Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Велмакс - връщане и неустойки

Featured Replies

Здравейте, ние сме поредните набутали се от Велмакс. На 17.04.22 сключихме договор извън търговски обект с тях за 3 продукта на стойност 8000 лева преди отстъпките и 3000 лева след + още 1224 лева лихви по кредита. Отидохме да прекратим договора в банката. Пратен е и формуляр за упражняване правото на отказ, както и стоката, като чакаме да видим дали ще ни я върнат обратно или ще я приемат. Едно от нещата, които взехме, са ножове. Голямата кутия е отваряна, но не е засегната, а малката,в които са те, също я отворихме и си личи, защото беше с тиксо. Не са използвани, само разгледани и отделните опаковки на всеки нож не са скъсани. От телефонните разговори с фирмата ни казаха, че трябва да платим 10 % за ножовете и още 10 % за разходите по сключването на договора от цената без отстъпка - общо 900 лв. Тъй като в КЗП казаха, че има много жалби срещу тях, ще ми е интересно да чуя как се развиха нещата при подобни случаи и трябва ли реално да им платим тази сума.

IMG-056162e01ed3ee6f51ff2c30b39fdcbc-V.thumb.jpg.2eb6fe5bfcf6cb100769fae26f59017f.jpg

IMG-7325fefa29d2e4a6bc32605164d64167-V.thumb.jpg.cd8d7f7a67f7bf2ef8974e3576c47fdc.jpg

И как сте направил плащането? Предварително сте теглили кредит и сте дали парите напред, така ли?!

• Автор

Не сме плащали нищо - когато се сключва договора с Велмакс, се подписва договора и за банката, а първата вноска е другия месец.

преди 6 часа, Емил Костов написа:

И как сте направил плащането? Предварително сте теглили кредит и сте дали парите напред, така ли?!

преди 7 минути, V.L.M написа:

Не сме плащали нищо - когато се сключва договора с Велмакс, се подписва договора и за банката, а първата вноска е другия месец.

За тези ли сладури става на въпрос?

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Да..

преди 23 минути, V.L.M написа:

Да..

Доколкото виждам, те са само посредник! От кой магазин си купил проблемната стока?

• 3 месеца по-късно...
на 21.04.2022 г. в 22:57, Емил Костов написа:

Доколкото виждам, те са само посредник! От кой магазин си купил проблемната стока?

Аз също пострадах от тях онзи ден 2.08.2022г. Изпратих им отказ от договора и им изпратих продуктите, но лошото при мен е, че пратих веднага 2500 лв, а продължава натискът по телефона

Затова аз не ги обичам такива покупки. Стоката до вратата или на място, преглед и тест и чак тогава парите се дават.

на 21.04.2022 г. в 20:52, Емил Костов написа:

Баси нахалниците:

Цитат

2. Страни по настоящия договор са ВЕЛМАКС ЛУКС ЕООД от една страна и всеки потребител, заредил интернет сайта Welmax.bg

Тези са си за в Съда

преди 7 минути, цър-вул написа:

Баси нахалниците:

Тези са си за в Съда

IV.СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР
1. Чрез регистрацията на Поръчка в сайта, Купувачът заявява желанието си да получи съответната Стока от Продавача срещу заплащане.
2. Продавачът ще Ви изпрати уведомление за регистриране на Поръчката в системата му, което няма смисъла на приемане, потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението й. Това уведомление Продавачът прави по електронен път (имейл) или по телефона.
3. В този смисъл Продавачът има правото да не достави част или всички Стоки или да не изпълни част или всички Услуги от Поръчката по свое усмотрение включително, но не само поради изчерпване на складовата им наличност или промяна на цената. При всички случаи Продавачът уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона. При това положение единствената отговорност на Продавача е да върне евентуално получената предварително цена на Стоката.
4. Договорът за покупко-продажба от разстояние между Продавача и Клиента се смята за сключен към момента на получаването от страна на Клиента на електронната му поща и/или чрез SMS, изпратен на телефна му на уведомление от страна на Продавача, че е готов да изпрати Стоката от Поръчката или да предостави Услугата.
5. Договорът за покупко-продажба, сключен между Клиента и Продавача, се състои от настоящите общи условия и заявената и предоставена информация от Купувача в Сайта.

Мен ако питаш направо са си вързали гащите.

преди 5 минути, цър-вул написа:

Съгласно онзи текст по-горе, в моммента, в който достъпиш страницата им ставаш страна по договор, за който не знаеш нищо...

Не, в момента в който сключиш договор и се съгласиш с общите условия винаги можеш да духнеш супата. ;) Особено ми харесва този параграф:" При това положение единствената отговорност на Продавача е да върне евентуално получената предварително цена на Стоката."

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не

Кога стана юрист и щом си такъв какво следва от юр гледна точка - съм или не съм страна по договор, чийто текст не съм видял:
2. Страни по настоящия договор са ВЕЛМАКС ЛУКС ЕООД от една страна и всеки потребител, заредил интернет сайта Welmax.bg

преди 1 минута, цър-вул написа:

Кога стана юрист и щом си такъв какво следва от юр гледна точка - съм или не съм страна по договор, чийто текст не съм видял:
2. Страни по настоящия договор са ВЕЛМАКС ЛУКС ЕООД от една страна и всеки потребител, заредил интернет сайта Welmax.bg

За какъв юрист говориш. Посещението на сайта нищо не означава, но СКЛЮЧВАНЕТО НА ДОГОВОР е вече нещо съвсем друго.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, искам да попитам някой успявал ли е да върне стоката на въпросната фирма. Вчера аз също бях измамена от тях и направо не мога да мигна от притеснение.

на 21.04.2022 г. в 20:40, V.L.M написа:

Здравейте! Какво се случис вашия казус за Ввлмакс? Успяхте ли да се соравите с тях или ви удържаха пари? Питам защото, моята майка вчера са я излъгали тези мошеници. 

на 24.10.2022 г. в 17:30, lidii4etoo88 написа:

Здравейте! Какво се случис вашия казус за Ввлмакс? Успяхте ли да се соравите с тях или ви удържаха пари? Питам защото, моята майка вчера са я излъгали тези мошеници. 

Здравейте! Миналата седмица направих грешката да се взема техни продукти на изплащане. Говорих по телефона с тях и казаха, че трябва да им платя неустойка по договора (след разговор с адвокат се оказа, че нямат право да искат това от мен през първите 14 дни). Върнах им стоката без да съм съм я разопаковала заедно с попълнен формуляр за отказ. Застраховах пратката в случай на повреда по време на доставката и помолих за обратна разписка, че са я приели. Веднага след това им пуснах имейл със снимка на формуляра и на касовата бележка от куриерската фирма. В имейла споменах и че няма да платя неустойката, както и че ако не си приемат нещата ще последва жалба към КЗП. На следващия ден получих обратната разписка и се свързах с тях по телефона за да изискам код за отказ. Служителката започна да мотае нещата и след доста спорене дори ми затвори телефона. Няколко часа по-късно звъннах и в банката където ми съобщиха, че Велмакс са прекратили договора ми. За всеки случай минах през клон на банката, за да изискам бележка, че не дължа нищо към тях. Не се лъжете и не превеждайте никакви пари към тях!

на 4.08.2022 г. в 13:21, PS88 написа:

Аз също пострадах от тях онзи ден 2.08.2022г. Изпратих им отказ от договора и им изпратих продуктите, но лошото при мен е, че пратих веднага 2500 лв, а продължава натискът по телефона

Моля кажете как да откажа договора и да върна продуктите 

Здравейте и ние пострадахме с тези продукти какво да направя за да ги върна. 

• 2 седмици по-късно...
на 29.10.2022 г. в 15:18, ferozio написа:

Здравейте и ние пострадахме с тези продукти какво да направя за да ги върна. 

Здравейте,успяхте ли да се справите?

на 28.10.2022 г. в 17:18, К.Г. написа:

Здравейте! Миналата седмица направих грешката да се взема техни продукти на изплащане. Говорих по телефона с тях и казаха, че трябва да им платя неустойка по договора (след разговор с адвокат се оказа, че нямат право да искат това от мен през първите 14 дни). Върнах им стоката без да съм съм я разопаковала заедно с попълнен формуляр за отказ. Застраховах пратката в случай на повреда по време на доставката и помолих за обратна разписка, че са я приели. Веднага след това им пуснах имейл със снимка на формуляра и на касовата бележка от куриерската фирма. В имейла споменах и че няма да платя неустойката, както и че ако не си приемат нещата ще последва жалба към КЗП. На следващия ден получих обратната разписка и се свързах с тях по телефона за да изискам код за отказ. Служителката започна да мотае нещата и след доста спорене дори ми затвори телефона. Няколко часа по-късно звъннах и в банката където ми съобщиха, че Велмакс са прекратили договора ми. За всеки случай минах през клон на банката, за да изискам бележка, че не дължа нищо към тях. Не се лъжете и не превеждайте никакви пари към тях!

Здравейте,на кой адрес пратихте стоката,на адреса на склада,бул.Кукленско шосе или на адреса на офиса ул.София

на 8.11.2022 г. в 19:38, janitka написа:

Здравейте,на кой адрес пратихте стоката,на адреса на склада,бул.Кукленско шосе или на адреса на офиса ул.София

Здравейте! Пратих ги към офиса на ул. София. 

на 11.11.2022 г. в 15:23, К.Г. написа:

Здравейте! Пратих ги към офиса на ул. София. 

Няма да ви ги приемат, в договора ясно пише къде,как и за чия сметка се изпращат. Не дължите никакви неустойки,каквото и да казват. Не знам какво сте купили, но много от стоките не отговарят на рекламата, което пък е основание  също да се върнат стоките и там срока мисля беше 6 месеца от покупката.

• 3 месеца по-късно...

Зравейте също бяхме излъгани от фирма Welmax а отворихме  и изпробвахме оребрения тиган , котлона да ги тестваме но не е това за което рекламират тигана с капака нещо се запечата и есва след 3 или 4 часа се отвори и след разговор с тях ми казват че трябва да платя 10 процента от сумата за да я върна но асвокат и от КЗП ми казват да им го пратя без да им плащам нищо и ще пробвам утре а после ще се съдим сигурно .

• 4 седмици по-късно...
на 28.10.2022 г. в 15:18, К.Г. написа:

Здравейте, за съжаление и майка ми е направила тази грешка вчера. Бих желала да ви попитам откъде се взема формуляра за връщане, не успях да го намеря в сайта им. Благодаря предварително! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.