Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп за студент по графичен дизайн

Featured Replies

Здравейте,

Дъщеря ми е приета да учи графичен дизайн, и трябва да и купя подходяща машина. Предпочитана марка от мен е Dell, но не съм наясно каква конфигурация да избера. Моля за съвет, каква машина да и взема която да й върши работа докато се изучи.

Поздрави!

• Автор
преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Колко години ще учи?

Какъв е бюджета?

Там където ще учи, има ли и каква компютърна база?

Ще учи 4 години. Бюджет не съм определял все още, но гледам варират от 2 до 12 хиляди... Наясно съм, че с 1000 лева няма как да стане. Естествено не се заглеждам по тези дето са 12 хиляди...все пак е студент и ще и трябва да си върши проектите било то и по-бавно. Вероятно имат компютърна база, но ще и трябва персонален компютър- лаптоп.

Първо бих изчакал да започне, да види обстановката и да разбере до колко й трябва лаптоп към момента, след това другото е, че да вземеш лаптоп които да е актуален и здрав 4 години - божа работа - затова може да се почне с някакъв по-бюджетен вариант - 1500+ лв. като след 2 години може да вземе нещо по-добро. Логично е проектите да стават по-тежки във времето, а лаптопа по-силен и здрав няма да стане .. лаптоп за 12K - няма да го коментирам.

• Автор
преди 56 минути, plamen_petrov_80 написа:

Първо бих изчакал да започне, да види обстановката и да разбере до колко й трябва лаптоп към момента, след това другото е, че да вземеш лаптоп които да е актуален и здрав 4 години - божа работа - затова може да се почне с някакъв по-бюджетен вариант - 1500+ лв. като след 2 години може да вземе нещо по-добро. Логично е проектите да стават по-тежки във времето, а лаптопа по-силен и здрав няма да стане .. лаптоп за 12K - няма да го коментирам.

Лаптопа ще го поръчам през немска фирма за която работя от дълго време. Всички машини са Dell и са с 3 години гаранция с опция тя да бъде удължена. Цената ще е по-изгодна от тези в България. За това не съм дал бюджет, а исках препоръка относно модел...

преди 27 минути, stoy@n написа:

Лаптопа ще го поръчам през немска фирма за която работя от дълго време. Всички машини са Dell и са с 3 години гаранция с опция тя да бъде удължена. Цената ще е по-изгодна от тези в България. За това не съм дал бюджет, а исках препоръка относно модел...

Погледнете Dell Precision 7760 тогава !

Не знам с какъв софтуер ще се налага да работи, но ....графичен дизайн, предполага поне Photoshop, Illiustrator/CorelDraw.... Имайки в предвид лакомията за RAM на всичкото Adobe - абсолютния минимум е 16 GB. Дискретната видео карта също е задулжителна, защото може да се наложи да се работи с софтуер от рода на AfterEffects/3DMax и подобни. Матрица - минимум 15,6 инча, макар че на такъв размер си е мъка. Естествено SSD (512 ГБ мисля е достатъчно).

На вида на самата матрица естествено Full HD (1920 x 1080) IPS, макар дълбоко да се съмнявам, че монитор на лаптоп д може да се калибрира като един специализиран за целта монитор. 

От това, оето гледам, може би нещо от G15 5515 серията на Dell

Ако ще използва лаптопа, и стационарно е хубаво да вземе един външен IPS монитор (27 инч или по голям) за по лесна работа.

• Автор

Благодаря за насоките и разясненията! Така бих се ориентирал по-лесно :wors:

преди 2 минути, Mr. ?? написа:

Ако ще използва лаптопа, и стационарно е хубаво да вземе един външен IPS монитор (27 инч или по голям) за по лесна работа.

За монитор ще мисля догодина ...както колегата по-горе е обяснил, че дисплея на лаптопа трудно ще се справи, но като за начало мисля да кара без допълнителен.

преди 6 минути, stoy@n написа:

Благодаря за насоките и разясненията! Така бих се ориентирал по-лесно :wors:

За монитор ще мисля догодина ...както колегата по-горе е обяснил, че дисплея на лаптопа трудно ще се справи, но като за начало мисля да кара без допълнителен.

Да, може би по добре да се ориентирате за какво точно ще се ползва. Имайте в предвид, че тези монитори не са също евтини. Ако бюджета ви позволява, предложението на колегата за Precision серията е по-добро. Моето е по бюджетно, но от време на време работя на подобна машина (лаптоп) и нямам особени проблеми, дори с доста обемисти файлове

Некво дежавю ми се явява, туй да не е темата за Благоевград? Сещам се, че щях да звъня в Американския университет... После темата се разсъхна, както всички теми с хвалби.

Та ако е същото - да звънна?

да зарязва ученето и вместо лаптоп и купи 24 декара земеделска земя

ТВА Е  БЪДЕЩЕТО

сиренето е 20 лв килото  имитацията 

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1s149009880572412&slink=82mjos&f1=1

преди 59 минути, Banesc написа:

ТВА Е  БЪДЕЩЕТО

Ами без лаптоп как ще обработва виртуалната земеделска земя? Нали си спеСиалист, информирай човека.

• Автор
преди 1 час, JKirilov написа:

Некво дежавю ми се явява, туй да не е темата за Благоевград? Сещам се, че щях да звъня в Американския университет... После темата се разсъхна, както всички теми с хвалби.

Та ако е същото - да звънна?

Не, не е тази тема.

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Да, може би по добре да се ориентирате за какво точно ще се ползва. Имайте в предвид, че тези монитори не са също евтини. Ако бюджета ви позволява, предложението на колегата за Precision серията е по-добро. Моето е по бюджетно, но от време на време работя на подобна машина (лаптоп) и нямам особени проблеми, дори с доста обемисти файлове

И аз се загледах в Precision серията и ще попитам колегите за оферта

преди 1 час, Banesc написа:

ТВА Е  БЪДЕЩЕТО

сиренето е 20 лв килото  имитацията 

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1s149009880572412&slink=82mjos&f1=1

И за това се иска учене :wink12: Даже да стане чобанин/ка и там трябва да има някакви познания...

Проста работа, ама не е за прости хора! :computer2:

преди 1 час, stoy@n написа:

И за това се иска учене :wink12: Даже да стане чобанин/ка и там трябва да има някакви познания...

да стане първо чобанка след това айти

ако  не стане чобанка

да бачка за някой

• Автор
преди 28 минути, Banesc написа:

да стане първо чобанка след това айти

ако  не стане чобанка

да бачка за някой

Викаш да не се харча....:speak:

преди 8 минути, stoy@n написа:

Викаш да не се харча....:speak:

Пари се наливат в техника - говоря за графичния дизайн - когато почне да има някаква възвращаемост. Това обикновено става след 5-8 години реална работа - реални проекти. За да можеш да монетизираш времето, отделено за даден проект. Имам чувството, че тук има нещо сбъркано, като се говори за графичен дизайн.....

• Автор
преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Пари се наливат в техника - говоря за графичния дизайн - когато почне да има някаква възвращаемост. Това обикновено става след 5-8 години реална работа - реални проекти. За да можеш да монетизираш времето, отделено за даден проект. Имам чувството, че тук има нещо сбъркано, като се говори за графичен дизайн.....

До сега е работила на офис серия лаптоп и естествено програмите които тя използва вървят тегаво, да не кажа, че нчкои въобще не вървят. Естествено, че няма да и взема последен модел, но нали все пак с нещо трябва да работи и от някъде трябва да започне....

преди 16 минути, JKirilov написа:

Недей!

Но дори да

Все пак кой е университетът.

Кандидаства в четири и е приета в три, но все още не е решила къде ще отиде.

преди 4 минути, stoy@n написа:

До сега е работила на офис серия лаптоп и естествено програмите които тя използва вървят тегаво, да не кажа, че нчкои въобще не вървят. Естествено, че няма да и взема последен модел, но нали все пак с нещо трябва да работи и от някъде трябва да започне....

Да така е! Много добре ви разбирам. Все пак се оказва, че има някакво инфо за "програмите" с които се работи. Ако споделите, може и да сме по конкретни , защото в случая в пълна сила важи сенетнцията на Мечо Пух - "колкото повече-толкова повече" :) Ама все пак не е необходим танк, за да стреляме по врабче, нали? Аз искам да кажа, че реално в тази сфера, пари се наливат в десктоп машина/и - таова дето ще ти вади хляба....

преди 29 минути, stoy@n написа:

Кандидаства в четири и е приета в три, но все още не е решила къде ще отиде.

До на есен ще се разберем. ;)

И нито един от трите не е американски?

• Автор
преди 22 минути, NewRedDragon написа:

Да така е! Много добре ви разбирам. Все пак се оказва, че има някакво инфо за "програмите" с които се работи. Ако споделите, може и да сме по конкретни , защото в случая в пълна сила важи сенетнцията на Мечо Пух - "колкото повече-толкова повече" :) Ама все пак не е необходим танк, за да стреляме по врабче, нали? Аз искам да кажа, че реално в тази сфера, пари се наливат в десктоп машина/и - таова дето ще ти вади хляба....

Ползвала е Photoshop, Coreldraw, Blender....за тези се сещам, но не знам в университета с какво ще работят

преди 2 минути, JKirilov написа:

До на есен ще се разберем. ;)

И нито един от трите не е американски?

Не, европейски са

преди 25 минути, stoy@n написа:

Ползвала е Photoshop

И аз съм го ползвал и преди, ползвам от време на време и сега, а според мнението тук моя лаптоп отдавна не би трябвало да работи ...

Така, че от ползване до ползване и от Photoshop до Photoshop ... балкан разлика.

• Автор
преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

И аз съм го ползвал и преди, ползвам от време на време и сега, а според мнението тук моя лаптоп отдавна не би трябвало да работи ...

Така, че от ползване до ползване и от Photoshop до Photoshop ... балкан разлика.

Не познавам програмата в детайли.Не съм експерт!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.