Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не може да се изтрие незаделено място

Featured Replies

Здравейте на механичния диск имах дял 100гб който системата си го отчиташе и показваше като 108.40гб. Реших да разкарам дяла и да си разширя д то дялат 100гб го изтрих като избрах върху него изтриване на том но си остана незаделено място 108.40гб опитах да разширя д то. Като чукнах на него и избрах разширяване на том но не се получава нищо каквато и стойност да напиша ми дава грешка и неиска да разшири дяла. Някой ако знае къде бъркам 

Screenshot_1.png

Screenshot_36.png

Разрешен от Гост

• Отговори 80
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Че има начин - има, но аз не бих си играл при положение, че там явно имаш важни данни. Сегашния ти дял защо не е в синьо?

• Пробвай да обединиш с https://www.hdd-tool.com/index.html, макар че и с aomei partition assistant трябва да стане.

• или по-скоро защото е динамичен диск - което също може да спъва някои програми.

Публикувани изображения

Разширяването става само надясно. Трябва тоя които си изтрил 108Г да е след d дяла (вдясно от него).

Какво и колко имаш на D дяла?

• Автор
току-що, vpvelev написа:

Разширяването става само надясно. Трябва тоя които си изтрил 108Г да е след d дяла (вдясно от него).

И аз знам че така се разширява но като опитах да го хвана и привлача на дясно не се получи нищо неможе да го хване

Някой да каже дали има някакви програми да правят такива по-сложни размествания. Аз не съм ползвал.

Ако на D диска имаш по-малко от 100Г да ги прехвърлиш на тоя дето си изтрил като преди това пак трябва да го създадеш. И след това да издриеш D и тогава да разширяваш.

преди 1 минута, vlado1985 написа:

д то ми е 830гб

Всичко ли е заето?

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Имаш в предвид да ли имам свободно място в д то или 

Трябва по някакъв начин да освободиш D и да го изтриеш и тогава да разширяваш. Иначе не се сещам за друг начин.

• Автор
току-що, vpvelev написа:

Трябва по някакъв начин да освободиш D и да го изтриеш и тогава да разширяваш. Иначе не се сещам за друг начин.

Другия дял който направих 100гб се падна в ляво и този незаделения размер от предишния дял се падна по средата незаделения размер пак немога да правя нищо по него но новия дял ми позволи да си го изтрия без проблеми. И аз си мислех да залича д то и да го създам отново но не съм сигурен да ли ще има ефект и ще се разкара това незаделено място

Лошото е че сигурно имаш повече от 100Г на D диска записана информация. Ако беше около 100Г да я предвърлиш на тоя в ляво и тогава триеш D и вече разширяваш към него другия в ляво. Затова те питах колко гига имаш записно. Идеята е да исвободиш D диска.

• Автор
преди 10 минути, vpvelev написа:

Лошото е че сигурно имаш повече от 100Г на D диска записана информация. Ако беше около 100Г да я предвърлиш на тоя в ляво и тогава триеш D и вече разширяваш към него другия в ляво. Затова те питах колко гига имаш записно. Идеята е да исвободиш D диска.

Да и нямам друг хард под ръка да шибна там всичко щото единия ми хард го дадох на заем на приятел за малко 

Карай сега така и го направи когато имаш възможност. Наистина не зная друг начин. Може да има някаква специализирана програма, но не знам.

Не каза D диска целия ли ти е зает. Няма ли свободно място на него?

• Автор
преди 1 минута, vpvelev написа:

Не каза D диска целия ли ти е зает. Няма ли свободно място на него?

Д диска ми е зает почти целия имам малко свободно място около 30гб мога да разхвърлям информацията с флашка на друг хард но той е малко особен и затова него закачам щото има много лоши сектори които нямат оправия и когато иска захапе когато неиска неще и неще и всичко с него става на магия само

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Д диска ми е зает почти целия имам малко свободно място около 30гб мога да разхвърлям информацията с флашка на друг хард но той е малко особен и затова него закачам щото има много лоши сектори които нямат оправия и когато иска захапе когато неиска неще и неще и всичко с него става на магия само

Тогава няма начин. Трябва да си прехвърлиш D на сигурен диск, да не загубиш информацията и тогава да действаш по разширението. То всъщност ще е обединение на целия диск.

От друга страна, защо не си ги ползваш както са били досега. Просто ще имаш още една буква на диска 100GB. И на него да си пишеш като свърши D.

• Автор
преди 2 минути, vpvelev написа:

Тогава няма начин. Трябва да си прехвърлиш D на сигурен диск, да не загубиш информацията и тогава да действаш по разширението. То всъщност ще е обединение на целия диск.

Да и аз мисля че е така но в същото време ще си поиграя с Aomei partion да видя да ли ще успея да го разкарам тоа незаделено място

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Да и аз мисля че е така но в същото време ще си поиграя с Aomei partion да видя да ли ще успея да го разкарам тоа незаделено място

Според мен и да са специализирани програми, нали пак някъде трябва да записват времено информацията докато прехвърлят. Пак им трябва място. Ама може и да са измислили начин. Пробвай.

Ако премахнеш буквата на въпросния диск (демонтираш го) и така пробваш да промениш размера пак ли дава същата грешка? Пробвай и с Aomei или друг подобен софтуер.

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

Ако премахнеш буквата на въпросния диск (демонтираш го) и така пробваш да промениш размера пак ли дава същата грешка? Пробвай и с Aomei или друг подобен софтуер.

На незаделеното място което е 108.40гб няма буква. Преди малко създадох нов дял 100гб и си му постави системата сама буква ф новият дял който създадох ми позволи да го изтрия без проблеми само това незаделеното място немога да махна. Опитах и с  Aomei partion asistent но нищо не се получи даде ми уж да разширя дяла но пак си остава същия като размер

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Че има начин - има, но аз не бих си играл при положение, че там явно имаш важни данни.

Сегашния ти дял защо не е в синьо?

Може би заради това

tA9Aey0.png

преди 4 минути, vlado1985 написа:

На незаделеното място което е 108.40гб няма буква. Преди малко създадох нов дял 100гб и си му постави системата сама буква ф новият дял който създадох ми позволи да го изтрия без проблеми само това незаделеното място немога да махна. Опитах и с  Aomei partion asistent но нищо не се получи даде ми уж да разширя дяла но пак си остава същия като размер

Става въпрос на дял с буква D:, според теб дали не виждам, че другия няма буква?

Нали D:  искаш да разшириш?

• Автор
преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Че има начин - има, но аз не бих си играл при положение, че там явно имаш важни данни.

Сегашния ти дял защо не е в синьо?

Този който е в синьо е на SSD а другия си е на механичния диск

преди 1 минута, Raze написа:

Става въпрос на дял с буква D:, според теб дали не виждам, че другия няма буква?

Нали D:  искаш да разшириш?

Диск 0 ми е SSD там няма други дялове а на диск 1 тези незаделените 108.40гб имаше 100гб щото преди да взема използвах механичния и го бях разцепил за ц и д. И сега искам тези 108.40гб незаделени да ги вкарам в д то да го раазширя

В диск манагмент като чукна на настройки и избера дискова област ми дава да избера незаделен основен дял и други опции всяка една с неин си различен цвят ако променя от там настройката да ли би ми дало да го разкарам това незаделено място

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.