Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо българите обичат да носят в ежедневието си анцуг и маратонки?

Featured Replies

Тая мода от ,,борческите години,, ли тръгна, или е още от бай Татово време или подражаваме  на някъв наш балкански идол….. всъщност тая мода е на целия Балкан не е само в бегето.Хората на запад го ползват това облекло да тренират, за нас това е ежедневно. Включително и за мен. Само на работа не ходя с анцуг, а с риза и панталон защото ни задължават. А западняците ходят в ежедневието с разни глупави ризи и дънки или панталони. Това е наказание, ако трябва да съм цял ден с дънки и риза или панталон и риза. Ай сиктир ве! Едно време като акустирах край бреговете на ниската земя и за ,,Добре дошъл,, отидохме да избухнем в една латино дискотека, бях по анцуг на известна американска урбан марка и маратонки,  и охраната не ме пусна. А в бегето никога не съм имал проблеми да ходя с анцуг и маратонки на дискотека. Много по удобно са денса, от колкото да се спъвам с някой панталон и да правя осморки по дансинга. Даже тука, ако те видят по анцуг и маратонки в града те мислят за асоциален.Ако отидеш на интервю за работа по анцуг..? Бита карта си! Ограничени са в това отношение. Имам и сака в гардероба, мразя да ги нося. Според мен при нас това е някаква култура, която си ми харесва, и не ми дреми какво мислят западняците.

По-скоро е, защото са удобни. Аз лично ги предпочитам, когато имам възможност. Сега с тези хоум офиси дори са ми преобладаващото ежедневно облекло. :giggle1: Преди помня колко беше досадно да те стягат тези дънки и този колан по 8-10 часа на ден особено като се наобядваш хубавичко. Направо ми идваше да си бръкна в панталона в стил Ал Бънди. :lol6:

FocusedDetailedFrog-small.gif

Ми удобно е, леко е, аз даже си стоя винаги по късо, няма зиме няма лете(То тука и разлика няма много де, ама и в България пак така си ходех дома.

Тая мода доде от Русия, техните мутри бяха обект за подражание на нашите мутри - млади мончета сте явно не ги знаете тия неща.

Инак анцуг обличам само за спорт.

Е то не са само мутрите или спортистите носят анцузи. Анцузи носеха (и още носят) и R'n'B, рапърите и хип-хоп изпълнителите като цяло (както и брейкърите разбира се).

Пък и то дънките бяха забранени тук през 70-те май (поне така съм чувал де). Така или иначе предпочитам спортно облекло и мразя официалното и такова ползвам само при крайна необходимост в зависимост от събитието. Въпрос на вкус.

Е къде аренби у ония времена бако. (((:  Тогава имаше един израз "като руснак на опера", сичкото руснак по плажовете беше с анцуг и златен ланец разбира се, който по- скоро беше джинджир за магаре, че да се вижда отдалеч.

Ко ти разбират холандците от последните модни тенденции като не могат да отличат официален анцунг от такъв за спорт, сватба или погребение

преди 1 час, insec написа:

Тая мода доде от Русия, техните мутри бяха обект за подражание на нашите мутри - млади мончета сте явно не ги знаете тия неща.

Инак анцуг обличам само за спорт.

не те знам колко си годишен, но определено грешиш
още през 67-68-ма година на миналия век, бех винаги по анцуг и гуменки
просто...това беше скоростно обличане за излизане навън с другите деца
по онова време нямаше маратонки, но пък беше голям работа да сме с кецове
и сега у дома съм така ...с анцуг и чехли
знаеш ли колко много ме уморява едно обличане с дрехи за да излезна навън през зимата
баси, да излезна до магазиня дек е на 20 метра, пада голяма борба с дрехите до като ги облека
лятото... анцуга, джапанки и за нула време съм напазарил от магазина

преди 13 минути, дръндю написа:

не те знам колко си годишен, но определено грешиш
още през 67-68-ма година на миналия век, бех винаги по анцуг и гуменки
просто...това беше скоростно обличане за излизане навън с другите деца
по онова време нямаше маратонки, но пък беше голям работа да сме с кецове
и сега у дома съм така ...с анцуг и чехли
знаеш ли колко много ме уморява едно обличане с дрехи за да излезна навън през зимата
баси, да излезна до магазиня дек е на 20 метра, пада голяма борба с дрехите до като ги облека
лятото... анцуга, джапанки и за нула време съм напазарил от магазина

Ти пък ко се занимаваш с този, не виждаш ли че не го слуша главата?

преди 2 минути, дръндю написа:

... анцуга, джапанки и за нула време съм напазарил от магазина

да - и жапанките, точно: анцуг, ланец и жапанки, те тва беше класиката в жанра. Завършена селяния. 😄 Но говорим за модния тренд, инак анцузи много ясно, че си има от коджа време. (не знам от кога точно)

п.п. татаронките мисля, че наистина са по- късно, някъде края на 70-те началото на 80-те ... нормално за соца, всичко със закъснение.

преди 3 минути, Bubbles написа:

Ти пък ко се занимаваш с този, не виждаш ли че не го слуша главата?

неутралния - май пак искаш да ходиш да цивриш пред модераторите. 😂

Няма по-удобна дреха от анцука. Интересно кой ли го е измислил, кога се появява първи анцук, тоя човек има ли конеболова награда за принос на човечеството? Аз преди имах анцузи за излизане, и анцузи за в къщи и анцузи за работа. 

преди 1 минута, Христофор_първи написа:

Няма по-удобна дреха от анцука. Интересно кой ли го е измислил, кога се появява първи анцук, тоя човек има ли конеболова награда за принос на човечеството? Аз преди имах анцузи за излизане, и анцузи за в къщи и анцузи за работа. 

Ако питаш другаря по-горе руснаците са го измислили с цел да контролират целия свят и злите комунистите да вземат всичко.

Цитат

In weiten Bevölkerungskreisen, besonders in Kreisen der Hochkultur-Milieus, gilt es als tabu, Sporthosen und -anzüge jenseits des Sports in der Öffentlichkeit zu tragen. Dies gilt als proletarisch, niveau- und kulturlos.

Цитат

The invention of the tracksuit is understood to have happened in 1930s, however its big break came in the late 1960s when Adidas created their first piece of apparel

По-принцип циганите обичат анцуга, но с джапанки. -> Сводка от село. По този начин показват по-високото статукво в клана си. -> Не работят, а "спортуват". -> За тях това е костюм.

Според мен българите по-предпочитат (обичат) дънките. 

преди 11 часа, Христофор_първи написа:

Тая мода от ,,борческите години,, ли тръгна, или е още от бай Татово време или подражаваме  на някъв наш балкански идол

Анцузите и маратонките са леки, еластични и удобни дрехи.

Аз също нося анцузи и маратонки понякога. Правя го, защото ги усещам като леки дрехи и ми е удобно. Докато нося такива дрехи, изобщо не съм си представял че съм някакъв мутряга. Това не са мутренски дрехи.

Пробвал съм и дънки, но ми стяга на пишката и топките, и това не ми харесва. Обичам салама да ми е свободен, а не притиснат и стегнат.

преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Ти сега циганин ли ме наричаш? :giggle1:

Ко да ти кажа ... хм ... я сам съм си подал молба до тукашния Он, че къ гледам те по-добре живеят сега на село ... мъ не ме приемат, че съм с дънки ... :) 

Иначе къ си одя фо Софето и я съм со долнище на анцуг ... хм .. "сако" тъй и не се научих дъ нося ... все съм со едно "time out" ... :) 

преди 13 часа, Bubbles написа:

.... руснаците са го измислили с цел да контролират целия свят и злите комунистите да вземат всичко.

Kaкво нещо е фанатичната любов към комАнистите, имах си аз да не вярваш как ще превземат Украйна - я разкажи какво още са измислили с цел да завземат целия свят?

преди 41 минути, insec написа:

Kaкво нещо е фанатичната любов към комАнистите, имах си аз да не вярваш как ще превземат Украйна - я разкажи какво още са измислили с цел да завземат целия свят?

Приятел ти за всяко зло виниш Русия, а мен наричаш фанатик.
Когато ме видиш мен някъде да скачам така срещу или ЗА нещо като теб, тогава можеш да ми кажеш че съм фанатик.
А Русия си е Русия и тя като САЩ си гледа собствения интерес, пък овци като теб чакат другите да му гледат интереса.

За братушките или добро или нищо. Аз пък не крия, че съм Русофил и дрът комунист? Кой ви изучи вас ве а? Лошо ли ви беше 0,12 стотинки хляба?

преди 13 минути, Христофор_първи написа:

За братушките или добро или нищо. Аз пък не крия, че съм Русофил и дрът комунист? Кой ви изучи вас ве а? Лошо ли ви беше 0,12 стотинки хляба?

Да, беше ни лошо, много лошо.

"Пробвал съм и дънки, но ми стяга на пишката и топките, и това не ми харесва. Обичам салама да ми е свободен, а не притиснат и стегнат."

Ти сега последно какво имаш? Пишка или салам. Ако е второто, спокойно може да си хапваш от него. А ако е тип "ХАМБУРСКИ" можеш и да си го запечеш на скарата.

преди 4 часа, Bubbles написа:

Приятел ти ....

със фанатични путинисти приятел няма как да бъда, защото не мога да се снишавам по- ниско от тревата.

преди 23 минути, insec написа:

със фанатични путинисти приятел няма как да бъда, защото не мога да се снишавам по- ниско от тревата.

Освен да лепиш безсмилени етикети, друго умееш ли?

преди 18 минути, Bubbles написа:

Освен да лепиш безсмилени етикети, друго умееш ли?

преди 5 часа, Bubbles написа:

.... ти за всяко зло виниш Русия...

умея да отлепям фалшивите етикети

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.