Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Респром Студио 2 - 2 х 35 W

Featured Replies

преди 6 минути, JKirilov написа:

На кой усилвател е и колко хиляди долара струва?;)

Погледни си пак схемата и кое как работи в нея. И прочети дейташийта на 7392. 

• Отговори 72
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Зида дувари... Или се учи, или се обажда на приятел и по на 2 бири разнищват ситуациятта, или отива в сервиз да му я прочетат  Който търси - намира решение. Който не търси - намира оправдание.

• Преди да му се включват колони на това нещо е необходимо да му се направи пълна профилактика и проверка за работоспособност. Да не отваряш после тема "Включих колони в Студио 2 и те изпушиха". И

• Колев 74
    Колев 74

Те, двамата  JKirilov и Jorge са един и същ човек и миналата седмица, без да иска си призна момчето.(несъзнателно) Важното е че е ГУРУТО по глупости във форума. Често пише от единия акаунт и си отгова

Публикувани изображения

Те, двамата  JKirilov и Jorge са един и същ човек и миналата седмица, без да иска си призна момчето.(несъзнателно) Важното е че е ГУРУТО по глупости във форума. Често пише от единия акаунт и си отговаря на другия. Дори е симулирал и караница с Jorge, за тези, които все още не са забелязали.  Погледнете на двамата тапета на профила му. Ама хубаво се загледайте по автомобила. Единствено, което правят тук, е да развалят хубавите теми в техническите раздели. Нищо по вече!

ScreenShot010.jpg

ScreenShot011.jpg

За транзисторните усилватели (или крайни стъпала) и транзисторите.

Има транзистори и транзистори.

Аз имам късмета и щастието моето крайно стъпало да е с ей такива транзистори:

spacer.png

Според производителя всеки транзистор осигурявал ток до 80 А и мощност до 350 вата.

Стъпалото е с по 4 транзистора на канал независимо от скромната мощност от 80 вата на канал.

spacer.png

Всъщност не знам. Може транзисторите да са и повече, толкова се виждат на снимката.

Черната плоча е радиаторът на единия канал.

Всъщност двете плочи контактуват плътно с горния капак, който е и страничен капак ( с П-образна форма). Капакът е от алуминий с дебелина 5 ММ и всъщност изпълнява и ролята на радиатор.

преди 43 минути, Михайлов написа:

За транзисторните усилватели (или крайни стъпала) и транзисторите.

Има транзистори и транзистори.

Аз имам късмета и щастието моето крайно стъпало да е с ей такива транзистори:

spacer.png

Според производителя всеки транзистор осигурявал ток до 80 А и мощност до 350 вата.

Стъпалото е с по 4 транзистора на канал независимо от скромната мощност от 80 вата на канал.

spacer.png

Tranzistor  NA009N  производител  ""Semelab"" Ltd.

„Исках транзистор, който да е много бърз (а не непременно линеен), без никакво време за съхранение, особено при ниски токове, и исках да се изключва при ниски токове.“

И това беше веднъж на уебсайта на Naim на NA007:
„Беше необходим биполярен транзистор със спецификационна комбинация от много висок ток, номинална мощност и честотна лента, далеч над всичко, налично за Naim преди. В крайна сметка беше разработено подходящо изходно устройство след шестгодишно сътрудничество с производител на полупроводници.

NAP 250 използва същите транзистори 007, които бяха специално проектирани за NAP 500. Всеки от тези изключителни компоненти осигурява до 80 ампера и 350 вата, отричайки необходимостта от използване на паралелни двойки транзистори (които винаги имат отрицателен ефект върху звука) .

Допълнителни транзистори 007 се използват в напълно регулираното захранване, което гарантира най-добрата производителност."

преди 5 минути, Михайлов написа:

Имаш предвид 009, а не 007, нали?

Гласуването значи - ДА !

6 години експерименти за усвояване на този модел транзистори

на 19.06.2022 г. в 17:24, bevod1301 написа:

Здравейте,първо да се извиня, че темата може би не е за тук,но не намерих на друго място...Та въпроса ми е,какви и колко на брой тонколони най-мощни мога да закача към въпросния усилвател,без да го изгоря (Респром Студио 2 - 2 х 35 W)

то си го пише... по 4 ома
имай предвид че трябва да ползваш оригинални мъжки куплунги, за да могат да се включват в две положения за "фронталните"
на "задните"  ще свирят по- слабо, заради резистор и кондензатор във веригата
не съм имал такъв усилвател, но така го виждам
в едно от положенията ще свирят само предните...тъй де, ако схемата представена от @цър-вул е на усилвателя,  който си показал

Заснемане.JPG

• 1 месец по-късно...
на 23.06.2022 г. в 0:30, Kolev72 написа:

Те, двамата  JKirilov и Jorge са един и същ човек и миналата седмица, без да иска си призна момчето.(несъзнателно) Важното е че е ГУРУТО по глупости във форума. Често пише от единия акаунт и си отговаря на другия. Дори е симулирал и караница с Jorge, за тези, които все още не са забелязали. 

Ха-ха, сега видях тази тема и мненията. Стефане, на колко години стана? То всъщност няма значение. Положението не е добре. Занимавате се с глупости по форумите. Вместо да си признаете, че и чеп за зеле не става, не е ставало и никога няма да стане от вас. Но все пак можеш да попиташ администрацията дали с Кирилов сме едно и също лице. Направо се обидих. Да си го знаеш. 

П.П. Аз бих закрил тези раздели. Има си други форуми, където не се пишат такива глупости. Примерно този ( Аудио Клуб България). Лично познавам основателя (един от тях). Винаги си се смеем с него, когато се видим.;) 

преди 4 часа, Jorge написа:

Направо се обидих. Да си го знаеш. 

Всъщност трябва да се гордееш. И под секрет, аз също съм един от съоснователите, мини да се посмеем, ще си направим селфи, само кольов дан получи инфаркт. Ма той е селски хитрец, ще каже веднага "Ми то е Фотошоп"...

• 3 седмици по-късно...
на 31.07.2022 г. в 21:59, Jorge написа:

П.П. Аз бих закрил тези раздели. Има си други форуми, където не се пишат такива глупости. Примерно този ( Аудио Клуб България). Лично познавам основателя (един от тях). Винаги си се смеем с него, когато се видим.;) 

Сори че вдигам темата за тая глупост, ама не се сдържам.

Пази Боже от тоя форум, изгониха всичко дето вдява малко от малко, стана турбо панаирджийска сергия. Нещо да ти шитнат, нещо да ти продадат. Дори не са отворили форума за четене без регистрация. С Деспотов запивахме на една форумна среща, не е лош човек. Кво му става като седне да се прави на администратор, не мога да си обясня. Изгони дразнещите модове, ама след дъжд качулка. Поредният провален проект.

на 1.08.2022 г. в 2:37, JKirilov написа:

И под секрет, аз също съм един от съоснователите, мини да се посмеем, ще си направим селфи, само кольов дан получи инфаркт.

Срам!

Инак по темата, имам един такъв Студио 3, кво толкова му оплюхте крайните стъпала, усилвател като усилвател. Крайните транзистори са класика.

За гаврата после гледам схема, TDA7293 с биполярни транзистори след нея. Колко било струвало не е от значение, имаше един усилвател пак само с тоя чип дето е за 10-20 лева, 15 бона за чичаци с безотчетни пари.

преди 7 часа, JKirilov написа:

Не разбираш - ОК, но защо спамиш и хейтиш? Срам било...

Какво имам да му разбирам. Направили сте някаква секта. Изгонихте всичко читаво, от когото може нещо да се научи. Изгонихте DJ Popa, изгонихте Стефан, оня какъв беше дето се измести в Америка, от него дори съм купувал някои неща.

Оня рижавия от Казанлък ли беше, брадат дебел дядка, на всяко гърне меродия, донесе едни мизерни колонки на форумната сбирка, инак не може да вземеш думата от него. Беше модератор, взеха му пищова, ама злото е сторено, всичко читаво се махна, останалите изгони.

От години нямате DIY ентусиасти, вече не си правя труда и да влизам. Един други се надхващат кой по-скъпа техника имал. Маймунарник!

Само тъпа реклама остана при вас, никакво DIY, хванах и си направих няколко усилвателя, добре, че не слушах вас. То не бяха подигравки, не бе триене.

Тоя форум е пълна трагедия, добре, че го затворихте за външния свят, да си шушукате на тъмно, да не се излагате повече!

Дори на една от последните сбирки, бяхме разделени на две. Момчил си донесе DIY на друго място, дори не успях да ги видя. И той спря да пише,   би трябвало да знаеш.

DIY нямате от години. Какво има да не му разбирам, да им слушам самохвалствата кой повече дал за техника - не ме влече.

П

преди 14 минути, IvanKirov написа:

Какво имам да му разбирам. ...

Притежавах два Респром Студио 2 - 2 х 35 W. И за времето си бяха пълна трагедия.
Трагедията се състоеше в мизерните филтриращи кондензатори и задължително ги подсилвах по обем. На свой ред се наложи DIY. Една NE555 управляваше зареждането на кондерите, а втора изхода към говорителите. Да не изпляка греца и да не изпляка баса, че до този момент кривеше като заклан кон и думкаше отвратително при всяко включване.

Второто слабо място бе самите DIN букси. Шуми, та се не трае. И ги разкарах, а на тяхно място "камбанки" от изгорял Technics. Наложи се да разрязвам платката между превключвателя с скалпел, за да преборя този паразитен шум/брум, чрез самостоятелни ширмовани кабели за всеки канал, а не в обща кошница.

Имах и едно друго пластмасово изчадие на родния пром. Пак Респром нещо си с A210K. Toва бе върха на фекалщината. Продадох ги на аудиофили-колхозници и си купих истински японски усилвател на Pioneer с вграден FM тунер 2x100W, за когото завистливия ми чичо отбеляза, че "яко бие по керемидите, но струва колкото два бика".

Иначе за протокола.
Притежавах 5.1 чукакча на Logitech. Изпляка от токов удар. Купих от али за 1.8$ суб-усилвател. Добавих токоизправител от HP принтер и суба оживя. В крайна сметка го подарих на 62-годишния Слава от Волгоград. Матрос първи ранг. Размяната бе разкази за Мамаев Курган, за евреите по Волга, за баща му как изградил оранжерия от 1кв м и отглеждал краставици, и дестилирал с DIY огнена вода, Толиати, изобщо за руската душа.

преди 23 минути, Profruit написа:

П

Притежавах два Респром Студио 2 - 2 х 35 W. И за времето си бяха пълна трагедия.
Трагедията се състоеше в мизерните филтриращи кондензатори и задължително ги подсилвах по обем. На свой ред се наложи DIY. Една NE555 управляваше зареждането на кондерите, а втора изхода към говорителите. Да не изпляка греца и да не изпляка баса, че до този момент кривеше като заклан кон и думкаше отвратително при всяко включване.

Тоя усилвател има едни транзистори - защита от някаква минимална мощност нагоре. Прекъснах им базите и спря да криви зверски. Буксите са ги купували от пазара, тоя тип букси винаги са гадни, по-хубави не съм виждал. Оплюхте 2N3055, ми нормален биполярен транзистор. Ползват го и скъпи усилвачи.

Второто слабо място бе самите DIN букси. Шуми, та се не трае. И ги разкарах, а на тяхно място "камбанки" от изгорял Technics. Наложи се да разрязвам платката между превключвателя с скалпел, за да преборя този паразитен шум/брум, чрез самостоятелни ширмовани кабели за всеки канал, а не в обща кошница.

Предусилвателят/тонкоректор го плюят, там нямам мнение. Може да не го ползваш ако не искаш.

Имах и едно друго пластмасово изчадие на родния пром. Пак Респром нещо си с A210K. Toва бе върха на фекалщината. Продадох ги на аудиофили-колхозници и си купих истински японски усилвател на Pioneer с вграден FM тунер 2x100W, за когото завистливия ми чичо отбеляза, че "яко бие по керемидите, но струва колкото два бика".

Туй е вече друго изделие. Браво, сравняваш корекомски Pioneer, с народен соц, правен с идея да е евтин. По соца всички бяхме бедни, няма как.

Иначе за протокола.
Притежавах 5.1 чукакча на Logitech. Изпляка от токов удар. Купих от али за 1.8$ суб-усилвател. Добавих токоизправител от HP принтер и суба оживя. В крайна сметка го подарих на 62-годишния Слава от Волгоград. Матрос първи ранг. Размяната бе разкази за Мамаев Курган, за евреите по Волга, за баща му как изградил оранжерия от 1кв м и отглеждал краставици, и дестилирал с DIY огнена вода, Толиати, изобщо за руската душа.

Други какви боклуци си имал?

на 19.06.2022 г. в 17:44, цър-вул написа:

sch_ampl_studio_2.gif

Т1605 / Т1604 и съответните им в другия канал, са защити по мощност. Прави прословутото, зверско кривене, от определена мощност нагоре. Прекъсването в базовата верига вдига мощността в пъти, пали диодчето "перегрузка" на колони Амфитон 100 AC. След подкефяне на купон съм сменял по 4-5 издухани транзистора в стъпало. Вкл. крайните мощни.

преди 7 часа, IvanKirov написа:

Какво имам да му разбирам

Това не беше по повод някакъв форум, а относно схемата на Linn, която очевадно не разбираш, но няма значение...

преди 4 часа, JKirilov написа:

Това не беше по повод някакъв форум, а относно схемата на Linn, която очевадно не разбираш, но няма значение...

Ko???

Нещо по въпроса на великия ви форум?

• Автор
преди 32 минути, JKirilov написа:

Прост народ - слаба държава...

Няма смисъл...разбираш ме ! :) 

преди 14 минути, JKirilov написа:

Разбирам. Да накараш някой да научи нещо - Mission Impossible!

Побъркани дядки!

От години не съм стъпвал в малоумния ви форум.

Който може го прави, пращах ви и снимки.

Който го не може трие  и маже. Големите модератори, като тукашния Филипов.

Разрушители на форуми.

Как се казваше оня рижавия дебел казанлъчанин, силнотоковия, дето викаше на Николай Милков "ваше превъзходителство".

Не мога да се сетя, и ме е гнус да вляза, акаунтът ми седи.

Добре, че го затворихте за външния свят. Да не се излагате извън скапаната ви секта!

• Автор
преди 1 час, IvanKirov написа:

Побъркани дядки!

От години не съм стъпвал в малоумния ви форум.

Който може го прави, пращах ви и снимки.

Който го не може трие  и маже. Големите модератори, като тукашния Филипов.

Разрушители на форуми.

Как се казваше оня рижавия дебел казанлъчанин, силнотоковия, дето викаше на Николай Милков "ваше превъзходителство".

Не мога да се сетя, и ме е гнус да вляза, акаунтът ми седи.

Добре, че го затворихте за външния свят. Да не се излагате извън скапаната ви секта!

Разбрахме,вече си личи,ако обичаш напусни,вместо да обиждаш и спамиш ! 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.