Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проект ,,Зелена Енергия,,

Гост

Препоръчан отговор

Привет форум,

Знам, че има тук образовани и културни чиляци и за това пускам темата тук за съвети и мнения.

Чух от приятели, че мога срещу 200 000 евро да купя парче земя и с готов проект да си поръчам до ключ да построят 60 киловатова зелена мини електроцентрала, с която да произвеждам зелена енергия и да я продавам на местното енерго-разпределително дружество. Като доходите са калкулирани в порядъка на 8000 лв месечно. Ако има някой запознат с тия неща, нека да даде мнение по въпроса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Христофор_първи написа:

Привет форум,

Знам, че има тук образовани и културни чиляци и за това пускам темата тук за съвети и мнения.

Чух от приятели, че мога срещу 200 000 евро да купя парче земя и с готов проект да си поръчам до ключ да построят 60 киловатова зелена мини електроцентрала, с която да произвеждам зелена енергия и да я продавам на местното енерго-разпределително дружество. Като доходите са калкулирани в порядъка на 8000 лв месечно. Ако има някой запознат с тия неща, нека да даде мнение по въпроса.

Няма да ти стигнат 200 000 евро за 60 киловата!

Имаше Корейска фирма производител на слънчеви панели която продаваше на по-ниски цени. Те направо строяха централи в БГ, но качеството на панелите им е лошо и постоянно горят диодите. Те се сменят но всичко това е свързано със средства и май си продадоха централите и избягаха.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам човек, който продава електроенергия на ЧЕЗ чрез слънчеви панели, но не в такива размери. Има фирма за соларни панели, ако искаш мога да те свържа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, plmen88 написа:

Имам човек, който продава електроенергия на ЧЕЗ чрез слънчеви панели, но не в такива размери. Има фирма за соларни панели, ако искаш мога да те свържа.

Значи се е минал, в България ЧЕЗ вече нема, остана само ЧЗВто...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е ирония твоето. Продава на новата фирма Електрохолд.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Може ли да посочиш корейската фирма :lol6:

Мога да ти посоча две от централите които направиха със техни панели! Не съм сигурен но май ги продадоха. Познавам хората които работят на тези централи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, plmen88 написа:

Ами....как д ти кажа - на ясно съм! Дори  и на караваната съм така (не, че бутам ГН)

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

Познавам хората които работят на тези централи.

Ми... да работят хората.... Аз не търся държавата ви да ми плаща. Ако може, АЗ да не платя на държавт ви - за мен е ОК

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, plmen88 написа:

Дай ми кординати на лични.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Съз "Зелената" енергия....ще видите парички.... ама някога! Тоест - забравете.

Коньо, ти не четеш ли?

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

хората които работят на тези централи

Нали имат заплати, транспорт, храна, а ако сложим и осигуровките отиват на минус работите...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Христофор_първи написа:

Ако има някой запознат с тия неща, нека да даде мнение по въпроса.

И си готов да минеш "пътя" от 5 години? Мога, но не ще ти дам телефона на човек минал по този път и определено 200 000 не ще ти стигнат. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Христофор_първи написа:

Привет форум,

Първо никой няма да ти отпусне толкоз пари и второ предполагам, че може да смяташ. Първите 5 години просто ще трябва да връщаш заем и инвестиции и евентуално след това ще имаш някаква печалба.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Първо никой няма да ти отпусне толкоз пари и второ предполагам, че може да смяташ. Първите 5 години просто ще трябва да връщаш заем и инвестиции и евентуално след това ще имаш някаква печалба.

Не можеш го уплаши,с 200к.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, The Rage написа:

Не можеш го уплаши,с 200к.

Аз го карам да направи една елементарна сметка. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Те са му джобни.Две ку*ви и един бургер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Тука 200 000 евро е една селска къща. И вноската по заема няма да е повече от 2000 евро на месец. Информацията ми е, че една 60 киловатова ще генерира около 8000 лева печалба месечно, като извадиш 4000 лв остават 4000 лв чисто.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Христофор_първи написа:

Тука 200 000 евро е една селска къща. И вноската по заема няма да е повече от 2000 евро на месец. Информацията ми е, че една 60 киловатова ще генерира около 8000 лева печалба месечно, като извадиш 4000 лв остават 4000 лв чисто.

На теория е така, но на практика е друго. Освен това 4000 лева на месец си е сериозна сума за връщане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, Емил Костов написа:

На теория е така, но на практика е друго. Освен това 4000 лева на месец си е сериозна сума за връщане.

Мен това ме интересува да ли някой има преки наблюдения върху тия проекти. Защото да на теория взимам парче земя на село, обаждам се на фирмата, давам капарото, строят централата до ключ, от енергото зачисляват партидата. И приложението в телефона почва да ми цъка. На края на месеца от енергото директно превеждат 4 на банката и 4 в мойта сметка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...