Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Единия хард диск не се вижда след преинсталация...

Featured Replies

От всичко прочетено до тук което е описал автора аз разбрах от този му пост

че съдържанието в единия диск се показва в другия а този диск който не се показва а всъщност го показва като raid май при него е проблема и съдържанието някак си е отишло в другия диск който няма проблеми. Ако така се е получило наистина и съдържанието е отишло в диска който няма проблеми е хубаво автора да запази съдържанието там докато не си оправи другия диск.

• Отговори 53
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• То си пише - "Raid 1" - дисковете са дублирани. Прехвърли си информацията някъде и развали масива, като искаш да си ползваш дисковете отделно. Standard RAID levels - Wikipedia  

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Това m.2 SSD кога го постави в системата? Остави само него и пробвай един по един двата еднакви диска.

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Я отговори подробно на въпросите и покажи снимки на дисковете от управление на дискове и от Crystal DiskInfo.

Публикувани изображения

преди 9 минути, Бисер Петков написа:

Да, проблемния хард диск е във външната кутия в момента. Беше с друго име като дял "Материали", но е станал с името на този, който остана в компютъра с име "Gotovi 2020". Знам го със сигурност, защото проблемния е с няколко лоши сектора, а този в компютъра е 100% живот и 100% здраве според Хард Диск Сентинел-а.

Това си пропуснал да го кажеш в първия си пост че харда има лоши сектори. Предлагам ти да сканираш проблемния хард с тази програма и да опиташ коригиране на проблема

https://hdd.by/victoria/ ако искаш си я свали от руския сайт или направо с бг интерфейса. Също така можеш да опиташ и със тази на Дмитрий Примоченку

http://www.dposoft.net/hdd.html

Victoria466b-ssd.zip

• Автор
преди 15 минути, цър-вул написа:

А в диспечера на устройства под Disk drives какво се вижда

Това:

6.jpg.a864f07fb8aa854f494e5d465dcf8cfc.jpg

преди 7 минути, vlado1985 написа:

Това си пропуснал да го кажеш в първия си пост че харда има лоши сектори. Предлагам ти да сканираш проблемния хард с тази програма и да опиташ коригиране на проблема

https://hdd.by/victoria/ ако искаш си я свали от руския сайт или направо с бг интерфейса. Също така можеш да опиташ и със тази на Дмитрий Примоченку

http://www.dposoft.net/hdd.html

Victoria466b-ssd.zip 601.82 kB · 2 изтегляния

Това ще го правя след като приключи сканирането на Дата Реоковъри с Мини Тул Партишъна.

току-що, Бисер Петков написа:

Това:

6.jpg.a864f07fb8aa854f494e5d465dcf8cfc.jpg

Това ще го правя след като приключи сканирането на Дата Реоковъри с Мини Тул Партишъна.

Ти си знаеш най добре но лично на мен програмата на Дмитрий ми е помагала много пъти и имам един стар хард 80гб на който 2 пъти съм му правил формат на ниско ниво и още върви. А самата програма си я запиши на диск или на флашка бутваща

преди 14 минути, vlado1985 написа:

Лошите сектори на един физически механичен диск не са предпоставка за дублиране на информация върху същия.

• Автор
преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Лошите сектори на един физически механичен диск не са предпоставка за дублиране на информация върху същия.

Съгласен съм, но как се е получило като не съм пипал нищо в биоса? От буут менуто стартирах флашката с 10-ката.

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз му предложих тези 2 програми да за да си погледне с тях проблемния диск. А дублирането на информация и аз незнам как се е получило при него че да се появи информацията на диска който няма проблеми и затова предложих да си запази там информацията за всеки случай докато не оправи проблемния диск.

За трети път да попитам, кога добави SSD-то?

Смяна на кабели да си правил, на портове?

Този Intel RAID няма как да се появи сам?

Проблеми с батерията на дъното, ресетване на биос?

• Автор
преди 16 минути, plamen_petrov_80 написа:

За трети път да попитам, кога добави SSD-то?

Смяна на кабели да си правил, на портове?

Този Intel RAID няма как да се появи сам?

Проблеми с батерията на дъното, ресетване на биос?

SSD-то е монтирано на дъното на M.2 слот. Заедно с дъното е купувано. Няма кабели. Всички SATA кабели са купени чисто нови заедно с двата хард диска 2 терабайта и 1 терабайт, които са си в момента в компютъра. Интел до колкото знам е процесора i7, тоест няма интел хард диск. Биоса не е пипан. Тоест всичко се случи след преинсталацията на SSD-то със същия Уиндоус 10. Дъното е MSI H97 Gaming 3 (MS 7918) според Aida64. Ресет на Биоса може да се пробва едва когато приключи дата рековъри сканирането. Батерията Aida64 показва 3,296 волта.

преди 13 минути, Бисер Петков написа:

Ресет на Биоса може да се пробва едва когато приключи дата рековъри сканирането.

Явно говорим на различен език, аз питам дали са правени тези неща, защото те биха обяснили появата на RAID, а не да ти казвам да ги правиш.

• Автор
преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Явно говорим на различен език, аз питам дали са правени тези неща, защото те биха обяснили появата на RAID, а не да ти казвам да ги правиш.

Не, не са правени. Това казах, и за това споменах, че може да се направят в последствие.

преди 35 минути, Бисер Петков написа:

Че то още в AIDA не се вижда този диск и то няма как да се види след като е NVME ! Дъното не поддържа NVME дискове, а само SATA такива на М2 и "* The SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a module in the M.2 port."! Да не ползвате диска с преходник към pci-e slot в следствие? Определено двата еднакви диска са в райд масив - в мираринг т.е. има еднакво записано и на двата вече!

Най вероятно още когато е нагласяно в биос кое да бъде първо бутващо устройство автора е барнал някъде не където трябва  или по погрешка е избрал intel raid но не си спомня. Между другото автора когато нагласи кое да бъде първо бутващо устройство това м2SSD показваше ли се и другите 2 харда х1тб виждаха ли се в биос. И когато започна да преинсталираш и стигнеш до прозореца на който да избереш къде да се инсталира ос тези 2 харда х1тб виждаха ли се?

• Автор
преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

...Да не ползвате диска с преходник към pci-e slot в следствие?...

Дъното си има слот ;)

982288905_.JPG.247f41a06339ae21621450bfdd179c1f.JPG

преди 33 минути, JKirilov написа:

Кое наложи това?

Монтирах видео на клиенти и програмата постоянно забиваше.  Първо помислих, че проблема е в самата програма Filmora 10.1.20.16. Деинсталирах я, рестартирах, почистих, отново рестарт и тогава пак я инсталирах. Проблема си остана. Мислех си, че Уиндоус-а се е скапал. макар, че и кодеците, както и видео драйвера на ATI Radeon R9 390 също бяха обновени до най-новите, проблема не се оправи. А изобщо не се сетих за лошите сектори на този хард диск. Сега няма проблеми с програмата. Ползвам я нея, защото рендеринга е в пъти по-бърз от Адоб Премиер/Медия Енкодер, даже и с OpenCL + Voukoder плъгина.

преди 1 час, vlado1985 написа:

Най вероятно още когато е нагласяно в биос кое да бъде първо бутващо устройство автора е барнал някъде не където трябва  или по погрешка е избрал intel raid но не си спомня. Между другото автора когато нагласи кое да бъде първо бутващо устройство това м2SSD показваше ли се и другите 2 харда х1тб виждаха ли се в биос. И когато започна да преинсталираш и стигнеш до прозореца на който да избереш къде да се инсталира ос тези 2 харда х1тб виждаха ли се?

Четеш ли въобще или просто си пишеш? В Биос-а не е влизано и преинсталацията е направена от флашка през буут менюто. Колко пъти да го напиша?

Всичко се виждаше в буут менюто (а след повредата проверих и в Биос също се виждат), както по време на самата инсталация и през diskpart. Но случилото се не обяснява защо? Едва ли е от факта, че двата хард диска са абсолютно еднакви и по капацитет и по имена в биос, Аида и дискпарт...

преди 8 минути, Бисер Петков написа:

Дъното си има слот ;)

Монтирах видео на клиенти и програмата постоянно забиваше.  Първо помислих, че проблема е в самата програма Filmora 10.1.20.16. Деинсталирах я, рестартирах, почистих, отново рестарт и тогава пак я инсталирах. Проблема си остана. Мислех си, че Уиндоус-а се е скапал. макар, че и кодеците, както и видео драйвера на ATI Radeon R9 390 също бяха обновени до най-новите, проблема не се оправи. А изобщо не се сетих за лошите сектори на този хард диск. Сега няма проблеми с програмата. Ползвам я нея, защото рендеринга е в пъти по-бърз от Адоб Премиер/Медия Енкодер, даже и с OpenCL + Voukoder плъгина.

Четеш ли въобще или просто си пишеш? В Биос-а не е влизано и преинсталацията е направена от флашка през буут менюто. Колко пъти да го напиша?

Всичко се виждаше в буут менюто (а след повредата проверих и в Биос също се виждат), както по време на самата инсталация и през diskpart. Но случилото се не обяснява защо? Едва ли е от факта, че двата хард диска са абсолютно еднакви и по капацитет и по имена в биос, Аида и дискпарт...

Аз чета какво си написал но при всяко едно преинсталиране се влиза първо в биос за да нагласи правилно редът на зареждане. Вслучая да направиш в биос флашката да бъде първо бутващо устройсто и да запаметиш промените. Следкато се направят тези неща проблем със стартирането на инсталацията не би трябвало да има, попитах те когато се показа прозореца на който те пита къде да инсталираш да ли се виждаха двата харда х1тб не каза нищо. Поне опита ли със Виктория и Дмитрий да направиш нещо по въпроса с проблемния хард ?

• Автор
преди 29 минути, vlado1985 написа:

Аз чета какво си написал но при всяко едно преинсталиране се влиза първо в биос за да нагласи правилно редът на зареждане. Вслучая да направиш в биос флашката да бъде първо бутващо устройсто и да запаметиш промените. Следкато се направят тези неща проблем със стартирането на инсталацията не би трябвало да има, попитах те когато се показа прозореца на който те пита къде да инсталираш да ли се виждаха двата харда х1тб не каза нищо. Поне опита ли със Виктория и Дмитрий да направиш нещо по въпроса с проблемния хард ?

Това с влизането в Биос-а никак не е задължително при наличие на буут меню. ;)
Колкото до това, дали се виждаха и двата харда във въпросния прозорец, отговорих, но явно не си ме разбрал. Да, виждаха се и двата харда по 1 терабайт, и 2 терабайтовия, и SSD-то. Всичко си беше Ок до момента в който преинсталацията приключи и видях, че единия хард диск не се вижда в Уиндоус екплорера. Тогава започна и цялата драма с търсенето му.

Между другото Дата Рековъри опцията на Мини Тул Партишъна откри 238 гигабайта изтрити видео файлове (другите намерени не ми трябват), които съм пуснал сега да се възстановяват. Като приключи ще видя кои са и дали са тези, които ми трябват, но предполагам, че са те, защото заетото място и обема на видимите файлове се разминава с много. Утре ще пиша какъв е резултата.

преди 42 минути, Бисер Петков написа:

Дъното си има слот ;)

....

Аз виждам , че има , но никъде не пише , че поддържа NVME! В device manager на storage controllers /при теб е контролери на устройства за съхранение на данни/ какво пише , дай скрийншот да видим !?

преди 3 минути, Бисер Петков написа:

Това с влизането в Биос-а никак не е задължително при наличие на буут меню. ;)
Колкото до това, дали се виждаха и двата харда във въпросния прозорец, отговорих, но явно не си ме разбрал. Да, виждаха се и двата харда по 1 терабайт, и 2 терабайтовия, и SSD-то. Всичко си беше Ок до момента в който преинсталацията приключи и видях, че единия хард диск не се вижда в Уиндоус екплорера. Тогава започна и цялата драма с търсенето му.

Между другото Дата Рековъри опцията на Мини Тул Партишъна откри 238 гигабайта изтрити видео файлове (другите намерени не ми трябват), които съм пуснал сега да се възстановяват. Като приключи ще видя кои са и дали са тези, които ми трябват, но предполагам, че са те, защото заетото място и обема на видимите файлове се разминава с много. Утре ще пиша какъв е резултата.

А на този проблемния хард преди слагал ли си ос? И ако си слагал дяла махнал ли си го или си го оставил ?

• Автор
на 17.04.2022 г. в 18:17, vlado1985 написа:

Извинявам се за забавянето, но се наложи да ходя до София. Свалих програмата и направих скрийншотове. Също така снимах и в Биоса където както казах си пише AHCI Mode. Ето ги:

1.jpg.6d0b9e026555aea65a0493b74e471002.jpg

2.jpg.7633df573047e8136c65132ab706f5c7.jpg

3.jpg.52fec194a229907febbde59349f5cd62.jpg

4.jpg.0a5c0c608aebed039fec467bc08a08d2.jpg

Кажете какво да правя от тук нататък? Харда е празен вече, тоест всичко от него е преместено в 2 терабайтовия.

преди 1 час, Бисер Петков написа:

Извинявам се за забавянето, но се наложи да ходя до София. Свалих програмата и направих скрийншотове. Също така снимах и в Биоса където както казах си пише AHCI Mode. Ето ги:

1.jpg.6d0b9e026555aea65a0493b74e471002.jpg

2.jpg.7633df573047e8136c65132ab706f5c7.jpg

3.jpg.52fec194a229907febbde59349f5cd62.jpg

4.jpg.0a5c0c608aebed039fec467bc08a08d2.jpg

Кажете какво да правя от тук нататък? Харда е празен вече, тоест всичко от него е преместено в 2 терабайтовия.

Пусни програмата виктория и избери тест ще трябва да почакаш докато свърши теста и покаже да ли е намерила проблеми. А в биос си дал само една снимка след sata mode останалите сата от 1 до 6 защо са забранени ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.