Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Носталгия! Предлагам ....

Featured Replies

преди 1 минута, Мери Динолова написа:

Васил

Е що? Чак и за Мориарти?

• Отговори 93
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Ча'ай, че забрайх - оригиналния ми профил е с последно име @DarkEdge. А този профил създадох по морално-етични съображения - от стария профил се обърнах към един (няма да го определя със съществително

• цър-вул
    цър-вул

Абр, поне на мен, не ми звучат по един и същ начин Благодаря и палецът. Палецът се цъка за щяло и нещяло в зюнак на съгласие с написаното! Друго си е написаната думичка Благодаря - съвсем друго послен

• цър-вул
    цър-вул

преди 3 минути, petie1 написа:

Ами аз наистина няма какво да круя знаем се от групите вече та :)

Е тук не става дума, само за близки отношения в групи. Впечатления за други профили, отношения и помощи. Или в другата крайност, нелицеприятни, досадни и търсещи влияние и внимание, профили. 

преди 4 минути, petie1 написа:

Е що? Чак и за Мориарти?

И за него, щоо! Не е невъзможно, за мен! :D 

преди 10 минути, Мери Динолова написа:

А пееш ли в хора?

Че как?На Павароти,по-малката братовчедка,ме е учила.И да те изпреваря-Не съм заек,без опашка.

преди 6 минути, Мери Динолова написа:

Е тук не става дума, само за близки отношения в групи. Впечатления за други профили, отношения и помощи. Или в другата крайност, нелицеприятни, досадни и търсещи влияние и внимание, профили. 

Е то мене са ме обвинявали във всичко това дет си го писала та не е както да не знам....

преди 10 минути, petie1 написа:

Ами аз наистина няма какво да круя знаем се от групите вече та :)

Ти знаеш, какво мисля за теб! Възхищавам ти се! Гордея се, че те познавам, дори и само,онлайн! ❤️ Ако имам силата, знаеш, че бих изпълнила всяко твое желание, безприкословно! ❤️

преди 1 минута, The Rage написа:

Че как?На Павароти,по-малката братовчедка,ме е учила.И да те изпреваря-Не съм заек,без опашка.

Опашката е важна!  Внася баланс, някак. :D Да питам тогава, с ушите как си? :P

преди 3 минути, Мери Динолова написа:

Ти знаеш, какво мисля за теб! Възхищавам ти се! Гордея се, че те познавам, дори и само,онлайн! ❤️ Ако имам силата, знаеш, че бих изпълнила всяко твое желание, безприкословно! ❤️

Знам споко, то и аз уж се опитвам да помагам доколкото мога ако има чалъм ама засега няма нужда :)

преди 5 минути, Мери Динолова написа:

Да питам тогава, с ушите как си? :P

Не е добре работата-много косми...

Спирам.Сори!

преди 1 минута, The Rage написа:

Спирам.Сори!

Нямаш грижи. Всеки според възможностите му. 

преди 2 минути, The Rage написа:

-много косми...

:D

току-що, Мери Динолова написа:

Нямаш грижи. Всеки според възможностите му. 

:D

В простотиите,моите-са неограничени.Затова спирам.

преди 4 минути, The Rage написа:

Правилно! Темата е сериозна, без простотии, моля! Благодаря за което! :) 

преди 6 минути, The Rage написа:

Не е нужно да си ги мерим тук. Всички ги имаме тия, за жалост! Форума цъфти от тях. :(

преди 21 минути, Мери Динолова написа:

Правилно! Темата е сериозна, без простотии, моля! Благодаря за което! :) 

Не е нужно да си ги мерим тук. Всички ги имаме тия, за жалост! Форума цъфти от тях. :(

ОК!Мери то ми.

Ама от утре.Сега съм легнал с костюма.Като стана,ще го изгладя.Вратовръзка,лъснат чепик ииииииии-сериозно.

преди 1 час, Мери Динолова написа:

Добра, ма да не съм ти вкъщи, нали?! :D 

Прав си, точно онази съм ... слънчогледената. 

Ами не - напротив, аз съм останал с добри впечатления за теб,но ти от някои потребители тук не си явно

Потребител от сума време и бях почти неактивен през повечето години, един Господ знае що съм се регистрирал тогава, но последните 4-5 годинки се активизирах най вече за да има с кой да общувам на български, пък и психиатричното отделение няма равно.
Друг акаунт нямам.

Други профили нямам и не съм имал. Регистрирах се тук преди, поне 7-8 години, заради проблеми с РС, и в тази сфера специално по онова време имаше хора със знания и желание да помогнат. Като цяло има разнообразни теми, а в които съм компетентен се опитвам да помагам и аз. 

Продължавам да бъда тук толкова години, защото форумът има правила, а екипът му се старае те да бъдат спазвани. С това и пребиваването тук е спокойно и приятно. Както на всяко обществено място, появяват се и неадекватни хора, които нарушават правилата, но не виреят дълго без да бъдат наказани. 

Що се отнася до даването на личностни квалификации на потребителите, това не го смятам за добра идея. В крайна сметка приятният и полезен потребител винаги ще получи "благодаря", а антиподът му, игнор, наказание, там каквото си е заслужил и търсил. 

преди 3 минути, Bubbles написа:

Друг акаунт нямам.

Така и трябва, казвам защо, аз съм мъж на 41 и бях хлапе когато се регистрирах.  Хвърчах във облаците дето се вика тогава, сега имам своята дума и мнение.

Регистрирах се през 2014 за да си покажа линукса :D Както всеки начинаещ в сферата, бях много горд и досаден.

Останах заради моабета в раздела ПП и забава и да ръся остроумия другаде където сваря

Имах още два акаунта, но все със същото име. Единия го изтрих for shits and giggles. От другия умишлено се самозаключих, като му сложих незапомняща се парола, защото чувствах, че съм пристрастен към форума.

И не изпитвам носталгия. Нищо не се е променило, откакто съм тук.

Благодаря за трибуната.

преди 7 часа, Мери Динолова написа:

за цървул... не съм добра, вече.

Няк'во грешно впечатление! Не си ми направило нищо лошо, че да не си добра за мен!!!!!!!

Охо, преброяване на дивите бимбайци, а бройте ме преброен, имам си само тоз профил от 2007, ба толкова отдавна ли беше, а го следя почти от създаването му.

Имам още един профил. Той е безличен и е от по-рано. Не помнех, че съм имал и направих този. Не помня за първата регистрация, но бе защото бях се сблъскал с някакъв проблем. Не помня дали от тук взех решението, но към тогава извън знанията си търсих и решение из форумите. 

Личното ми мнение е, че тук има достойни знаещи, които истински помагат. Другите са шегаджии или тролове. 

Да, в действителност втория ми образ е изграден на тролски принцип. Самия облик, образ и т.н. е създаден от тук присъстващите. Той няма нищо общо с какво представлявам в действителност. 

И всичко това е защото се пенсионирах и преориентирах хобито си към човешките взаимоотношения във форумите. Допадна ми свободата и толерантността на администрацията на тази платформа. За разлика от другите социални платформи, то тук по-може да общуваш, а не да се хвалиш и т.н. 

За мен тук има интересни индивиди. Някои са щури, други луди, трети класически тролове и т.н., но болшинството са човечни. 

За какво съм тук ли?! Хм ... многопластово е. От една страна е хоби, т.е. свързано е със социологията, психологията, с хората които комуникират посредством интернет. От друга страна информативността за новостите из IT сектора, т.е. да не забравяме основното предназначение на Калдата. То не е във форума. 

От трета страна тук повечето са техничари, т.е. жаргона е приемлив за мен. 

Трябва да отбележа и друго. Тук не е училище. Тук може да получиш помощ, но не и да те научат на знания. Умееш ли да зададеш правилния въпрос, то ще получиш адекватни решения. Не го ли зададеш правилно проблема си, то със сигурност ще те качат на 'котлона". Да, има потребители които и да ги вариш и да ги печеш, то те си остават просто хора желаещи внимание, а защо, е, елементарно е -> В реала ги пренебрегват. 

Има и хлапаци. :) Дръзки са. :) Нормално е, защото явно са в зоната на хормоните. :) Понякога са забавни, а понякога досадни, но така са хората в пубертета. :) 

п.п. Лек и успешен ден, а така също и успешна седмица. 

преди 1 час, цър-вул написа:

Няк'во грешно впечатление! Не си ми направило нищо лошо, че да не си добра за мен!!!!!!!

То пък аз съм ѝ изял десерта. Нямам представа, коя е. Сърдитко Петко, празна му е торбата. Торбичката.

Както и да е.  Да не влизам в подробности.

преди 1 час, цър-вул написа:

Ча'ай, че забрайх - оригиналния ми профил е с последно име @DarkEdge. А този профил създадох по морално-етични съображения - от стария профил се обърнах към един (няма да го определя със съществително) с "цървул", за което бях санкциониран! Видна е причинно-следствената връзка със сегашния ми ник!
Дефакто в ресурса съм от 6 декември 2006

преди 16 часа, Мери Динолова написа:

Форума цъфти от тях.

Ами то май затва е толкоз интересен хехе

преди 16 часа, Soviet Soldier написа:

В крайна сметка приятният и полезен потребител винаги ще получи "благодаря"

Абе, не е точно така. По-често някой получава помощ и отлита - ни дума, ни вопъл, ни стон... На много хоря някак им трудно да кажат/напишат "Благодаря"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.