Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видeо картата ми не работи на пълен капацитет

Featured Replies

Здравеите  имам следния проблем играя pubg  от както си преинсталирах компа играта ми върви с 60 70 фпс и пада до 40 преди това играех с 120 130 фпс процесора е intel i5 4690 видио карта GTX 970 4GB знам че е слаб  но за тази игра ми стигаше проблема е че видио картата работи на 35 40 процента а процесора се товари до 100 постояно знам че може  процесора да спъва видио картата но да ми пада такъв фпс не е имало пък и видио картата държи 50 55 градуса а преди се товарише до 70 76 процесора подържа 45 55 ако нещо повече ви трябва напишете 

Не си написал инфо цялата конфигурация която използваш, както и  резолюция на която играеш ..

Опитай се, да свалиш настройките на medium /средни и тествай тогава.

Драйверите на видеокартата също имат значение. Колкото е по нов драйвера на nVidia (за старите карти) допълнително "сваля"  fps-a.

От картинката се вижда, че процесора не се товари на 100%. Затвори излишните неща, които товарят процесора и пробвай само с играта как ще е. Виждам discord и chrome, които заемат общо около 20% от процесора. Това system може и да е някой сървис на windows update.

• Автор

значи когато си пусна дискорда щот говорим нищо друго нямам пуснато а защо не е на 100 процента ли защо то съм в лобито като пусна играта да играя тогава стои постояно до 100 процента

и защо видио картата не работи на пълен капацитет като съм в игра работи до 40 50 процента като съм в лобито работи до 60 70

Ами добре, аз какво да направя? Направи това, което ти казах и ако няма промяна - търси нов процесор. Вече 4 ядра и то на стар процесор не са достатъчни за игри. Преди колко време преинсталира ОС? Може да са пуснали някой ъпдейт за играта и от тогава да товари повече процесор. Може и там, където го виждаш много натоварен, да се събират много неща и да не смогва с изчисленията. 

• Автор

преди 4 5 дена нямах проблем сега имам явно ще го реша сам

а това с драивъра сега съм с наи новия не знам дали да му сложа по стар просто видио картата не иска да работи по добре това е проблема а ти съвсем друго гледаш

преди 1 час, Mr. ?? написа:

Драйверите на видеокартата също имат значение. Колкото е по нов драйвера на nVidia (за старите карти) допълнително "сваля"  fps-a.

Вече има и друг проблем. С новия драйвер nVidia връщат защитата за LHR... Голяма идиотия, защото имат излишък от неразпродадени карти, а след няколко месеца идват RTX 4xxx (които може и да не пуснат ако имат залежали количества карти) и сами се прострелват в крака. Преди беше ок, за да има карти и за геймърите, но сега количества има, интереса към криптото сякаш намалява и идва ново поколение... Е за какво им е тогава да си скопяват собствените карти.? За да не може някой геймър да покопа малко да си си изплати част от парите от безумно скъпите карти. Само това ще направят. Ще ударят геймърите (за които уж ги е грижа), а не копачите. А и факта, че те предлагат на сайта си и старата версия на драйвера още повече ще позволи да се заобиколи тази тяхна гениална идея. Сега вместо хората да качват последната версия трябва да избират вместо производителност в новите игри и копане...трябва да се спрат на едно от двете. Пълно безумие.

Върни стария драйвер, с който си бил преди да преинсталираш уина. Но го инсталирай на чисто, че не знаеш какво може да остане от новия, което да пречи по същия начин и на стария. 

Проблема не е във видеокарта или драйвер. Казах ти за пробата да спреш процесите, които товарят процесора и да видиш дали ще е от тях. Влез и в настройката на windows update, и виж не се инсталира някой windows update в момента, щом скоро си преинсталирал. След като не правиш каквото ти се предлага, оправяй се сам, само не разбирам защо пишеш и искаш помощ?!?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.