Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нека подкрепим нашите руски братя

Featured Replies

преди 1 час, Христофор_първи написа:

Нека разкажа нещо лично преживяно. Преди години закъсах на една международна граница. Падна ми акумулатора. Беше пълно със французи, немци и нидерландци. Само седяха и гледаха как се мъча, пиеха си бирата и се препичаха на слънце. Само двама тираджии имаше руснаци, веднага дойдоха при мен и казаха: 

И аз да разкажа нещо.

През 2018г. работех в Германия, занимавах се автомобили.Трябваше да се гледа една кола в движение.Аз карах колегата до мен гледаше с лаптопа.Наложи се да се разменим.Отбих в дясно и пуснах аварийните.Спря един лъскав джип, караше го жена.Жената попита проблем ли има.Това се случи в най-западната Германия, на 20км. от границата с Холандия.И какъв е извода?Ще го духат Руснаците!

• Отговори 105
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А бре, нали работеше за американци в секретна лаборатория ценен кадър, що тъй обърна палачинката, да не би да ти предложиха някой месокомбинат в Русия.

• Поредния патреот избегал в Холандия.  

• Емил Костов
    Емил Костов

При ядрена война няма да остане нищо. Спрете вече да пишете за нея. Тук няма да има победител или победен.

Публикувани изображения

Погледнете тези две карти. На тази от мапса съм оградил в червени кръгчета Енергодар /където е Запорожката АЕЦ/ и Мариопул. Най-вероятно източните части на Украйна, населени с етническо руско население ще бъдат присъединени към Русия, и ще бъде създаден сухопътна връзка с Крим. На Путин не му трябва цяла Украйна. Трудно би могъл да я контролира, особено с Галичина ще срещне огромни проблеми. 
Да се вгледаме в първата карта, показваща етническото население и говорите. За тази ситуация са виновни изцяло Ленин и болшевиките. Именно, след като вземат властта започва украинизацията на тази земя, изучаване на украински език и пр... Дори още преди края на ВСВ, населението на тази земя /Малорусия/ подпомага немците срещу болшевиките. Разделение стигнало до крайности през ВСВ. 
Още от времето на империята, руските западници виждат в Малорусия мястото, на което Запада и Изтока да се срещнат и оплодят. Резултатите от това оплождане ги наблюдаваме сега. Прокси използвано срещу Русия. Пушечно месо. 

274811118_5654751297877207_359328139065297224_n.jpg

ukraine.jpg

преди 14 минути, Христофор_първи написа:

Аз предлагам само морална подкрепа мойка. Иначе мога да те свържа с лица предлагащи бързи кредити  да те подпомогнат финансово срещу 30 процента лихва, ако имаш нужда от пари.

Добре де - може и само морална! Важното е, че имаш желание!

Колкото до въпросните лица - ще ги пропусна! И без друго - обслужващите ме банки, постоянно ми предлагат кредити и кредитни карти. С нормални лихви!

преди 5 минути, NEVADA написа:

Сега няма да е така. Последната война глупавия запад подкрепяше СССР ,сега всички са срещу него. Само след два месеца, като им се скапе икономиката, ще си говорим пак. 

Ще се скапе икономиката, ама на Запада. Щото целия запад се утоплява и готви на газ предоставян от Русия като бате Владо затвори кранчето ще има да ходят с ушанките в къщи и ще минат само на суха храна. Да не говорими за доставките на  хубавия ефтин руски петрол. Наблюдавам всеки ден цените на горивата тука скачат с по 0,10 цента за литър. Цялата икономика се върти с транспорт. Лично разговарях с хора от местни енергийни дружества, и складовете на газ в Европа е наполовина, което означава недостиг и, ако не подкрепим братята ще стане мътна и кървава.

преди 17 минути, ДзВяРа! написа:

Бегом МАРШ към СССР, какво правиш в Холандия?

Бях и живях там. Обаче си обичах селото и  родината оная Татовата  и се върнах. После родината ме предаде и избягах на запад. Сега на тия години ми е малкооо късно да си почвам живота на друго място.

преди 35 минути, Емил Костов написа:

И как ще ги подкрепиш в този форум?! Всеки си има право на мнение и ти трябва да го уважаваш. 

Уважава се мнение което е истинско, лицемерието което демонстрира в момента света е най гнусното нещо което съм виждал някога.
За какво говоря ли?

В редица европейски държави само ако покажеш нацистски поздрав или някакъв друг знак от техните, накзват със солена глоба а в някои страни даже и със затвор. Години наред слушаме как нацизма е лош, забранен и трябва да бъде забравен, как се осъжда навсякъде включително и в САЩ.
А днес точно САЩ и ЕС подкрепят тези :

rBRaEwc.png

nDkW1tx.png

Втория е военен министър на украйна.

А резултата от техните действия Домбас е това :

qt71Vd1.png

В същото време СрАЩ наливат милиарди в този нацистски украински отряд който убива малки деца и изгори сума народ сред които пак много деца в майдана.

Е какво излиза ся? Хем сме срещу нацизма, хем го подкрепяме. Или нацизъм само когато се убиват евреи, обаче ако се убиват, руснаци, българи, чехи, немци, французи и т.н. всичко е точно?

току-що, Христофор_първи написа:

братята

Ти имаш в аватара една дума, която трябва да изтриеш-а именно история! Замести я с "пропаганда" и всичко ще е наред. Това са две съвсем различни неща и във времето на интернет да ни пробутваш подобни наивни и примитивни тъпотии, няма да стане. Глей си твоите братя и ни остави сами да си изберем наши такива! 

преди 9 минути, васил козарев написа:

Да се вгледаме в първата карта, показваща етническото население и говорите. За тази ситуация са виновни изцяло Ленин и болшевиките. Именно, след като вземат властта започва украинизацията на тази земя, изучаване на украински език и пр... 

Хайде пак глупости!

Още преди Петър I да се самообяви за император - във Великата северна война между Швеция и Русия - са участвали украински сили!

Цитат

Крал Карл XII нарежда на армията си в Прибалтика да напредне от север. Свързва се с казашкия украински хетман Иван Мазепа за общи действия против Русия.

преди 4 минути, Христофор_първи написа:

Ще се скапе икономиката, ама на Запада. Щото целия запад се утоплява и готви на газ предоставян от Русия като бате Владо затвори кранчето ще има да ходят с ушанките в къщи и ще минат само на суха храна. Да не говорими за доставките на  хубавия ефтин руски петрол. Наблюдавам всеки ден цените на горивата тука скачат с по 0,10 цента за литър. Цялата икономика се върти с транспорт. Лично разговарях с хора от местни енергийни дружества, и складовете на газ в Европа е наполовина, което означава недостиг и, ако не подкрепим братята ще стане мътна и кървава.

Бях и живях там. Обаче си обичах селото и  родината оная Татовата  и се върнах. После родината ме предаде и избягах на запад. Сега на тия години ми е малкооо късно да си почвам живота на друго място.

Виждаш ли се какви глупости пишеш? Кранчето вече може да си сложи Путин където иска! А храната на Русия идва от южна Европа! Не си измисляй, че Русия в тези студове и ледове произвежда и отглежда плодове и зеленчуци. Че и Европа да храни. :D

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Виждаш ли се какви глупости пишеш? Кранчето вече може да си сложи Путин където иска! А храната на Русия идва от южна Европа! Не си измисляй, че Русия в тези студове и ледове произвежда и отглежда плодове и зеленчуци. Че и Европа да храни. :D

Основната житница за Европа е в Украйна Мунчо. Сега с тоя конфликт ти си минавай на плодова диета, аз няма ли хляб полудявам.

преди 4 минути, Христофор_първи написа:

Основната житница за Европа е в Украйна Мунчо. Сега с тоя конфликт ти си минавай на плодова диета, аз няма ли хляб полудявам.

Това си е твой проблем - аз лично ... хляб не ям!
Не е по здравословни и подобни причини - просто личен избор!

Пп. Като те слушам - и ти не си ял скоро хляб!

преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

Мунчо цял свят даже и в Нидерландия  си отглеждат храната в парници с изкуствени условия. Аз съм живял в Русия на най-студената точка -50 градуса за разлика от теб и знам как е било. Има ли сме дори зимата пресни краставици на масата. В нас се замергахме целогодишно с портокали и банани.  Дори един път изкарах няколко големи кашона с портокали и нахраних посред лято целия блок. Че после камион пратиха от общината да изрине обелките. 

преди 1 минута, Христофор_първи написа:

България също е производител на пшеница. Че дори и в пъти повече придобивахме от Украйна,"Преди Златна Добруджа да я засеят с лавандула" сравнение със мащаба, че ние сме голям износител на житни колтури. Нали това работех, А сега ти ми кажи Русия колко пшеница произвежда, че да храни Европа? Ние ако не продаваме пшеница на друуги държави, за една година реколтата ще ни стигне за 20-25 години. При положение че голяма част от Добруджа вече е плантация за Лавандула!:bye1:

преди 6 минути, jhoro написа:

Пп. Като те слушам - и ти не си ял скоро хляб!

Дали? Най-го обичам с пастет и с лютеницата.

D26D01F2-9EBD-4A60-B157-42933A4FB4BC.jpeg

6EF7F86D-6AD9-439D-BF7C-F9CA710982B9.jpeg

преди 1 минута, Христофор_първи написа:

Дали? Най-го обичам с пастет и с лютеницата.

Не знам дали ядеш. Явно от друго си полудял!

преди 25 минути, jhoro написа:

Хайде пак глупости!

Още преди Петър I да се самообяви за император - във Великата северна война между Швеция и Русия - са участвали украински сили!

Какви украинци е имало при Петър I, бе? Казашки хетман. Ако беше чел малко за казаците, щеше да знаеш, че от редицата теории за произхода им, те самите приемат тази, че са избягали руски мужици. Впоследствие се приемат политики, с които се регулира статута на подобно населени, в следствие на което, дори при действащо крепостно право, казаците са свободни, като имат задължения във включването по време на войни.  Украински сили вика. 

Т.нар. "украинци" барабар с Киев са били известно време в състава на Жечпосполита, та са вдигали въстания, за да се присъединят към Руската Империя. 

преди 1 минута, васил козарев написа:

Какви украинци е имало при Петър I, бе? Казашки хетман. Ако беше чел малко за казаците, щеше да знаеш, че от редицата теории за произхода им, те самите приемат тази, че са избягали руски мужици. Впоследствие се приемат политики, с които се регулира статута на подобно населени, в следствие на което, дори при действащо крепостно право, казаците са свободни, като имат задължения във включването по време на войни.  Украински сили вика. 

Т.нар. "украинци" барабар с Киев са били известно време в състава на Жечпосполита, та вдиган въстания, за да се присъединят към Руската Империя. 

Ама ти си направо луд за връзване!!!

Тръгнал нашия - на мен да обяснява за казаците??? Пълен идиот си (без Достоевски).

преди 26 минути, Bubbles написа:

Уважава се мнение което е истинско, лицемерието което демонстрира в момента света е най гнусното нещо което съм виждал някога.
За какво говоря ли?

В редица европейски държави само ако покажеш нацистски поздрав или някакъв друг знак от техните, накзват със солена глоба а в някои страни даже и със затвор. Години наред слушаме как нацизма е лош, забранен и трябва да бъде забравен, как се осъжда навсякъде включително и в САЩ.

rBRaEwc.png

nDkW1tx.png

qt71Vd1.png

В същото време СрАЩ наливат милиарди в този нацистски украински отряд който убива малки деца и изгори сума народ сред които пак много деца в майдана.

Е какво излиза ся? Хем сме срещу нацизма, хем го подкрепяме. Или нацизъм само когато се убиват евреи, обаче ако се убиват, руснаци, българи, чехи, немци, французи и т.н. всичко е точно?

Странно как, някои се възмущават от "лицемерие", но да се напада суверенна държава не ги възмущава и дума не казват.  "Еми, кот такоа" 

Първата снимка е отдавна доказан фейк https://hoaxeye.com/2014/12/22/nazi-flags-in-ukraine/

Ама ей го, 8 години по-късно още го въртят путинофилите. Страшно нещо е пропагандата и промивката на мозъци :)

преди 24 минути, Bubbles написа:

За какво говоря ли?

rBRaEwc.png

nDkW1tx.png

qt71Vd1.png

За теб, това е истината за други точно обратното. Правилното мнение ще е на този, който търси истината, причините, последствията. 

Иначе пропагандата си е изиграла ролята. 90% от хората не желаят да мислят, да търсят истината или просто са предубедени, в днешно време вече и функционално неграмотни. Ще разберат каква е истината, когато изпитат последствията на гърба си.

Ще ти дам един пример от втората световна война. Когато СССР обръща войната и вече навлиза в границите на Германия пропагандата ги описва едва ли не като демони жадни за кръв, убийци и изнасилвачи. След жестоките бомбардировки над Германските градове от страна на САЩ и Англия от страна не немските жени е имало следната поговорка:" По-добре да легна под руснак да ме изнасили отколкото над главата ми да падат бомби. 

След като руснаците влизат в Берлин се вижда, че те са хора. Да не говорим, че Сталин е бил забранил всякакви издевателства над местното население.

току-що, jhoro написа:

Ама ти си направо луд за връзване!!!

Тръгнал нашия - на мен да обяснява за казаците??? Пълен идиот си (без Достоевски).

На теб няма смисъл да ти се обяснява, каквото и да е, защото си пълен илитерат. Споровете с подобни неуки и безпросветни люде, са безсмислени и непродуктивни. Плещите глупости на вред и на шир, коя от коя по-пъстра и летяща, но затова пък самочувствието ви, че сте много "умни" и "знаещи", е непропорционално високо. 

преди 16 минути, ДзВяРа! написа:

България също е производител на пшеница. Че дори и в пъти повече придобивахме от Украйна,"Преди Златна Добруджа да я засеят с лавандула" сравнение със мащаба, че ние сме голям износител на житни колтури. Нали това работех, А сега ти ми кажи Русия колко пшеница произвежда, че да храни Европа? Ние ако не продаваме пшеница на друуги държави, за една година реколтата ще ни стигне за 20-25 години. При положение че голяма част от Добруджа вече е плантация за Лавандула!:bye1:

Беше производител едно време. Сега земите пустеят.

преди 21 минути, васил козарев написа:

На теб няма смисъл да ти се обяснява, каквото и да е, защото си пълен илитерат. Споровете с подобни неуки и безпросветни люде, са безсмислени и непродуктивни. Плещите глупости на вред и на шир, коя от коя по-пъстра и летяща, но затова пък самочувствието ви, че сте много "умни" и "знаещи", е непропорционално високо. 

Казвам ти директно - половината ми род са казаци! Не ми обяснявай неща, дето не ги знаеш!

току-що, jhoro написа:

Абе ТЪП**АР нещастен!!!
Казвам ти директно - половината ми род са казаци! Не ми обяснявай неща, дето не ги знаеш!

Видя как подкрепяме руските братя! 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

За теб, това е истината за други точно обратното. Правилното мнение ще е на този, който търси истината, причините, последствията. 

Иначе пропагандата си е изиграла ролята. 90% от хората не желаят да мислят, да търсят истината или просто са предубедени, в днешно време вече и функционално неграмотни. Ще разберат каква е истината, когато изпитат последствията на гърба си.

Ще ти дам един пример от втората световна война. Когато СССР обръща войната и вече навлиза в границите на Германия пропагандата ги описва едва ли не като демони жадни за кръв, убийци и изнасилвачи. След жестоките бомбардировки над Германските градове от страна на САЩ и Англия от страна не немските жени е имало следната поговорка:" По-добре да легна под руснак да ме изнасили отколкото над главата ми да падат бомби. 

След като руснаците влизат в Берлин се вижда, че те са хора. Да не говорим, че Сталин е бил забранил всякакви издевателства над местното население.

Даа и направо букет лалета са носили съветските армии :lol6:Тая простотия на руски ли я чете ? Колкото и русороби да има тука, пак е съмнително и българин да измисли подобна глупост. 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Беше производител едно време. Сега земите пустеят.

Как едно време? Аз нали карах гондола преди осем не девет години, и сега имам приятели които карат гондоли. Ами постоянно товарят кораби със пшеница и слънчоглед на пристанищата във Варна и Бургас, отделно изнасят цяла година жито за Гърция? Нищо не пустее.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.