Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталиране на Windows всички файлове ли заменя или преинсталация е само частична?

Featured Replies

Разрешен от nikssi

преди 12 минути, FatMan9 написа:

Според първия ти пример, преинсталацията през настройките не премахва всичко. Според втория ти пример, само преинсталацията от външен носител премахва всичко. Не съм съгласен с това, което казваш.

Виж следните две опции:

uploaded image

Когато избера втората опция, извършва се пълна преинсталация и няма Windows.old папка. Сваля се .ISO файла, и след това, Resetting отнема няколко часа, и чак тогава се появява SETUP, изпълнителния файл на Windows 10, където въвеждам активационния ключ, избирам настройки, и т.н...

При зануляването и форматирането, този прозорец отнема около 4-5 часа да достигне 100%:

Acer Nitro5 Reset Process got stuck at 43% — Acer Community

(Снимката е от раздела "Images" на Google Search.)

Това не е ли пълно изтриване на всичката информация, форматиране, и преинсталиране? Ако да, не е ли това преинсталация от нулата, започване на чисто, както описва втория ти пример?

В момента,трима човека се смеят с глас...И искат да ти напишат,онази думичка...С многото ееее.Едвам се докопах до телефона.

Съвсем искрен съвет-Престани да използваш ресет,за щяло и нещяло.

Има флашки,има Media Create tool...

Вчера съм преинсталирал два компа.Отне ми,около 20 монути.К'ви пет часа,к'ви пет лева.

• Автор
преди 22 минути, The Rage написа:

Има флашки,има Media Create tool...

Това не се ли прави когато диска е празен и няма инсталирана операционна система? И защо да използвам външен носител за преинсталация, след като метода който използвам може да извърши пълна преинсталация с форматиране и изтриване на всичката предишна информация, след което наново и на чисто да инсталира Windows 10?

току-що, FatMan9 написа:

Това не се ли прави когато диска е празен и няма инсталирана операционна система? И защо да използвам външен носител за преинсталация, след като метода който използвам може да извърши пълна преинсталация с форматиране и изтриване на всичката предишна информация, след което наново и на чисто да инсталира Windows 10?

Може...НО,НЕ,ПРЕЗ РЕСЕТ.

• Автор
преди 9 минути, The Rage написа:

Може...НО,НЕ,ПРЕЗ РЕСЕТ.

Нали точно това казах, че правя. Нали показах снимката, която показва процеса по преинсталация с reset, зануляване на всичката информация, форматиране, и преинсталиране.

Нали "ресет" е втората опция:

uploaded image

Което води до ето това:

Което представлява процеса по премахване на всичката информация, форматиране, и преинсталиране?

Защо казваш, че не го правя правилно, след като го правя правилно?

преди 33 минути, FatMan9 написа:

Нали точно това казах, че правя. Нали показах снимката, която показва процеса по преинсталация с reset, зануляване на всичката информация, форматиране, и преинсталиране.

Нали "ресет" е втората опция:

uploaded image

Което води до ето това:

Което представлява процеса по премахване на всичката информация, форматиране, и преинсталиране?

Защо казваш, че не го правя правилно, след като го правя правилно?

Досега,не съм видял,да правиш нещо правилно.Но,щом си решил...Ю аре дъ мен.

преди 12 часа, FatMan9 написа:

И другия въпрос, който по-късно попитах е ето този:

Разликата е,че едната боза ти я избира "някоя умна главица" (поддържаща облака) , а другата е,че бозичката си я избираш ти!

Схвана ли,или не?! ;)

П.С.
Явно си мислиш,че чрез "умната глава" поддържаща облака,ще инсталираш някакъв "магически Уиндоус" 🪄,забрави няма такива Уиндоуси! :laughing4:

П.С. 2
Все на 30% ще си остане Уиндоуса,продължавай в същото темпо,чакай да се инсталира... може и да стане някоя магия...

• Автор
преди 16 часа, The Rage написа:

Досега,не съм видял,да правиш нещо правилно.Но,щом си решил...Ю аре дъ мен.

Ще обясниш ли къде греша?

преди 9 минути, FatMan9 написа:

Че си се заел с тема кат компютрите дет ти е пълна мъгла Мазньо... Или сега беше Джаба Хътянина?:biggrin:

преди 9 минути, FatMan9 написа:

Грешката ти е че не си направиш една флашка ,и да си инсталираш каквато система искаш.Не да се занимаваш с облаци.Колко пъти искаш да ти го казват?

преди 2 часа, FatMan9 написа:

1-Не.

2-Не искам.

3-Дори и да искам,няма смисъл.

Избери си.

на 12.06.2022 г. в 23:26, FatMan9 написа:

Явно по грешка сте ме помислили за друг потребител. Аз нямам други профили в този форум. Не знам за какъв стил става въпрос. Единственото, което направих е да задам въпрос относно преинсталация на Windows, това е всичко. Не зная за какви други неща и потребители става дума.

Kak да е по грешка, надали ще има още един д**ил като теб. Единственото, което си направил е да направиш друг профил и да спамиш от него нон стоп с тъпотии. Беше мазен, сега що не се кръсти лигав поне? 

• Автор
преди 4 часа, petie1 написа:

Че си се заел с тема кат компютрите дет ти е пълна мъгла Мазньо... Или сега беше Джаба Хътянина?:biggrin:

Кога ще спреш да ме наричаш с различни имена?

преди 4 часа, нушо написа:

Грешката ти е че не си направиш една флашка ,и да си инсталираш каквато система искаш.Не да се занимаваш с облаци.Колко пъти искаш да ти го казват?

Ще си направя флашката с .ISO файла, но първо искам да разбера къде е разликата.

Вариант #1: Избирам Cloud download опцията, свалям Windows 10, извършва се преинсталация.

Вариант #1: Свалям .ISO файла, вграждам го във флашка, и извършвам преинсталация от флашката.

Къде е разликата между тези два варианта, нали файла от първия вариант и файла от втория вариант са еднакви, и ще инсталират същата операционна система със същите файлове? Защо единия вариант да е по-добър от другия, като и двата варианта свалят и инсталират един и същи софтуер. Това не мога да разбера. Може ли да ми го обясните?

Днес може и да е еднакво, но след време - това на USB паметта няма да се е променило, а другото ще е каквото ти пусне кораба майка.

На гол диск как ще инсталираш по метод 1?

• Автор
преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Днес може и да е еднакво, но след време - това на USB паметта няма да се е променило, а другото ще е каквото ти пусне кораба майка.

Ауууу, да!!! Не се бях замислял над това. Най-добре да си направя копие, което Майкрософт няма да може да пипа и разваля.

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Ауууу, да!!! Не се бях замислял над това. Най-добре да си направя копие, което Майкрософт няма да може да пипа и разваля.

Знам.

Защо мислиш оптичните устройства и дискове се заличават - нещо което ти позволява да си съхраняваш файловете далече от чужди очи и крипто вирус не може да го удари на този носител (поне не в общия случай).

Какви са реално алтернативите - USB и облак - честито.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.