Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Респром Студио 2 - 2 х 35 W

Featured Replies

Здравейте,първо да се извиня, че темата може би не е за тук,но не намерих на друго място...Та въпроса ми е,какви и колко на брой тонколони най-мощни мога да закача към въпросния усилвател,без да го изгоря (Респром Студио 2 - 2 х 35 W)

ресс.jpg

рес.jpg

рессс.jpg

• Отговори 72
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Зида дувари... Или се учи, или се обажда на приятел и по на 2 бири разнищват ситуациятта, или отива в сервиз да му я прочетат  Който търси - намира решение. Който не търси - намира оправдание.

• Преди да му се включват колони на това нещо е необходимо да му се направи пълна профилактика и проверка за работоспособност. Да не отваряш после тема "Включих колони в Студио 2 и те изпушиха". И

• Колев 74
    Колев 74

Те, двамата  JKirilov и Jorge са един и същ човек и миналата седмица, без да иска си призна момчето.(несъзнателно) Важното е че е ГУРУТО по глупости във форума. Често пише от единия акаунт и си отгова

Публикувани изображения

Омовете са ти ги написали-минимум 4 ома на канал,при две колони.Ако ще слагаш 4 колони,желателно е да са по 8 ома,понеже се явяват успоредно свързани.Мощноста на колоните да е над 50 вата,но колкото повече е по-добре.

преди 2 часа, bevod1301 написа:

Та въпроса ми е,какви и колко на брой тонколони най-мощни мога да закача към въпросния усилвател,без да го изгоря

А ти в момента какви имаш или се каниш да купиш?

А, то кат ги прочете, че голем праз... ;)

Просто хората, най-вече подрастващите, трябва да научат като закон, че повече ОТ не е от полза, нито за мощността, нито за качеството.

Търсачка! https://www.kaldata.com/forums/topic/272481-hi-fi-стерео-усилвател-2-х-35-w-студио-2/page/2

Силно препоръчително е да го ползваш с 8 ома озвучителни тела. По едно на канал. - 2 броя за стерео. И да му се направи профилактика. Когато бях ученик преди 45 години ходихме на практика за тези та им знам нещата. Всеми ми се обади когато някой съвременен китаец работи толкова години безпроблемно.

преди 11 часа, Филипов написа:

Всеми ми се обади когато някой съвременен китаец работи толкова години безпроблемно.

Глупости на търкалета. Дай номер и ще ти се обадя. Стига живяхте в миналото и с разбирането, че ''нашто си е най-добро". И какво значи "безпроблемно"? Когато си бил ученик с това си разполагал...

на 19.06.2022 г. в 20:22, ivan_pop написа:

И който не може да чете схеми ко прай?

Зида дувари...
Или се учи, или се обажда на приятел и по на 2 бири разнищват ситуациятта, или отива в сервиз да му я прочетат 
Който търси - намира решение.
Който не търси - намира оправдание.

Преди да му се включват колони на това нещо е необходимо да му се направи пълна профилактика и проверка за работоспособност. Да не отваряш после тема "Включих колони в Студио 2 и те изпушиха".

И аз съм имал такъв усилвател /радост през соца/ и мога да твърдя, че не е нещо дето си заслужава да му се обръща особено внимание, освен с цел придобиване на опит в ремонтните дейности. Най-лошото нещо в този усилвател е отвратителната вкарваша много шумове входна част. Да не говорим за крайните транзистори.   

Като видях третата снимка върху дънера си помислих да не вземеш да го цепиш на два моноблока.

По соц време и аз минах през този усилвател - с 8 омови 40 ватови български колони.

От усилвателя най-много ми харесваше топлата лампова светлина на VU метрите 😂

А входната му част наистина беше "чудна" - при включен грамофон Унитра към вход фоно през вградения в усилвателя RIAA коректор, усилвателят "хващаше" разговорите от радиостанциите на такситата в София. 🤣

Без майтап.

на 20.06.2022 г. в 22:22, Jorge написа:

Глупости на търкалета. Дай номер и ще ти се обадя. Стига живяхте в миналото и с разбирането, че ''нашто си е най-добро". И какво значи "безпроблемно"? Когато си бил ученик с това си разполагал...

Значи, че уредбите сега са с хибридни интеграли STK/TDA, изстискани на макс. И често горят.

преди 46 минути, JKirilov написа:

Изложи се. Те, усилвателите бяха и преди 50 години!

Аха. ТИЯ транзистори вътре явно са за красота, никъде неподключени. Има голяма разлика между предусилвател и крайно стъпало.
В днешно време изкарват едни космически мощности от едно STK и цялото крайно стъпало е едно единствено STK. Затова старите усилватели с транзистори върху сериозни радиатори, но с мощност там някакви си десетки ватове живеят, а тия STK-та със стотиците ватове нещо пукат като пуканки.
И тук нещо да не съм на изпит!? Айде нема нужда да се правиш на даскал, че се получава философ, ама от един определен тип!

Пий хапчетата!

Говоря простичко за глупавото ти изречение:

преди 6 часа, jtaggerx написа:

уредбите сега са с хибридни интеграли STK/TDA

Капиш? Е, не винаги са били, но от твърде много години са! За качество тук не се говори, защото въпросният уред няма такова. За проста думба-лумба става. Очевидно и авторът за това го е купил.

преди 1 минута, JKirilov написа:

Пий хапчетата!Говоря простичко за глупавото ти изречение: Капиш? 

Имах предвид, че преди си купуваш касетофон и го включваш към усилвател. Говорим за озвучителните системи. Сега си купуваш такава - вътре някакво TDA или в най-добрия счучай STK. Гръмки обещания, а на практика цинични лъжи. 

Ти пиян ли си?

Обяснявам ти бавничко, че преди 50 години пак си купуваш усилвател и вътре

преди 3 минути, jtaggerx написа:

някакво TDA или в най-добрия счучай STK

Проблемът е другаде!

преди 17 минути, JKirilov написа:

Обяснявам ти бавничко, че преди 50 години пак си купуваш усилвател и вътре

A аз обяснявам отново - транзисторни крайни стъпала. А не да използваш STK за тази цел.
Това, че имало някъде интеграла не означава, че целият усилвател е една интеграла, както масово е в момента в много озвучителни системи.
В това Студио 2 в крайното стъпало са използвани транзистори. Винаги ще тача транзисторите пред STK. 

преди 13 минути, цър-вул написа:

Навремето 2N3055 с драйвъри BD13(2X)/BD(2X-1) беше класика в крайните стъпала

Навремето и това, което пишеше на кутията отговаряше на истината. Навремето и правиха така, че да работи. Правеха с презапасяване.
Сега се гони цена - възможно най-евтино и изстискано на макс, работещо на ръба на работната си температура и отвъд. 
Същото е и със светодиодите в телевизорите. Не че светодиодите не могат да изкарат 15 години. Просто слагат абсолютния минимум и за да получат същата яркост ги пържат.
Съответно постоянно работят на токове, доста по-големи отколкото е препоръчително и скоропостижно загиват безславно.
Защо да сложиш 10 диода, които да ограничиш на 70%, да живеят 15 години и да получиш Х лумена. ако можеш да сложиш 5 диода, да ги пържиш на 120%, да живеят 2 години и пак да получиш Х лумена?

преди 3 часа, JKirilov написа:

Изложи се. Те, усилвателите бяха

преди 8 часа, jtaggerx написа:

с хибридни интеграли STK/TDA

и преди 50 години!

Оппаа, в ерата на ламбовите талавизори, сътвори неръкотворни чипове, да?

преди 1 час, цър-вул написа:

Навремето 2N3055 с драйвъри BD13(2X)/BD(2X-1) беше класика в крайните стъпала

С тези крайни транзистори нормален и качествен звук могак да изкарат само от NAD   NAD 3020 Restorations • CelestialSoundsCelestialSounds 

А най-яките крайни стъпала си правехме с  KD503, NPN, 80 V, 20 A, 150 W, 2 MHz, TO3

преди 1 час, badr написа:

И аз ти обяснявам бавничко.

Спри да спамиш и инициираш конфликти.

Още по-бавно, ти ако наистина си модератор, защо не модерираш по-неуките, дето не са виждали нито

преди 2 часа, jtaggerx написа:

някакво TDA или в най-добрия счучай STK

И TDA са по-добрите чипове от хибридните STK, постепенно ги изместиха.

Давам схемка:

7293.pdf

На кой усилвател е и колко хиляди долара струва?;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.