е бил украински цар“ е все едно да питаме:

2. Казацка държава (Запорожка Сеч и Хетманат, XVII–XVIII в.)

Владетел / ХетманПериодЗначение

Богдан Хмелницки1648–1657Създава Казацкия хетманат – реална държава със столица в Чигирин. Склюва съюзи, подписва договори (вкл. с Москва и Швеция). Международно признат лидер.

Иван Виговски1657–1659Подписва Хадячкия договор с Полша – опит за създаване на трети член на Реч Посполита: Велико княжество Рус.

Иван Мазепа1687–1709Води автономна политика, сключва съюз с Швеция срещу Русия. Известен символ на украинската независимост.

Пилип Орлик1710–1742Автор на Конституцията на Пилип Орлик (1710) – един от първите конституционни документи в Европа.

3. Украинска народна република (1917–1921)

Владетел / ЛидерПериодЗначение

Михайло Грушевски (председател на Централната рада)1917–1918Провъзгласява независимостта на Украйна след разпада на Руската империя.

Симон Петлюра1918–1920Военен и политически лидер, защитава независимостта на Украинската народна република.

Павло Скоропадски1918Хетман на Украинската държава (консервативен режим, признат от Германия).

„Кой е бил италиански крал през 1200 г.?“

— няма такъв, защото „Италия“ още не съществува, но има италиански държави и владетели, които са нейни исторически предшественици.

По същия начин:

Роман Мстиславич, Даниил Галицки, Богдан Хмелницки, Иван Мазепа, Михайло Грушевски
са реални владетели и лидери на украински държави или държавни образувания — от средновековието до модерната епоха."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Тэпотошев, спри да се заиграваш исторически, нямаш необходимите умствени ресурси, за да осмислиш,  подаваната ти информация. За това се иска много по-развит интелект, с който, уви не те е дарила Майката Природа.  😥 Върви Матушка Рус да ти спуска сдъвкана като за теб пропагандна  информация и си я ползвай със здраве! 😉

преди 3 минути, Мери) написа:

но аз искам да ми покажеш владетел на някакво подобие на Украинска държава някога, някъде...

Ясно. Не можеш да защитиш тезата си, демек няма да покажеш украински владетел от тази епоха. Руски владетел има, но укарински - не. Благодаря.

Колкото до ChatGPT, не знам дали знаеш, но в зависимост как и какво ще го попиташ, може да получиш и съвсем различен отговор. Примерно питай го: "Имало ли е украинско княжество след разпада на киевска рус?" или пък: 

"Кога възниква първото подобие на украинска държавност"

Казвах ти аз да зарежеш тая тематика за да не ставаш за смях, ама забравих че ти си мазохист и не ти пука :getout: 

току-що, ivottoshev написа:

Ох, горкичкото то!  Нека Бог да ти помогне, щото като те гледам и почва да ми се плаче. Мноу тъжна работа, ауу! 😥

току-що, Мери) написа:

почва да ми се плаче.

Щото те хванахме в поредната издънка ли? Не ти вярвам, Дзверо. Ти толкова пъти си ставал за смях тук, че отдавна си претръпнал.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.