Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Респром Студио 2 - 2 х 35 W

Featured Replies

преди 7 часа, bevod1301 написа:

Разбрахме,вече си личи,ако обичаш напусни,вместо да обиждаш и спамиш ! 

Именно заради желанието ми да уча и да сглобя нещо (каквото и направих) - изсипахте ми 2 тона подигравки, хихикания, че и банове.

Имам спомен, че тоя раздел в който пиша беше затворен, и не ме пуснахте при заявката ми да го видя. Що ви трябваше да го отваряте? Един друг ще си хвалите НАИМ-ите, в конспиративна обстановка.

Няма да ви се пречкат такива като мен, DIY-ъри. Да ви цапат раздела с тъпа соц техника.

"Чакра" ли беше оня усилвател, с 7293 вътре. 15 бона. Много специален бил, само за посветени.

Ей това ви е прехваленият форум. Кой е по по най, потребител с дълбоки джобове. Всички DIY ери - вън, както и тука искате.

• Отговори 72
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Зида дувари... Или се учи, или се обажда на приятел и по на 2 бири разнищват ситуациятта, или отива в сервиз да му я прочетат  Който търси - намира решение. Който не търси - намира оправдание.

• Преди да му се включват колони на това нещо е необходимо да му се направи пълна профилактика и проверка за работоспособност. Да не отваряш после тема "Включих колони в Студио 2 и те изпушиха". И

• Колев 74
    Колев 74

Те, двамата  JKirilov и Jorge са един и същ човек и миналата седмица, без да иска си призна момчето.(несъзнателно) Важното е че е ГУРУТО по глупости във форума. Често пише от единия акаунт и си отгова

Публикувани изображения

преди 7 часа, IvanKirov написа:

тоя раздел в който пиша беше затворен, и не ме пуснахте при заявката ми да го видя

Tуй пък какво е?:angry:

Пий хапчетата, Фторник е...

преди 1 час, JKirilov написа:

Tуй пък какво е?:angry:

Пий хапчетата, Фторник е...

Имаше затворена група за аудиотехника, не ме пуснахте в нея. Не знам дали е тази.

По-добре не ме пущайте, нас DIY-ърите всичи ни мразят, разваляме ви сергията с чакрите за 15 бона, дето вътре чипче за няма и 10 лева...

Сетих се за оня рижавия, дето изгони всичко кое може да върже повече от 2 жици. Силно токов жичкаджия, виж за бойлер ако го питаш може и да е компетентен. Людмил, ама ника не го помня. Тъй и не разбрах кво продава, там всеки дистрибутор на нещо, па обиди па подигравки...

Като не може да ви отвърне човек и верно се помисляте за учители. Пък то у вас цяла сергия! Махнете туй лого DIY, някой телешоп отгоре най ще му тича. Майсторите от които се учих - всеки си пуснал свой блог, па Ивелин Попа и цял форум.

Иване, бе!

Сигурно си хубав момък – па намерѝ си некое хубаво момиче и не се мъчѝ тука да си губиш времето.

преди 6 минути, Аралампи написа:

Иване, бе!

Сигурно си хубав момък – па намерѝ си некое хубаво момиче и не се мъчѝ тука да си губиш времето.

Голям кеф, тука не можете да ме триете, да разваляте всяка дискусия. Може да пратите темичката на Ангел Деспотов, ще си умре от мъка! Пламен Пасков дори го промотираше като хипер успял предприемач на запад. После като всичко при Възраждане - цензура и липса на каква да е дискусия. Търгаш до търгаша, крас тавите магарета през 9 баира се надушват. Дори за политика се облизваха, затуй викаха на Николай Милков "Ваше Превъзходителство". Тоя същия, дето ни заплашваше, че които не щем брадати "бежанци" сме били расисти за затвор. Пък точно те са ни никакви. Последно е съветник на Президента, смятай кви предатели са се барикадирали!

Като кажа "срам" това имам предвид.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Голям кеф, тука не можете да ме триете...

Аз не мога да трия и нямам такова желание.

Споменах ти в другата тема, че самият аз съм трит; поне 10 ми регистрации баннати завинаги, покрай това един цял институт от БАН Калин банна по IP, един голям мол и една голяма кръчма :D

преди 8 минути, Аралампи написа:

Аз не мога да трия и нямам такова желание.

Споменах ти в другата тема, че самият аз съм трит; поне 10 ми регистрации баннати завинаги, покрай това един цял институт от БАН Калин банна по IP, един голям мол и една голяма кръчма :D

Калин надмина кокошарника на БегеМама, ония с розовите никове на сърчица и зайченца. На 19-ти тоя месец ми беше поредният бан. Нося цитати дето там са минали, тука цензурата не ги пуща.

Говоря за бановете на аудио форума, тука са ясни. Да се видите от страни, като не можете да си разпъвате сергиите, кво мислим DIY-ерите за безскрупулни търгаши като вас! Никакви учители не сте, освен за моше - нгийски изпълнения. Коренът на думата е Моше, значи еврейщина. Не е обида, казвам преди да почнете с доносническия бутон.

преди 9 минути, IvanKirov написа:

Последно е съветник на Президента

И в миналото живееш. После стана посланик във Франция, а сега е външен министър. Колко съм го хранил, не е истина. Но какво общо има някакъв друг форум, след като ти и в този трудно пишеш?:angry:

преди 2 минути, JKirilov написа:

И в миналото живееш. После стана посланик във Франция, а сега е външен министър. Колко съм го хранил, не е истина. Но какво общо има някакъв друг форум, след като ти и в този трудно пишеш?:angry:

Ми не съм му секретарка, за мен е предател и нищо повече.

Кое му е трудното дето пиша? Туй че не ти харесва - такова посяхте, това ще жънете. Няма и един от старите майстори, да го оставите да ви отсрамва логото. До един ги натирихте!

Иване: "скрупУл"

преди 2 минути, Аралампи написа:

Иване: "скрупУл"

Калин ми развали правописа, през 2 думи насичам нарочно, то не можело пед ал, не знам как да викаме контролните уреди на колата и колелото.

Циг анин не можело, 1000 години можело вече не. И на ГЗ не знам вече как се казва, оплаквай се на Калин, много си държи на цензурата, сравнява я с рецептата на Кока Кола.

на 22.08.2022 г. в 11:43, IvanKirov написа:

Т1605 / Т1604 и съответните им в другия канал, са защити по мощност. Прави прословутото, зверско кривене, от определена мощност нагоре. Прекъсването в базовата верига вдига мощността в пъти, пали диодчето "перегрузка" на колони Амфитон 100 AC. След подкефяне на купон съм сменял по 4-5 издухани транзистора в стъпало. Вкл. крайните мощни.

и какво ти пречеха ве, ама викаш по добре да да прецакаш защитата, вместо да замениш резистори 626 и 627, които в твоя случай са били повече от 0.3 ома

преди 8 минути, дръндю написа:

и какво ти пречеха ве, ама викаш по добре да да прецакаш защитата, вместо да замениш резистори 626 и 627, които в твоя случай са били повече от 0.3 ома

Защитата сработваше на много малка мощност, Амфитон 50 АС подозирам, че за някакви честоти импедансът е нисък. Пращи та се не трае. Тогава ученик бях, усилвачът на съквартиранта. Разцепи се от кеф като почна да думка както си трябва, като изгори му го ремонтирам и пак газ, докато изгори и колоните :-). Сега ми го подари пак изгорял, аз му дадох моя с работеща защита.

п.с. Точно тия шунтове дето посочи не бих ги пипал. По самата защита може да се регулира, ама кой да се занимава.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Тогава ученик бях,

ааааа, извинявай
и аз като ученик преди 45 години ги правих такива номера, защото все още не можех да се ориентирам за  причините и последствията

Този бръмчащ,кривящ,шумящ,пародия на усилвател „Респром“ ,още ли го разнищвате?Той като нов си беше зле.Ако вместо да даваш пари за чаркове,за да го оправяш,купиш един стар японски усилвател втора употреба,ще си хиляди пъти по доволен.

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Този бръмчащ,кривящ,шумящ,пародия на усилвател „Респром“ ,още ли го разнищвате?Той като нов си беше зле.Ако вместо да даваш пари за чаркове,за да го оправяш,купиш един стар японски усилвател втора употреба,ще си хиляди пъти по доволен.

Ако не му ползваш тонкоректора си свири съвсем прилично, и какви толкова чаркове, крайните транзистори са ширпотреба, а драйверите са стотинки... За под 10 лева е ремонтът на двата канала.

Или и тука битак като аудиофорума, стари усилватели ли препродаваш?

току-що, IvanKirov написа:

Ако не му ползваш тонкоректора си свири съвсем прилично, и какви толкова чаркове, крайните транзистори са ширпотреба, а драйверите са стотинки... За под 10 лева е ремонтът на двата канала.

Или и тука битак като аудиофорума, стари усилватели ли препродаваш?

Кой какво ти продава на теб?Този респром става само за озвучаване на някоя работилница,където сред шума няма да се разбере,че е за боклука.Нищо лично,но труда,който ще хвърлиш,след 10-те лева,изчислен по часово колко ти е?Или просто си чешем езиците тук...

преди 5 минути, Димитър 59 написа:

Кой какво ти продава на теб?Този респром става само за озвучаване на някоя работилница,където сред шума няма да се разбере,че е за боклука.Нищо лично,но труда,който ще хвърлиш,след 10-те лева,изчислен по часово колко ти е?Или просто си чешем езиците тук...

Не съм твърдял, че е High end.

Moга да се обзаложа, че на сляп тест няма да го различиш от друг усилвач с биполярни накрая. Вас претенциозните все ви е страх от такива тестове.

Ама инак и посоката на жиците чувате!

Качеството на източника и на колоните имат 100 пъти повече изкривявания. Усилвател се прави сравнително лесно, не е там слабото звено.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Не съм твърдял, че е High end.

Ама инак и посоката на жиците чувате!

Жиците...ги чуват само онези,които са дали по една чанта пари за тях. Абе ти да не си JКirilov?Спамерския стил ви е еднакъв...

преди 5 минути, Димитър 59 написа:

Жиците...ги чуват само онези,които са дали по една чанта пари за тях. Абе ти да не си JКirilov?Спамерския стил ви е еднакъв...

Таман досега им сипвах на дядовците от аудио панаира. Няма начин да съм аз.

Аз съм от другия лагер, дето не ме е страх да си проектирам  платка, и да си сглобя нещо сам. Дори заради самия кеф.

И смятам за пълна глупост усилвател за 15 бона с TDA7293 вътре, и DAC за 100 000 долара. Вече има ширпотребни атомни часовници за 1/50 от тия пари.

п.с. Жици НЕ чувам. Не съм от тия "чуващите". И не съм чувал плоча да е по-добре от 16 битов ширпотребен CD.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Таман досега им сипвах на дядовците от аудио панаира. Няма начин да съм аз.

Аз съм от другия лагер, дето не ме е страх да си проектирам  платка, и да си сглобя нещо сам. Дори заради самия кеф.

И смятам за пълна глупост усилвател за 15 бона с TDA7293 вътре, и DAC за 100 000 долара. Вече има ширпотребни атомни часовници за 1/50 от тия пари.

Абе то ако човек има няколко милиона излишни,няма да е глупост,защото все едно муха го е ухапала.Иначе похвално,че можеш да си проектираш,сглобяваш и експериментираш сам.То така се учи човек.А другия „лагер“ на JKirilov не съществува,защото той е сам единак и няма друг „равен“ на него,който да се е изложил във всички теми,освен във вицовете(защото не са измислени от повредения му мозък)...

преди 8 минути, Димитър 59 написа:

Абе то ако човек има няколко милиона излишни,няма да е глупост,защото все едно муха го е ухапала.Иначе похвално,че можеш да си проектираш,сглобяваш и експериментираш сам.То така се учи човек.

По-добре богат и красив, отколкото беден и грозен.

Дрънкулки за 5 цифрени суми с чипове за по 10 лева вътре... Тия са за който не е учил.

Пълно е в DIY форума с такива, дават им мод права, и изгониха майсторите дето можеха нещо. До един!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.