Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще вдигат минималната работна заплата

Featured Replies

КНСБ ще опъва палатки, където ще има социални елементи, които ще настояват за по-висока минимална работна заплата.

Казват, че минималната работна заплата трябва да се вдигне от 710лв на 760лв. Ако това се случи, ще има революция в България и ще има утопия.

50 лева са изключително много пари - да се чудиш как да ги похарчиш.

Вдигането на заплатата с 50 лева е знак за храброст и обич към народа. Тези 50 лева определено ще ни стигнат и ще ни решат всичките проблеми.

Аз определено ще гласувам за тези, които обещаят да вдигнат заплатата с 50 лева. 50 лева са адски много пари, които ще решат проблемите на народа.

Ето, видяхте ли колко кадърни политици има в България? Толкова са добри и кадърни, че ще ни вдигнат заплатата с цели 50 лева.

Ето линк към публикацията: https://fakti.bg/amp/bulgaria/689933-knsb-opava-palatka-pred-ns-zaradi-minimalnata-zaplata

• Отговори 135
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Де да имаше някой управляващ, който да е поне като него, но няма.

• в историята поне аз не съм чел, власт да бъде взета по мирен-безкръвен начин този феномен в България никъде не съм го срещал, което предполага, че властниците са същите онези, които бяха управляващи

• българите бяха по-работливи и задружни спомням си, специалист от ГФР, при монтаж на тяхна машина, нарече държавата ни "малката Швейцария на балканите" сега сме разделени по най различни признаци-п

Публикувани изображения

Мазен, още ли си тук , бе?

• Автор
току-що, dimy написа:

Мазен, още ли си тук , бе?

Това "мазен" обида ли е? Защо ме обиждаш просто защото информирам хората относно предстоящото вдигане на заплатата?

Как ти викат в лудницата?

• Автор
преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Как ти викат в лудницата?

Наричат ме високо трениран и квалифициран, професионален доктор-психиатър. Накратко, наричат ме "докторе".

А теб как те наричат, пациент ли?

преди 5 минути, FatMan9 написа:

Наричат ме високо трениран и квалифициран, професионален доктор-психиатър. Накратко, наричат ме "докторе".

А теб как те наричат, пациент ли?

Мъж води жена си на психолог, защото не са правили секс от месеци. Остава пред кабинета да чака, а вътре жена му разказва на доктора:
- Ами какво да ви кажа... Сутрин излизам на работа, хващам такси, и шофьора ме пита "Ще си платиш ли, или...". И аз избирам "или". Докато се оправим, закъснявам за работа. Като ида, шефа ме привиква в кабинета си и казва "И сега какво, да те уволнявам ли или..." и аз избирам "или". Вечерта пак се прибирам с такси и пак не си плащам с пари... И накрая просто нямам сили за мъжа ми.
- И сега какво, това да го кажем ли на мъжа ти или...?

Изписали двама луди от лудницата, но ги пуснали на изпитателен срок. Казали им:
- Даваме ви един месец пробен срок. Ще живеете в една квартира и ще се наблюдавате един друг. Ако някой забележи, че другият полудява - веднага да ни се обади по телефона да дойдем да го приберем.
Настаняват се те, живеят си. Една вечер обаче единият застава до главата на другия, вдига ръце нагоре и казва:
- Аз съм нощна лампа!
Другият решава да го издаде на лекарите. Вдига телефона, обажда се:
- Тука тоя се е побъркал, виснал ми е над главата и разправя че е нощна лампа.
- Добре, ще дойдем утре да го приберем.
- Ама как утре, сега елате!
- Късно е, лягай да спиш и на сутринта сме при тебе.
- Как да спя на светло бе?

:lol6:

преди 4 минути, FatMan9 написа:

Наричат ме високо трениран и квалифициран, професионален доктор-психиатър

Останалите как да разберат че имаме високо трениран пациент от Мосейково, като не си го написал на ник нейма. 

преди 1 час, Coco1 написа:

Останалите как да разберат че имаме високо трениран пациент от Мосейково, като не си го написал на ник нейма. 

Бухахаа! Коко, теб требеше да напише, ама как да го направи, като сте в един прайд, а ти още не си го разбрал. 

преди 2 часа, FatMan9 написа:

КНСБ ще опъва палатки, където ще има социални елементи, които ще настояват за по-висока минимална работна заплата.

Казват, че минималната работна заплата трябва да се вдигне от 710лв на 760лв. Ако това се случи, ще има революция в България и ще има утопия.

50 лева са изключително много пари - да се чудиш как да ги похарчиш.

Вдигането на заплатата с 50 лева е знак за храброст и обич към народа. Тези 50 лева определено ще ни стигнат и ще ни решат всичките проблеми.

Аз определено ще гласувам за тези, които обещаят да вдигнат заплатата с 50 лева. 50 лева са адски много пари, които ще решат проблемите на народа.

Ето, видяхте ли колко кадърни политици има в България? Толкова са добри и кадърни, че ще ни вдигнат заплатата с цели 50 лева.

Ето линк към публикацията: https://fakti.bg/amp/bulgaria/689933-knsb-opava-palatka-pred-ns-zaradi-minimalnata-zaplata

Нещо за максималната,чува ли се?

преди 1 час, The Rage написа:

Нещо за максималната,чува ли се?

Цитат

максималният осигурителен праг се увеличава от 3 000 на 3 400 лева

https://bnr.bg/horizont/post/101589487/vasilev-predvijda-710-lv-minimalna-zaplata-i-3400-lv-maksimalen-osiguritelen-dohod-ot-april

Цитат

Възнагражденията на депутатите вече гонят 10 000 лева месечно

https://offnews.bg/ikonomika/vaznagrazhdeniata-na-deputatite-veche-goniat-10-000-leva-mesechno-770386.html

преди 7 часа, Sliderum2 написа:

Бухахаа! Коко, теб требеше да напише, ама как да го направи, като сте в един прайд, а ти още не си го разбрал. 

Хем сте от един прайд хем не си го разбрал, тежко ви е на пациентите от Мосейково.

преди 1 час, The Rage написа:

Осигурителният праг,го знам.Има ли таван,за заплатата?

ами не знам
познавам хора които взимат от 4к до 10к, за други нямам инфо

преди 11 минути, дръндю написа:

ами не знам
познавам хора които взимат от 4к до 10к, за други нямам инфо

Аз не се изразих,правилно.

Имаш фирма,със съдружници.Взимате еди колко си и останалито,се дели на 4 Април.

За този таван,питам.И има ли,въобще?

• 5 месеца по-късно...

Путин бил вдигнал днес минималната работна заплата на 16 000 рубли.

Та реших да сравня нещата чрез т.нар. потребителска кошница в Русия и в България.

Информацията за потребителска кошница в рускоезичния Интернет – какво съдържа тя и колко струва – има бол, ясна, подредена, еднозначна.

Търсих на "потребительская корзина 2022".

За мое съжаление, разочарование и възмущение не така е с тази информация у нас. С търсене и лутане половин час на "потребителска кошница 2022" ми излизат само некви или общи разсъждения, или начини за измерване на инфлации, или откъслечни данни, или процентни промени. Писна ми и се отказах. Това замъгляване не е случайно, струва ми се.

Та не можах да направя сравнение между България и Русия.

Това, което извадих е, че в Русия с две минимални месечни заплати семейство от двама възрастни и едно дете си купува продуктите от потребителската им "карзина" за цяла година:

"Размер потребительской корзины 2022 года для разных групп граждан РФ в денежном исчислении составляет:

Взрослые трудоспособные лица – 10 800 руб.

Пенсионеры – 8 200 руб.

Дети – 9 900 руб."

https://admmuji.ru/blog/zhaloby/potrebitelskaya-korzina-chto-vhodit-v-2022-godu-sostav-i-stoimost.html

Доколкото разбрах, числата са за година.

Парламента гласува МРЗ, а правителството/служебно/ не само, че не е съгласно, ами и това което предложи 770лв. да отлага за лятото, когато те няма да са във властта :super:! Така се бори стандарт, дръж в немотия хората! Добре бе за малко ПП да вдигне малко доходите, че г@з л@йно нямаше да види :cooking1::turkey4:

Уж социални бяха тези, ма май не са ... що тъй?

• 2 седмици по-късно...
преди 36 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не трябваше ли да е 850лв.? 25ст. отстъпка на литър гориво няма ли да гласуват?

Май не си прочел новината. Увеличение на два етапа. 780лв от първи януари, по-късно от юли, ще има отново увеличение. Общо се предвижда с двете увеличения МРЗ да достигне 20% над сегашният размер. 

преди 3 часа, Sliderum2 написа:

Май не си прочел новината. Увеличение на два етапа. 780лв от първи януари, по-късно от юли, ще има отново увеличение. Общо се предвижда с двете увеличения МРЗ да достигне 20% над сегашният размер. 

Бе всеки казва какво ще е в бъдеще, ма нека се случи! И защо на два пъти, давай от сега, сега е зима, сега има нужда - лятото я камилата, я камиларя :begging:

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Бе всеки казва какво ще е в бъдеще, ма нека се случи! И защо на два пъти, давай от сега, сега е зима, сега има нужда - лятото я камилата, я камиларя /cdn-cgi/mirage/21d6d04b2d12f21a4c69becabfcf364ab38b71d3fd09d94274f2f37398ed52cd/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_begging.gif

Ако се отговаря на нужди предизвикани от спекулативни цени, с даване на повече числа пари, само се помпи инфлацията. 

Можеше въобще да не повишават тия числа, а да вземат мерки за нормализация на цените, които на много стоки са очевидно спекулативни. Не са такива поради недостиг, а заради алчност и картел.

преди 16 часа, Sliderum2 написа:

За това си в грешка. Вярно има увеличение на два етапа, но това е второто увеличение. Първото беше април месец. И така МРЗ от 650 лв. става 780 лв. или точно 20%.

преди 12 часа, Sliderum2 написа:

Ако се отговаря на нужди предизвикани от спекулативни цени, с даване на повече числа пари, само се помпи инфлацията. 

Можеше въобще да не повишават тия числа, а да вземат мерки за нормализация на цените, които на много стоки са очевидно спекулативни. Не са такива поради недостиг, а заради алчност и картел.

Как ще помпаш инфлацията , като вдигнеш МРЗ ?! Ти май се бъркаш с това когато се печатат пари за да се дадат, а ни е сме в борд и не мойм печатаме така! Инак за спекулативни и картелни цени съм съгласен, но това означава, че държавата отсъства!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.