Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Ако беше американец, щеше ли да подкрепиш действията на Кенеди, който тръгва да напада Куба, защото има заплаха от руски ракети разположени там на стотина километра от Маями?

Кенеди пряко не е нападнал Куба, дори един американски войник не е загинал, а и от тогава досега ракетите станаха много по-добри. Появи се "Ръката на мъртвеца" и нападение с ядрено оръжие е немислимо... Примерът ти е неудачен Тошев...Всъщност САЩ тогава са започнали първи, разполагайки ядрени ракети в Турция...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 28 минути, kiro 2025 написа:

Понеже некрофилеску е супер досаден

да възпроизведем бумкането за последните 40 часа

ПП

Косе трябва да знаеш кога да спреш

26 ноября 2025 года. 

09:15 Павлоград Днепропетровской области – взрывы. Герани/Герберы.
11:00 Волчанск Харьковской области – взрывы. УМПК.
11:10 Донбасс – взрывы. УМПК.
13:05 Запорожская область – взрывы. Гуляйполе.
15:25 Доброполье, Донбасс – серия взрывов. Герани/Герберы.
16:20-16:30 Славянск – взрывы. БПЛА.
16:45 Харьковская область – взрывы. УМПК. Терновая.
17:20 Сумская область – взрывы. УМПК. Кролевец. Дальнобойные УМПК. Было 3 взрыва.
18:10-18:20 Запорожская область – взрывы. 3 удара УМПК. Гуляйполе.
18:45 Херсон – взрывы. Город частично обесточен.
22:15 Донбасс и Сумская область – взрывы. УМПК.
22:50 Доброполье, Донбасс – взрывы. УМПК.
22:30-22:50 Харьковская область – взрывы. УМПК. Купянский район.
22:55 – 23:10 Славянск – 2 взрыва. Герани/Герберы.
23:10 Харьковская область – взрывы. УМПК.
23:30 Донбасс – взрывы. УМПК.
23:40 Донбасс – взрывы. УМПК.

27 ноября 2025 года. 

• 00: 10 Запорожская область – взрывы. УМПК. Таврийское
• 00: 20 Чаплино Днепропетровской области – взрыв. Герань/Гербера.
• 00: 20 Запорожская область – взрывы. УМПК. Таврийское
• 00: 25 Шахтерское Днепропетровской- взрывы. Герани/Герберы.
• 00: 30 Николаевка Днепропетровской области – взрывы. Герани/Герберы.
• 00: 40 Чумаки Днепропетровской области – взрывы. Герани/Герберы.
00:50 Запорожская область – взрывы. УМПК. Орехов.
00:50 Ильичёвск Одесской области – взрыв. Герань/Гербера.
01:10 Харьковская область – взрывы. Герани/Герберы.Белый Колодязь.
01:15 Сумы – серия взрывов. Герани/Герберы.
01:40-01:45 Великодолинское Одесской области – взрывы. Герани/Герберы.
02:35-02:50 Житомирская область – взрывы. Герани/Герберы.
03:40 Донбасс – взрывы. УМПК.

на 24.10.2023 г. в 11:11, Киро Н. написа:

Екстра върви войната :)

Още един такъв месец и ще осъмнем без вас :)

:) Ще изкараш още един месец, бре Кире. Сега да ти казвам ли  колко пъти не съм ти пречил?

Май е време да  пусна бомбите и изчистя backlog-a?

току-що, herkules2 написа:

И ДА! Това си е военна операция, защото ако някой беше обявил война, лошо щеше да е за украинците. 

Да, защото сега им е много хубаво разбираш ли. 😥 Вие изобщо чувате ли се какви ги говорите? 🙄

https://www.facebook.com/watch?v=25195716240067735

https://www.facebook.com/photo?fbid=122151929318832075&set=pcb.122151929432832075

https://www.facebook.com/watch?v=1516819676188359

https://www.facebook.com/photo/?fbid=32888473457410192&set=pcb.32888477540743117

https://www.facebook.com/reel/4126433170941918

Вашингтон подчертава, че Русия има превес на бойното поле и забавянето на преговорите може да влоши позицията на Украйна. Междувременно САЩ уведомиха европейските си съюзници, че дългосрочните гаранции за сигурността за Украйна ще бъдат обсъждани едва след подписването на примирие, въпреки публичните изявления на администрацията на Тръмп, че те трябва да са част от сделката.   Коалицията на нежелаещите пак са изненадани от непредсказуемия Тръмп.   

преди 1 час, БаалБек написа:

Пак кремълска линия. Всички знаем за случая на "изнасилвача и жертвата". Изнасилвача е виновен, ама пък жертвата, защо е тръгнала да го дразни, ходейки по улицата с тази къса пола и потниче, при 42 градуса на сянка.  Удобно, нали?

И нещо от Дани Иванов:

Проруските вувузели в България, които преди 4 години прогнозираха „Киев за 3 дни“, отново наизкачаха за пропагандна победа, на фона на неспособността на руската армия да превземе поне една украинска област. Русия вписа в конституцията си 4 украински области и не е превзела на 100% нито една (даже и Луганска). Молят САЩ за помощ, за да придобият поне Донбас (Луганска и Донецка област), а напълно забравиха, че са вписали в конституцията си за руски Херсонска и Запоржка области.
Това след 4 години война, 1,2 милиона души загуби, унищожено повече от 50% от модерното въоръжение, около 400 млрд. долара конфискувани и съсипана икономика...
Така, според пропагандистите, изглежда „пАбедата“. 🤡

Не само е тръгнала с къса пола, но и е пуснала на цяла дузина юнаци тази кучка....Как да не я изнасили? :)           Само че пропускаш колко трилиона ще изкарат от окупираните територии. Крайната цел е не изнасилване, а ограбване. Да не се сърдят русофилите, нека го наречем връщане на територии и ресурси, които несправедливо е получила Украйна. :)

Мери мери мери

Може да отидеш на канала на г-н Гладков - губернатор на Белгородска област

Има списък с убитите СЪЗНАТЕЛНО с дрони местни жители, за съседната област да не говорим.

Днес например стреляха с ракети град срещу града. Ракетни нападения са извършвани десетки пъти за Коледата на 2023 сигурно си чувала.

Цел - елхата на централния площад

ПП

Руснаците са направо благодетели на Украйна. Можеха да предизвикат масово преселение но се въздаржаха.

БАлбучка - моля те не цапай темата с тоя изкуфелняк

преди 11 минути, kiro 2025 написа:

Хареса ми силно напомпаната случка от вчера (Гуляйполе)

Руснаците навлизащи в селото (града) хванали някакви хохли и след като се установило че са дронаджии , ги утрепали на място без много церемонии.

Изключително важна история за кандидатите в бригадата на Мядар - нали Косе :)

ПП

Тия дето бомбите ги изпаряват нямат време да се н@серат което не е честно.

Аз викам да умрелите с едно око  или добро или нищо да не говорим . Забравили как го утрепа или да напомня пак? Слабак си ти Кире, знаеш как може да го обърна във вестник труп тук и те е страх. Ей ще отечеш в канала и ти при бъдито ми се струва - на един косъм си от това... И после ще трябва да си избера друга баба ;) . На кой ме оставаш така?

току-що, attj написа:

Според Румен Радев   по-силен на масата на преговорите е този, който е по-силен на бойното поле. Идеята на Фон дер Лайен за мир чрез сила постепенно се изпарява.     Силата е на страната на Руската федерация.    Европа следва да се съобрази.  Отделно Тръмп е способен да изведе САЩ от НАТО.    Нима Великобритания не изостави ЕС ???  

Румен Радев не е авторитет за каквото и да било, че да го цитираш. Аз лично никога не съм гласувала за него. Това, че някой бил силен и можел да извива ръце, може да го направи прекрасен само в очите на мазохисти като вас, но дори и вие не го искате, след като сте се намушили в Германия, Щатите, Бургас, Великобритания, само не и в Донецк, Москва и т.н.

Еееее косе

видеа има вече - само че няма да ги пускам щото ще ме баннат

Мери

Румен Радев е военен. Той още първия ден каза - украинците ще ядат дървото. И те почнаха да го ядат тая година - качествено имам предвид

2007 набор

А беше време когато 18 годишни на фронта пращаха укранците...

преди 5 минути, kiro 2025 написа:

Мери мери мери

Може да отидеш на канала на г-н Гладков - губернатор на Белгородска област

Има списък с убитите СЪЗНАТЕЛНО с дрони местни жители, за съседната област да не говорим.

Днес например стреляха с ракети град срещу града. Ракетни нападения са извършвани десетки пъти за Коледата на 2023 сигурно си чувала.

Цел - елхата на централния площад

Виж ти, не знаех, че има елхофоби. :)

преди 1 минута, kiro 2025 написа:

Еееее косе

видеа има вече - само че няма да ги пускам щото ще ме баннат

на 17.10.2023 г. в 12:27, Киро Н. написа:

Само да ти напомня - нема вече бандеровски песни в ефира - затъвате ама понеже сте инат ще изкарате до 31 декември:)

Еми това си нож с 2 остриета и аз много искам да покажа пораженията от голямото черно дилдо закачено на дрон на белия руZки задник ама на- правила . Сериозно направи един телеграм канал да си го показваме тия работи там. Искаш ли? Знаеш ли каква яка колекция имам? Покани и приятели - няма да съжалявате. Ама да не са гнусливи само е условието. Че знаеш какво обичам аз :)

преди 5 минути, Мери) написа:

Румен Радев не е авторитет за каквото и да било, че да го цитираш. Аз лично никога не съм гласувала за него. Това, че някой бил силен и можел да извива ръце, може да го направи прекрасен само в очите на мазохисти като вас, но дори и вие не го искате, след като сте се намушили в Германия, Щатите, Бургас, Великобритания, само не и в Донецк, Москва и т.н.

Кой въобще те пита?  Радев е напълно прав.   Такива като Вас все ги предупреждават     https://fakti.bg/world/1017440-sasht-rusia-trupa-raketi-za-udari-i-izvan-ukraina

преди 1 час, Мери) написа:

Това, че САЩ не е цвете за мирисане, не означава, че Русия е. 

Съгласен. Значи ли това обаче, че Украйна и Европа са цветя за мирисане?

КОсе

никой не се съмнява в колекцията ти.

Ясно е че лъскаш инструмента на такива снимки. Ама не вадиш по 5$ за високо качество.

Лошо Седларов, не спонсорираш МЯдар за следващия трип на Малдивите.

преди 6 минути, kiro 2025 написа:

КОсе

никой не се съмнява в колекцията ти.

Ясно е че лъскаш инструмента на такива снимки. Ама не вадиш по 5$ за високо качество.

Лошо Седларов, не спонсорираш МЯдар за следващия трип на Малдивите.

на 14.10.2023 г. в 11:30, kirko12 написа:

наивно дете което отгледаха от парче свинско месо :)

Страх ли те е ... Несериозна работа сте вие тук. Аз разчитах на вас, а вие не искате да видите алтернативната гледна точка. Само празнодумци сте се събрали..

преди 20 минути, Мечо Хубавеца написа:

Кенеди пряко не е нападнал Куба, дори един американски войник не е загинал, а и от тогава досега ракетите станаха много по-добри. Появи се "Ръката на мъртвеца" и нападение с ядрено оръжие е немислимо... Примерът ти е неудачен Тошев...Всъщност САЩ тогава са започнали първи, разполагайки ядрени ракети в Турция...

Именно. Не е загинал никой, защото руснаците са проявили разум и са изтеглили ракетите си. Сега обаче въпреки многобройните предупреждения от руска страна, Кравария не отстъпва от плановете си да приеме Укрия в НАТО. В резултат загинаха много хора и от двете страни. В този смисъл примерът си ми е съвсем удачен. Твърдиш че ако си руснак, би бил против това в Укрия. А ако си краварче? Щеше ли да си против американска инвазия в Куба? Щеше ли да си ОК с фактът, че на сто км от Маями има руски ракети?

Пак са намерили перки...Това ТОТАЛНО китайско ембарго още работи ли или е като дебелите червени линии и новата ядрена доктрина? Всеки е чувал за него ама не го е виждал ?

Много герои , много нещо

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Именно. Не е загинал никой, защото руснаците са проявили разум и са изтеглили ракетите си. Сега обаче въпреки многобройните предупреждения от руска страна, Кравария не отстъпва от плановете си да приеме Укрия в НАТО. В резултат загинаха много хора и от двете страни. В този смисъл примерът си ми е съвсем удачен. Твърдиш че ако си руснак, би бил против това в Укрия. А ако си краварче? Щеше ли да си против американска инвазия в Куба? Щеше ли да си ОК с фактът, че на сто км от Маями има руски ракети?

Не е имало пряка агресия, а само непряка. По принцип всяка една страна има право да си разполага с ракети с ядрени оръжие. Пример е Северна Корея. Ако бях амариканец нямаше да се чувствам добре, ако имаше ракети в Куба. Едно пряко нападение над Куба обаче в този случай би било крайно опасно. Куба и Украйна са различни държави. Едно е да нападнеш Куба когато е без ядрено оръжие и да я завладееш за две седмици, друго е да водиш война с Украйна, която не й се вижда края...

Кая Калас: Путин не може да постигне целите си на бойното поле, затова използва преговорите.     Вече не говори за военен трибунал и наказателна отговорност за Путин.    Такива умни като Кая ги избират като с конкурс.  

преди 18 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не е имало пряка агресия, а само непряка. По принцип всяка една страна има право да си разполага с ракети с ядрени оръжие. Пример е Северна Корея. Ако бях амариканец нямаше да се чувствам добре, ако имаше ракети в Куба. Едно пряко нападение над Куба обаче в този случай би било крайно опасно. Куба и Украйна са различни държави. Едно е да нападнеш Куба когато е без ядрено оръжие и да я завладееш за две седмици, друго е да водиш война с Украйна, която не й се вижда края...

Каква непряка агресия?!? Та нали Кенеди е тръгнал на война? Всичко се е разминало само заради благоразумието на руснаците!

Значи ако си американец нямаше да се чувстваш добре от руските ракети под носа ти, обаче ако си руснак, би мразил Путин, който иска да няма краварски ракети под носа на руснаците. Странно. Много странно...

преди 1 час, kiro 2025 написа:

Хареса ми силно напомпаната случка от вчера (Гуляйполе)

Руснаците навлизащи в селото (града) хванали някакви хохли и след като се установило че са дронаджии , ги утрепали на място без много церемонии.

Изключително важна история за кандидатите в бригадата на Мядар - нали Косе :)

След като руснаците станаха свидетели как укропските дронове нарочно взривяват мирни цивилни хора, няма да забравя едно скорошно видео, снимано от руски дрон - цивилен старец върви по пътя, вижда двата дрона - руски и украински, коленичи на пътя и започва да се кръсти. В следващия момент украинският дрон се прицелва и взривява мъжа. Руският дронаджия изпадна в дива ярост и каза, че това се случва за пореден път и затова са получили заповед укропските дронаджии да не се взимат в плен, а директно да се изпращат при Бандера. 

Другари, виждам че обичате да гледате такива работи - помислете да направите един канал и да гледаме заедно. Защо да си преразваме само тия случки? Несериозно е това, вижда се че има желание и от 2-те страни а май ви е страх ;) Пак да предупредя аз най-редовно си минавам през Хилъра(от как го убиха единия не е толкова забавно) , airborne medical squad ( тук е цивилизация - е руZка ) и любимия е е Military _Medic_V( този ми е за  успокоение) и от време навреме Military Medicine - тук са тия дето искат да избягат от служба.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.