Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Глоби от КАТ

Featured Replies

Шофирам от една година и преди половин час имах честта в слънчева Варна да мина с 60-62 покрай скрита полицейска кола,която забелязах в последния момент,но имаше и радар,което ме навява на мисълта,че трябва да получа честитка в близкото бъдеще. Каква е процедурата? На адрес по лична карта ли да чакам фиш или електронно ще мога да го видя в сайта на МВР. После потенциално ако получа такъв как и къде мога да го платя?
Благодаря предварително!

преди 5 минути, DeadMan23 написа:

Шофирам от една година и преди половин час имах честта в слънчева Варна да мина с 60-62 покрай скрита полицейска кола,която забелязах в последния момент,но имаше и радар,което ме навява на мисълта,че трябва да получа честитка в близкото бъдеще. Каква е процедурата? На адрес по лична карта ли да чакам фиш или електронно ще мога да го видя в сайта на МВР. После потенциално ако получа такъв как и къде мога да го платя?
Благодаря предварително!

Вероятно е бил мобилен радар - там използват основно такива. Щом не си спрян - няма проблем. С камера са най-вече стационарните.

Ако все пак са те „щракнали“ - ще получиш „Уведомление към собствениците на мпс, получили електронен фиш за налагане на глоба, относно реда за упражняване на техните права, залегнали в здвп и вътрешните разпоредби на МВР“ и вътре ще пише всичко.

Пп. По новите булеварди, на много места ограничението е 60. Освен това - твоят скоростомер понякога лъже - в плюс, показва повече.

преди 38 минути, DeadMan23 написа:

Благодаря предварително!

А, какво беше ограничението на скороста, то всеки може да мине покрай полицейска кола, и има ли нарушение.

преди 46 минути, DeadMan23 написа:

Благодаря предварително!

Ще получиш честитка ако си нарушил правилата ! Там няма пропуск, а иначе винаги можеш да проверяваш в сайта на МВР какви глоби имаш.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, balki65 написа:

А, какво беше ограничението на скороста, то всеки може да мине покрай полицейска кола, и има ли нарушение.

50

преди 7 минути, DeadMan23 написа:

50

Честито кръщене,е трябва да бъдем по внимателни, то няма безгрешен

Защо се насмиташ? Онзи ден щях да отнеса някакви заспали полицаи  и си счупих клаксона за да избегна сблъсък. Тия тръгнаха след мен, че и сирената пуснаха. Оказах се, че не ме "били видели", а и май щяха да спрат в бус лентата за да си купят банички - беше 8:30ч. началото на смяната. :) Разминах се само с издърпване на уши и другарска критика от сорта: видиш ли полицейска кола дори и да не е в специален режим на движение да я заобикалям на 10 м поне.

По въпроса: както са написали по-горе - в сайта на мвр има търсене на глоби по СУПМС и ЕГН. Така разбрах, че вися с някакви пари на държавата. Отиваш в местния КАТ да си получиш фиша и ако платиш в рамките на 14 календарни дни имаш 30% отстъпка, което е оферта за големите глоби. Другия вариант, който е по-тъп когато те спрат за проверка да ти връчат фиша и пак имаш 14 дни за плащане.

пс. Може и да обжалваш, но ще ти трябва добър адвокат, за да ги обориш.

Поздрави!!!

преди 2 часа, DeadMan23 написа:

50

Я кажи точното място!

В бегето бая глоби съм натрупал. Готиното, е че адреса на който се водя по лична карта, не съществува. Последната глоба беше за 70км/ч превишена скорост на пътя Русе-Бяла. Аз ще плащам, Бойко и Догановци ще крадат. От къде на къде? Те да не са по-големи тарикати от мен.

преди 4 минути, Христофор_първи написа:

В бегето бая глоби съм натрупал. Готиното, е че адреса на който се водя по лична карта, не съществува. Последната глоба беше за 70км/ч превишена скорост на пътя Русе-Бяла. Аз ще плащам, Бойко и Догановци ще крадат. От къде на къде? Те да не са по-големи тарикати от мен.

Ще изпищиш някой ден, ама дано да е скоро. Адреса може да го няма, ама другите ти данни са актуални.

преди 5 минути, DeadMan23 написа:

Аспарухово посока Галата около LIDL.

На бул. „Първи май“ ли?

• Автор
преди 2 минути, jhoro написа:

Ще изпищиш някой ден, ама дано да е скоро. Адреса може да го няма, ама другите ти данни са актуални.

На бул. „Първи май“ ли?

Да.

преди 1 минута, jhoro написа:

Книжката ми е нидерландска, както и винаги в бегето на полиция си давам нидерландския паспорт. И база данни йок. Чужд гражданин минаващ транзит отиващ на почивка в Анталия.

преди 2 минути, Христофор_първи написа:

Книжката ми е нидерландска, както и винаги в бегето на полиция си давам нидерландския паспорт. И база данни йок. Чужд гражданин минаващ транзит отиващ на почивка в Анталия.

Само дотук - и си за арестуване! Я виж този текст

Цитат
Чл. 12. (2) Българските граждани, притежаващи и документи за самоличност, издадени от органите на друга държава, в отношенията си с българските държавни институции са задължени да удостоверяват самоличността си с български документи за самоличност.
преди 4 минути, jhoro написа:

Само дотук - и си за арестуване! Я виж този текст

Дрън та пляс! 

преди 38 минути, DeadMan23 написа:

Да.

За този район нямам лични наблюдения, но през седмицата щофирах из Варна. По „княз Борис“ - за кръговите имаше ограничения „40“, но на други места си пишеше „60“.

Ако си минал с 60 при ограничение 50, се съмнявам да те глобят. То има и толеранс 3%, та не вярвам да са толкова педантични и да са я настроили да снима за толкова малко превишение. Не се знае все пак, но дори и така да е, не си направил нищо чак толкова страшно. Случва се на всеки.

На мен минимума превишение на снимка ми е 11 км. извън градско. Чака не ми се вярваше. 

Ще почакаш няколко седмици, може и месеци и ще разбереш. Не го мисли. 

преди 7 минути, ostavime написа:

Ако си минал с 60 при ограничение 50, се съмнявам да те глобят. То има и толеранс 3%, та не вярвам да са толкова педантични и да са я настроили да снима за толкова малко превишение.  

Толеранса не е 3% а е минус 3км/ч.В този сайт може да си направиш проверка.Информацията излиза с 2-3 месеца закъснение.

https://e-uslugi.mvr.bg/services/kat-obligations

преди 12 минути, ostavime написа:

Ако си минал с 60 при ограничение 50, се съмнявам да те глобят. То има и толеранс 3%, та не вярвам да са толкова педантични и да са я настроили да снима за толкова малко превишение. Не се знае все пак, но дори и така да е, не си направил нищо чак толкова страшно. Случва се на всеки.

На мен минимума превишение на снимка ми е 11 км. извън градско. Чака не ми се вярваше. 

Ще почакаш няколко седмици, може и месеци и ще разбереш. Не го мисли. 

Със сигурност ще бъде глобен!

• Автор

Проблемът не е дали ще ме глобят или не, а как се случват нещата с цялата процедура,защото просто не знам понеже не ми се е случвало преди.

Проблемът не е дали ще ме глобят или не, а как се случват нещата с цялата процедура,защото просто не знам понеже не ми се е случвало преди.
Чакаш писмото и после плащаш. В рамките на 14 дни след получаване имаш 30% отстъпка. Ако глобата е 100, ще платиш 70.
С други думи, нищо не правиш за сега.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

преди 6 минути, ostavime написа:

Чакаш писмото и после плащаш. В рамките на 14 дни след получаване имаш 30% отстъпка. Ако глобата е 100, ще платиш 70.
С други думи, нищо не правиш за сега.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

+10

Мен ме снимаха миналата година на изхода на Бургас в посока Варна. Проверявах след месец или два- нямаше нищо на сайта на МВР. След още месец проверих и ми излезна информация, че имам невръчен електронен фиш. Като съвестен гражданин бях се засилил към КАТ, за да ми го връчат, но жената ме спря :angry:  и до ден днешен си ми излиза, че имам невръчен електронен фиш ама все още не са ми го връчили. Така, че чакай да ти го връчат и тогава в 14 дневен срок си ползвай отстъпката от 30% :wink12: 

преди 1 минута, stoy@n написа:

+10

Мен ме снимаха миналата година на изхода на Бургас в посока Варна. Проверявах след месец или два- нямаше нищо на сайта на МВР. След още месец проверих и ми излезна информация, че имам невръчен електронен фиш. Като съвестен гражданин бях се засилил към КАТ, за да ми го връчат, но жената ме спря :angry:  и до ден днешен си ми излиза, че имам невръчен електронен фиш ама все още не са ми го връчили. Така, че чакай да ти го връчат и тогава в 14 дневен срок си ползвай отстъпката от 30% :wink12: 

По въпроса за връчването и плащането!

Невръчването е по-кофти - давност не тече! В момента имам фиш, ама хартиен - разписан на място - от преди над 10 години. Стои си като задължение, ама в графа „Служебно отписани по давност“!

преди 2 минути, jhoro написа:

По въпроса за връчването и плащането!

Невръчването е по-кофти - давност не тече! В момента имам фиш, ама хартиен - разписан на място - от преди над 10 години. Стои си като задължение, ама в графа „Служебно отписани по давност“!

Да, прав си, но ще си платя за дяволията като ми го връчат :wink12:

Цяла Варна е с ограничение 50. Дори и на големите булеварди, Аспаруховия и т.н. 30% за плащане в срок има само за електронен фиш, но не и за стандартен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.