Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Велмакс - връщане и неустойки

Featured Replies

Който е стигнал до положителна развръзка с тези мошеници , нека ми пише [email protected]

Здравейте,  някой стигна ли до развой?

• 3 седмици по-късно...
на 16.03.2023 г. в 14:18, МиленаДимитрова написа:

Здравейте, за съжаление и майка ми е направила тази грешка вчера. Бих желала да ви попитам откъде се взема формуляра за връщане, не успях да го намеря в сайта им. Благодаря предварително! 

на 16.03.2023 г. в 14:18, МиленаДимитрова написа:

Здравейте, за съжаление и майка ми е направила тази грешка вчера. Бих желала да ви попитам откъде се взема формуляра за връщане, не успях да го намеря в сайта им. Благодаря предварително! 

Здравейте. Какво е развитието по вашите казуси с връщането на стоката?

Здравейте, пострадах от тях ! Зарибиха ме,  но се отказах от скъпите им продукти ! Пишете им мейл с прикачен файл с Формуляр за право на отказ ( стандартна бланка ) , попълвате и пращате на имейл на welmax .

2. Прекратяване договора за кредит (стоков кредит ) в банката Уникредит .Отивате в клон на банката и си пускате молба или нещо подобно , че не желаете да сте длъжник по кредита , поради това че стоката сте я върнали на  продавача Велмакс.

3.Връщане на стоките по куриер Спиди /Еконт  до адреса им (гр. Пловдив,  ул.Кукленско шосе / ул. София ) , задължително Изискване:Обратна разписка .Когато си вземат стоката обратно, вие ще получите Обратна разписка ! Отивате в куриера и си я получавате * тя се  плаща от вас  и е 3, 50 лв . 

След седмица позвънете в банката .Ако всичко е наред,  трябва да ви кажат от Уникредит , че на ваше име Нямате стоков кредит .

Това е право на всеки потребител ,който желае да се откаже от стоките им в 14 дневен срок 

• 1 месец по-късно...

И ние като пълни балъци си взехме "златната" машина на живота. Сложихме вода и я пробвахме ден-два. Не можело да я върнем в 14 дневния срок- според тях трябва да платим 10% от пълната цена на договора преди отстъпките, а не само за отваряния уред. Казах, че е нормално да платя филтрите. Няма наранявания по корпуса. Никъде в ЗЗП не пише да не си я пробвал- била втора употреба, само трябвало да я включим в тока и изключим. Как интересно ще разбера дали работи без да сложа вода? Никъде не пише да не съм отваряла опаковката. Получихме кашони без надписи, а вътре са кашоните на самите уреди. Ни преглед, ни дявол. Взе пак затова е този 14-дневен срок за рекламация. Правим още договорки, но смятам и с Комисията за защита на потребителите да говоря. А реално само лепенки на капака на резервоара имаше. Не съм убедена, че и моята не "втора ръка".

• 3 месеца по-късно...

Здравейте, по-миналата година (2021г.) и аз бях потърпевша от фирма Welmax. Бях поканена на презентация в нашия град. Имаше основно хора, които не познавах, а ние сме малък град и се знаем. В такова шоу ни забъркаха, че вечерта бях сключила договор за 5000лв, който беше толкова грозно написан,че се четеше като 9000лв. На сутринта се осъзнах, а и прочетох коментари в мрежата и излетях да развалям договора в банката. От там ми казаха, че договорът е спрян, но ще бъде напълно развален когато върна продуктите. Една седмица ме мотаха по телефона къде и как да върна продуктите, защото в договора не беше написано. На края звънна брат ми, който е в средите на МВР и ми дадоха адрес. Върнахме ги, като пред Еконт отбелязахме факта,че дори и не са отваряни кутиите, те ни бяха гарант. Върнахме и всички подаръци, които получихме от презентацията. Платихме и за смс, че продуктите са получени. И така - оказа се, че на адреса даден за връщане не съществува тази фирма, оставихме ги в офис на Еконт - те да отидат да ги вземат. Разбирате, че вече са минали 10 дни мотане... На телефонът никой не отговаря и не отиват да си вземат продуктите. Най-сетне отново се наложи МВР да се намеси, че си взеха боклуците и така се приключи.

Изключително неприятно чувство за измама и безпомощност.... И като си помисля колко бабички милите се връзват, за да направят добро на семействата си, направо ми призлява...

преди 3 минути, AlexNikol написа:

Здравейте, по-миналата година (2021г.) и аз бях потърпевша от фирма Welmax. Бях поканена на презентация в нашия град. Имаше основно хора, които не познавах, а ние сме малък град и се знаем. В такова шоу ни забъркаха, че вечерта бях сключила договор за 5000лв, който беше толкова грозно написан,че се четеше като 9000лв. На сутринта се осъзнах, а и прочетох коментари в мрежата и излетях да развалям договора в банката. От там ми казаха, че договорът е спрян, но ще бъде напълно развален когато върна продуктите. Една седмица ме мотаха по телефона къде и как да върна продуктите, защото в договора не беше написано. На края звънна брат ми, който е в средите на МВР и ми дадоха адрес. Върнахме ги, като пред Еконт отбелязахме факта,че дори и не са отваряни кутиите, те ни бяха гарант. Върнахме и всички подаръци, които получихме от презентацията. Платихме и за смс, че продуктите са получени. И така - оказа се, че на адреса даден за връщане не съществува тази фирма, оставихме ги в офис на Еконт - те да отидат да ги вземат. Разбирате, че вече са минали 10 дни мотане... На телефонът никой не отговаря и не отиват да си вземат продуктите. Най-сетне отново се наложи МВР да се намеси, че си взеха боклуците и така се приключи.

Изключително неприятно чувство за измама и безпомощност.... И като си помисля колко бабички милите се връзват, за да направят добро на семействата си, направо ми призлява...

че вечерта бях сключила договор за 5000лв, който беше толкова грозно написан,че се четеше като 9000лв - нищо лично, но ти да не си била на наркотици и защо подписваш такъв договор?!

Тр

преди 34 минути, Емил Костов написа:

че вечерта бях сключила договор за 5000лв, който беше толкова грозно написан,че се четеше като 9000лв - нищо лично, но ти да не си била на наркотици и защо подписваш такъв договор?!

Трябва ли сега да се обяснявам, че се водиха едни дълги разговори, че се спореше и т.н. Пожелавам ви да отидете на такава презентация - да видите за какъв театър и манипулация става въпрос!

току-що, AlexNikol написа:

Тр

Трябва ли сега да се обяснявам, че се водиха едни дълги разговори, че се спореше и т.н. Пожелавам ви да отидете на такава презентация - да видите за какъв театър и манипулация става въпрос!

Сам казвате театър. Няма как да се полъжа на подобна дивотия още повече на размазан или неясен договор! Нищо лично, но грешката е ваша.

преди 10 минути, AlexNikol написа:

Пожелавам ви да отидете на такава презентация - да видите за какъв театър и манипулация става въпрос!

Къде има такава презентация? Искам да отида. Сериозно.

Не съм ходил на такъв театър откакто една дойде в къщи, почисти ми дивана с някаква прахосмукачка Рейнбоу, и си тръгна, без да продаде нищо :giggle1:

• 4 седмици по-късно...
на 24.10.2022 г. в 17:30, lidii4etoo88 написа:

Здравейте! Какво се случис вашия казус за Ввлмакс? Успяхте ли да се соравите с тях или ви удържаха пари? Питам защото, моята майка вчера са я излъгали тези мошеници. 

на 8.11.2022 г. в 19:38, janitka написа:

Здравейте,на кой адрес пратихте стоката,на адреса на склада,бул.Кукленско шосе или на адреса на офиса ул.София

Здравейте!Вчера 27.10.2023 и моята майка се подлъга и сключи договор за стоков кредит на изплащане за стоки на Велмакс.Не са разопаковани и не сме платили нищо първата вноска трябва да е на 27.11.2023.Моля за консултация ,с някой който е успял да анулира договора с банката и е върнал стоките обратно на фирмата.Не намирам формуляр за отказ на сайта им.Ще ви бъда благодарна ,ако някой вече минал по този път ми отговори.

Благодаря!

преди 14 минути, Svetulka71 написа:

Не намирам формуляр за отказ на сайта им.Ще ви бъда благодарна ,ако някой вече минал по този път ми отговори.

Като не намираш формуляр на сайта, пишеш го в свободен текст. Изпращаш им го по e-mail, с копие до Комисията за защита на потребителите. 

преди 15 минути, Rudy M. написа:

Като не намираш формуляр на сайта, пишеш го в свободен текст. Изпращаш им го по e-mail, с копие до Комисията за защита на потребителите. 

Аз още снощи ,съм им писала имейл ,че желаем да се откажем ,тоест имам го официално.Смятам в понеделник да им се обадя по телефона и да отида до банката с майка ми за да стопираме стоковия кредит.Искрено се надявам ,да няма проблем с връщането на стоките ,тъй като както написах ,стоките са непокътнати  и неразопаковани.Всичко зависи от това как ще протече разговора с фирмата в понеделник.

С Уважение,

преди 17 минути, Svetulka71 написа:

Смятам в понеделник да им се обадя по телефона и да отида до банката с майка ми за да стопираме стоковия кредит.

Това не е добра идея. 

Първо трябва да върнете закупените стоки, и да изискате някакъв документ от Велмакс, че успешно сте отказали поръчката. В противен случай, ако само развалите договора за кредит, ще трябва да ги платите в брой. 

преди 13 минути, Rudy M. написа:

Това не е добра идея. 

Първо трябва да върнете закупените стоки, и да изискате някакъв документ от Велмакс, че успешно сте отказали поръчката. В противен случай, ако само развалите договора за кредит, ще трябва да ги платите в брой. 

Благодаря за съвета.Тогава в понеделник ще им се обадя за да ми дадат код за отказ както е написано на техния сайт и да ми кажат на кой адрес да изпратя уредите с обратна разписка. След потвърждение от тяхна страна за върната стока ,отивам в банката за да прекратя договора за стоков кредит.Не мисля че ,имат причина да откажат.

Благодаря

С Уважение,

на 3.10.2023 г. в 16:54, AlexNikol написа:

Най-сетне отново се наложи МВР да се намеси, че си взеха боклуците и така се приключи.

Все пак имат адрес...
Май да пишат на ФБР за съдействие...

Просто върнахме кашоните на тяхния адрес и готово.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.