Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се справяте с инфлацията?

Featured Replies

преди 23 минути, attj написа:

А нашият следовател   Рашков натрупал имоти за над 7 милиона лева без никаква корупция!?   

Те са на жена му така ли не разбра , с те мислих за умно момче като ти чета постовете а антивирусният отдел.

• Отговори 84
  • Прегледи 13,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Когато времето е лошо, умните хора инвестират в бижута.  

• Петър Ангелов
    Петър Ангелов

Трудно. Щях да купувам 4-та кола. Отказах се. Въобще, мъка си е.

• NewRedDragon
    NewRedDragon

При мен лично - не!

току-що, adersa написа:

Те са на жена му така ли не разбра , с те мислих за умно момче като ти чета постовете а антивирусният отдел.

Не бъди наивен - те са разведени.  Не смесвай с други теми.

преди 1 минута, adersa написа:

И моите са на 85 годишната ми майка- тия тук, де, преди брака :) Баце, тия схеми съм ги мислил и разигравал.....

преди 3 часа, attj написа:

Само се надприказвате.  Ако например имате резервни   100 000 Евро или 200 000 лв  - какво бихте направили!?  Това е гарантираният размер от банките.   Ще ги похарчите ли?   

Да заключиш 100 000 евро е най-голямата простотия, която може да сътвориш. Иначе Ако баба ми беше мъжка, щеше да има дръжка.

преди 7 часа, Христофор_първи написа:

Да заключиш 100 000 евро е най-голямата простотия, която може да сътвориш. Иначе Ако баба ми беше мъжка, щеше да има дръжка.

Среднозаможни семейства разполагат с подобни резервно-оборотни пари.   Имотният балон се надува от "инвестиции" в поредни апартаменти. Не ми се струва нормална цена 2000 Евро на квадратен метър за ремонтиран панел например в София.

на 22.03.2022 г. в 18:02, CoupDeGrace09 написа:

Какво имаш предвид под две години без доход? Върху малка сума с нискорискова инвестиция не очаквам чудеса, въпросът е да не стоят в банката при 0% лихва, че дори и отрицателна...

Аз пари в банки и т.н. нямам. -> ликвидирах ги в миналото и ги инвестирах в недвижими имоти. = Това ако съумееш да го направиш, то ще преминеш инфлацията, само, че си закъснял и в тоя случай си харчи парите и живей!

Успех!

• 3 седмици по-късно...

Ето как се справят с инфлацията швейцарците.

Швейцарската антикризисна метода

на 31.03.2022 г. в 8:13, цър-вул написа:

Ще видиш сега цените на новото строителство как ще се прекалкулират с новите цени на материалите, основно на желязото.

Ти пък. Не го плаши човека. Той си има близки в Украйна. Отива, купува два танка на скраб и ето ти 60 тона жив материал за 5 тона пръти за строителството си. Дава ги на комбината, последният му ги преработва в строителен материал и  ще е доволен и той и комбината. Даже ще се наложи комбината да му връща една шапка с пари. А с нея, ще си купи една молотовка с цимент. И вълка сит и агнето цяло. Във военно положение човек трябва да е особено креативен, а не само да натиска възглавницата и да се крие.

преди 2 часа, Kolev72 написа:

Ти пък. Не го плаши човека. 

Кой се плаши?  По добре временно да държа заключени 110 000 Евро, вместо глупаво да ги "вложа" в пореден апартамент - примерно в София в Младост 4.   Да се продаде имот никога не е бързо и лесно.  Наемите са символично нищожни.    Не се купува като правило при наличен имотен балон.  По разумно е да се продава. Мога и да продавам.  Обаче и това е глупаво, според мен -защото би увеличило ненужно заключените резервни пари. Тези неща се наследяват, обикновено се притесняват, които нямат подобни възможности. Нека следващите развития да останат за децата и внуците. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.