Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не може да се изтрие незаделено място

Featured Replies

Разрешен от Гост

Ти сериозно ли си държиш важната информация само на един носител? Утре ако ти изгърми диска какво ще правиш, ще даваш една торба пари на фирми за възстановяване на информация с неясен резултат? Винаги важна информация се пази на минимум 2-3 или повече независими и отделни носителя, на колкото повече места я имаш, толкова по-голям е шанса да си я възстановиш при проблем! Това нееднократно го пиша във форума, но като гледам няма особен резултат.

• Отговори 80
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Че има начин - има, но аз не бих си играл при положение, че там явно имаш важни данни. Сегашния ти дял защо не е в синьо?

• Пробвай да обединиш с https://www.hdd-tool.com/index.html, макар че и с aomei partition assistant трябва да стане.

• или по-скоро защото е динамичен диск - което също може да спъва някои програми.

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Ти сериозно ли си държиш важната информация само на един носител? Утре ако ти изгърми диска какво ще правиш, ще даваш една торба пари на фирми за възстановяване на информация с неясен резултат? Винаги важна информация се пази на минимум 2-3 или повече независими и отделни носителя, на колкото повече места я имаш, толкова по-голям е шанса да си я възстановиш при проблем! Това нееднократно го пиша във форума, но като гледам няма особен резултат.

Това ми е пределно ясно че е така но като си дадох другия диск който няма проблеми на един приятел за няколко дни да го ползва ще почакам малко. Имам още един читав диск но на него трябва само да му сменя платката щото предишната си е заминала

преди 4 часа, Raze написа:

Ти изобщо разбираш ли какво ти пиша? Цъкни на Disk 1, втория дял с буква D:, избери 'change drive letters and paths', избери буквата и цъкни 'remove'. С 'aomei partition assistant' нещо стана ли?

И как премахването на буква на дял решава проблем с неразпределено пространство?

преди 2 часа, vlado1985 написа:

само да му сменя платката щото предишната си е заминала

99% няма да се справиш...

преди 6 часа, цър-вул написа:

И как премахването на буква на дял решава проблем с неразпределено пространство?

99% няма да се справиш...

аве цялата тема е смешна
толкова ли не можа да дръпне докрай наляво дял Д : и да запише новата информорнация за дяла
и как аджеба се трие нещо дето го няма-"Неможе да се изтрие незаделено място"

• Автор

Преди малко създадох нов том 100гб и това незаделеното място остана по средата. На новия том му чукнах да го разширя и незаделения дял се се скри и останаха новия дял който създадох и д диска. От диск д разкарах по голямата част от информацията ми и оставих само по важната която ще ми трябва като обем е общо 36гб които съм оставил. Въпроса ми на новия том който създадох 100гб ако прехвърля на него тази информация и изтрия диск д на който обема е 823.11гб да ли пак ще се появи това незаделено място и пак няма да може да се махне

Защо не ги слееш(Merge) двата дяла? Незаделено място е място, на което няма дял. Това май не ти е ясно! Празно място без никава активна информация за него в таблицата на диска. Но, въпреки това, може да съдържа данни. Ако, примерно, си изтрил дял. Добре е преди това динамичният дял да го конвертираш в Primary или Logical или Extended.

• Автор
преди 19 минути, цър-вул написа:

Защо не ги слееш двата дяла? Незаделено място е място, на което няма дял. Това май не ти е ясно! Празно място без никава активна информация за него в таблицата на диска. Но, въпреки това, може да съдържа данни. Ако, примерно, си изтрил дял. Добре е преди това динамичният дял да го конвертираш в Primary или Logical или Extended.

А сливането как да го направя? на новия дял и на диск д на който и от двата да чукна не ми дава и пише сливане или да ги обединя двата дяла. На новия дял който създадох ми показа две опции за автоматичното форматиране exfat ntfs а самото конвертиране може да стане като форматирам дяла или греша

Screenshot_37.png

Незаделеното място го форматирай , за да създадеш дял, явно не четеш какво ти се пише, и му задай буква, пр. Е. След това пробвай да слееш двата дяла.

Така няма да стане, трябва раздела да е празен. По-нагоре съм дал връзка с картинки при мен как се получи без проблеми. Може и дяла да има проблем, за това май никой не се сети - @vlado1985 пусни му една проверка и поправи грешките ако трябва. Aomei даде ли ти някаква грешка, след като пробва да слееш дяла, потвърди с ОК и цъкна после горе-дясно apply какво се случи?

Защо да не стане, ето повтарям упътването:https://www.diskpart.com/help/merge-partition.html

Цитат

In the pop-up window, tick the partition (here is D:) in the check box and select the target partition (we choose E:) And then click "OK" to continue. In this case, all the data on partition E will be transferred into D:\e-drive.

преди 29 минути, lupis написа:

Незаделеното място

Къде е то? Няма такова

преди 1 час, vlado1985 написа:

А сливането

AOMEI Part. Assist

преди 2 минути, lupis написа:

• Автор

преди 53 минути, Raze написа:

Така няма да стане, трябва раздела да е празен. По-нагоре съм дал връзка с картинки при мен как се получи без проблеми. Може и дяла да има проблем, за това май никой не се сети - @vlado1985 пусни му една проверка и поправи грешките ако трябва. Aomei даде ли ти някаква грешка, след като пробва да слееш дяла, потвърди с ОК и цъкна после горе-дясно apply какво се случи?

Извинявам се за закъснението щото ми се наложи да излезна за малко. Токущо пробвах на новия том който създадох да го слея с диск д но като чукна на диск д и избера да го слея каквато и стойност да напиша за големината на обема опцията напред не ми я дава актива. Диска го проверих за грешки нямаше грешки с aomei като опитах да слея дяловете уш ги сля но като избрах да запази промените нищо не се беше променило грешка никаква не ми изкара там

Screenshot_38.png

Screenshot_39.png

• Автор
преди 3 минути, цър-вул написа:

Добре, де! Не мога да го разбера това - пипаш с Aomei, а показваш картинки от disk management конзолата

Със aomei си играх снощи до късно и я разкарах като нямаше ефект. А от disk management показвам само че като се опитам да разширя дяла на диск не ми дава активна опцията напред това го дава така с новосъздадения том

• Автор
преди 14 минути, TS-T написа:

Ползвай Acronis Disk Director и ще се получат нещата.

Благодаря сега ще пробвам с него намерих версия 11 и я свалям в момента

И със акрониса нищо нестава същата работа като при аомей увеличавам обема на дял д и на края като избера комит че уш всичко е готово и точно и промяна пак няма

• Решение

@vlado1985

Сега като са ти останали 36ГБ работата ще стане. Нали това ти казах снощи, но тогава данните бяха много и не можеха да се съберат на 100ГБ диск. Сега тия 36ГБ си ги прехвърляш на 100-те ГБ диск F: и триеш D. Както е така изтрит Д диска сега разширяваш надясно F диска върху него и готово.

• Автор
преди 1 минута, vpvelev написа:

Сега като са ти останали 36ГБ работата ще стане. Нали това ти казах снощи, но тогава данните бяха много и не можеха да се съберат на 100ГБ диск. Сега тия 36ГБ си ги прехвърляш на 100-те ГБ диск F: и триеш D. Както е така изтрит Д диска сега разширяваш надясно F диска върху него и готово.

Аз това попитах малко по рано ако на новия том прехвърля тази част от информацията и залича напълно д дяла да ли няма пак да се появи този незаделен дял и да неможе да се махне

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Аз това попитах малко по рано ако на новия том прехвърля тази част от информацията и залича напълно д дяла да ли няма пак да се появи този незаделен дял и да неможе да се махне

Вече загубих следата какво си направил. Покажи какво е сега състоянието на дисковете.

Щом си успял да доведеш важната за теб информация само до 36ГБ трябваше да направиш това, което ти писах по-горе и снощи. А не да делеш още диска.

Изчисти всички дялове от въпросния диск, след като си прехвърлиш информацията и не го прави динамичен.

• Автор
преди 3 минути, vpvelev написа:

Вече загубих следата какво си направил. Покажи какво е сега състоянието на дисковете.

Щом си успял да доведеш важната за теб информация само до 36ГБ трябваше да направиш това, което ти писах по-горе и снощи. А не да делеш още диска.

Ето това е новия том със същия размер който беше незаделения дял. Малко по рано днес когато пак си играх когато създадох новия том по средата застана незаделения дял и пак неможеше да се махне. Но като чукнах на новия том да го рашияря заделения дял се скри и на дял д пак не ми позволява да го разтегна. Новия дял го изтрих и сега пак го създадох но заделения дял не се показа макар че сега не съм разтягал новия том

Screenshot_40.png

преди 1 минута, Raze написа:

Изчисти всички дялове от въпросния диск, след като си прехвърлиш информацията и не го прави динамичен.

Аз дяловете ще ги почистя но само след като махна дял д и ако пак се появи по средата незаделен дял със сигурност ще трябва да форматирам целия диск. То и преди съм създавал и разтягал дялове ама чак така като този незаделен дял да неможе да се направи нищо с него не ми се е случвало

Добре. Сега прехвърли 36ГБ информация от D на F. След това триеш D и разширяваш надясно F.

Само че след толкова интервенция по диска, ако имаш флашки за всеки случай си запиши 36ГБ информацията и на флашка да я имаш. Защото и най-малкото и уж безобидо свиване или разширяване на диск може да се скапе когато не очакваш.

• Автор
преди 1 минута, vpvelev написа:

Добре. Сега прехвърли 36ГБ информация от D на F. След това триеш D и разширяваш надясно F.

Само че след толкова интервенция по диска, ако имаш флашки за всеки случай си запиши 36ГБ информацията и на флашка да я имаш. Защото и най-малкото и уж безобидо свиване или разширяване на диск може да се скапе когато не очакваш.

Аз тази малката чст от инфомацията 36гб която е я имам на едина 160гб хард ама да го видя и той как ще захапе щото и той когато си иска тръгва а флашка на 36гб нямам имам една на 16гб и една друга 64гб ама тя пак е в снахата и незнам кога ще ми я върне щото я няма в града сега

Ти си раздал всички дискове :) Трябва да си ги събереш.

И сега се мъчиш. Гледай да не си затриеш информацията.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.