Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се справяте с инфлацията?

Featured Replies

В какво инвестирате и как диверсифицирате инвестициите си на фона на нарастващата инфлация?

• Отговори 84
  • Прегледи 13,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Когато времето е лошо, умните хора инвестират в бижута.  

• Петър Ангелов
    Петър Ангелов

Трудно. Щях да купувам 4-та кола. Отказах се. Въобще, мъка си е.

• NewRedDragon
    NewRedDragon

При мен лично - не!

• Автор

Оценявам чувството за хумор 🙂 Бихте ли споделили все пак дали покачването на цените е променило начина, по който харчите и спестявате?

преди 9 минути, CoupDeGrace09 написа:

Оценявам чувството за хумор 🙂 Бихте ли споделили все пак дали покачването на цените е променило начина, по който харчите и спестявате?

При мен лично - не!

преди 50 минути, CoupDeGrace09 написа:

В какво инвестирате и как диверсифицирате инвестициите си на фона на нарастващата инфлация?

Пазиш си парите.

преди 1 час, CoupDeGrace09 написа:

Чух, че скоро щели да почнат да разпродават Луната и мисля да си купя едно парцелче от стотина квадратни км.

Нормално, преди десетина години, пак имаше яка криза, случва се периодично, само че както неведнъж съм казвал, хората сме много прости, сами си преекспонираме нещата и послем патим от това. Примери имаш колкото искаш.

Все пак да ти отговоря конкретно на въпроса - Не, аз пари не пестя, на оня свят няма да си ги нося.

• Автор
преди 59 минути, Емил Костов написа:

Пазиш си парите.

И как по-точно се случва това? Ако желаете да споделите повече детайли, разбира се.

преди 23 минути, ined написа:

Чух, че скоро щели да почнат да разпродават Луната и мисля да си купя едно парцелче от стотина квадратни км.

Не е лоша идея, само внимавайте какви съседи ще Ви се паднат. 😅

преди 15 минути, Bubbles написа:

Нормално, преди десетина години, пак имаше яка криза, случва се периодично, само че както неведнъж съм казвал, хората сме много прости, сами си преекспонираме нещата и послем патим от това. Примери имаш колкото искаш.

Все пак да ти отговоря конкретно на въпроса - Не, аз пари не пестя, на оня свят няма да си ги нося.

По принцип и аз споделям мнението от последното изречение, но все пак се замислям дали не е добра идея все пак да инвестирам в нещо, въпросът е в какво е удачно в случая.

преди 10 минути, ivan_pop написа:

Аз увеличих приходите.Нямам намерение да си понижа стандарта на живот!

Това би бил оптималният вариант, за съжаление не всеки може да се похвали със същото. А как точно увеличихте приходите си?

преди 2 минути, CoupDeGrace09 написа:

По принцип и аз споделям мнението от последното изречение, но все пак се замислям дали не е добра идея все пак да инвестирам в нещо, въпросът е в какво е удачно в случая.

Когато времето е лошо, умните хора инвестират в бижута. ;)

преди 7 минути, CoupDeGrace09 написа:

И как по-точно се случва това? Ако желаете да споделите повече детайли, разбира се.

Не е лоша идея, само внимавайте какви съседи ще Ви се паднат. 😅

Това би бил оптималният вариант, за съжаление не всеки може да се похвали със същото. А как точно увеличихте приходите си?

Много просто. В момента не инвестираш в нищо. Звучи ти може би смешно , но не е. Сам виждаш, че няма нищо сигурно с момента.

• Автор

Факт е, че няма нищо сигурно в момента, но е притеснително, че покупателната стойност на парите ни намалява. Факт е и, че живеем в държава на работещи бедни, та и заделянето на пари е много трудно.

Какво да се справям, че тя почти не се усеща. Да беше видял инфлацията 97 а година- ей тва е инфлация! Това е нещо с което да се справяш. Сега има леко покачване на цените и то не на всички.

Към момента няма нищо за справяне и без това си се очакваше инфлация. И не съм тръгнал да вися с часове по бензиностанциите.

• Автор
преди 7 минути, insec написа:

И не съм тръгнал да вися с часове по бензиностанциите.

Тази тема даже не я и повдигам, защото всеки със здрав разум не се поддава на изкуствено всята паника.

злато сребро бензин и буркани със свинско  

според мен металите много ще поскъпнат

и стъклото 

и дървата и въглищата ако не ги забранят от режима в ЕС

банките  си вкараха голям автогол

сега всички видяха че сащ ако скръцнат със зъби и се замразяват сумите по сметките

също и мвф

въобще  хартиените пари и  виртуалните не са  сигурни 

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Много просто. В момента не инвестираш в нищо. Звучи ти може би смешно , но не е. Сам виждаш, че няма нищо сигурно с момента.

аз бих инвестирал в оръжие

но в България е забранено

и някакви полезни вещи  които после могат да се продадът

най- голямата загуба е пари само на едно място 

без нищо  да се правят 

преди 1 час, Лудар написа:

инфлацията 97

По 3 пъти на ден се сменяха цените

Цитат

Как се справяте с инфлацията?

Това още не е сериозна инфлация - тя е напред във времето

• Автор
преди 12 минути, Banesc написа:

въобще  хартиените пари и  виртуалните не са  сигурни 

В това число предполагам имате предвид и криптовалутите? Ако е така, защо смятате, че не са удачна инвестиция?

преди 3 минути, цър-вул написа:

Това още не е сериозна инфлация - тя е напред във времето

И пак няма да е сериозна. Инфлация предизвикана от проблем с доставки е сравнително кратка, когато имаш пари. България към момента има. Доставчици дал Господ. Е, ще потреперим малко, но шанса да се случи катаклизъм е само, ако Путин натисне копчето.

преди 1 минута, Лудар написа:

И пак няма да е сериозна. Инфлация предизвикана от проблем с доставки е сравнително кратка, когато имаш пари. България към момента има. Доставчици дал Господ.

ще е е сериозна обикновения човек с акъл вече не вярва на парите

кога ще му  блокират сметките

капитализма умря

щом се води от санкции и заповеди от кой да се купува от кой да не се купува 

Ако войната се удължи, а тя няма да е блицкриг, ще има доста сътресения - цената на петрола, електроенергията, транспорта, цената на малката/голямата кошница. Всичко ще излети.

преди 5 часа, CoupDeGrace09 написа:

Човека може да има бензиностанция например или някой магазин, вдига цените и го боли .....

преди 3 часа, цър-вул написа:
преди 5 часа, Лудар написа:

Да беше видял инфлацията 97 а година- ей тва е инфлация!

По 3 пъти на ден се сменяха цените

Тогава - изобщо не я усетих!

Да сменяха се, ама в левове! Още от края на 95-а работех само в долари!
От тогава ми остана за спомен един израз - „И днес - един долар си е 100 цента!“

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.