Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Охладител за процесор

Featured Replies

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Няма такова нещо в закона, вече като търговеца се прави на интересен ти казах каква е процедурата. Имаш си права, като не ги търсиш си е за твоя сметка!

КЗП - Стандартен формуляр за упражняване право на отказ при online покупки (kzp.bg)

След празниците: Какви са правата на потребителите при връщане на стока? - bTV Новините (btvnovinite.bg)

Тоест, ако си платил на куриера, пак така трябва да ти пратят парите. Освен това са длъжни да ти възстановят и транспортните разходи - пише го във формуляра!

Да така е прав си но от ардес се правят на интересни и се опитват да хитруват. Даже и като гледам коментарите на някои продукти си мисля че повечето са фалшиви и са си написали сами коментари с цел реклама

• Отговори 87
  • Прегледи 14,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Охладителя ти ще е по-скъп от процесора, а подобен хардуер не си струва инвестиция. За под 100 лв. се намират втора употреба дъно, DDR3 RAM и някой I3 2/3 поколение, заедно с фабричното охлаждане. С т

• Аз питах за охлаждане кое от тези 3 на които съм се спрял е по добре макар че и трите ще си вършат добре работа а не за дъно. За процесора ми е ясно че проблема е в него и вчера като му смених пастата

• Напротив разбрал съм те много добре какво имаш в предвид и съм ти благодарен за съвета. Имам още един комп с ДДР3 памет и и5 процесор но съм го дал временно на снахами да го ползва а този си ми бачка

Публикувани изображения

Имам подозрение, че повърхността на охладителя не съвпада с повърхността на процесора с половин-четвърт градус.

• Автор
преди 1 минута, Аралампи написа:

Имам подозрение, че повърхността на охладителя не съвпада с повърхността на процесора с половин-четвърт градус.

От този ми пост може да се разбере добре че можеби самия охладител и закрепващите елементи към него не са точно за сокета ми или има разминаване в размерите

Аз на твое място и при сегашната ситуация бих направил буквално нищо. Работи ли? - Да. Не го пипай!

Ако и когато започне отново да прави проблеми - сменяш пастата и така.

Единствено гледай да си върнеш парите или ако прецениш, че нещо друго желаеш да си купиш от въпросния магазин - направи сделка.

• Автор
преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Аз на твое място и при сегашната ситуация бих направил буквално нищо. Работи ли? - Да. Не го пипай!

Ако и когато започне отново да прави проблеми - сменяш пастата и така.

Единствено гледай да си върнеш парите или ако прецениш, че нещо друго желаеш да си купиш от въпросния магазин - направи сделка.

Напълно съм съгласен с мнението ти. За сега е добре но ако започне пак да прави проблеми пак ще сменя, пастата в краен случай ще видя да му взема, друг процесор от продавалниците макар че някои обяви са стари и може  би невалидни. И се свързах само с 2 човека един от Ямбол който без да иска се изпусна по телефона си каза че е махал капачката на процесора и разговора приключи бързо. И със другия човек от София с който разговарях ми каза че неможел да тества процесора да ли работи макар че наскоро го бил свалил от някакво дъно. В краен случай ще взема някой процесор на риск и да видим да ли и със него ще има проблеми или не.

Много правилно и така трябва, ти даваш пример на всички които имат проблеми със охлаждането. Предлагам да направят темата ти "ВАЖНА", много е поучителна.

Извинявай но каква паста ползваш? Това е много важен въпрос и очаквам отговор за да знаят хората какво да не купуват. Само не казвай че става въпрос за нещо от рода на "Каро" или "Колгейт".

:offtopic_s:Не се сдържах.:D

• Автор
преди 15 минути, ДзВяРа! написа:

Много правилно и така трябва, ти даваш пример на всички които имат проблеми със охлаждането. Предлагам да направят темата ти "ВАЖНА", много е поучителна.

Извинявай но каква паста ползваш? Това е много важен въпрос и очаквам отговор за да знаят хората какво да не купуват. Само не казвай че става въпрос за нещо от рода на "Каро" или "Колгейт".

:offtopic_s:Не се сдържах.:D

Да ли е правилно или не незнам всеки си има право на мнение. Но лично според мен е хубаво да има обща тема за подобни стари, процесори със проблеми. А и да не забравяме че има хора които все още си ползват старите конфигурации аз например, тази конфигурация си я ползвам и харесвам, защото дъното когато го взех преди време беше много проблемно. И сам си го оправих макар че имам още 3 компа с ДДР2 памети и 2 ядрени процесори и един с ДДР3 памет който съм го дал на снахата да го ползва временно. Но наскоро научих че горкия комп го е сполетяла лоша съдба. На въпроса каква паста използвам ползвам тази паста от 2 години https://bestpc.bg/bg/termopasti/thermal-compound/thermal-compound-ht-wt160-20g-white-63056-259349 същата паста слагам и на останалите ми машини и няма проблеми до преди няколко дни ползвах arctic mx4 но ми свърши щото в магазина от който я взех имаха само малката разфасовка за 2-3 сменявания най много

Сигурен съм че и най-ефтината паста ще му свърши работа, но проблема е че не може да я сложи правилно без да остави въздушни джобове.

• Автор

Здравейте пиша за да ви съобщя добри новини. Днес разговарях със ардес за възстановяване на сумата и понеже те пак, започнаха да се правят на интересни, че не могли да изплащат суми по куриер. Изпей и разни подобни им намекнах че щом като неискат да ми изплатят сумата ще пусна жалба в КЗП при което те ми се изсмяха по телефона. И аз им казах че ако и на КЗП не обърнат внимание за да ми изплатят сумата пускам, жалба в прокуратурата и като чуха, прокуратура веднага започнаха да се обясняват по телефона. И една служителка ми предложи да си отворя сметка на изипей и по нея да ми изплатят суматакоято ще ми бъде възстановена до 2 дни . Вчера когато разговарях пак със ардес поисках, от тях обяснение на какво дъно, сокет и процесор са тествали охладителя. И по телефона ми твърдят че не могли да ми намерят имената и данните, след което с 300 зора ми намериха, данните и един от техниците им каза че са тествали охладителя на сокет ам4. Процесора забравих какъв модел беше който, ми казаха и ми казват че при тях всичко е ок и няма проблеми. Даже техника ми зададе страмен въпрос да ли при, мен перката на вентилатора върти и да ли дъното захранва вентилатора. С този си въпрос въпросния техник ми стана пределно ясно колко е компетентен и ако така постъпват и със останалите клиенти не ми се мисли какви каши ги забъркват. Честно казано неискам, да прозвуча като някой който мрънка и недоволства, от дадена фирма. Но личното ми мнение е че като цяло екипа в ардес бг и то най вече сервизния екип е гола вода. И сигурно е избиран с конкурс по некомпетентни образи токущо завършили с килийно образование без никакъв опит в дадената свера. Лично аз не останах с добри впечатления от ардес и не бих го препоръчал на никой за какъвто и да е продукт да си взима от тях но всеки сам си преценява.

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Даже техника ми зададе страмен въпрос да ли при, мен перката на вентилатора върти и да ли дъното захранва вентилатора.

Изобщо не е странен въпроса - ако ти ми кажеш, че процесора ти достига 129 (цитирам по спомен) градуса и аз ще си помисля за варианта да си забравил да подадеш ток на перката и охладителя да работи в пасивен режим.

• Автор
преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Изобщо не е странен въпроса - ако ти ми кажеш, че процесора ти достига 129 (цитирам по спомен) градуса и аз ще си помисля за варианта да си забравил да подадеш ток на перката и охладителя да работи в пасивен режим.

В биос съм оставил да работи вентилатора на 3 пин какъвто е и самия вентилатор. Има и опция да го оставя на ауто при което сам си регулира оборотите според температурата а също така страничния капак съм го махнал и се чува много добре как върти вентилатора

При 129 градуса нищо не може да му стане на процесора, деградацията започва при температура от 139 градуса! Нормално е защитата да спре процеса, съответно изключи компютъра. Нищо му няма на процесора, както вече казах има проблем със напреженията които дъното подава към него. Другият вариант който досега изключвах е проблем на човека който пипа. Свалил капачката, сменил пастата, после монтирал и сложил паста и и..... Проблем след проблем!

Изведнъж няма проблем, щял да смени пастата пак след пет дни? Ку-ку-ку-ку.

:giggle1:

:angry:

Аз на един сокет 775 съм клоквал над 20 процесора и отделно няколко хсеони които продадох. И все още имам от тях и си работят, със Prime95 ги товарих по цяла вечер и на другия ден продължават теста на температура от 119 градуса. И все още работят.

Вече в десет теми ви казвам че термопастата не охлажда а приема и предава топлината. Вие все се подигравате, подвеждате се от РЕКЛАМИТЕ че еди коя си паста е по-добра от другата, а разликата е 5-6градуса. И като започнете да сменяте започват и проблемите.

За пет градуса съсипвате целият компютър. Мненията ви са от рода на ама тя е засъхнала и знаетели колко зле изглеждаше.

Какво значение има дали е засъхнала или не?

Ако е във засъхнало състояние ще можете ли да я нанесете? Какво ви интересува как изглежда? :lock:

Веднъж поставена както трябва повече не се пипа ако не се налага смяна на дъно, охладител или нещо друго!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.