Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли Европа...?

Featured Replies

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 270,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Представям на вниманието на четящите тук  https://epicenter.bg/article/Prof--D--Ludzhev--Liderstvoto-na-Evropa-e-v-upadak--Malokalibreni-polititsi-razmahvat-ruskata-zaplaha/404814/11/0 Проф. Луд

• "Администрацията на президента Доналд Тръмп заплаши да прекрати достъпа на Европейския съюз до американски втечнен природен газ (ВПГ), ако блокът не ратифицира търговското споразумение, договорено с п

• Дизайна на новите евро банкноти:

Публикувани изображения

на 30.06.2025 г. в 22:48, Flashback написа:

В грешка си!

Нашият "приятел" и "съюзник" Чичо Сам ни обеща най-евтиния газ, но си останахме само с празните обещания!

Не разбирам що за наглост е такива пещерни русофоби като теб да изискват Русия да ни дава газ кажи-речи за жълти стотинки, но мълчиш като пукал и нямаш никакви претенции към "приятелска" Америка, която ни продава газ на двойни и тройни цени?!

Не се ли усещаш колко олекваш с тази жалка клоунада!?

Извинявам се, че със закъснение, но какви тъпотии пишеш? Каква Америка??? Аз питам как азерите като посредник ни дават по-добра цена от РФ? Ти в каква връзка набута САЩ???

на 1.07.2025 г. в 9:41, maxthon написа:

Когато си закупиш количество от 1 млрд. куб. м. или ако количеството е три пъти повече?

Фейк!

Продажбите са в киловатчас, а не в куб.м...:popcorn2:

Дали има разлика? :newspaper:

преди 25 минути, БаалБек написа:

Продажбите са в киловатчас, а не в куб.м...

Всъщност в мегаватчас и са такива за улеснение на продажбите от начало до крайния консуматор и за да може да се измери калоричността му както трябва (реалната топлоенергия, която си употребил). А според това каква е тя в 1000 куб.м. газ има средно около 10.8 мегаватчаса енергия. Тоест по всяко едно време когато смяташ потребност на природен газ дали го правиш в мегаватчасове или в обем с куб. м. няма никаква разлика. 

преди 9 минути, maxthon написа:

Всъщност в мегаватчас и са такива за улеснение на продажбите от начало до крайния консуматор и за да може да се измери калоричността му както трябва (реалната топлоенергия, която си употребил).

Полуистина...тоест пълна ЛЪЖА....:newspaper:

преди 13 минути, maxthon написа:

А според това каква е тя в 1000 куб.м. газ има средно около 10.8 мегаватчаса енергия. Тоест по всяко едно време когато смяташ потребност на природен газ дали го правиш в мегаватчасове или в обем с куб. м. няма никаква разлика. 

преди 4 минути, БаалБек написа:

Полуистина...тоест пълна ЛЪЖА....:newspaper:

Значи няма проблем да споделиш другата част от полуистината или другата пълна лъжа? Можеш спокойно да се консултираш с Гугъл, Чат Дже Пе Те, Фейсбук...

Всеки средноинтелигентен човек, може сам да си направи справка колко пъти си излъгал.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Всеки средноинтелигентен човек, може сам да си направи справка колко пъти си излъгал.

В момента дори и не споделяш аргументи защо смяташ, че лъжа.... И това ли няма нужда да правиш?

преди 19 минути, maxthon написа:

А според това каква е тя в 1000 куб.м. газ има средно около 10.8 мегаватчаса енергия.

Такова нещо няма...

преди 19 минути, maxthon написа:

Тоест по всяко едно време когато смяташ потребност на природен газ дали го правиш в мегаватчасове или в обем с куб. м. няма никаква разлика. 

Лъжеш!

Пример:

Доставчик А: 1 м³ газ = 10.5 kWh

Доставчик Б: 1 м³ газ = 9.8 kWh

Ако и двамата ти продадат по 100 м³, ще получиш различно количество енергия – затова се смята в kWh.

:hush:

преди 4 минути, maxthon написа:

В момента дори и не споделяш аргументи защо смяташ, че лъжа.... И това ли няма нужда да правиш?

то и ти не даваш аргументи че си прав - така че виж гредата в теб, и после говори за клечката в другите

преди 22 минути, БаалБек написа:

Сигурно може и 5 и 6 квч да има калоричност, но в твоята глава. И един мармот завива нещо в станиол (не е сигурно дали е шоколад). А те стандартите за съхраняване и пренос на газ при определени показатели ги нямаш за нищо. Затова и Булгартрансгаз си имат една приета Методика, но кой да чете.... А там много добре пише ""Количество природен газ" е обем природен газ, изразен в кубически метри при стандартни условия". А те са определена температура и налягане.  Няма как да има Доставчик Б, който да ти продаде газ при тези параметри. Преди Булгаргаз да премине към цени на газ в мегаватчасове те са били за 1000 куб.м.  А през 2018г. дори са имали цени и по двата начина. За мегаватчас и за 1000 куб. м.  И там много добре се вижда колко мегаватчаса има в 1000 куб. м. за всяко тримесечие от годината. Същото важи и за цените за Овергаз мрежи, които ги има и за 1000 куб.м. и за мегават час.

П.С. Всъщност ще е добра идеята да посочиш име на доставчик по света, който продава или е продавал 9.8 мегаватчаса в 1000 куб.м. обем газ.

преди 8 минути, maxthon написа:

Затова и Булгартрансгаз си имат една приета Методика, но кой да чете....

Дай да я прочетем тази приета Методика! Кой я въвел? Кога? По какви правила?

Пак се опита да излъжеш, защото няма да отговориш.

преди 14 минути, maxthon написа:

А през 2018г. дори са имали цени и по двата начина. За мегаватчас и за 1000 куб. м.

Давай да ги видим?

току-що, БаалБек написа:

Дай да я прочетем тази приета Методика!

Написах много ясно къде да я намериш. Дай.... не важи.... Ще си я намериш сама. Ще ти дам още един жокер, че е приета с решение на 

Ето ти цените през 2018г. на Булгаргаз, които са по тримесечия (в съответствие с действащия тогава закон) и показани както за мегаватчас, така и за 1000 куб.м. Може да сметнеш лесно колко мегаватчаса има в 1000 куб. м. нали?

В архива с цените между 2013 и 2017 г. има и цени на Овергаз мрежи предоставени по същия начин. И там може да сметнеш също така колко мегаватчаса има в 1000 куб. м. нали?

А смятай сега как в при Доставчик А (Булгаргаз) и Доставчик Б (Овергаз мрежи) и се върни да докладваш....

Написах много ясно къде да я намериш. Дай.... не важи.... Ще си я намериш сама.

То беше ясно, че няма да покажеш.

В архива с цените между 2013 и 2017 г. има и цени на Овергаз мрежи предоставени по същия начин. И там може да сметнеш също така колко мегаватчаса има в 1000 куб. м. нали?

Мен ме интересува след 2017г. да ми покажеш цените и калориите на доставчиците в България. Нали не искаш да кажеш, че е само Булгаргаз.

А защо след 2017г.? Защото има една Директива на ЕС от 2009г. 

Дай да видим какво пише? Дали пише така:

преди 34 минути, maxthon написа:

пише ""Количество природен газ" е обем природен газ, изразен в кубически метри при стандартни условия".

:newspaper:

Тук в същия линк, който си дал нещо липсва куб. метра? Защо?

преди 2 минути, БаалБек написа:

Мен ме интересува след 2017г. да ми покажеш цените и калориите на доставчиците в България.

Ти твърдиш, че имат големи отклонения между различните доставчици и се оказвам.че аз трябва да ги показвам. Нещо много се обърка тук.

преди 8 минути, БаалБек написа:

Дай да видим какво пише?

И пак се обърка нещо тук.... Имало Директива твърдиш, но аз да покажа какво пишело в нея.....

преди 1 минута, maxthon написа:

Ти твърдиш, че имат големи отклонения между различните доставчици и се оказвам.че аз трябва да ги показвам.

Я ме цитирай къде съм писала "че имат големи отклонения между различните доставчици"

преди 2 минути, maxthon написа:

И пак се обърка нещо тук.... Имало Директива твърдиш, но аз да покажа какво пишело в нея.....

Ти започна с Методиката. Нека следваме хронологията:

преди 46 минути, maxthon написа:

Затова и Булгартрансгаз си имат една приета Методика, но кой да чете.

А после ще дам линка с Директивата на ЕС. :hush:

преди 1 минута, БаалБек написа:

Я ме цитирай къде съм писала "че имат големи отклонения между различните доставчици"

А после ще дам линка с Директивата на ЕС. :hush:

Така няма да се ожениш... И да си намериш мъж...

преди 17 минути, БаалБек написа:

Не само методика, но има приети и "Правила за управление и технически правила на газопреносните мрежи" надлежно публикувани на сайта на КЕВР. Там отлично е записано, че.....

преди 1 час, БаалБек написа:

... просто няма как да се случи. Просто няма да отговаря на показателите на качество заложени в тези правила.

Ще си ги намериш ли тези правила на сайта на КЕВР или изрично ще поискаш да ти ги покажа къде точно се намират на сайта им понеже съм цитирал точното име на документа и дори и най-неукият човек ще може да ги намери. Ако може да чете разбира се.

П.С. И ако сметнеш, че въпросните правила не са ти по вкуса на Директивата още утре може да сезираш компетентните ограни за това несъответствие. 

"По време на четиричасовия разговор Ван И, както пише South China Morning Post, е преподал на Калас няколко „урока по история и е изнесъл лекция“. Няколко събеседници сред служителите на ЕС са сметнали, че Ван И е преподал на Калас, която заема поста си едва от края на миналата година, урок по realpolitik."

:wub:

https://fakti.bg/world/983792-parviat-diplomat-na-kitai-pekin-ne-moje-da-dopusne-porajenie-na-rusia-vav-voinata-sreshtu-ukraina

преди 5 минути, M.Николов написа:

"По време на четиричасовия разговор Ван И, както пише South China Morning Post, е преподал на Калас няколко „урока по история и е изнесъл лекция“. Няколко събеседници сред служителите на ЕС са сметнали, че Ван И е преподал на Калас, която заема поста си едва от края на миналата година, урок по realpolitik."

https://fakti.bg/world/983792-parviat-diplomat-na-kitai-pekin-ne-moje-da-dopusne-porajenie-na-rusia-vav-voinata-sreshtu-ukraina

а сега го намери в 

Цитат

пише CNN.

и ще разбереш нещо за себе си

преди 21 часа, M.Николов написа:

...то да е ухуруй-да и го набие...

...а то-акъл,не може...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.