Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

IA за търсене на снимки

Featured Replies

Здравейте, 

Търся пгорама която да прави следното нещо:
Имам една папка със снимки и когато пусна някоя снимка в търсачката да търси подобни в програмата. Нещо подобно на google search photo 

• Автор
преди 13 часа, grizly написа:

Аз използвам тази и съм доволен от нея много: https://www.duplicate-finder.com/photo.html

Пробвах програмата, но не е това, което търся. Тази програма не търси сходни снимки, а търси дублирани снимки, като ги лови по размер,формат и резолюция.

Аз по скоро търся нещо, което да работи на принципа на търснето на снимки в google. 
Примерно:

Имам папка с 1452бр. снимки на обувки(като всичките са снимани по един и същ начин -позиция, фон и т.н.). Получавам нов модел обувки, снимам го с телефона по същия начин и пускам в съответната програма с цел намирането на модела в съответната папка. 

преди 1 час, ИвайлоМаринов написа:

...Тази програма не търси сходни снимки, а търси дублирани снимки, като ги лови по размер,формат и резолюция...

И какво означава - "сходни" ?

• Автор
преди 1 час, killchain написа:

imgSeek уж прави нещо такова. Не съм я пробвал лично.

Източник: https://photo.stackexchange.com/questions/14094/is-there-a-free-visual-similarity-image-local-hard-drive-search

Добре разгледах предложената програма, както и почти всички от поста, но за съжаление работят малко първобитно. Не работят с по- голяма чуствителност, като търсачката на Google примерно. 

Замислих се ако използвам Google photo дали бих могъл да използвам функцията им за търсене? Търсих инфо из нета, но не успях да намеря нищо.

преди 37 минути, ИвайлоМаринов написа:

Добре разгледах предложената програма, както и почти всички от поста, но за съжаление работят малко първобитно. Не работят с по- голяма чуствителност, като търсачката на Google примерно. 

Замислих се ако използвам Google photo дали бих могъл да използвам функцията им за търсене? Търсих инфо из нета, но не успях да намеря нищо.

Хорейшио.

Най-добре ще ти свърши работа нещо базирано на OpenCV с тренирана мрежа за обувки. и като дадеш твоята да ти покаже и подреди по процент сходство. Или може направо да използваш Yolo v3 v4 или v5. Няма нужда от програмиране и мисля че имат готов трениран модел за обувки по принцип.

Или някой готов модел като този

Иначе трябва да се напишат няколко реда код и да се врътне една тренировка с твоите 1400 снимки.

Не е ракетно инженерство ,но трябва някой с малко познания на Питон примерно да ти напише 20-30 реда код.

Това ако искаш максимално да изпълнява условията ти.

Най-вероятно ти трябва с комерсиална цел, така че би могъл да отделиш и някой лев за някой любител програмист.

Или някой такъв туториал и copy-paste стъпка по стъпка.

• Автор
на 4.06.2022 г. в 10:42, Tommygun написа:

Най-добре ще ти свърши работа нещо базирано на OpenCV с тренирана мрежа за обувки. и като дадеш твоята да ти покаже и подреди по процент сходство. Или може направо да използваш Yolo v3 v4 или v5. Няма нужда от програмиране и мисля че имат готов трениран модел за обувки по принцип.

Или някой готов модел като този

Иначе трябва да се напишат няколко реда код и да се врътне една тренировка с твоите 1400 снимки.

Не е ракетно инженерство ,но трябва някой с малко познания на Питон примерно да ти напише 20-30 реда код.

Това ако искаш максимално да изпълнява условията ти.

Най-вероятно ти трябва с комерсиална цел, така че би могъл да отделиш и някой лев за някой любител програмист.

Или някой такъв туториал и copy-paste стъпка по стъпка.

Благодаря Ви :)) Ще се косултирам с програмист, който пише Python, ще видим какво ще стане.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.