Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, parmobil написа:

Дечица, намирате се във ФОРУМ. Прочетете какво означава. И аз ви чета глупостите, но не ви докладвам.

И в този ФОРУМ има правила, които постоянно се нарушават, дадох пример с Косьо и правило 2.11. 

Аз веднъж публикувах подобно видео, беше в началото, когато се регистрирах, подвеждайки се, че такива видеа са позволени, защото този Косьо не спираше да бълва подобни линкове. Е, аз веднага отнесох бан за 7 дни за едно единствено видео, а Косьо продължава необезпокояван да си разиграва коня без никакви санкции. 

Та не знам кой се изживява като дете в детската градина и тропа с краче, че всичко му е позволено, но това определено не съм аз, защото си научих урока и спазвам правилата на форума!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Да и вати сме и всичко което се пляка от години.

Най съществената промяна в момента е че маса украинци пращат съобщения в  руските канали и желаят бой по западна украйна защито те направиха цялата беля.

Това ги прави единни по манталитет с българите.

Май бомбенето постигна прелом в настроенията.

А Мери ? Ако те забомбят утре съгласна ли си да помагаме на горките украински дечица

преди 8 минути, Мери) написа:

Доколкото разбирам, те искат да си издействат, форумът да е изцяло путинофилски, което като гледам  не е чак толкова нереално да се случи.  🙄 

Той беше и на "Възраждане" според анкетите.

Абе пиши го проруски като офцата дето се обаждаше в Македония и им казваше какво да правят и как да ни еб@ват. Днеска се изходила в някаква медия. 

И тая се разхожда непипната а патрона и Киро Тъпото трябва да плати за чартъра с оная курветин@ с която преспа.  

Разумен дипломат казва че да крадеш чужди пари (от газ) трябва да се реши на пълно заседание на ЕП - и хоп вече си путинист

Ако така се получава това звание - да съм турбо путинист

На 12.12.2025 г. Русия нанесе удар по сектора на „сенчестата енергетика“ на Украйна: 
Поразен бе турски кораб, превозващ генератори за електричество от компанията "AKSA" в Одеса.
Балистична ракета удари „Дженк РоРо“, превозващ контейнерни генератори.
Днес "фесовете" дадоха брифинг от Министерството на външните работи в Анкара, където
призоваха ЕС да въздействува на Киев, за скорошно прекратяване на войната:

Горящият кораб

Така че хохлите, нека да продължават и за в бъдеще да взривяват танкери в международни води !

на 27.07.2025 г. в 9:06, Киро Н. написа:

Литературата свърши, това го пускаш за 12 път а обекта ще бъде уволнен до септември.

Айде честито на капитулиралите

Деца, честно не разбирате ли че не аз съм ви проблема , а тъпата руZка която пускате тук? Ето сега как да не питам баба Пенка кой месец е сега?

За годината - знаем вече че не я знае;)

Спрете да пускате всичко от тъпо по-тъпо което намерите в Чебурашка нета и ще видите че ще потръгнат нещата. 

Или пък искате да кажете че вие правил и го пишете , ама те вашите хора не го изпълняват... А да и за старите ви изказвания е време да си носите последствията ;)Продължават да са мега-забавни дори и днес.. ама това е щото тия тъпибка за казаци не ви изпълняват пожеланията ...;) НАЛИ ТАКА , ДРУГАРИ?

преди 1 минута, Сiнбад написа:

На 12.12.2025 г. Русия нанесе удар по сектора на „сенчестата енергетика“ на Украйна: 
Поразен бе турски кораб, превозващ генератори за електричество от компанията "AKSA" в Одеса.
Балистична ракета удари „Дженк РоРо“, превозващ контейнерни генератори.
Днес "фесовете" дадоха брифинг от Министерството на външните работи в Анкара, където
призоваха ЕС да въздействува на Киев, за скорошно прекратяване на войната:

Горящият кораб

Така че хохлите, нека да продължават и за в бъдеще да взривяват танкери в международни води !

Шарий пише, че Русия е атакувала и турския кораб VIVA, собственост на Chem Tankers, който е пътувал за Египет с украинско слънчогледово олио на борда. Корабът е преминавал през зърнения коридор, а атаката е извършена в украинската икономическа зона от три дрона Geranium-3, като единият дрон е паднал в морето, а другите два са ударили кораба.

преди 1 минута, Flashback написа:

Шарий пише, че Русия е атакувала и турския кораб VIVA, собственост на Chem Tankers, който е пътувал за Египет с украинско слънчогледово олио на борда. Корабът е преминавал през зърнения коридор, а атаката е извършена в украинската икономическа зона от три дрона Geranium-3, като единият дрон е паднал в морето, а другите два са ударили кораба.

Недей да лъжеш! @kiro 2025и @maxthon обещаха че зърнен коридор няма да има. Искаш ли с цитат да ги затапиш сега :)

Самобомбенето им е малко че са продължили 

G7-WfNxWsAM8mHr?format=png&name=small

Ето тези трябва да се изправят пред военен съд!

Този дори медал - герой стана за завземането !

На него трябва да го обесят! Ще ми лъже той ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ! Ей ако беше жив Сталин - сега щеше да събира радий с голи ръце.

Чака те леген настъргани моркови кратунко..

Къш къш ...

Абе шефа ще даде ли бонус ?

преди 46 минути, parmobil написа:

Дечица, намирате се във ФОРУМ. Прочетете какво означава. И аз ви чета глупостите, но не ви докладвам.

Някой пречи ли ти да докладваш АКО видиш нарушение на Правилата? Ти защо мислиш че тези правила са написани?

пп: Упссс, какви ги плещя пък и аз. Ти си съгласен да влезем в еврозоната, явно нарушавайки правилата за приемането ни, а аз очаквам от теб да искаш да се съблюдават правилата на някакъв си форум :doh:

преди 9 минути, kiro 2025 написа:

Чака те леген настъргани моркови кратунко..

Къш къш ...

Абе шефа ще даде ли бонус ?

на 1.10.2023 г. в 11:08, kirko12 написа:

Къш, къш мухо досадна, отивай на бунището 

23(2)(1)(7).jpg

Сега искаш ли да те питам за зърнения коридор или сам ще се сетиш как с бъдито ми обещавате че го няма и няма да го има?

Както казах в време да започнете да си носите отговорност за глупостите дето сте ги обещавали. Щото и иначе знаеш колко обичам да ви се подигравам за тях.. Ти точно сещаш ли се какво точно обещава или имаш нужда от припомняне? Жокер обади се на приятел искаш ли? ;)

преди 27 минути, kosyo написа:

Деца, честно не разбирате ли че не аз съм ви проблема , а тъпата руZка която пускате тук? Ето сега как да не питам баба Пенка кой месец е сега?

За годината - знаем вече че не я знае;)

Спрете да пускате всичко от тъпо по-тъпо което намерите в Чебурашка нета и ще видите че ще потръгнат нещата. 

Или пък искате да кажете че вие правил и го пишете , ама те вашите хора не го изпълняват... А да и за старите ви изказвания е време да си носите последствията ;)Продължават да са мега-забавни дори и днес.. ама това е щото тия тъпибка за казаци не ви изпълняват пожеланията ...;) НАЛИ ТАКА , ДРУГАРИ?

Косе много лаеш да не ти падне някой дрон върху землянката 

на 5.09.2023 г. в 12:41, Киро Н. написа:

Амебке, какво става с зърнената сделка. - товарят ли кораби :)

Няма кинти за оръжие, няма заеми, няма Байдън - какво следва :)

Не си амебка, еуглена си и въртиш камшичета 

Баба Пенка с камшика е гледка която не искам да си представя дори..

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Някой пречи ли ти да докладваш АКО видиш нарушение на Правилата? Ти защо мислиш че тези правила са написани?

пп: Упссс, какви ги плещя пък и аз. Ти си съгласен да влезем в еврозоната, явно нарушавайки правилата за приемането ни, а аз очаквам от теб да искаш да се съблюдават правилата на някакъв си форум :doh:

Просто не съм Павлик Морозов.

Какво толкова съдбоносно се е случило за държавата и останалото човечество след махната публикация?

уупс, така и не видях твърденията ти за неутралност на Украѝна. Нито в декларация, нито в конституция.

преди 5 минути, parmobil написа:

Просто не съм Павлик Морозов.

Какво толкова съдбоносно се е случило за държавата и останалото човечество след махната публикация?

уупс, така и не видях твърденията ти за неутралност на Украѝна. Нито в декларация, нито в конституция.

Увеличи диоптрите на очилата или дозата на гинкобилобата: 

преди 23 часа, ivottoshev написа:

1-во: За "неутралност" говориш единствено ТИ!!!

2-ро: Ако Укрия влезе в НАТО и колективно нападнат отново Ирак, това ще е нарушение от тяхна страна на написаното в декларацията им "равенство в отношенията" защото няма как да нападнеш държава без тя да ти е направила нищо и да претендираш че имаш "равенство в отношенията" с нея

3-то: РФ не е декларирала никъде "равенство във външните отношения". 

Всичко това го минахме, обясних ти го много пъти. Ако искаш, задай ми пак същите въпроси. Дай да видим дали си полу-олигофрен, или напълно завършен такъв 

:popcorn2:

пп: Спирам да ти отговарям тук. Ако имаш нещо да ми кажеш - пиши на ЛС.

По втората точка вече цяла седмица се чудиш как да се извъртиш за да не дадеш отговор. Защо? Да не е защото нямаш логичен отговор, който да не противоречи на тезата ти?

пп: явно не си полу-олигофрен (каквато чуденка имах в цитираният пост), а напълно завършен такъв.

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Увеличи диоптрите на очилата или дозата на гинкобилобата: 

По втората точка вече цяла седмица се чудиш как да се извъртиш за да не дадеш отговор. Защо? Да не е защото нямаш логичен отговор, който да не противоречи на тезата ти?

пп: явно не си полу-олигофрен (каквато чуденка имах в цитираният пост), а напълно завършен такъв.

Ти твърдеше, че в Декларацията имало нещо за неутралност. Не помниш ли?

По точка 2 ти дадох пример как СССР бе "ЗА" за войната в залива. РФ защо не нападна балтийските държави, след като минаха в НАТО? Равенство? За какво още трябва да се оправдавам, че нямам сестра?

А сега по темата - https://news-kursk.ru/society/2025/12/13/122248.html4

@maxthon, още ли твърдиш, че наличието на северни корейци е лъжа и пропаганда

преди 30 минути, parmobil написа:

Пармобилчо, колко пъти ще ти я навираме тази декларация, а ти вечно ще отричаш очевадни факти?!

Неутралитетът на Украйна се съдържа в Декларацията за държавния суверенитет на Украйна от 16 юли 1990 г. (Глава IX „Външна и вътрешна сигурност“), цитирам:

Върховната рада на Украинската ССР декларира намерението на Украйна да стане постоянно неутрална държава в бъдеще, която не участва във военни блокове и се придържа към три неядрени принципа: да не приема, да не произвежда и да не придобива ядрени оръжия.

Този документ беше ключова стъпка към независимостта и стана основа за Акта за провъзгласяване на независимостта на Украйна (24 август 1991 г.).

Въз основа на Декларацията за държавния суверенитет на Украйна с ясно заявен постоянен неутралитет на 2 декември 1991 г. президентът на Русия Борис Елцин официално признава независимостта на Украйна.

Източник: https://en.wikipedia.org/wiki/Declaration_of_State_Sovereignty_of_Ukraine

преди 1 минута, parmobil написа:

още ли твърдиш, че наличието на северни корейци е лъжа и пропаганда

И на линка какво се вижда? Корейци в Корея (каква изненада)..... Пак ли ще си говорим за тях и няма физически да се покажат там, където се твърди, че са били?

преди 1 минута, Flashback написа:

Пармобилчо, колко пъти ще ти я навираме тази декларация, а ти вечно ще отричаш очевадни факти?!

Неутралитетът на Украйна се съдържа в Декларацията за държавния суверенитет на Украйна от 16 юли 1990 г. (Глава IX „Външна и вътрешна сигурност“), цитирам:

Върховната рада на Украинската ССР декларира намерението на Украйна да стане постоянно неутрална държава в бъдеще, която не участва във военни блокове и се придържа към три неядрени принципа: да не приема, да не произвежда и да не придобива ядрени оръжия.

Този документ беше ключова стъпка към независимостта и стана основа за Акта за провъзгласяване на независимостта на Украйна (24 август 1991 г.).

Въз основа на тази Декларацията за държавния суверенитет на Украйна с ясно заявен постоянен неутралитет на 2 декември 1991 г. президентът на Русия Борис Елцин официално признава независимостта на Украйна.

Източник: https://en.wikipedia.org/wiki/Declaration_of_State_Sovereignty_of_Ukraine

Ти по диагонал ли четеш? В бъдеще!!! Как го тълкуваш и каква крайна дата слагаш на това "в бъдеще"?

преди 2 минути, maxthon написа:

И на линка какво се вижда? Корейци в Корея (каква изненада)..... Пак ли ще си говорим за тях и няма физически да се покажат там, където се твърди, че са били?

Верно ли още ще се тръшкаш, че ги е нямало. Смешно е вече.

преди 4 минути, maxthon написа:

Ама защо са в инвалидни колички? Да не са готвили неправилно кучето по Пхенянски? Едва ли другаря Ким ще ги награждава затова, не мислиш ли?

Днес сте особено забавно с бачо Кико в отричането от собствените си думи. Ако искаш кажи нещо за зърнения коридор? И ти ли ще се отречеш от думите си ;)  . Няма да си първият , нито последния , но ще ми напълниш душата от удоволствие. Все едно че съм видял месен щурм на мотори ще е :).

току-що, parmobil написа:

Ти по диагонал ли четеш? В бъдеще!!! Как го тълкуваш и каква крайна дата слагаш на това "в бъдеще"?

Колко си смешен и жалък!

Първо твърдеше, че няма такава декларация, а такава не само има, но въз основа на нея Русия признава независимостта на Украйна. 

А щом Украйна е решила да се откаже от своя неутралитет, който ѝ гарантира мир и да се жертва като русофобско прокси на НАТО, то Русия е в пълното си право да ревизира всички меморандуми, разбирателства и договори с Украйна, както и да не зачита нейния суверенитет. 

току-що, Flashback написа:

Колко си смешен и жалък!

Първо твърдеше, че няма такава декларация, а такава не само има, но въз основа на нея Русия признава независимостта на Украйна. 

А щом Украйна е решила да се откаже от своя неутралитет, който ѝ гарантира мир и да се жертва като русофобско прокси на НАТО, то Русия е в пълното си право да ревизира всички меморандуми, разбирателства и договори с Украйна, както и да не зачита нейния суверенитет. 

Аз или вие, които се чудите как да замажете глупостите си.

Къде е датата на това "в бъдеще" в декларацията?

И никъде не съм твърдял, че няма декларация, а само ви разбих волните интерпретации, които твърдите, че ги има в нея.

тошев забрави какво е писал преди и мина на равенство, а неутралност го приши на мен.

Ама помнете какво пишете, мама му стара.

преди 16 минути, parmobil написа:

Верно ли още ще се тръшкаш, че ги е нямало. Смешно е вече.

Смешно е да.... Смешно е само да се говори за тях и никой да не ги е виждал....

Кухата лейка Косьо пляка като за последно.

Бастункооооооооооооо

кажи нещо за перемогата

Освен Рубикон има и бомби бе кратунко.

Band of brothers е в целия нет

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.