Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нека подкрепим нашите руски братя

Featured Replies

току-що, jhoro написа:

Не ми обяснявай неща, дето не ги знаеш!

Не се заблуждавайте-той много добре знае, но това му е спуснато за употреба, за да вземе рублите, е длъжен да го използва. Да го пита човек, живее в най-уредената и богата европейска страна, как не видя какви са онези хора и как приемат нещата? Май ще излезе верно твърдението, че комуниста е повреден киборг-гледа , но не вижда, слуша, но не чува, вътре има сим карта с инструкции, друго не знае.

• Отговори 105
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А бре, нали работеше за американци в секретна лаборатория ценен кадър, що тъй обърна палачинката, да не би да ти предложиха някой месокомбинат в Русия.

• Поредния патреот избегал в Холандия.  

• Емил Костов
    Емил Костов

При ядрена война няма да остане нищо. Спрете вече да пишете за нея. Тук няма да има победител или победен.

Публикувани изображения

преди 8 минути, Емил Костов написа:

След като руснаците влизат в Берлин се вижда, че те са хора. Да не говорим, че Сталин е бил забранил всякакви издевателства над местното население.

Цитат

Писмо до Ванка с танка
Радой Ралин

Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
Помниш ли кагда пришол със танка?
Беше млад, но се държеше мъжки.
Зарази семейството ми с въшки…

Взе на мама златните пендари
и дори галошите ми стари.
Помниш ли, как кушаше картошки?
Наконец забърса три кокошки.

После си преспал със какa Сия
и изпил си всичката ракия.
А след време чухме и мълвата,
че си гръмнал тате във главата!

Длъжен бях да те обичам, Ваня.
Даже кръстих дъщеря си Маня.
Залъкът си давахме насила
на Русия – тая дива сила.

После цели девет петилетки
грабихте уран и руди редки.
Грабихте и жито, папироси…
Зарад тебе ходим голи-боси!

Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
Ние всички хранехме танкиста.
А пък ти ни пазеше със танка
и ни взе последната луканка…

Пазеше и немците, и чехите.
Ние тук възпявахме успехите.
С паметник стърчиш ни на главата
и скверниш небето и земята...

преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

Как едно време? Аз нали карах гондола преди осем не девет години, и сега имам приятели които карат гондоли. Ами постоянно товарят кораби със пшеница и слънчоглед на пристанищата във Варна и Бургас, отделно изнасят цяла година жито за Гърция? Нищо не пустее.

Не знаеш преди какво беше. А дали не пустее пообиколи малко повече страната. Само в моето село в момента пустеят над 25000 декара обработваема земя.

току-що, Емил Костов написа:

Не знаеш преди какво беше. А дали не пустее пообиколи малко повече страната. Само в моето село в момента пустеят над 25000 декара обработваема земя.

Емо - от 2008 до 2020 година - доста съм обикалял. В началото имаше доста буренясали места, но постепенно се увеличаваше обработваната земя.

Това, че във вашето село е така - зависи само от вашите селяни! Пък и 25 000 дка. (25 кв.км.) не са кой-знае колко. Минимума за успешно земеделие е 1 000 дка.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Това е вярно, но пустеят защото земята е частна и няма кой да я работи, сигурен съм че има кой да я работи но няма кой да я даде. Разбра ме какво искам да ти кажа. На много места е така, починали собственници, и доста наследници които не могат да се намерят. Кой по чужбина, кой не иска да се занимава и затова е така.

преди 5 минути, N1K17Y написа:

Даа и направо букет лалета са носили съветските армии :lol6:Тая простотия на руски ли я чете ? Колкото и русороби да има тука, пак е съмнително и българин да измисли подобна глупост. 

Не е глупост. Можеш сам да провериш. Ето ти просто един пример . При бомбардировката на Дрезден са загинали над 40 000 човека цивилно население. Тогава за първи път се използва прародителят на напалмовите бомби. Дали ще се съгласиш или не си е твое прави. Не съм нито русфил, нито русофоб. Просто показвам факти.

Колкото и да мразиш руснаците и комунизма инфраструктурата в България е още от преди 89 година и това е факт.

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Това е вярно, но пустеят защото земята е частна и няма кой да я работи, сигурен съм че има кой да я работи но няма кой да я даде. Разбра ме какво искам да ти кажа. На много места е така, починали собственници, и доста наследници които не могат да се намерят. Кой по чужбина, кой не иска да се занимава и затова е така.

А това означава по-малко добиви и по малко производство нали се сещате сър!

преди 6 минути, jhoro написа:

Емо - от 2008 до 2020 година - доста съм обикалял. В началото имаше доста буренясали места, но постепенно се увеличаваше обработваната земя.

Това, че във вашето село е така - зависи само от вашите селяни! Пък и 25 000 дка. (25 кв.км.) не са кой-знае колко. Минимума за успешно земеделие е 1 000 дка.

Само ела с мен да пообиколиш. Ще те разведа където искаш. И не е само в моето село. Както казах, който иска може да провери сам като обиколи родината, за да я опознае.

току-що, Емил Костов написа:

Не е глупост. Можеш сам да провериш. Ето ти просто един пример . При бомбардировката на Дрезден са загинали над 40 000 човека цивилно население. Тогава за първи път се използва прародителят на напалмовите бомби. Дали ще се съгласиш или не си е твое прави. Не съм нито русфил, нито русофоб. Просто показвам факти.

Колкото и да мразиш руснаците и комунизма инфраструктурата в България е още от преди 89 година и това е факт.

Нямах предвид бомбардировките, а че съветската армия не била изнасилвала и грабела. Точно пък поляците разказват, как нацистката армия са били човечни, докато съветската са били изроди. И докато СССР печели войната, а историята се пише от победителите, то никой няма да си е скалъпвал истории и да преставя нацистите в добра светлина. 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

А това означава по-малко добиви и по малко производство нали се сещате сър!

Пак ли за плановата икономика мечтаеш???

Сега - вместо да пишем глупости тук, ако бяхме взели по едно гребло ... снегорини нямаше да трябват!

Пп. Отдавна съм установил, че ако от простотии можеше да се произвежда електричество - форумите щяха да са като АЕЦ. А Фейсбук - да захранва половината свят!

току-що, N1K17Y написа:

Нямах предвид бомбардировките, а че съветската армия не била изнасилвала и грабела. Точно пък поляците разказват, как нацистката армия са били човечни, докато съветската са били изроди. И докато СССР печели войната, а историята се пише от победителите, то никой няма да си е скалъпвал истории и да преставя нацистите в добра светлина. 

Само се поразрови да видиш СС какво са правили в Полша и Украйна и ще видиш кой е бил човечен. Между другото това е била една от огромните грешки на Хитлер.

току-що, jhoro написа:

Пак ли за плановата икономика мечтаеш???

Сега - вместо да пишем глупости тук, ако бяхме взели по едно гребло ... снегорини нямаше да трябват!

Въобще не мечтая за нищо. Просто математика. Имаш най-плодородните почви в света, част от които пустеят и вкарваш над 80% от храната си от чужбина. Другото е без значение ако ще и да съм марсианец.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Само се поразрови да видиш СС какво са правили в Полша и Украйна и ще видиш кой е бил човечен. Между другото това е била една от огромните грешки на Хитлер.

Колко са били, няма значение. Никой не ги възхвалява. А съветската армия са били още по-големи изроди. 

Не подкрепям никой в този спор.

Политиката и медиите са толкова гнусни неща, че могат да сътворят всичко.

Никой не може да бъде сигурен дали нещата, който ни се представят са цялата истина или само изрезки от нея.

Никой не знае със сигурност, какво може да е накарало Путин да предприеме тези действия. Дали е прав или не можем да решим само когато знаем цялата картина.

Истината е, че много време сащ и Русия имаха обтегнати отношение и  интереси в региона.

Няма как да каже някой, че това не може да е е и игра на тъпите американци. То къде минат те става пустия.

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Колко са били, няма значение. Никой не ги възхвалява. А съветската армия са били още по-големи изроди. 

А вие сте били дама, а аз ви мислех за мъж. Моите извинения и прошка.

Колкото до това, кой какъв изрод е бил когато си в окопа и започват да ти измират близките и приятелите в един момент озверяваш. Дано никога никой от нас не мине през това, през което са минали нашите предшественици.

преди 30 минути, jhoro написа:

Казвам ти директно - половината ми род са казаци! Не ми обяснявай неща, дето не ги знаеш!

То това, че са казаци, не означава, че са украинци. Още по-малко променя произхода им. 

преди 50 минути, N1K17Y написа:

Странно как, някои се възмущават от "лицемерие", но да се напада суверенна държава не ги възмущава и дума не казват.  "Еми, кот такоа"

Суверенна държава която избива руснаци сред които и ДЕЦА, а много от тия деца бяха и етнически БЪЛГАРЧЕТА и грузинчета.
Опита ли с мир Путин? Опита. Хората са казали "Като не щеш мира...".

Аз още се чудя що путинофилите не ползват Астра Линукс а седят на гнилия Уиндоус? Аа също и не учат руски?

преди 21 минути, petie1 написа:

Аа също и не учат руски?

Щото си го знаем. 

преди 23 минути, petie1 написа:

Астра Линукс

Ехаа! Не е лошо. Разработена за нуждите на руската армия. Трябва да се въоръжим с Астрата. :D 

преди 3 минути, P!NK написа:

Щото си го знаем. 

Ехаа! Не е лошо. Разработена за нуждите на руската армия. Трябва да се въоръжим с Астрата. :D 

Не е разработен за руската армия. Просто се използват програми и приложения въз основа на тази ОС. 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не е разработен за руската армия. Просто се използват програми и приложения въз основа на тази ОС. 

Е така пише. Явно първоначално е била само за тези цели.

Цитат

Astra Linux е руска компютърна операционна система, базирана на Linux, разработена за нуждите на руската армия, други въоръжени сили и разузнавателни агенции. Той осигурява защита на данните до ниво „строго секретно“ в класифицирана руска информация, като включва задължителен контрол на достъпа.

преди 6 минути, P!NK написа:

Щото си го знаем. 

Аа добре между друготото шашавата принцеса ме обяви за путинофоб ама аз си чета на руски та даже и Астра Линукс съм ползвал та кой бил путинофоба :lol6:

преди 2 минути, petie1 написа:

Аа добре между друготото шашавата принцеса ме обяви за путинофоб ама аз си чета на руски та даже и Астра Линукс съм ползвал та кой бил путинофоба :lol6:

Сакън, не я намесвай и нея в тая война, че оцапахме Вселената направо.

Проблема е, че българските новини относно войната са повече от 90 процента лъжи и манипулации. Другия проблем е, че повечето българи не разбират руски и няма как да получават актуална и достоверна информация за реалните събития. За сега повечето руски сайтове и телевизии все още работят но с малки изключения. До кога това ще е така не се знае.

"Толерантната" Европа забрани свободата на словото. Запада си мисли, че повечето хора са тъпанари, които нямат право да знаят истината а трябва да вярват в това, което изнася на съответните управляващи.

Светът за миг се промени. Стария свят, който познавахме вече го няма. Под въпрос е и оцеляването на Европейския съюз. Достатъчно е една от западните страни да си смени позицията в защита на Русия и тогава ще стане шоуто. Ако наистина има разумни Европейски държави, тези, който минат на страната на Русия първи, ще са най-печелившите.

В световен план за цялата история на човечеството има само един управник, който успя да въздигне за 20 години една разпадаща се държава в нова световна империя.

Велика и горда нация, която следва своите интереси но не ограбва и дава възможност за развитие на по малките и слабите. Да си неин гражданин и войн е велика гордост и чест. Точно затова ще победят и точно затова целия свят ги е страх от тях и се споразумяват с тях.

Години наред и също така и сега ни промиват мозъците със западна пропаганда. Натрапват ни несвойствен за балкански и славянски народ начин на живот. Натрапват ни чужди празници и ценности.

Вижте Беларус, вижте Сърбия. Това е достойно поведение, заслужаващо уважение!

преди 14 минути, потребител01 написа:

Проблема е, че българските новини относно войната са повече от 90 процента лъжи и манипулации. Другия проблем е, че повечето българи не разбират руски и няма как да получават актуална и достоверна информация за реалните събития. За сега повечето руски сайтове и телевизии все още работят но с малки изключения. До кога това ще е така не се знае.

"Толерантната" Европа забрани свободата на словото. Запада си мисли, че повечето хора са тъпанари, които нямат право да знаят истината а трябва да вярват в това, което изнася на съответните управляващи.

Светът за миг се промени. Стария свят, който познавахме вече го няма. Под въпрос е и оцеляването на Европейския съюз. Достатъчно е една от западните страни да си смени позицията в защита на Русия и тогава ще стане шоуто. Ако наистина има разумни Европейски държави, тези, който минат на страната на Русия първи, ще са най-печелившите.

В световен план за цялата история на човечеството има само един управник, който успя да въздигне за 20 години една разпадаща се държава в нова световна империя.

Велика и горда нация, която следва своите интереси но не ограбва и дава възможност за развитие на по малките и слабите. Да си неин гражданин и войн е велика гордост и чест. Точно затова ще победят и точно затова целия свят ги е страх от тях и се споразумяват с тях.

Години наред и също така и сега ни промиват мозъците със западна пропаганда. Натрапват ни несвойствен за балкански и славянски народ начин на живот. Натрапват ни чужди празници и ценности.

Вижте Беларус, вижте Сърбия. Това е достойно поведение, заслужаващо уважение!

Те като цяло новините са лъжа и манипулация и това не е отсега.

преди 6 часа, Христофор_първи написа:

....

Искаш да подкрепиш руските братя - релакс, съвсем скоро ще имаш тази възможност във Холандия.

преди 4 часа, NEVADA написа:

Само Германия има три пъти по-мощна икономика от тях.

Само социалните помощи в Германия са по- мощни от путинска икономика.

Еми... Обективност и "обективни" медии няма, тъй като всеки си има виждане по дадена тема и тълкува нещата според него, медиите си имат редакционна политика, според която отразяват "истината", така както я виждат... Единственият начин да си изградиш пълноценно и адекватно възприятие за реалността е чрез съпоставяне на поне две крайни виждания /всъщност има и множество нюанси/ ... 

Онзи принцип "може да не съм съгласен с мнението ти, но бих умрял за правото ти да го изразиш" трябва да е свещен и да се отстоява с цената на всичко ... Иначе каквато и да е свобода е невъзможна ... 

Мотото на ЕС е "Единство в многообразието" или нещо подобно, но политики на ограничаване на гледни точки са в остър разрез с подобно кредо ... И в крайна сметка нещата опират до това, дали истински отстояваш определени принципи или лицемерно ... 

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Те като цяло новините са лъжа и манипулация и това не е отсега.

преди 33 минути, потребител01 написа:

Рузвелт наистина е бил умен президент, но все пак не управлява 20 години, по- малко са.

преди 3 часа, hjhj написа:

Дали е прав или не можем да решим само когато знаем цялата картина.

Ти, като искаш наричай войната "специална операция", за останалите Путин и ти не сте прави.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.