Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да видя колко нули и единици има информацията в даден файл?

Featured Replies

Здравейте. Аз съм силно параноичен когато става въпрос за съхранението на файловете ми - затова искам всичко да си е на мястото. Искам да копирам едни файлове от лаптопа на флашката, и от флашката на компютъра. Това, което искам да разбера е, има ли начин да видя колко нули и единици има в даден файл докато е на лаптопа, и колко нули и единици има същия файл, след като е прехвърлен от лаптопа на флашката, и от флашката на компютъра? Идеята е да вида цифрата на нулите и единиците, за да видя дали след прехвърлянето цифрата е същата или по малка. Ако е по-малка, това означава, че има пропуснати нули и единици, има пропусната информация. Аз искам да съм сигурен, че всяка една нули и всяка една единица са успешно прехвърлени, и няма забравени и пропуснати нули и единици.

Има ли начин да си провери колко е бройката на нулите и единиците в даден файл?

Не си добре ти моето момче.Що не вземеш да измерваш и нивото им,да не ти избяга някой микроволт.

преди 22 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Здравейте. Аз съм силно параноичен когато става въпрос за съхранението на файловете ми - затова искам всичко да си е на мястото. Искам да копирам едни файлове от лаптопа на флашката, и от флашката на компютъра. Това, което искам да разбера е, има ли начин да видя колко нули и единици има в даден файл докато е на лаптопа, и колко нули и единици има същия файл, след като е прехвърлен от лаптопа на флашката, и от флашката на компютъра? Идеята е да вида цифрата на нулите и единиците, за да видя дали след прехвърлянето цифрата е същата или по малка. Ако е по-малка, това означава, че има пропуснати нули и единици, има пропусната информация. Аз искам да съм сигурен, че всяка една нули и всяка една единица са успешно прехвърлени, и няма забравени и пропуснати нули и единици.

Не ви е нужно да знаете нулите и единиците. Нужно ви е да създадете така наречената контролна сума (hash), който представлява къс стринг "представящ" съдържанието на файла. И ако след копиране от флашка контролната сума се промени (генерирате я отново) значи има грешки при четене/трансфер/записване.

Хм...... Мазньо не си хич добре.....  Иначе да ще има промени в нулите и единицитр при копиране  естествено нали при копирането се добавят и нови данни указваши различни неща във вид на нули и единици :)

• Автор
преди 11 минути, capnemo написа:

Не ви е нужно да знаете нулите и единиците. Нужно ви е да създадете така наречената контролна сума (hash), който представлява къс стринг "представящ" съдържанието на файла. И ако след копиране от флашка контролната сума се промени (генерирате я отново) значи има грешки при четене/трансфер/записване.

Не знам как да изработя такава функция. Няма ли някакъв по-прост вариант?

преди 2 минути, petie1 написа:

Хм...... Мазньо не си хич добре.....  Иначе да ще има промени б нулите и единицитр при копиране  естествено нсли при копирането се добавят и нови данни указваши различни неща във вид на нули и единици :)

Как така при копирането ще се добавят нови данни? Целта на копирането не е ли създаване на перфектно копие, без да се добавя и маха нищо?

преди 5 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Как така при копирането ще се добавят нови данни? Целта на копирането не е ли създаване на перфектно копие, без да се добавя и маха нищо?

Няма такива неща дет ги казваш, винаги се добавят нови данни към всяко копие но те не касаят потребителя а ОС и нейното управление на памета и ФС :)

преди 13 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Не знам как да изработя такава функция. Няма ли някакъв по-прост вариант?

В магазина на Майкрософт има готов софтуер за тази цел:

https://apps.microsoft.com/store/detail/hash-tool/9NBLGGH4RRR2?hl=en-us&gl=US

• Автор
преди 3 минути, petie1 написа:

Няма такива неща дет ги казваш, винаги се добавят нови данни към всяко копие но те не касаят потребителя а ОС и нейното управление на памета и ФС :)

Това го знам.

преди 4 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Това го знам.

Кат го знаеш що питаш такива смешки за нули и единици и копиране и се чудиш кат Уиндоус на ново устройство?

преди 58 минути, capnemo написа:

Капитане недей се мъчи. Прегледай темите, аз ще си замълча. Между другото радвам се да ви ВИДЯ.

преди 1 час, capnemo написа:

Абе то че има - има но друг е въпроса че на него изобщо не му се дават пари да си го купи...

Нали ви казах че мазния ще си навакса пропуските когато се беше спрял да пуска тема след тема и беше задръстил форума с простотията си...

преди 12 минути, grizly написа:

Абе то че има - има но друг е въпроса че на него изобщо не му се дават пари да си го купи...

Нали ви казах че мазния ще си навакса пропуските когато се беше спрял да пуска тема след тема и беше задръстил форума с простотията си...

Явно има огромни дупки в знанията си (съдейки по въпросите, които задава). А приложението е безплатно, както сигурно още поне 100 такива приложения (за hash)....

преди 4 минути, capnemo написа:

Явно има огромни дупки в знанията си (съдейки по въпросите, които задава). А приложението е безплатно, както сигурно още поне 100 такива приложения (за hash)....

Не сър Капитане. Там зее една огромна пещера и нищо повече.

преди 5 часа, capnemo написа:

За тези, които нямат магазин (Win 10+ LTSB(C)) - тук

преди 8 часа, bootlicker (Мазния) написа:

Брадъре - смени си дилъра......

Казва се hash проверка... И за какво ти е? Десен клик на изходящия файл - вижда се точната информация брой на файлове - байтове итн. След това сравни и на прехвърлените файлове...

току-що, Viiipeer написа:

Брадъре - смени си дилъра......

Идея си нямаш колко пъти му е казано! Но май и дилърите бягат вече от него.

• Автор

Е, някой ще ми обясни ли как да проверя бройката на нулите и единиците?

Е, някой ще ми обясни ли как да проверя бройката на нулите и единиците?

Да не би да си се преквалифицирал на ревизор, че ти трябват.

• Автор
преди 4 минути, Kolev72 написа:

Да не би да си се преквалифицирал на ревизор, че ти трябват.

Необходимо е да сравня бройката на нулите и единиците на оригиналния файл и на копието, за да знам дали процеса на копиране е пропуснал нещо.

преди 1 минута, bootlicker (Мазния) написа:

Необходимо е да сравня бройката на нулите и единиците на оригиналния файл и на копието, за да знам дали процеса на копиране е пропуснал нещо.

По този въпрос ти беше отговорено много изчерпателно по рано. Няма да повтаряме по 100 пъти на някакъв си какаваняк нещо, което даже не е прочел.

• Автор
преди 11 минути, Kolev72 написа:

По този въпрос ти беше отговорено много изчерпателно по рано. Няма да повтаряме по 100 пъти на някакъв си какаваняк нещо, което даже не е прочел.

Беше ми обяснено за hash function, която проверява за грешки по време на копиране, но не показва бройката на нулите и единиците. Мен ме интересува да разбера бройката на нулите и единиците, а това не ми беше обяснено.

Беше ми обяснено за hash function, която проверява за грешки по време на копиране, но не показва бройката на нулите и единиците. Мен ме интересува да разбера бройката на нулите и единиците, а това не ми беше обяснено.

Сядаш и си го намираш в интернет. Тук се отговаря на добра воля. А на глупави въпроси, повтаряни и потретени  никой не е длъжен въобще да те чете, камо ли да ти отговаря.

Утре ще ни помолиш да ти оперем мръсните гащи. Толкова ли си прост, че не се усещаш, че омръзваш на хората? Ти наистина си ненормално копеле!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.