Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Промяна настройки на рутера на Виваком

Featured Replies

• Автор
преди 20 минути, цър-вул написа:

Да

😁

Ми пак си е с реклами. А ДНС на тв е 94.140.14.14

Но гледам тв не се изключва както трябва. Трябва като го изключа от контакта и после го пусна след 4-5мин да стартира с черен екран и надпис "Самсунг смарт тв", а той направо тръгва на телевизия.

• Отговори 80
  • Прегледи 46,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

1.ONT с дупки няма. 2. Ако устройството е с повече от 1 LAN порт значи е комбинирано. 3. За да се наложи даването на рутери и приемници от страна на доставчиците както и тяхното менажиране

• Защо го пращаш в Chrome Adds??? Човека е казал Дали отваря Тубата през браузър или през приложение? Автора - виж това Can You Block YouTube Ads on a Samsung TV?

• Емил Костов
    Емил Костов

Няма такава опция в my.contact.bg, да не говорим че те пренасочва вече към my.vivacom.bg

Публикувани изображения

С DNS не става и аз тествах на LG-то. Варианта е скрипт в dd-wrt на рутера. Вземаш си някой евтин TP-link, слагаш dd-wrt и слагаш скрипта за блокиране на реклами. Може и с VPN.

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

С DNS не става и аз тествах на LG-то. Варианта е скрипт в dd-wrt на рутера. Вземаш си някой евтин TP-link, слагаш dd-wrt и слагаш скрипта за блокиране на реклами. Може и с VPN.

Що някой евтин? Аз мисля някой 5гхц рутер да купя (гледах в Ютуб, че по-добре вървят 4к филмите), но първо трябва да питам във Виваком дали разрешават вместо техния да сложа мой рутер.

преди 7 минути, human1970 написа:

... но първо трябва да питам във Виваком дали разрешават вместо техния да сложа мой рутер.

Не - „вместо техния“, а след техния!

Ако ти се дават повече пари, има рутери Асус с DD-Wrt, дори гледах, че на някои има приложения за adblock, които можеш да инсталираш. Иначе, аз ползвам стар TP-Link TL-WR841ND v11 и нямам проблем с 4К съдържанието, но пък телевизора е буквално до рутера, въпреки че е през WiFi, закачен е и с кабел към компютъра.

• Автор
преди 11 минути, Raze написа:

Ако ти се дават повече пари, има рутери Асус с DD-Wrt, дори гледах, че на някои има приложения за adblock, които можеш да инсталираш. Иначе, аз ползвам стар TP-Link TL-WR841ND v11 и нямам проблем с 4К съдържанието, но пък телевизора е буквално до рутера, въпреки че е през WiFi, закачен е и с кабел към компютъра.

Бе сложни работи.🤔🙁

Вие не  разбрахте ли , че няма как да си играете с настройките на рутерите на доставчиците аз не разбирам защо дават рутери виваком и а1.Защо не правят като булсата директно ОНТ с 4 дупки или 1 дупка за лан кабел и след това си слагай рутери , приемници квото искаш .

преди 1 минута, adersa написа:

Вие не  разбрахте ли , че няма как да си играете с настройките на рутерите на доставчиците аз не разбирам защо дават рутери виваком и а1.Защо не правят като булсата директно ОНТ с 4 дупки или 1 дупка за лан кабел и след това си слагай рутери , приемници квото искаш .

1.ONT с дупки няма. ;)

2. Ако устройството е с повече от 1 LAN порт значи е комбинирано.

3. За да се наложи даването на рутери и приемници от страна на доставчиците както и тяхното менажиране е поради клиентите. И аз искам да се пуска даже само оптика до клиента и да се оправя сам, но нещата стоят точно обратното. 

• Автор
преди 2 минути, adersa написа:

Ма то не е проблема във Виваком, а в тъпия Тизен. Аз съм боднал един Ми стик и ела виж дали има реклами в Ютуб. Проблема е, че тв е 4к и докато купя Ми стик 4к ще е така - мъка.

преди 3 минути, adersa написа:

От написаното става ясно - че нищо не разбираш!

Когато връзката е по оптика - се слага ONT. Ама дали „просто“ - вход, изход и захранване, или комбинирано  - това е съвсем отделно нещо.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

За да се наложи даването на рутери и приемници от страна на доставчиците

Булсат и те имат приемници ама техните ОНТ са без WI FI .Аз нямам проблеми с тяхното устройство .

преди 1 минута, jhoro написа:

Когато връзката е по оптика - се слага ONT

Е последно сега какво слага виваком само ОНТ или рутер , че нещо не сванах работата .Тука човека пише за рутер , не за ОНТ което е съвсем различно нещо от рутер .

преди 2 минути, adersa написа:

Е последно сега какво слага виваком само ОНТ или рутер , че нещо не сванах работата .Тука човека пише за рутер , не за ОНТ което е съвсем различно нещо от рутер .

Слагат - каквото имат! Може и чеп за зеле!

Я помисли - каква е разликата между модем, рутер, ОНТ, хъб, суич ... и - може би ще се сетиш сам!

Булсат и те имат приемници ама техните ОНТ са без WI FI .Аз нямам проблеми с тяхното устройство .

Не всички ОНТ-та са с Wi-fi, а и това не е никакъв проблем.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Колко спокойно вървеше приказката, докато не се намеси @adersa с неговото мерене и коментари улево от темата.

Почти  всяка седмица се пускат теми за настройските на небеизвестните рутери на виваком и затова написах , че не се ли научиха , че тези рутери не са като нашите .Ама грешката си е в виваком , че дава рутери , а не ОНТ без екстри .

• Автор
преди 20 минути, adersa написа:

Почти  всяка седмица се пускат теми за настройските на небеизвестните рутери на виваком и затова написах , че не се ли научиха , че тези рутери не са като нашите .Ама грешката си е в виваком , че дава рутери , а не ОНТ без екстри .

Тва ОНТ не го знам какво е. Аз живея в центъра на Лазур в Бургас и миналата година останах изумен като ми казаха, че повече от 100МБ скорост не можело да се подаде на адреса (вероятно в Малко Търново ще могат). Нямам никаква идея дали нета ми е по "оптика". Реших тогава да мина на техния ЕОН, но като им видях бокса на ЕОН (без оптичен изход и се отказах). Наскоро ходих при сина (той е на ЕОН) и му викам сега ще ти инсталирам едно приложение за Ютуб без реклами, кво се мъчиш. Инсталирам му SendFilesToTV, пращам му приложението от моя телефон - тц, не става. Бе направо странна работа.

преди 15 минути, adersa написа:

И кой ти каза, че не дават ОНТ-та "без екстри" ?

току-що, Емил Костов написа:

И кой ти каза, че не дават ОНТ-та "без екстри" ?

Никой :D

преди 2 минути, human1970 написа:

Тва ОНТ не го знам какво е. Аз живея в центъра на Лазур в Бургас и миналата година останах изумена като ми казаха, че повече от 100МБ скорост не можело да се подаде на адреса (вероятно в Малко Търново ще могат). Нямам никаква идея дали нета ми е по "оптика

Ако си с оптика до входа пак могат без проблем да ти пуснат иптв и скорост до 100 мбпс :)

Добър ден,

След много четене в интернет, и понеже тук всички разбират техническите проблеми повече от мен, и имат опит с виваком, се реших да питам:

Някой ползва ли vpn с интернет виваком?  Аз бях досега към медиком, но те блокират връзката ми, когато е с vpn .

И променят настройките, така че заобикалят защитата от реклами, която се осигурява от vpn.

Днес трябва да дойдат техници за да се инсталира виваком, какво да ги питам, могат ли да настроят рутера така че да позволява трафика с vpn (качествен, платен vpn )  ? 

Знам, че Apple пуснаха вграден vpn за телефоните си, и фирмите за мобилни комуникации  реагираха зле. Много се печели от продажба на данни, рекламите са малко перо в сравнение .

vpn не изпозвам за "незаконно" гледане на филми и прочие, а за сигурност.

Благодаря предварително за мненията ви, наистина не знам какво да правя

Единственият ми съвет е да ги помолиш да НЕ ти инсталират комбинирано крайно устройство (combo ONT), което хем е терминатор на оптиката им, хем работи като рутер, с двубандов WiFi и т.н., защото техните устройства на Huawei са пълен майтап. Помоли ги да ти инсталират обикновен бридж (ONT с терминал за оптика от едната страна и RJ-45 ethernet от другата). По този начин ще можеш спокойно да сложиш твой си рутер и да си решиш проблема. Т.е., разбирай, че трябва да си закупиш адекватен рутер, в този сценарий. Но поне ще си сигурна, че оборудването на Vivacom не ти се бърка по никакъв начин.

преди 31 минути, Rammkopf написа:

Помоли ги да ти инсталират обикновен бридж (ONT с терминал за оптика от едната страна и RJ-45 ethernet от другата)

Точно това и аз имах предвид по назад в темата техните рутери са пълен шит навсякъде в нета и фейса има сигнали за проблеми . Това е най-доброто решение щом имаш рутер да ти сложат обикновен ONТ , като нямаш рутер тогава да ти слагат техният .

преди 36 минути, Rammkopf написа:

Единственият ми съвет е да ги помолиш да НЕ ти инсталират комбинирано крайно устройство (combo ONT), което хем е терминатор на оптиката им, хем работи като рутер, с двубандов WiFi и т.н., защото техните устройства на Huawei са пълен майтап. Помоли ги да ти инсталират обикновен бридж (ONT с терминал за оптика от едната страна и RJ-45 ethernet от другата). По този начин ще можеш спокойно да сложиш твой си рутер и да си решиш проблема. Т.е., разбирай, че трябва да си закупиш адекватен рутер, в този сценарий. Но поне ще си сигурна, че оборудването на Vivacom не ти се бърка по никакъв начин.

Точно това и аз имах предвид по назад в темата техните рутери са пълен шит навсякъде в нета и фейса има сигнали за проблеми . Това е най-доброто решение щом имаш рутер да ти сложат обикновен ONТ , като нямаш рутер тогава да ти слагат техният .

Приказки - без обосновка!

Поне дайте дефиниция за „адекватен рутер“!

преди 3 минути, jhoro написа:

Приказки - без обосновка!

Поне дайте дефиниция за „адекватен рутер“!

Писал съм си обосновката, ама няма кой да прочете и да я смели: "По този начин ще можеш спокойно да сложиш твой си рутер и да си решиш проблема. Т.е., разбирай, че трябва да си закупиш адекватен рутер, в този сценарий. Но поне ще си сигурна, че оборудването на Vivacom не ти се бърка по никакъв начин."

"Адекватен рутер" е маршутизатор на трафик, работещ на 3-то ниво от OSI модела, който предлага приятен и интуитивен софтуерен интерфейс (според капацитета на потребителя), притежава необходимите на брой и тип апаратни модули за връзка с вече наличното, или планирано периферно оборудване, предлага надеждност и гарантирано изпълнява функциите си с минимален downtime по вина на дизайна си или случайни производствени дефкти, като наред с това отговаря и на естетичните вкусове на притежателя си.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.