Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли да се води делба, ако другия собственик го няма?

Featured Replies

Искам да заведа дело за подялба на един имот. Другия собственик го няма и не вдига телефона, тъй като иска да удря контра и да бави нещата.

Ако не е в България и не може да бъде открит, може ли да се получи подялбата? Ако да, как?

Може ли да ми обясните как ще стане?

преди 36 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Искам да заведа дело за подялба на един имот. Другия собственик го няма и не вдига телефона, тъй като иска да удря контра и да бави нещата.

Ако не е в България и не може да бъде открит, може ли да се получи подялбата? Ако да, как?

По подялбата на имоти търсиш Белгиеца. Той е вещ в тази материя и ще те научи на разни хватки.

преди 1 час, bootlicker (Мазния) написа:

зависи от имота

дали е делим или неделим

ако е делим може да си продедш твойта част  на търг 

• Автор
преди 1 час, Kolev72 написа:

По подялбата на имоти търсиш Белгиеца. Той е вещ в тази материя и ще те научи на разни хватки.

Ами, той @Белгиецавече не е активен много, много. То, всички сте голяма работа на приказки, ама като дойде време за действие, всички бягате и се криете.

"Ще ти подаря два рутера безплатно"

"Ще те науча как да получаваш ключове за софтуери безплатно"

"Ще ти покажа как да си активираш ОС-ите безплатно"

"Ще ти покажа как да намираш ключове за Уиндоус безплатно"

Така си останахме само с приказките, и обещанията никога не се преведоха в деистивя. Както и да е...

преди 33 минути, Емил Костов написа:

1000000 пъти. Намери си адвокат и стига пуска постоянно такива теми. 

Спокойно. Ще си намеря адвокат, като разбера как става делбата. Няма да дам пари на адвокати, без да знам в ккаво се забърквам. Първо разучавам, после плащам и пълня гушите на фората с моите пари.

преди 14 минути, Banesc написа:

зависи от имота

дали е делим или неделим

ако е делим може да си продедш твойта част  на търг 

Ясно. Мерси за обяснението.

Никой не може да ти каже как става делбата, защото не даваш никаква информация. А това с врътките го забрави, за да не останеш врътнатият ти.

Това е все едно да кажеш, че колата ти не пали и да ти кажем как да оправиш проблема.

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Никой не може да ти каже как става делбата, защото не даваш никаква информация. А това с врътките го забрави, за да не останеш врътнатият ти.

Това е все едно да кажеш, че колата ти не пали и да ти кажем как да оправиш проблема.

Аз нямам нищо против да си наема адвокат. Проблема е, че адвоката ще бърза да заведе делото, а аз не знам дали това дело ще бъде спечелено. Първо искам да разуча нещата, да се уверя, че делото може да бъде спечелено . и чак тогава да събера увереност да дам пари на адвокта. Просто не искам да се окаже, че ще платя, но няма да спечеля.

Каква информация трябва да се дава?

преди 2 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Аз нямам нищо против да си наема адвокат. Проблема е, че адвоката ще бърза да заведе делото, а аз не знам дали това дело ще бъде спечелено. Първо искам да разуча нещата, да се уверя, че делото може да бъде спечелено . и чак тогава да събера увереност да дам пари на адвокта. Просто не искам да се окаже, че ще платя, но няма да спечеля.

Много го мислиш какво щял евентуално да направи адвоката. Ако ти не искаш дело няма да започне. Защо мислиш че при всяка консултация адвокатте започват дела.

преди 11 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Първо искам да разуча нещата, да се уверя, че делото може да бъде спечелено

Отиваш при някой адвокат обясняваш му всичко за какво става въпрос и ще ти каже имаш ли нямаш ли шансове да спечелиш. 1 консултация ти е 50-60лв

преди 18 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Не е нужно да наемаш адвокат. Можеш просто да се консултираш с него. Има разлика.

• Автор
преди 22 минути, Емил Костов написа:

Не е нужно да наемаш адвокат. Можеш просто да се консултираш с него. Има разлика.

Адвоката ще иска пари. Не мо же ли ти или някой друг да ми обясните безплатно?

преди 42 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Аз нямам нищо против да си наема адвокат.

Отиваш просто на консултация при адвокат по определен въпрос. Естествено, че ще си платиш. А и адвоката трябва да е вещ в материята за която ще питаш. Разбира се от визитната картичка и рекламата на самия адвокат. С какво се занимава.

преди 3 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Адвоката ще иска пари. Не мо же ли ти или някой друг да ми обясните безплатно?

Ще иска естествено, нали това му е работата. Безплатен обяд няма. Освен това подобен род материя и дела са си специфични.

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Ще иска естествено, нали това му е работата. Безплатен обяд няма. Освен това подобен род материя и дела са си специфични.

Защо да няма безплатен обяд?

И защо да не може да ми бъде обяснено от някой, който го е правил и има опит и знание в тази сфреа?

преди 2 часа, bootlicker (Мазния) написа:

Ще те науча как да получаваш ключове за софтуери безплатно"

"Ще ти покажа как да си активираш ОС-ите безплатно"

"Ще ти покажа как да намираш ключове за Уиндоус безплатно"

Така си останахме само с приказките, и обещанията никога не се преведоха в деистивя. Както и да е...

Поне пет пъти,ти казах. @цър-вул и той. Личният ти ментор @petie1,се отказа на вторият-третият.

Имай предвид,че всички говорим малко или много,завоалирано.Все пак,е общо достъпно.

преди 2 часа, bootlicker (Мазния) написа:

Защо да няма безплатен обяд?

И защо да не може да ми бъде обяснено от някой, който го е правил и има опит и знание в тази сфреа?

Защото всеки щеше да разбира от всичко, а това е невъзможно. Като искаш свали си закона и чети. Сам ще разбереш.

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Защото всеки щеше да разбира от всичко, а това е невъзможно. Като искаш свали си закона и чети. Сам ще разбереш.

КЪъде да го намеря този специфичен закон? Да търся даден закон в законодателството, е като да търся игла в купа сено. Виж, приятел, аз просто не мога да изпълнявам такива функции... не мога да полагам интелектуален и мисловен труд, ако не се отнася за пари. Ако ми е гарантирана печалбата на делото, тогава моментално ще се впрегна и ще открия закона. Липсва ми мотивация. Може ли да ми помогнеш като ми посочиш конкретиня закон?

преди 5 минути, bootlicker (Мазния) написа:

КЪъде да го намеря този специфичен закон? Да търся даден закон в законодателството, е като да търся игла в купа сено. Виж, приятел, аз просто не мога да изпълнявам такива функции... не мога да полагам интелектуален и мисловен труд, ако не се отнася за пари. Ако ми е гарантирана печалбата на делото, тогава моментално ще се впрегна и ще открия закона. Липсва ми мотивация. Може ли да ми помогнеш като ми посочиш конкретиня закон?

https://lex.bg/laws/ldoc/2121542657

Ооооо кавала мазният се завърна да спами форума 

преди 7 часа, bootlicker (Мазния) написа:

И да ти обясним след 5 часа пак ще пуснеш същата тема :giggle1:

• Автор
преди 2 часа, The Rage написа:

Поне пет пъти,ти казах. @цър-вул и той. Личният ти ментор @petie1,се отказа на вторият-третият.

Имай предвид,че всички говорим малко или много,завоалирано.Все пак,е общо достъпно.

Кое сте ми казали? И да сте ми казали, аз може би не съм го видял. Никой не ми е казвал конкретно как се получават безплатни активационни ключове. Имам спомен, че някой ми каза, че безплатното активиране на Windows може да е безплатно и легално в същото време, тъй като Microsoft са оставили "задна врата". Каква е тази "задна врата", така и не ми беше обяснено. Само ми беше казано, че метода със "задната врата" е легален и не се води пиратска дейност, нарушаваща лицензи, авторски права, и други творения на "високия интелект".

Това за "задната врата" ми беше казано от @plamen_petrov_80, но в крайна сметка и самия той не можа да обясин какво точно има предвид.

преди 49 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Виж сега - ще ти обясня накратко процедурата, като пропусна "Доброволна делба на имот" - правил съм го и по двата начина. От сега да ти кажа, че при съдебната делба, никой не може да ти гарантира изхода на делата. Казвам делата, защото те са 2 - в най добрия случай. И второ - при съдебна делба, закона казва, че делото може да се заведе само от упълномощен адвокат. В общия случай, задължително се плащат предварително всички дължими Държавни такси. Хонорара на адвоката се уговаря в отделен договор м/у него и теб - обикновено, при загуба на делото в съда, се заплащат 50% от договорения хонорар.

Процесът по съдебна делба се урежда от чл. 341 – 355 от ГПК. Има две фази - допускане на делбата и извършване на делбата. В първото заседание се определят лицата, които имат качеството на съсобственици/сънаследници и всеки от тях може да възрази срещу размера на дяловете на останалите, против включване на някои от имотите в наследството и против качеството сънаследник на останалите лица в процеса.

След като се извърши експертно заключение на вещо лице за да се разпределят дяловете, Съдът съставя проект за разделителен протокол.В случай че някой от имотите е неподеляем и не може да бъде поставен в дяловете, Съдът постановява, той да бъде изнесен на публична продан, като страните в делбата имат право да участват в наддаването в публичната продан. И идва втората фаза (второ заседание), при което След като решението по разделителния протокол влезе в сила, Съдът призовава страните, които теглят жребий. Ако тегленето на жребий е невъзможно или много неудобно, Съдът може сам да разпредели наследствените имоти между страните.

Кои имоти подлежат или не подлежат на делба е друга бира. Всичко описано до тук е съпроводено с куп документи, като един от основните документи е Удостоверени за липса на задължения за имота - данъци, вода, ток и ипотеки т.н.

Ако един от заинтересованите лица се "опъва" - шанса съда да допусне делото е само един - но него няма да ти го кажа

преди 1 час, bootlicker (Мазния) написа:

Това за "задната врата" ми беше казано от @plamen_petrov_80, но в крайна сметка и самия той не можа да обясин какво точно има предвид.

Но ти казах, че мога нагледно да ти го покажа, нали?

Всъщност - няма нищо за печелене и губене. При съдебната делба идеята е страните да получат равни части от имуществото.
Подавате си искова молба в Районния съд по местоположение на,имота.
Присъствието на адвокати не е задължително, не е препоръчително.

За безплатни съвети - ползвай търсачката. Има много инфо.
преди 58 минути, jhoro написа:

Всъщност - няма нищо за печелене и губене. При съдебната делба идеята е страните да получат равни части от имуществото.
Подавате си искова молба в Районния съд по местоположение на,имота.
Присъствието на адвокати не е задължително, не е препоръчително.

За безплатни съвети - ползвай търсачката. Има много инфо.

Пич недей си показва знанията  няма да ти обърне внимание на поста .

• Автор
преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Но ти казах, че мога нагледно да ти го покажа, нали?

Каза го... ама не го показа.:(

преди 4 часа, NewRedDragon написа:

Виж сега - ще ти обясня накратко процедурата, като пропусна "Доброволна делба на имот" - правил съм го и по двата начина. От сега да ти кажа, че при съдебната делба, никой не може да ти гарантира изхода на делата. Казвам делата, защото те са 2 - в най добрия случай. И второ - при съдебна делба, закона казва, че делото може да се заведе само от упълномощен адвокат. В общия случай, задължително се плащат предварително всички дължими Държавни такси. Хонорара на адвоката се уговаря в отделен договор м/у него и теб - обикновено, при загуба на делото в съда, се заплащат 50% от договорения хонорар.

Процесът по съдебна делба се урежда от чл. 341 – 355 от ГПК. Има две фази - допускане на делбата и извършване на делбата. В първото заседание се определят лицата, които имат качеството на съсобственици/сънаследници и всеки от тях може да възрази срещу размера на дяловете на останалите, против включване на някои от имотите в наследството и против качеството сънаследник на останалите лица в процеса.

След като се извърши експертно заключение на вещо лице за да се разпределят дяловете, Съдът съставя проект за разделителен протокол.В случай че някой от имотите е неподеляем и не може да бъде поставен в дяловете, Съдът постановява, той да бъде изнесен на публична продан, като страните в делбата имат право да участват в наддаването в публичната продан. И идва втората фаза (второ заседание), при което След като решението по разделителния протокол влезе в сила, Съдът призовава страните, които теглят жребий. Ако тегленето на жребий е невъзможно или много неудобно, Съдът може сам да разпредели наследствените имоти между страните.

Кои имоти подлежат или не подлежат на делба е друга бира. Всичко описано до тук е съпроводено с куп документи, като един от основните документи е Удостоверени за липса на задължения за имота - данъци, вода, ток и ипотеки т.н.

Ако един от заинтересованите лица се "опъва" - шанса съда да допусне делото е само един - но него няма да ти го кажа

Ясно. Мерси за обяснението.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.