Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 8 минути, tonit1968 написа:

Човече, миналата седмица Петков кво се правеше на по-ястреб от ястреб? Като правиш санкции(наказание), го правиш . Тогава що не го рече ти на наш Кирчо това? Еми България какви санкции може да направи на Русия, освен да не взима руският петрол, руският газ и руското ядрено гориво. Ние друго отношение с тях нямаме. Тоест, правиш санкции, не им взимаш тея работи. Взимаш им петрола, газта и ядреното гориво - няма санкции. Много е просто. Само дето си докарахме да станем официално неприателска държава и сега наистина ще бъдем на тъмно и студено. Щото руснаците ще накажат нас.

Да си беше мълчал Кирчо, сега бензина щеше да е лев и пеесе :giggle1: 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Да си беше мълчал Кирчо, сега бензина щеше да е лев и пеесе :giggle1: 

Бензина ще падне, когато Байдън Лайняндън вдене, че трябва да засили зелената сделка в кучи хъз и да премахне пландемията.

Ако САЩ не почнат да ползват резерва и не премахнат шибаното законодателство за проучване и добив на петрол и газ, след година две рашисткия касапин пак ще навири гребена и ще раздава руски мир.

Тфуй, на касапина Путлер, трябва да му спрат въздуха отвсякъде !!!

преди 1 час, gagodrago написа:

----------------

На анти-путинистите във форума въобще не им пука за живота на горките украинци.

А на путинофилите много им пука.

Гледат на Путин бомбите и реват, гледат и реват...от кеф.

Ама този кеф не е защото харесват Путин, а защото трябва да са на опаки на американците.

6 март 2022 г.
Цитат

Големите български телевизии са се превърнали във филиали на „Червен кръст“ – готови са да обгрижат всеки, стига да каже някоя ярка глупост.
На десетия ден от Операцията в Украйна, българските зрители знаят за нея толкова, колкото и първия ден. Почти нищо.
Телевизиите не им предлагат новини, а пропаганда – при това, доста саката.
Кореспондентите им не са й помирисали „фронтовата линия“.
Главно разказват, вместо да показват.
В замяна на това ни предлагат смехотворни нововъведения: кореспондент, уж от мястото на събитието, приканва редактора си да съобщи от студиото последните новини.
На фона на снимка на ухилена репортерка чуваме разказа й, който трябва да ни разплаче.
Друга репортерка се включва от автобус, който извежда българи от Украйна – и толкова е приповдигната, сякаш Зеленски е превзел Кремъл.
Да го кажем направо: нашите телевизии, и не само те, са се превърнали във филиал на украинските информационни служби.
Досега не видяхме и половин кадър, дори и размазан да е, от Донецк и Луганск.
Телевизионните водещи сякаш не са и чували за Петлюра и Бандера.
Те живеят с днешния пушек - той им насълзява очите, не виждат добре, но това няма значение за тях.
Отгоре на всичко, подценяват и публиката си, но тя не е като повечето от гостите им - не понася ушите й да бъдат проглушавани само от една камбанария.
Ако попитате някой по-простодушен депутат, как преценява поведението на телевизиите – той ще се огледа, ще провери, кой точно букет носи в момента – и едва тогава ще ви отговори.
През 2006 година известният британски историк Дейвид Ървинг бе осъден на три години затвор от Виенския окръжен съд – защото в две свои лекции пред австрийски студенти, изнесени през 1989 година, изразил съмнения в мащабите на Холокоста.
А в днешна Украйна почитат Симон Петлюра, един от отговорните за масовите еврейски погроми в края на Първата световна война, и нацисткия колаборационист Степан Бандера.
При тях не става дума за съмнения – а за реални зверства.
Никой съд обаче не се занимава с пропаданията в някоя национална памет.
Неподражаемото подлизурство на политиците пред поредния Опекун фатално се отрази и на медиите – те се заразиха от тяхната невъздържаност и вече спокойно подриват собствената си достоверност.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Рашистките касапски свине най бягат.

Перемога буде за нами !!!

Слава Украини !!!

Реджепе, хващай пътя към Украйна и коли, беси, стреляй, души или каквото друго ти дойде наум рашистките свине.

Тогава може и някой медал да ти даде, но сега просто си жалък с клавиатурните си полюции.

То бива, бива, ама твоето е прекалено.

На всички вече е ясно, че а си излязъл от виртуала, а си се наакал от страх, няма нужда да даваш повече доказателства.

В корона темата беше смешно как весиш ли весиш наред, сега вече е досадно.

Като ти е толкова мило за Украйна и искаш да трепеш руснаци, набират доброволци. И без това каза, че от година вече си без работа, к'во те спира?

Можеш направо да се цаниш за палач на Путин и да го овесиш, не ли?

преди 4 минути, Proshark написа:

Кеворкян също не е чак такъв фактор - какъвто беше преди 10 ноември!

На фона на добрите разсъждения - вмъкването на името на Симон Петлюра си е манипулация!

преди 1 минута, andiay написа:

Реджепе, хващай пътя към Украйна и коли, беси, стреляй, души или каквото друго ти дойде наум рашистките свине.

Тогава може и някой медал да ти даде, но сега просто си жалък с клавиатурните си полюции.

То бива, бива, ама твоето е прекалено.

На всички вече е ясно, че а си излязъл от виртуала, а си се наакал от страх, няма нужда да даваш повече доказателства.

В корона темата беше смешно как весиш ли весиш наред, сега вече е досадно.

Като ти е толкова мило за Украйна и искаш да трепеш руснаци, набират доброволци. И без това каза, че от година вече си без работа, к'во те спира?

Можеш направо да се цаниш за палач на Путин и да го овесиш, не ли?

Хайде по-кротко - става ли?

Преди 24 февруари нещата бяха сложни - хвани единия, удари другия. След инвазията ситуацията е еднозначна - има агресор! Има убити - и украинци, и руски военнослужещи.

преди 29 минути, tonit1968 написа:

Човече, миналата седмица Петков кво се правеше на по-ястреб от ястреб? Като правиш санкции(наказание), го правиш . Тогава що не го рече ти на наш Кирчо това? Еми България какви санкции може да направи на Русия, освен да не взима руският петрол, руският газ и руското ядрено гориво. Ние друго отношение с тях нямаме. Тоест, правиш санкции, не им взимаш тея работи. Взимаш им петрола, газта и ядреното гориво - няма санкции. Много е просто. Само дето си докарахме да станем официално неприателска държава и сега наистина ще бъдем на тъмно и студено. Щото руснаците ще накажат нас.

Имат имоти и хотели по Черноморието.

току-що, Pifi Pedolino написа:

Имат имоти и хотели по Черноморието

Дайте ми картечница с кеф ще им разстрелям имотите на руснаците

преди 2 минути, Pifi Pedolino написа:

Имат имоти и хотели по Черноморието.

Какво „имат имоти“? Половината северно Черноморие е тяхно - другата половина е румънско.

преди 2 минути, jhoro написа:

Какво „имат имоти“? Половината северно Черноморие е тяхно - другата половина е румънско.

Еее украинците нямат ли имоти тука ба .

преди 1 минута, G_A_G_O_V_69 написа:

Като гледам картата - не виждам смисъл от атаките срещу Виница!

image.png.629461d6a77fcda5cba29c2870738ed6.png

преди 5 минути, jhoro написа:

еми ето ти бомба с закъснител.Колко му е да се намерят 2-3 да се жалват в руската ДУМА че държавата ни ги дискриминира и национализира имотите и ПУТИН ще дебаркира в Варна моментално.

преди 1 минута, Pifi Pedolino написа:

еми ето ти бомба с закъснител.Колко му е да се намерят 2-3 да се жалват в руската ДУМА че държавата ни ги дискриминира и национализира имотите и ПУТИН ще дебаркира в Варна моментално.

Да заповяда - тъкмо и брат'чедите на @дръндю ще се оборудват с танкове!

преди 5 минути, jhoro написа:

Хайде по-кротко - става ли?

Преди 24 февруари нещата бяха сложни - хвани единия, удари другия. След инвазията ситуацията е еднозначна - има агресор! Има убити - и украинци, и руски военнослужещи.

Че аз на няколко пъти кротко намекнах, че Реджепа прекалява.

На него каза ли му по-кротко?

Ситуацията никога не е еднозначна, за каквото и да се отнася.

Войната е отвратително нещо, никога не бих се втурнал да оправдавам която и да е война.

Но никога за една война не е виновна само едната страна, за да се стигне до подобна ситуация винаги има доста сложни и разнопосочни взаимовръзки.

И на мен ми е тъжно за всеки пострадал от тази война, без значение от етническия му произход.

Така че, ако трябва да кажеш на някой по-кротко, то това определено не съм аз.

Не аз се кефя на броя на жертвите от която и да е страна, нито пък изживявам болните си фантазии, че съм супермен и само да щракна с пръсти и съм разбил цяла армия.

Ако смяташ, че аз прекалявам, то значи сериозно съм сбъркал в преценката си за теб.

Но определено рядко ми се случва да бъркам.

А че писаниците на Реджеп са смешни, жалки и са доказателство за това, че е едно голямо шубе, което ползва интернет, за да покачва нищожното си самочувствие, това си е неоспорим и необорим факт, който той сам доброволно е предоставил.

Аз просто казвам, че "царят е гол-голеничък".

Този символ започнаха да го слагат в Русия на домовете на хората , които са против войната! Да ви прилича на нещо друго? Ако например го пресечем с още един легнал? А и действието напомня едно минало !

Z.png

преди 26 минути, andiay написа:

Че аз на няколко пъти кротко намекнах, че Реджепа прекалява.

На него каза ли му по-кротко?

Ситуацията никога не е еднозначна, за каквото и да се отнася.

Войната е отвратително нещо, никога не бих се втурнал да оправдавам която и да е война.

Но никога за една война не е виновна само едната страна, за да се стигне до подобна ситуация винаги има доста сложни и разнопосочни взаимовръзки.

И на мен ми е тъжно за всеки пострадал от тази война, без значение от етническия му произход.

Така че, ако трябва да кажеш на някой по-кротко, то това определено не съм аз.

Не аз се кефя на броя на жертвите от която и да е страна, нито пък изживявам болните си фантазии, че съм супермен и само да щракна с пръсти и съм разбил цяла армия.

Ако смяташ, че аз прекалявам, то значи сериозно съм сбъркал в преценката си за теб.

Но определено рядко ми се случва да бъркам.

А че писаниците на Реджеп са смешни, жалки и са доказателство за това, че е едно голямо шубе, което ползва интернет, за да покачва нищожното си самочувствие, това си е неоспорим и необорим факт, който той сам доброволно е предоставил.

Аз просто казвам, че "царят е гол-голеничък".

Не беше конкретно към теб, просто ти се случи „на мушката“!

преди 16 минути, bigiadri написа:

Този символ започнаха да го слагат в Русия на домовете на хората , които са против войната! Да ви прилича на нещо друго? Ако например го пресечем с още един легнал? А и действието напомня едно минало !

Z.png

а това на какво ти прилича

преди 24 минути, bigiadri написа:

Z.png

Аушвиц?

преди 19 минути, jhoro написа:

Не беше конкретно към теб, просто ти се случи „на мушката“!

Ами коригирай я тази мушка, че много нахалос стреляш така.

А безсмислената стрелба не води до нищо добро.

Зеленски почна да омеква за НАТО, Крим и Донбас

p_62275b14a1405_6d95fa296545c.jpg
Украинският президент Владимир Зеленски каза в интервю за ABC, че е загубил интерес към въпроса за присъединяването на Украйна към НАТО.

„Що се отнася до НАТО, аз охладнях към този въпрос, след като разбрахме, че НАТО не е готова да приеме Украйна. Алиансът се страхува от противоречиви неща и конфронтация с Русия“, каза украинският президент в интервюто пред американския тв канал ABC News.

Той също заяви, че е готов да обсъди бъдещето на Крим и Донбас с Русия. 

„Хората, които ме избраха, не са готови да се предадат, не сме готови за ултиматуми. Но можем да обсъдим с Русия бъдещето на Крим и Донбас.

Можем да обсъдим това и да намерим компромис как хората ще продължат да живеят там“, каза Зеленски.

преди 9 минути, _Aumi_ написа:

Зеленски почна да омеква за НАТО, Крим и Донбас

p_62275b14a1405_6d95fa296545c.jpg
Украинският президент Владимир Зеленски каза в интервю за ABC, че е загубил интерес към въпроса за присъединяването на Украйна към НАТО.

„Що се отнася до НАТО, аз охладнях към този въпрос, след като разбрахме, че НАТО не е готова да приеме Украйна. Алиансът се страхува от противоречиви неща и конфронтация с Русия“, каза украинският президент в интервюто пред американския тв канал ABC News.

Той също заяви, че е готов да обсъди бъдещето на Крим и Донбас с Русия. 

„Хората, които ме избраха, не са готови да се предадат, не сме готови за ултиматуми. Но можем да обсъдим с Русия бъдещето на Крим и Донбас.

Можем да обсъдим това и да намерим компромис как хората ще продължат да живеят там“, каза Зеленски.

Комунистически сайт?

Русците убиха още 21 цивилни. 2 деца.

Явно много им е трудно да се бият като мъже и срещу мъже, и затова взривяват болници, сиропиталища, училища, детски градини.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.