Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Машина за газиране на вода

Featured Replies

Здравейте! Решила съм да си купя машина за газиране на вода в домашни условия и се чудех някой има ли опит с подобни уреди? Нагледала съм се на машината Gaziro, защото ми се струва най-изгодна и с по-лесна поддръжка. Ще очаквам мнения!

преди 13 минути, iva.dimitrova написа:

Здравейте! Решила съм да си купя машина за газиране на вода в домашни условия и се чудех някой има ли опит с подобни уреди? Нагледала съм се на машината Gaziro, защото ми се струва най-изгодна и с по-лесна поддръжка. Ще очаквам мнения!

Имаме вкъщи, но не върши работа. А и газиранара вода, когато се купува от магазина излиза по-евтино, от патроните за въглеродния двуокис.

Иначе има машини за дома що годе се доближава до купената вода. 

• Автор
преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Имаме вкъщи, но не върши работа. А и газиранара вода, когато се купува от магазина излиза по-евтино, от патроните за въглеродния двуокис.

Не съм съгласна, че излиза по-евтино. Нали все пак от 1 патрон се газират над 60 литра вода, което излиза много по-икономично от купуване на същото количество вече газирана от магазина.

преди 44 минути, iva.dimitrova написа:

Не съм съгласна, че излиза по-евтино. Нали все пак от 1 патрон се газират над 60 литра вода, което излиза много по-икономично от купуване на същото количество вече газирана от магазина.

Аз говоря за Берлин. Не знам, какви са цените в България.

преди 1 час, iva.dimitrova написа:

Дали?

цена на машината с патрона 129лв.

цена на бутилка 2л. газирана вода 1,49лв.

30 бутилки х 2л = 60л

30 бутилки х 1,49лв. = 44,70лв.

Тоест излиза почти 3 пъти по-скъпо.

https://gaziro.com/bg/

https://bulmag.org/bg/product/detail/voda_derbi_gazirana_2l-704-109.html

преди 11 минути, M.Николов написа:

Дали?

30 бутилки х 2л = 60л

Тук мога да намеря газирана вода за 10 цента, добре да е 20 цента за литър газирана вода. Аз си взимам от 50 цента за литър. По принцип. Средна цена.

Патронът за въглеродния двуокис е към 30 евро. За 60 литра.

https://www.mediamarkt.de/de/product/_sodastream-reserve-co2-zylinder-2712255.html

преди 6 минути, M.Николов написа:

То и България има и по-евтина, но нарочно не съм я посочил.

Ето избирай си:

https://bulmag.org/bg/product/gazirana_voda-109

Единственото предимство на такава машина, е че не мъкнеш с килограми касите. Транспортът. Другото е като ти потрябва за баница, имаш си под ръка. Вместо да скокнеш в магазина. Ако те мързи. Или друга причина. 😀

Въпрос - каква вода ще газирате? Тази от чешмата ли? В повечето случаи вече става само за миене.  Едно време имаше едни унгарски сифони с патрон за 1,5 литра. Другата вода вече е с пари и съответното мъкнене.

Аз си купувам газирана от кауфбакалията. Сега я вдигнаха на 0,89 за 2,5 литра. Преди беше 0,54. От всичките видове на пазара именно този сорт ми допада вкусово. Простата вода я продават за повече. Уж минерална / трапезна.

И аз точно за това си мислех, то хубаво, че балона за 60 литра е 14 лева, ама с него да газираш чешмянка е безсмислено, а да купуваш бутилирана вода и да я газираш много не излиза сметката.

преди 4 минути, ined написа:

И аз точно за това си мислех, то хубаво, че балона за 60 литра е 14 лева, ама с него да газираш чешмянка е безсмислено, а да купуваш бутилирана вода и да я газираш много не излиза сметката.

А на чешмяната какво ѝ има? То зависи и от кой язовир ти я доставят, ама в някои случаи е много добра (аз такава си пия от години; бутилирана много рядко).

Кой както се уредил, някои може и да пият хубава вода, ама други плащат скъпо за вода дето не става за пиене.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 7.06.2022 г. в 12:47, M.Николов написа:

Дали?

30 бутилки х 2л = 60л

Първоначалната цена за закупуване на всеки уред е малко по-голяма инвестиция, нормално е :) Аз имам предвид, че веднъж вече закупил такъв тип машина, останалото е много изгодно. Тези изчисления за 30 бутилки = 44,70 може и да са верни (въпреки че такава цена на бутилка вода не съм виждала отдавна в магазините). Обаче, при замяна на празен за пълен цилиндър от Gaziro, цената му е само 14,00 лв за 60 литра. 

Между 45 лв и 14 лв разликата не е никак малка. :)

преди 6 часа, iva.dimitrova написа:

Тези изчисления за 30 бутилки = 44,70 може и да са верни (въпреки че такава цена на бутилка вода не съм виждала отдавна в магазините). Обаче, при замяна на празен за пълен цилиндър от Gaziro, цената му е само 14,00 лв за 60 литра. 

Забравяш за всякакви газиримо, мазиримо и прочее простотии.

Купуваш си бутилка за C02 има достатъчно видове, според нуждата.Купува се редуцир-вентил.

Купува се стар сифон за газиране на вода с патрони.В продавалника ги има бол.

Вземаш един употребен патрон отиваш при някой хл.техник да пробие патрона и да ти запои със сребърен припой парче капилярна тръба(30-40см) а другия край на капилярната тръба се запоява към щуцера на редуцир вентила.

Пълниш си бутилката и си газираш вода колкото ти душа сака.Ако бутилката е 12кг обикновено едно заведение работи поне 3месеца с едно зареждане на бутилката.Забравил съм  колко вода ми бяха казали, че се газира.По смътни споменик към 5 тона. 

Професионалните машини са така устроени, но просто имат съд за газиране и сравнително мощна хладилна машина, която бързо охлажда водата.

Газирането се извършва при температура на водата 4*.Това е точката при която водата има най-висока плътност.

И нещо любопитно.Ледът има по-малка плътност и затова плува на повърхността.

Единствено при водата от всички вещества в природата се наблюдава това свойство.

От два месеца ползвам машината на Газиро. Към нея си взех и от техните сокови концентрати + още 2 цилиндъра с газ. Доволен съм. В горните махали на Русе пием много чиста вода, а пък газиран домашен сок от бъз в тая жега си е направо ... мехлем. Машината заема малко място и е мобилна. Ако щеш и на къмпинг може да си я вземеш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.