Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо изобщо се засягат тези теми?

Featured Replies

Напоследък доста често се правят документални филми за британското кралско семейство. Интересни са, но напоследък наблягат на нещо, което много ме натъжава, но и възмущава. Защо изобщо се изважда чак сега, след толкова време, наяве историята с невъзможната любовна връзка между принцеса Маргарет и Питър Таунзенд? На мен ми е тъжно всеки път, като дават за тази история, а даже и да има някаква гузност в кралското семейство за твърде средновековната постъпка, то всичко е минало и заминало. Да, монархията изглежда реформирана и модерна, за сметка на съсипани човешки съдби и мечти и погубено здраве.

Лично аз вече не вярвам, че изобщо хората желаят да се променят и да им се навират примери. Вече изобщо не вярвам че хората с увреждания изобщо ще имаме късмета да живеем в нормални времена, то и кой знае колко му остава на човечеството................. Лично аз съм доста разочарована от хората и от нежеланието им да се променят и да отхвърлят някои остарели, да не кажа направо средновековни представи за живота. Огорчена съм, защото съм на 38, а обществото направи всичко възможно да не съм щастлива и да не видя щастие. Огорчена съм, че хората не желаят да се откажат от грешните нацистки възгледи за хората с увреждания.  Тъжно ми е, защото здравето ми става все по - зле и ще си умра, без да познавам някои неща.

Та, какъв е смисълът да се показват документални филми и да се поучава обществото, когато то самото не желае да се промени?

• Отговори 58
  • Прегледи 3,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Защото на англичаните им хареса, а това че ти гледаш подобни глупости си е лично твое решение. Гледай си емотиконите като за начало и се моли там да няма кралски.

• Ами тя си е от берковската кралска династия та какво се чудиш? Айде сега нов сезон на "Принцеса Паулина" Колко пъти вече я дъвчем тая тема за хората с увреждания и ти казахме че всичко зависи о

• Емил Костов
    Емил Костов

Че кой те кара да вярваш на подобни глупости. Това не е морал, а политика и промиване на мозъка. Аз отдавна съм ти казал, че всичко зависи от теб, но ти така и никога не го разбра.

преди 17 минути, Anneliese написа:

доста често се правят документални филми за британското кралско семейство

защото монархията е в упадък и  царчетата са хрантутници паразитират на гърба на данъкоплатците

до президенти премиери парламенти  секретарки  царчета  сенатори и кралици  - БЮРОКРАЦИЯ секретар на секретаря 

на народа му  омръзва и ще вземе сопите и гилотините 

затова  се правят филмчта и пропаганда 

преди 20 минути, Anneliese написа:

. Вече изобщо не вярвам че хората с увреждания изобщо ще имаме късмета да живеем в нормални времена

когато взема властта ще направя специален град за хора с увреждания  мисля някъде да е по българско турската граница 

Защото на англичаните им хареса, а това че ти гледаш подобни глупости си е лично твое решение. Гледай си емотиконите като за начало и се моли там да няма кралски.

Честно казано не можах да вникна в смисъла на написаното,  освен може би, че берковишката принцеса се отъждесвява по някакъв начин с британското кралско семейство.

току-що, ined написа:

Честно казано не можах да вникна в смисъла на написаното,  освен може би, че берковишката принцеса се отъждесвява по някакъв начин с британското кралско семейство.

Сакън, не и давай такива насоки моля те!

• Автор

Не, просто не го разбирам лицемерието. Всички са съчувствали на принцесата, че не може да се омъжи за вече разведен човек, но пък и са били доволни, че моралът е бил запазен.  Сега обаче всички си дават сметка какво и е било да се откаже от личното си щастие в името на короната и съжалявали, че не е реагирала по - бунтарски, а се е примирявала с положението.

Значи допреди десетилетия моралът е бил важен, сега не чак толкова, обаче е късно за някои хора. Не е ли отвратително това?

преди 5 минути, Anneliese написа:

Не, просто не го разбирам лицемерието. Всички са съчувствали на принцесата, че не може да се омъжи за вече разведен човек, но пък и са били доволни, че моралът е бил запазен.  Сега обаче всички си дават сметка какво и е било да се откаже от личното си щастие в името на короната и съжалявали, че не е реагирала по - бунтарски, а се е примирявала с положението.

Значи допреди десетилетия моралът е бил важен, сега не чак толкова, обаче е късно за някои хора. Не е ли отвратително това?

Какво има да разбираш на лицемерието. Всички за лицемери, морал няма и никога не е имало. Примери да ти давам ли или сама ще се сетиш.

В една мисъл-нацисти,увреждания,крале и принцеси,любов и невъзможна такава.А и докъменталки.

преди 7 минути, Anneliese написа:

той и сега  си е важен моралът

аз съм един от най- моралните  на балканския полуостров следователно и в европа 

току-що, Banesc написа:

той и сега  си е важен моралът

аз съм един от най- моралните  на балканския полуостров следователно и в европа 

:lol6: БРАВО МЕН. Оправи ми настроението. Да си жив и здрав!

преди 14 минути, ined написа:

Ами тя си е от берковската кралска династия та какво се чудиш?

преди 58 минути, Anneliese написа:

Лично аз вече не вярвам, че изобщо хората желаят да се променят и да им се навират примери. Вече изобщо не вярвам че хората с увреждания изобщо ще имаме късмета да живеем в нормални времена, то и кой знае колко му остава на човечеството................. Лично аз съм доста разочарована от хората и от нежеланието им да се променят и да отхвърлят някои остарели, да не кажа направо средновековни представи за живота. Огорчена съм, защото съм на 38, а обществото направи всичко възможно да не съм щастлива и да не видя щастие. Огорчена съм, че хората не желаят да се откажат от грешните нацистки възгледи за хората с увреждания.  Тъжно ми е, защото здравето ми става все по - зле и ще си умра, без да познавам някои неща.

Айде сега нов сезон на "Принцеса Паулина" :) Колко пъти вече я дъвчем тая тема за хората с увреждания и ти казахме че всичко зависи от теб и никой друг

• Автор
преди 6 минути, Емил Костов написа:

Какво има да разбираш на лицемерието. Всички за лицемери, морал няма и никога не е имало. Примери да ти давам ли или сама ще се сетиш.

Нима? Защото пък  мен страшно много ме поучаваха и ми морализаторстваха  на тема " Хората с увреждания съсипват живота на другите".  Да не сме мечтаели за такива неща като любов, брак и секс. После, естествено, за да не излязат някакви антисемити, вмъкват, че съм имала право на щастие. Как, като не ми се позволя да харесам някого? Като ме карат да чакам някой да ме забележи? Каква любов и какво щастие е да не можеш да избираш? Да не можеш да бъдеш с някого, по когото си хлътнал? Всичко да е едни студени отношения?

Имали сме право на щастие, ама със себеподобни. Знаете ли колко дискриминаторско звучи това?

току-що, Anneliese написа:

Нима? Защото пък  мен страшно много ме поучаваха и ми морализаторстваха  на тема " Хората с увреждания съсипват живота на другите".  Да не сме мечтаели за такива неща като любов, брак и секс. После, естествено, за да не излязат някакви антисемити, вмъкват, че съм имала право на щастие. Как, като не ми се позволя да харесам някого? Като ме карат да чакам някой да ме забележи? Каква любов и какво щастие е да не можеш да избираш? Да не можеш да бъдеш с някого, по когото си хлътнал? Всичко да е едни студени отношения?

Имали сме право на щастие, ама със себеподобни. Знаете ли колко дискриминаторско звучи това?

Че кой те кара да вярваш на подобни глупости. Това не е морал, а политика и промиване на мозъка. Аз отдавна съм ти казал, че всичко зависи от теб, но ти така и никога не го разбра.

• Автор

Как да зависи от мен? Имам чувството, че кой и да харесам, пак ще ми скочат, че ще му съсипя живота на човека. И пак ще ми се опява да харесам някой като мен.

А вие защо ни отбягвате като чумави и отказвате да приемете, че е нормално здравите да се грижат за хората с увреждания?

Защо обществото толкова държи да се прави на морално?

преди 3 минути, Anneliese написа:

Как да зависи от мен? Имам чувството, че кой и да харесам, пак ще ми скочат, че ще му съсипя живота на човека. И пак ще ми се опява да харесам някой като мен.

А вие защо ни отбягвате като чумави и отказвате да приемете, че е нормално здравите да се грижат за хората с увреждания?

Ами от теб зависи! Що слушаш другите.

• Автор

Не слушам другите, но не мога да променя възгледите на нашите, а пък и живея в малък град, със средновековно мислене. Тук просто отказват да се цивилизоват.

преди 7 минути, Anneliese написа:

А защо трябва ти да харесаш човек? Нали ти казах че трябва да покажеш че имаш нещо за харесване?   Аз дет съм по зле от теб да си ме чул да казвам че съм с увреждание? Дадох ти едно име потърси го и пак ще си говотрим дали хора с увреждания не могат да бъдат харесвани

преди 10 минути, Anneliese написа:

Казах ти го веднъж.Ще ти го кажа пак-познавам достатъчно хора,с увреждания,които работят,имат семейства и т.н.

И кой ти е длъжен?На мен някой,да не ми е помагал?Малцина са с тати милионер.От две години съм с "клавиатурната болест".Ако не знаеш-ограничени движения и при всяко боли.Яко.И пак си ловя молива,по странни начини и си рисувам проекти.

Ти си избрала,да бъдеш жертва и ти харесва,на всичкото отгоре.

• Автор
току-що, petie1 написа:

А защо трябва ти да харесаш човек? Нали ти казах че трябва да покажеш че имаш нещо за харесване?   Аз дет съм по зле от теб да си ме чул да казвам че съм с увреждание? Дадох ти едно име потърси го и пак ще си говотрим дали хора с увреждания не могат да бъдат харесвани

Ти добре ли си да ми задаваш такъв тъп въпрос?  Не мога да бъда с някого, когото не харесвам. Трябва да има привличане, интерес............... Не си ли чувал за такива работи?

И да, явно трябва да се чувствам виновна, че не приличам на кукла Барби със сладка пекинезка физиономия. Искам да впечатлявам с интелект, не с визия.  Визията е до време. Интелектът не е ли по - важен?

преди 3 минути, The Rage написа:

Казах ти го веднъж.Ще ти го кажа пак-познавам достатъчно хора,с увреждания,които работят,имат семейства и т.н.

И кой ти е длъжен?На мен някой,да не ми е помагал?Малцина са с тати милионер.От две години съм с "клавиатурната болест".Ако не знаеш-ограничени движения и при всяко боли.Яко.И пак си ловя молива,по странни начини и си рисувам проекти.

Ти си избрала,да бъдеш жертва и ти харесва,на всичкото отгоре.

Не съм избрала. Но и никога не съм харесвала идеята да съм лесно достъпното момиче. Не ми е по вкуса. Всяка жена може да се държи евтино, но не всяка може да впечатлява с интелект, знания,и интереси.

Още от тийнейджърка ме  отвращаваше идеята да впечатлявам с кифленски поведение и визия. Мерси, не е моето нещо.

преди 1 час, Anneliese написа:

В дворовете(Не само британския) от край време лицемерието е основна част от ежедневието и се приема за нещо нормално, затова няма от какво чудиш, те са си такива.

• Автор

Да, но не става дума само за членовете на кралското семейство, а и  обикновените поданици. Имало е и такива, които са подкрепяли двойката, но масово е имало негативно отношение към разведените и към идеята, че те също са нормални хора.

Оставам с впечатлението, че в Източна Европа като че ли разводът по - лесно се е приемал, отколкото на на запад.

преди 5 минути, Anneliese написа:

Да, но не става дума само за членовете на кралското семейство, а и  обикновените поданици. Имало е и такива, които са подкрепяли двойката, но масово е имало негативно отношение към разведените и към идеята, че те също са нормални хора.

Оставам с впечатлението, че в Източна Европа като че ли разводът по - лесно се е приемал, отколкото на на запад.

Това е друго, на запад в ония години църквата е имала огромно влияние, а както се сещаш религиите не одобряват развода, аборта и т.н., в този смисъл онези със "синята" кръв са си били лицемери като и днес, а простолюдието просто е цъкало с език защото така му е проповядвала църквата.

В същото това време на изток е царувала Османската империя и църквата не е имала почти никакво влияние.

• Автор

Католическата църква е ужасно лицемерна, като гледам, и протестантската не прави изключение. Православната обаче не е такава и не се навира в личния живот на хората. Обаче недоумявам как след преживяна втора световна война, в тази страна (Великобритания) са хукнали да се правят на моралисти и светци.

Обаче не е и само влиянието на църквата. Хората са били негативно настроени към разводите по принцип.

Боже какви глупости пишеш и после имаш претенции, че никой не проявявал разбиране към тебе.

• Автор

Не пиша глупости. Хората уж с времето се учат от грешките си, уж обществото се развива, но не е така. Днес може би разводът се приема нормално. Но пък мисленето спрямо хората с увреждания не се е променило, за нацизма -също, справка - Украйна. Всички защитават азовците и татуираните идиоти със свастики. Нацизмът не бил лоша идеология, Адолф Хитлер бил подведен и не знам си още какво. Ами простотията с абортите? Не харесвам САЩ, ама с това решение се телепортираха в 50-тегодини на 20 век.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.