Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Носталгия! Предлагам ....

Featured Replies

преди 15 минути, Aquaris написа:

Длъжни ли са?

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Буквално са длъжни

Получили са нещо - помощ. Трябва да върнат нещо. Дължат, най-малко, да кажат благодаря.

• Отговори 93
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Ча'ай, че забрайх - оригиналния ми профил е с последно име @DarkEdge. А този профил създадох по морално-етични съображения - от стария профил се обърнах към един (няма да го определя със съществително

• цър-вул
    цър-вул

Абр, поне на мен, не ми звучат по един и същ начин Благодаря и палецът. Палецът се цъка за щяло и нещяло в зюнак на съгласие с написаното! Друго си е написаната думичка Благодаря - съвсем друго послен

• цър-вул
    цър-вул

преди 21 минути, Aquaris написа:

Длъжни ли са?

По тая логика - що да ха́бим за некой, чиито очи не съм виждал? Е, има сервизи - там се казва Благодаря с финикийски знаци.
Задължението възниква по-скоро по морални подбуди - някой е бил добър с теб, бъди и ти...

преди 9 минути, цър-вул написа:

По тая логика - що да ха́бим за некой, чиито очи не съм виждал? Е, има сервизи - там се казва Благодаря с финикийски знаци.
Задължението възниква по-скоро по морални подбуди - някой е бил добър с теб, бъди и ти...

В България, българите ако правиш услуга те мислят за про.ст. И гледат максимално да те използват. После те изхвърлят като парцал, ако вече няма с какво да си полезен, ако пък малко си потърсиш правото, се сопнеш и кажеш, че все пак го правиш от добра воля, ще му помогнеш малко по-късно, имаш и твоя работа и почва да те прави скандали. 

преди 20 часа, Мери Динолова написа:

За Acpekt, за мориати, за Васил, за белия кон, за цървул, за колев, и др. профили, не съм добра, вече. Но това, има ли значение?! Аз съм си аз! И аз не харесвам Валкирия. Отвратително отношение! Светейша! Израелско първеню! Къде го срещнеш все гръб да му обърнеш. Парадира и снишава/унижава всичко на пътя си. Нищо човешко! Язък и, и за знания, и за възможности, и за пари и за пътешествия, като не може да ги експонира и рекламира, като "бял" човек. Да си ГИ завре, тя знае къде! То тая всичката злъч и присмех, дет леее тук, все ще избии на някъде! Баланса си знае работата! Да не се чуди след време, ма що така! И парите и, няма да и помогнат. Горкия капитан, ще и бере гайлето, от немай къде! Това е, най-отрицателната и нелицеприятна енергия лееща се тук, след Хайдукпикасо.

Ох, това е толкова ... сладко, че ще следя с интерес, ако въобще отговорят техни сиятелства ...

Иначе, не че нещо, но аз не разбирам за какво точно е темата. Може би съм си тъпичка.

Това ми е единствения профил. Не помня, защо и за какво съм влязла за първи път. А ми е единствен, подозирам поради добро отношение и толерантност на админи и модератори, или пък обратно, и не съм била чак толкова интересна и лоша, за да подлежа на санкции, безвъзвратни.

Много сериозни неразбирателства съм имала, и емоционално съм ги преживявала, но човек се учи, ако може да е с правилните изводи, за себе си, не толкова за непознатите, с които комуникира.

Мишо (BMW-то), много ми липсва ❤️ беше наистина колоритен и интересен. Дано е на по-добро място, и някой ден, в друго време да го засека пак :)

Значи не са задължени? Тогава къде е проблема?

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

преди 22 часа, The Rage написа:

Ми не знам.Кривоглед съм и като си правя селфи,все ушите си снимам.

Добре, че не си кривокрак, че все пацата щеше да си снимаш…

преди 2 часа, Maleficient написа:

Ох, това е толкова ... сладко, че ще следя с интерес, ако въобще отговорят техни сиятелства ...

Ееееее, а теб пък как не те понасят същите…направо им бъркаш в…ушите.
Не знам защо, ама бая време ти ходеха по задника и ти сипваха с големия черпак.

А бе любоф ли бе да я опишеш… ❤️

преди 13 минути, algor написа:

Добре, че не си кривокрак, че все пацата щеше да си снимаш…

В грешка си.Добре че съм,че голямо търкане става.

преди 22 минути, algor написа:

Не знам защо, ама бая време ти ходеха по задника и ти сипваха с големия черпак

не намерих по-голям черпак
мецътъ гуй скрила

преди 17 минути, algor написа:

Ееееее, а теб пък как не те понасят същите…направо им бъркаш в…ушите.
Не знам защо, ама бая време ти ходеха по задника и ти сипваха с големия черпак.

А бе любоф ли бе да я опишеш… ❤️

Божкеее. Мен?? Та аз съм толкова ... неразбираща, почти невидима, дори незначителна прашинка на прашинковците във Вселената. Нещо са се объркали. Или пък е станала грешка, знам ли. В уши не бъркам, само в очите, че по-боли.
Да са ходели само по "моя" с мед да ги намажеш, че и да им повярваш, колко са аристократично възвисени и никой не може им стигне шлиферите, ама пусто, колкото повече сипват и се напинят, да показват и доказват благополучието си, толкова повече си личи фалша.

Но все тая. Както отбелязах, човек се научава и заживява някак по-пълноценно без излишната виртуална злоба. Така че, аз ще си следя, но за да видя следващи нива на кашер-изма :D

преди 10 часа, цър-вул написа:

Не е задължен, а длъжен. 

Ти не помагаш защото си длъжен, а защото си добър. Те в случая не са ти задължени, защото не го продаваш, но ти стават длъжници. 

Прав си, че те не могат да ти отговорят с добрина и затова от култура (а не сервилност) би следвало да ти благодарят, чрез което да се отплатят. 

Отплата и заплата са различни неща. Отплатата няма материална характеристика. (Поне едно кюфте да ти пратят по ЕКОНТ...) :) 

Дори да не го направят чрез изказа "Благодаря", то за това има Emoji Emotions6 - Последна Версия За Android - Изтеглете Apk като реакция на поста ти... ;)

Винаги съм има  свои начини за тълкуване на емоджитата като реакция на даден пост ... 

"харесване" = това е добро, "любов" = това ми хареса, "грижа" = това ме накара да се замисля, "ха ха" - това ме накара да се усмихна, "еха" - Какво?! "ядосан" = това не ми хареса, "тъжно" - съчувствам ... 

НО, кой съм аз да налагам нещо из интернет по отношение на приетите жаргонни наклонения за реакции... :) 

преди 9 минути, dioib написа:

Ти не помагаш защото си длъжен, а защото си добър

а добрият човек се чувства че е длъжен да помогне
звучи като оксиморон, ама не е таквоз

преди 26 минути, dioib написа:

dioib не разбрах защо така реагираш
ама добър човек няма да ти иска предизвестие от един месец, ако ще получаваш инфаркт
щот в този форум се оказа че има и таквиз

преди 5 минути, дръндю написа:

а добрият човек се чувства че е длъжен да помогне
звучи като оксиморон, ама не е таквоз

Дънди, дългът на добрия човек е към друг който му го е дал. 

Знанията по своята си същност не са материални. Примерно -> Знаеш как се белят картофи и казваш как, но не белиш картофите ти. ;) Аз от как те врънкам да ти купя автономна картофобелачка, мъ ти ... не ... я сакам ръчно да ги беля, за да съм нещастен ... :) 

Принципно всяко изделие си идва с ръководство за ползване, но мнозина не го дори четат, а камо ли да го прочетат и осмислят. 

Тук като ти дадат "готовото" решение го копираш и без грам мисъл го ползваш. Не проявяваш елементарно любопитство, защо това е решението!? И всичко това е защото не знаеш какво точно ти е потребно. 

Не би следвало от форуми да придобиваш знания, а опитност!!! Не да си решиш проблема, а да анализираш проблема си после след като са ти дали някакво решение. Удачното решение за теб би следвало да го отбелязваш по подходящ начин, но и там има спекулации ...

Да, прав си, че живеем в твърде материални (матриархални) времена, но някои са идеалисти (патриархално възпитани), и за теб може да е оксиморон, но за мен е квантов модел, за да могат нашите наследници станат по-добри от нас. 

Ех, Дънди ... успя да ме развеселиш ... :) = Благодаря ти ... :)  

преди 1 час, dioib написа:

Дори да не го направят чрез изказа "Благодаря", то за това има Emoji Emotions6 - Последна Версия За Android - Изтеглете Apk като реакция на поста ти... ;)

Абр, поне на мен, не ми звучат по един и същ начин Благодаря и палецът. Палецът се цъка за щяло и нещяло в зюнак на съгласие с написаното! Друго си е написаната думичка Благодаря - съвсем друго посление носи

преди 6 минути, цър-вул написа:

Абр, поне на мен, не ми звучат по един и същ начин Благодаря и палецът.

Е, да сложат тогава и едно такова: Smiley Emoticon YouTube Стикер, благодаря, марка, Компютърни икони png |  PNGEgg 

Примерно ... 

преди 2 часа, dioib написа:

Ти не помагаш защото си длъжен, а защото си добър.

На никого не му пука за другите. Помагаш, защото ти е интересно.

Ние ся защо оставихме темата? Защото сме зли ли? Не - защото ни е интересно да коментираме друго. :D

заради шоуто
заради това, че няма нови филми в нета
заради това че ни е скучно и тънъ

преди 2 минути, bornofash написа:

Ние ся защо оставихме темата?

Защото е стил на водене на теми във форума - полека да се отмества фокуса

току-що, дръндю написа:

заради това, че няма нови филми в нета

Айде, бе! Верно ли? Ако не всеки ден, то през ден излизат нови ленти

преди 1 минута, цър-вул написа:

Айде, бе! Верно ли? Ако не всеки ден, то през ден излизат нови ленти

ааа, да
трябваше да уточня, че трябва да са ми вкусни

Или ти е много перверзен вкусът, или е ноу префинен.
Ясно е, че шедьоври не излизат всеки ден!
Ходи на кино и плащай по 12 кинта за пинционер

Благодаря? За какво? Както би казал днешният виртуален бай Ганьо - "Има̀л си бол време-помогна̀л си"
А това, че едно "Благодаря, стана..." или "Не стана, но благодаря..." ще ориентира и други хора читав ли е съвета, са глезотии.
Ето bootlicker (Мазния), известен още и като FatMan9, отдавна е загубил вярата си в човечеството и си пуска сам темите. Че и като почитател на народното фразотворчество се води от сигурното "Двоен дикиш по-добре държи". Човекът няма избор. А вие само го хокате. Според мен от завист. Но да не задълбавам.

Иначе, по темата, мога да кажа само, че ... тема, в която се пише по темата, за мен не е никаква тема.

едит: горното написах доброволно, в пълно съзнание, сравнително адекватен и с ясна мисъл ... и слабо мъждукаща надежда, че няма да го отнеса от авторката.

преди 7 часа, lebel написа:

и слабо мъждукаща надежда, че няма да го отнеса от авторката.

Айде, ясно, че с вяра в доброто, благодаря няма, ма поне едно извинявай с любов, можеше! 

На моменти се чувствам, ей така! :lol6:

Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи 'I'M BACK!'

преди 50 минути, Мери Динолова написа:

Айде, ясно, че с вяра в доброто, благодаря няма, ма поне едно извинявай с любов, можеше! 

Обикновено "извинявай" е свързано с "вина", тоест има неква предистория. И в първия момент си казах, че някой друг мой профил е съгрешил нещо. А във втория се сетих, че нямам друг профил. Нещо като...

Некъф влетява в кръчмата и изкрещява:
- Пешо, ти тук си пиеш, а там един, такова, с жена ти!
Мъжът, седнал в ъгъла скача, хуква и чак на вратата се сепва:
"Напрао съм стан
а̀л кълбо от нерви, eбaти! Нито съм Пешо, нито съм женен!"

Иначе, за темата ... просто се шегувам (с любов)...

преди 5 минути, lebel написа:

Некъф влетява в кръчмата и изкрещява:
- Пешо, ти тук си пиеш, а там един, такова, с жена ти!
Мъжът, седнал в ъгъла скача, хуква и чак на вратата се сепва:
"Напрао съм стан
а̀л кълбо от нерви, eбaти! Нито съм Пешо, нито съм женен!"

:lol6:баси стрес-теста! Хехе! 

преди 5 минути, lebel написа:

Иначе, за темата ... просто се шегувам (с любов)...

Аз отговорих с нея (любоВта), още преди да я бях получила. ;) Като я има, нея ... то и благодарността и извинението се леят от самосебе си. Това е важното, винаги, тук ... сега. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.