Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чип за дъно

Featured Replies

Здравейте , имам проблем с дънната платка и търся чип :

Renesas
20657
1M152D3

Случайно някой да може да ми каже от къде мога да си купя/поръчам такива чипове ?

viber_изображение_2022-06-01_16-09-33-803.jpg

Това снимка на печка ли е или на хладилник? От нея ползата е нулева.
Прилича на този драйвър, нооо:
https://www.renesas.com/us/en/document/dst/r2j20657cnp-datasheet?language=en&r=1341646

Здравейте, искам да попитам тоя модел компютър, има ли оптичен аудио изход spdif out,мерси предварително!https://www.emag.bg/nastolen-kompjutyr-gefors-gaming-g8-quadcorer-ryzen3-1200-3-40ghz-turbo-8gb-ram-ddr4-500gb-hdd-video-2gb-ddr5-komplekt-klaviatura-mishka-gfsg-8gb-1tb-vga2gb-rw/pd/DX8J4SBBM/

преди 2 часа, qnkogundito написа:

Здравейте, искам да попитам тоя модел компютър, има ли оптичен аудио изход spdif out,мерси предварително!https://www.emag.bg/nastolen-kompjutyr-gefors-gaming-g8-quadcorer-ryzen3-1200-3-40ghz-turbo-8gb-ram-ddr4-500gb-hdd-video-2gb-ddr5-komplekt-klaviatura-mishka-gfsg-8gb-1tb-vga2gb-rw/pd/DX8J4SBBM/

Дъното има 10-тина разновидности. Само А320М ако е, НЕ.

преди 4 часа, chuekit написа:

Здравейте , имам проблем с дънната платка и търся чип :

И кой постави диагнозата, че там е проблема?

... и дали втора ръка работещо дъно няма да е по-доброто решение, вместо работата по възстановяване на това ?!

• Автор

Здравейте отново,

Диагнозата е поставена от сервиз , добър електричар с който работя отдавна.

Дънната платка е Intel-ска модел :  INTEL DESKTOP BOARD DZ77SL50K

• Автор

UP , а нещо за моя проблем ? Някой с идея от къде мога да го купя ?

преди 13 часа, JKirilov написа:

Да попитам Гунди, защо напоследък всички искат да има

Домашното ми кино е с такъв вход,та затова 

преди 11 минути, qnkogundito написа:

Домашното ми кино е с такъв вход,та затова 

Понеже не сте дал модела на дъното, затова не ви е отговорено. Можете да ползвате външна карта през USB порт от този модел, които не са скъпи. Това е само едно предложение

Има и такива, които са за PCI слот , който вие имате на дъното си. Ето модел за външна карта:

https://www.jarcomputers.com/Estillo-USB-71-Channel-Audio-Box_prod_SBESTILLOSB71USBSPDIF.html

преди 10 минути, qnkogundito написа:

Мерси за инфото 

Ако машината ти е настолна, препоръчвам ти  картата да е в кутията на компа, за да си спестиш всевъзможните кабели влизащи и излизащи и от нея. Ще ти е по удобно.Разликите в цените и качеството са незначителни.

Ето ти пример: 

SD-PEX63081PT01.jpg

на 6.06.2022 г. в 15:32, Kolev72 написа:

Понеже не сте дал модела на дъното, затова не ви е отговорено. Можете да ползвате външна карта през USB порт от този модел, които не са скъпи. Това е само едно предложение

Има и такива, които са за PCI слот , който вие имате на дъното си. Ето модел за външна карта:

https://www.jarcomputers.com/Estillo-USB-71-Channel-Audio-Box_prod_SBESTILLOSB71USBSPDIF.html

на 7.06.2022 г. в 1:39, JKirilov написа:

А то няма HDMI входове? ОК, но с оптиката ще има няккои проблеми с ред формати!

Здравейте, взех си компа който си бях поръчал, но там където би трябвало да има аудио изходи, има някаква черна кутийка ,която не мога да махна, ако изобщо е това,и друг въпрос  единия Hdmi изход също е с гумиран отвор,който не  може да се махне...Някой компетентен да сподели, че много не съм наясно, прилагам и снимка отзад на компа!

20220608_195734.jpg

преди 3 минути, qnkogundito написа:

Здравейте, взех си компа който си бях поръчал, но там където би трябвало да има аудио изходи, има някаква черна кутийка ,която не мога да махна, ако изобщо е това,и друг въпрос  единия Hdmi изход също е с гумиран отвор,който не  може да се махне...Някой компетентен да сподели, че много не съм наясно, прилагам и снимка отзад на компа!

20220608_195734.jpg

Това някаква машина втора употреба ли е? Марка, модел?

преди 19 минути, baitexpo написа:

Това някаква машина втора употреба ли е? Марка, модел?

Screenshot_20220608-203817_Chrome.jpg

преди 1 час, qnkogundito написа:

20220608_195734.jpg

Под голямата капачка е антената на уайърлеса. Аудиоизхода ти е комбиниран - зеления горе.

Затапените VGA и HDMI за изходи на дъното, предполагам че процесора ти няма вградено видео и затова са така.

Можеш да разгледаш User Manual 

преди 16 минути, baitexpo написа:

Затапените VGA и HDMI за изходи на дъното, предполагам че процесора ти няма вградено видео и затова са така.

Можеш да разгледаш User Manual 

Точно обратното е процесора е с вградена видеокарта. Но, машината идва с външна, което е малко странно..

Производителя умишлено, затапва видео изходите от дъното. За, да не се обърка "обикновения " потребител и да свърже там монитора.

Често, срещано явление при марковите и готовите конфигурации

преди 11 часа, Mr. ?? написа:

Точно обратното е процесора е с вградена видеокарта. Но, машината идва с външна, което е малко странно..

Производителя умишлено, затапва видео изходите от дъното. За, да не се обърка "обикновения " потребител и да свърже там монитора.

Често, срещано явление при марковите и готовите конфигурации

Доста здраво е затапен тоя Hdmi изход, не мога да я махна тая гумичка...

преди 2 часа, qnkogundito написа:

Доста здраво е затапен тоя Hdmi изход, не мога да я махна тая гумичка...

Гумичката на HDMI porta, се маха много лесно, само да знаеш как да я натиснеш от една, от късите страни. 

Ето ти подробно видео за цялостната процедура по монтажа в кутията. Обърни внимание как я маха техника още от самото начало на клипа, след като извади компютъра от опаковката.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.