Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не може да се изтрие незаделено място

Featured Replies

Разрешен от Гост

Ти изобщо разбираш ли какво ти пиша? Цъкни на Disk 1, втория дял с буква D:, избери 'change drive letters and paths', избери буквата и цъкни 'remove'. С 'aomei partition assistant' нещо стана ли?

• Отговори 80
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Че има начин - има, но аз не бих си играл при положение, че там явно имаш важни данни. Сегашния ти дял защо не е в синьо?

• Пробвай да обединиш с https://www.hdd-tool.com/index.html, макар че и с aomei partition assistant трябва да стане.

• или по-скоро защото е динамичен диск - което също може да спъва някои програми.

Публикувани изображения

С вградените инструменти за дискове няма да стане това, което иска. С една от двете външни програми ще стане.

https://www.diskpart.com/help/merge-partition.html

• Автор
преди 7 минути, Raze написа:

Ти изобщо разбираш ли какво ти пиша? Цъкни на Disk 1, втория дял с буква D:, избери 'change drive letters and paths', избери буквата и цъкни 'remove'. С 'aomei partition assistant' нещо стана ли?

Като цъкнах на буквата да я премахна се скри целия дял д и не се виждаше а със aomei нищо не се получи. Без да исках чукнах на отговорати като решение

преди 1 минута, lupis написа:

С вградените инструменти за дискове няма да стане това, което иска. С една от двете външни програми ще стане.

Програмката вижда само SSD то механичния въобще не го показа

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Като цъкнах на буквата да я премахна се скри целия дял д и не се виждаше а със aomei нищо не се получи. Без да исках чукнах на отговорати като решение

Нормално е да се скрие дяла, важно е в disk management да се вижда. Буква винаги можеш да си зададеш от там. С aomei защо не се получи, каква грешка дава?

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Нормално е да се скрие дяла, важно е в disk management да се вижда. Буква винаги можеш да си зададеш от там. С aomei защо не се получи, каква грешка дава?

То това ми е ясно че е нормално да не се види дяла но и в диск манагмент показа само дяла но без буква. А в aomei ми позволи да разтегна д диска но като запазих промените нищо не се беше променило

преди 5 минути, vlado1985 написа:

То това ми е ясно че е нормално да не се види дяла но и в диск манагмент показа само дяла но без буква. А в aomei ми позволи да разтегна д диска но като запазих промените нищо не се беше променило

Ако наистина са ти важни данните в D диска не си играй с проби. И най-сигурната програма може да прецака нещата. Когато имаш възможност си ги прехвърли на друг диск и тогава тренирай и експериментирай.

• Автор
преди 3 минути, vpvelev написа:

Ако наистина са ти важни данните в D диска не си играй с проби. И най-сигурната програма може да прецака нещата. Когато имаш възможност си ги прехвърли на друг диск и тогава тренирай и експериментирай.

Прав си макар че мога да се помъча на проблемния ми хард да преместя част от информацията с флашка но и той да ли ще захапе или няма да ми направи номер

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Прав си макар че мога да се помъча на проблемния ми хард да преместя част от информацията с флашка но и той да ли ще захапе или няма да ми направи номер

Като ти върнат другия диск тогава прехвърляй на него.

• Автор
преди 2 минути, vpvelev написа:

Като ти върнат другия диск тогава прехвърляй на него.

Да ще си почакам другия диск да ми го върнат той поне няма проблеми като другия ми диск на който 2 пъти съм му правил формат на ниско ниво

преди 11 минути, lupis написа:

А тва защо?

втория диск е динамичен
не е с дялове

пп
казват че тази програма работи и с динамични обеми
не съм пробвал и не знам дали е вярно

https://soringpcrepair.com/acronis-disk-director/#i

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

преди 15 минути, vlado1985 написа:

Да ще си почакам другия диск да ми го върнат той поне няма проблеми като другия ми диск на който 2 пъти съм му правил формат на ниско ниво

Тия програми, които пробваш не съм ги ползвал и не ги познавам какво могат.

Почти съм сигурен че ще стане с GParted, защото преди съм имал същия случай на стария хард диск. Но не ти го предлагам, ако не си работил с Линукс, защото трябва да записваш на флашка някоя дистрибуция, а не всички имат качена GParted и ще стане много дълго и сложно.

Не знам защо при теб не се получава, но не даваш и подробна информация и снимки, няма как да се получи. Ето с disk management - направих на виртуална машина нов диск, направих го dynamic, след това изтрих първия дял и без проблем се разширява, разликата е, че се получават 2 различни дяла с една и съща буква, но крайния размер е общия, може би така работи динамичния диск, не бях ползвал досега:

Imgur: Dynamic disks

Всичко, което направих, е да цъкам 'next'.

Цъквам на десния дял, на който е E буква в началото и избирам 'extend volume'.

преди 27 минути, дръндю написа:

втория диск е динамичен
не е с дялове

А какво е тогава това 108.40 ГБ незаделени и D:)

Цитат

Динамични дискове – Представени в Windows 2000 за пръв път, те дават възможност за извършване на дейности по поддръжка на дисковете, без да се налага рестартиране на компютъра. Както и основните дискове, динамичните могат да се разделят на дялове. Възможно е да се създават дялове, които обединяват обема на няколко твърди диска. Тези дялове също трябва да се форматират с определена файлова система и да им се зададе описание. Когато динамичният дял обединява обема на няколко физически диска, те се виждат от потребителя само като един логически диск.

преди 3 минути, lupis написа:

обеми, които за разлика от дяловете имат допълнителен дял, в който се указва разпределението
използва се за защитени системи
само като пример:
два дяла с една и съща буква, каквото запишеш на първия, автоматично се записва и на втория
няма как да загубиш информация, освен да дефектира диска

преди 3 минути, дръндю написа:

обеми, които за разлика от дяловете имат допълнителен дял, в който се указва разпределението
използва се за защитени системи
само като пример:
два дяла с една и съща буква, каквото запишеш на първия, автоматично се записва и на втория
няма как да загубиш информация, освен да дефектира диска

А как ще обясниш тогава това, че този незаделен дял е имал друга буква,записвал е други данни, които не са се записвали автоматично в D, както и обратното за D ?

• Автор
преди 16 минути, Raze написа:

Не знам защо при теб не се получава, но не даваш и подробна информация и снимки, няма как да се получи. Ето с disk management - направих на виртуална машина нов диск, направих го dynamic, след това изтрих първия дял и без проблем се разширява, разликата е, че се получават 2 различни дяла с една и съща буква, но крайния размер е общия, може би така работи динамичния диск, не бях ползвал досега:

Imgur: Dynamic disks

Всичко, което направих, е да цъкам 'next'.

Цъквам на десния дял, на който е E буква в началото и избирам 'extend volume'.

На първия пост втората снимка на нея се вижда грешката като опитам да разширя дял д

преди 7 минути, lupis написа:

А как ще обясниш тогава това, че този незаделен дял е имал друга буква,записвал е други данни, които не са се записвали автоматично в D, както и обратното за D ?

преполагам че не е конфигуриран като защитена система
и между другото, това съм го чул майстор, а не е четено от интернет...тъй де, за обща култура
друг е въпроса до колко е майстор
аз нямам никакъв опит с динамични дискове и за това подадох линкове за неща които съм чул, но лично мен не ме интересуват

• Автор
преди 20 минути, lupis написа:

Тези 108.40гб които ги показва като незаделени са от дяла който изтрих бях го направил на 100гб общо за системата от които ми ги отчиташе и показваше като 80 и точно колко гб не си спомням но най интересното е че не се маха незаделения дял и със сигурност ще трябва да форматирам д дяла

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Тези 108.40гб които ги показва като незаделени са от дяла който изтрих бях го направил на 100гб общо за системата от които ми ги отчиташе и показваше като 80 и точно колко гб не си спомням но най интересното е че не се маха незаделения дял и със сигурност ще трябва да форматирам д дяла

Може би наистина трябва да конвертираш диска от динамичен в основен и тогава да обединяваш. Това става лесно с външните програми.

• Автор
преди 3 минути, lupis написа:

Може би наистина трябва да конвертираш диска от динамичен в основен и тогава да обединяваш.

Да но за да го конвертирам ще трябва първо да го форматирам защото така няма как да го конвертирам

• Автор
преди 4 минути, lupis написа:

Ами не:

https://www.diskpart.com/help/convert-dynamic-disk-to-basic.html

но има опастност за данните.

Да има вероятност и да затрия всичко от дяла при самото конвертиране затова най добре трябва данните да са на друг носител ако стане беля

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.