Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съединител? Полуоска? Зегерка???/ ПОМОЩ!!!!!!!

Featured Replies

Здравейте! Преди 2 месеца закупих първият си автомобил, Mercedess A170 W168. Съединителя боксуваше, или поне така предполагам защото оборотите скачаха, но скоростта не особенно. Наскоро забелязах че при високи обороти, при това боксуване, има някакава граница на покачване на оборотите и след това колата се изстрелва. Днес, В купето ми замириса на странна миризма, оприличих го на бакилит. Отбих веднага. Постоях си 5-6мин с работещ двигател, угасих.. Постоях още малко след което запалих, без никакво затруднение, натиснах си съединителя вкарах първа без проблем, започнах да го отпускам но колата едва помръдваше. Без проблем можех да пусна съединителя колата да работи необезпокоена и нищо не се случваше. Не бях далеч от вкъщи и реших че ще се прибера на някъде. Пуснах по инерция, и след като слязох ми се наложи да дам на скорост и да се придвижа около км до вкъщи. Колата се тресеше цялата, и едва едва с 5-10км в час я оставих пред нас. Някакви идеи?

преди 2 минути, KaloyanAt написа:

Здравейте! Преди 2 месеца закупих първият си автомобил, Mercedess A170 W168. Съединителя боксуваше, или поне така предполагам защото оборотите скачаха, но скоростта не особенно. Наскоро забелязах че при високи обороти, при това боксуване, има някакава граница на покачване на оборотите и след това колата се изстрелва. Днес, В купето ми замириса на странна миризма, оприличих го на бакилит. Отбих веднага. Постоях си 5-6мин с работещ двигател, угасих.. Постоях още малко след което запалих, без никакво затруднение, натиснах си съединителя вкарах първа без проблем, започнах да го отпускам но колата едва помръдваше. Без проблем можех да пусна съединителя колата да работи необезпокоена и нищо не се случваше. Не бях далеч от вкъщи и реших че ще се прибера на някъде. Пуснах по инерция, и след като слязох ми се наложи да дам на скорост и да се придвижа около км до вкъщи. Колата се тресеше цялата, и едва едва с 5-10км в час я оставих пред нас. Някакви идеи?

Да добавя че след случая на прибиране чувствах съединителя доста по мек, а за отделяне не мога да преценя.

преди 15 минути, KaloyanAt написа:

Да добавя че след случая на прибиране чувствах съединителя доста по мек, а за отделяне не мога да преценя.

Ами сменя се съединителят. Какви идеи трябва да има тук. И в зависимост от модела на колата олекваш от 300 до 1500 лева.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
току-що, NewRedDragon написа:

Нямам Auto Data под ръка, ама това е май с двумасов маховик, без акс. лагер...Около 400 лв ще е само кпмлекта = с труда отиде на 1к

двумасов е, да. Мисълта ми е на 100 процента ли е съединител

току-що, KaloyanAt написа:

Вероятно. При полуоска няма да ти мирише на феродо, а и се чува едно специфично тракане и тропане. 

преди 1 минута, KaloyanAt написа:

Почти сигурно! На 100% съединителя е дал фира.... Какво друго се е случило за тия 2 месеца, ще се разбере в сервиза

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Вероятно. При полуоска няма да ти мирише на феродо, а и се чува едно специфично тракане и тропане. 

ами всъщност чувам от време насам от лявата страна едно тракане. Бях я вдигнал преди седмица на крик да разбера от къде трака, и останових че не трака а стърже някъде. а за тракане чух на свободна като завъртя колелото траква, и после като го завъртя на обратно отново траква. не знам има ли общо

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Почти сигурно! На 100% съединителя е дал фира.... Какво друго се е случило за тия 2 месеца, ще се разбере в сервиза

голяма мъка ще е значи. В сервиз ми казаха че съединителя ми е тръгнал, но правиха там някакви тестове и казаха че имал още живот. Вместиха ме в графиците им за 15ти другия месец смяна на съединител, 300лв за работата. Съединителя ще го купувам отделно, но май да не бързам а да изчакам да видя какво е положението точно. Големи мъки с кола за 1000лв. 

преди 1 минута, KaloyanAt написа:

ами всъщност чувам от време насам от лявата страна едно тракане. Бях я вдигнал преди седмица на крик да разбера от къде трака, и останових че не трака а стърже някъде. а за тракане чух на свободна като завъртя колелото траква, и после като го завъртя на обратно отново траква. не знам има ли общо

Няма - просто сменяш и лагврите на главините.....ама то.....по добре вземай друга кола в този случай

• Автор
току-що, NewRedDragon написа:

Няма - просто сменяш и лагврите на главините.....ама то.....по добре вземай друга кола в този случай

може ли малко по подробно? Когато ми тракаше това на главата отидох, но имах ангажименти и оставих баща ми в сервиза и заминах с неговата кола. Обадиха ми се че са я карали и не се е чувало абсолютно нищо, взех я минах 500метра и се почна пак.

преди 4 минути, KaloyanAt написа:

може ли малко по подробно? Когато ми тракаше това на главата отидох, но имах ангажименти и оставих баща ми в сервиза и заминах с неговата кола. Обадиха ми се че са я карали и не се е чувало абсолютно нищо, взех я минах 500метра и се почна пак.

Как да каже нещо, като колата не в ръцете ми? ЛОгично е да са лагери на главините, ама сега си мисля, че май се сменяха целите полуоски на А1........Не съм голям специалист - просто си обслужвам сам колите и съм фен..

Пък и 1000 лв...какво очакваш? 

Тази кола има помпа на съединителя.  Първата работа е да се поизточи течност от тази помпа, за да излезе чернилката и да тръгне бистра течност.  Стара течност също води до буксуване и бързо износване на съединителя.

преди 19 минути, KaloyanAt написа:

голяма мъка ще е значи. В сервиз ми казаха че съединителя ми е тръгнал, но правиха там някакви тестове и казаха че имал още живот. Вместиха ме в графиците им за 15ти другия месец смяна на съединител, 300лв за работата. Съединителя ще го купувам отделно, но май да не бързам а да изчакам да видя какво е положението точно. Големи мъки с кола за 1000лв. 

Значи ти си карал колата докато се разпадне на части.

преди 1 минута, nikolela написа:

Тази кола има помпа на съединителя.  Първата работа е да се поизточи течност от тази помпа, за да излезе чернилката и да тръгне бистра течност.  Стара течност също води до буксуване и бързо износване на съединителя.

Сериозно ли? :) 

преди 3 минути, nikolela написа:

Няма да включиш на скорост при такова положение, че даже ще ти светне и лампата, която отговаря затова.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 7 минути, NewRedDragon написа:

Как да каже нещо, като колата не в ръцете ми? ЛОгично е да са лагери на главините, ама сега си мисля, че май се сменяха целите полуоски на А1........Не съм голям специалист - просто си обслужвам сам колите и съм фен..

Пък и 1000 лв...какво очакваш? 

Не целите полуоски а целите главини, защото е лагер- главина. И датчика за АБС а е вграден в главината. Но в една предница много неща могат да тракат и чукат, та в момента се явяваме като гадатели малко. Относно съединителя, очевидно е свършил. Няма какво да се направи освен да се смени. Като се отвори ще се види какво е за смяна освен самите дискове. По спомен това нещо е с лагер- помпа, което значи още 300- 400 лева отгоре. Ще е цяло чудо ако е здрав.

преди 10 минути, NewRedDragon написа:

Сериозно ли? :) 

Това е вярно. Само че помпата е вътре в лагера.

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Няма да включиш на скорост при такова положение, че даже ще ти светне и лампата, която отговаря затова.

Вярно хортува колегата. И никва лампа не чакай да ти светва- помпата е във самия съединител. Няма лампа. Даже няма и собствено казанче за течност, а ползва това на спирачките. Та... най- много да светне лампа за спирачките.

А лагера е вътре в помпата... :)

Как не ги забраниха още докато се обръщаха на лосовия тест?

Между другото заради тази недомислица започна масовоto внедряване на ESP.

преди 9 минути, Радул написа:

Не целите полуоски а целите главини,

Що написах полуоска и аз не знам....ама ма при някое рено имаше такава концепция...

преди 9 минути, Радул написа:

Това е вярно. Само че помпата е вътре в лагера.

Реакцията ми беше за "поизточването" :) 

преди 2 минути, JKirilov написа:

Между другото заради тази недомислица започна масовоto внедряване на ESP.

Мда. И вече на АБС датчика му викат "датчик за скорост". :D

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Реакцията ми беше за "поизточването" :) 

Помпата може да прави най- различни въртели, но точно като посочените от автора... не бих се заклел. Описаното е класически пример за износен диск. Миризмата също.

• Автор
преди 15 часа, Радул написа:

Мда. И вече на АБС датчика му викат "датчик за скорост". :D

Помпата може да прави най- различни въртели, но точно като посочените от автора... не бих се заклел. Описаното е класически пример за износен диск. Миризмата също.

В заключение слязох да видя изстиналата кола, запали както си трябва, ръгнах задна и не успя изобщо да отлепи. с повечко газ се поклаща но не посмях да я завъртя пред гаража. Значи съединител да търся.. Някой да сподели има ли смисъл да я правя, понеже за работа ми искат 300лв, съединителя ще ми е още 400 без демпфер, ако и той е дал фира вече ще търся алтернативи с втора употреба още 200лв, та.... Има ли смисъл да я правя? 

преди 33 минути, KaloyanAt написа:

В заключение слязох да видя изстиналата кола, запали както си трябва, ръгнах задна и не успя изобщо да отлепи. с повечко газ се поклаща но не посмях да я завъртя пред гаража. Значи съединител да търся.. Някой да сподели има ли смисъл да я правя, понеже за работа ми искат 300лв, съединителя ще ми е още 400 без демпфер, ако и той е дал фира вече ще търся алтернативи с втора употреба още 200лв, та.... Има ли смисъл да я правя? 

Дали има смисъл да я правиш, си е твое решение. Мога само да кажа, че цените са добри.

преди 2 часа, Banesc написа:

не са добри цените продай го тоя потрошляк за 1000 лв  за части и си купи кола за 2000

При сегашните цени, кола под 5 000 лева, ще е недвижим имот някакъв.

преди 42 минути, JKirilov написа:

А може ли да блокират спирачките, особено задните?

Ако е до можене, всичко може да блокира. Дори радиото.

преди 1 минута, Радул написа:

При сегашните цени, кола под 5 000 лева, ще е недвижим имот някакъв.

казал съм ти че не разбираш от бизнес и икономика

тогава защо го  караш  да прави ремонт за 1000 лв на кола която струва 1000 лв

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.